Laki ja oikeus - Yhteisövisat - Sekalaiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.

Arvostele peli:
Kokoruututila

Yhteisössä on 11 jäsentä. Listalle vaaditaan 7 643 pistettä. Visaa on pelattu 152 554 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 2 987 kertaa.

Laki ja oikeus

1155 kysymystä oikeus- ja valtiojärjestyksestä, juridiikasta, filosofiasta, yhteiskuntahistoriasta ja niitä sivuavista aihealueista.

Tulokset

Päivitä

Parhaat pelaajat

KuukaudenViikonPäivän

Viimeisimmät tapahtumat

Laki ja oikeus - Keskustelua pelistä

 • kid curry

  16.10.2017 klo 20:29

  Parmenides selvitti hienosti, mistä kisassa on kysymys. Living on oikeassa siinä, että tämä on reilua porukkaa ja toisia kannustetaan. Paras voittakoon!

 • living

  16.10.2017 klo 15:54

  Toki kaikki, mitä WilhelmiV ja ylläpitäjä kertoivatkin kisasta pitävät kutinsa. On silti huomioitava se, että selkeä kiriminen ja oman tasonsa parantaminen nousujohteisesti on fakta. Näissä WilhelmiV on kunnostautunut erityisesti ja mallikelpoisesti. Kid on toki kannoilla yhä, ja vuotta on jäljelläkin, joten toivotaan, että kisasta tulee mahdollisimman tiukka. Reiluahan tämä on. Se on tullut tässä nähtyä. Kateellisuuttakaan ei ole ollut havaittavissa, joten on hieno kisata tässä porukassa. Siitä kiitos kaikille! Tsemppiä jokaiselle kisaan!

 • Parmenides

  16.10.2017 klo 08:57

  Kommenttina WilhelmiV:lle, että vuosikilpailun säännöt todellakin suosivat pelaajia, jotka kehittyvät tasaisesti kilpailuvuoden aikana ja joiden nousukäyrässä ei ole piikkejä, eli onnenkantamoisia joilla ennätys on parantunut kertaheitolla 100 pistettä. Vuosikilpailussa ei haeta Lakivisan kovinta "tykittäjää", sillä sehän nähdään kuukausilistalta ja muilta TOP-listoilta. Sen sijaan haussa on edellä sanotun mukaisesti Lakivisaa säännöllisesti ja suunnitelmallisesti pelaava henkilö, jonka kehityskäyrä on nousujohteinen. Alle 15 000 pisteen suorituksella ei kuitenkaan saa pisteitä vuoden parhaan tuloksen perusteella ja yli 18 500 pisteen suorituksesta tulee lisäbonuksia. Lakivisaa uskollisesti ja nousujohteisesti pelaavaa puurtajaa tässä haetaan, joten Wilhelmillä ei ole mitään aihetta vähätellä omaa menestystään. Ei olisi ollut mitään järkeä tehdä vuosikilpailusta TOP-listojen valepukuista kloonia eikä se sellainen myöskään ole. Mielenkiintoista nähdä kuka kilpailun voittaa.

 • WilhelmiV

  15.10.2017 klo 20:44

  Kiitos ylläpitäjälle ja pelaajille edelläolevista, hieman ylisanoilta tuntuvilta kommenteista. Vuosikilpaa on vielä tosiaan paljon jäljellä. Taisin jokin aika sitten mainita, että minusta vuosikilpailun säännöt suosivat niitä, joiden lähtötaso on suhteellisen alhainen. Lakivisan historian oman ennätyksen "rankingissa" ennätykseni lienee 4. - 5. sijalla. Lisäksi olen iältäni yli 70 v, joten oman ennätyksen äärirajoilla tässä pelailen... terveisin W.

 • kid curry

  15.10.2017 klo 20:03

  Olen tietoinen siitä, että minun pitää parantaa ennätystä, ehkä parikin kertaa. Tehtävä on äärimmäisen vaikea noissa lukemissa, mutta periksi ei anneta!

 • living

  15.10.2017 klo 13:49

  En suinkaan pahastu termistä, joka on voimassa oleva nimitys, ja ollut jo kauan. Minusta tasa-arvo ei ole nimityksistä kiinni. WilhemiV:n huikea nousu ehkä koko vuoden voittoon on ollut hieno ja onnittelen tämän hetkisestä tilanteesta. Olkoon lopputulos mikä tahansa, on tänä vuonna tullut huikeaa tulossarjaa useimmilta. Siitä olen iloinen.

 • Parmenides

  15.10.2017 klo 13:32

  ** VUODEN PELAAJA 2017-kilpailun tilanne 15.10.2017 on seuraava. 1. WilhelmiV 154+12+3=169, 2. kid curry 141, 3. Larsöde116, 4. living 64, 5. Ergu 62, 6. kvasaari 41. - Kun kilpailua on jäljellä kaksi ja puoli kuukautta, eroa johdossa olevan WilhelmiV:n ja kid curryn välillä on 28 pistettä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voittaakseen kilpailun kid curryn on parannettava vuoden parasta tulostaan ja ennätystään vielä ainakin kerran. Jos myös Wilhelmi tekee vastaavan parannuksen, kid curryn on parannettava omaa vuoden parastaan w+1 kertaa, jossa w=Wilhelmin ennätysparannusten määrä. Koska vuosiennätystään voi parantaa pisteisiin oikeuttavasti vain kerran kuussa, kid currylla on jäljellä kolme tuloksentekokuukautta Wilhelmin kahta vastaan. W+1-tilanteessa kilpailu voi mennä tasaiseksi ja kaiken varalta täydennän sääntöjä seuraavasti: "Jos kilpailun 31.12.2017 päättyessä useammalla kuin yhdellä pelaajalla on sama pistemäärä, heidän keskinäinen järjestyksensä ratkeaa vuoden parhaasta tuloksesta saatujen pisteiden perusteella mukaan luettuna mahdolliset oman ennätyksen parantamisesta saadut bonuspisteet. Pisteiden ollessa edelleen tasan ratkaistaan etusijajärjestys ylläpitäjän vuoden aikana antamien bonuspisteiden määrällä. Jos eroa ei synny tälläkään perusteella, valitsee ylläpitäjä kilpailun voittajan."

 • Parmenides

  15.10.2017 klo 12:38

  Kiireinen ja heikosti paikalla viime päivinä ollut ylläpitäjäkin ehtii vihdoinkin mukaan WilhelmiV:n ennätysjuhlaan. Pahoitteluni viiveestä ja onnittelut uudesta hienosta ennätystuloksesta 18 133 pistettä. Vaikka mies itse kieltää tavoittelevansa ennätyksiä, määrätietoisuus jolla hän on pikku hiljaa kavunnut Lakivisan portaita ylöspäin on ihailtavaa. Wilhelmin menestys Vuoden pelaaja 2017-kilpailussa todistaa omalta osaltaan tämän määrätietoisuuden puolesta, sillä kilpailun pistelaskujärjestelmä on suunniteltu niin, että esiin saataisiin määrätietoiset puurtajat, jotka kehittyvät tasaista tahtia riippumatta siitä, mikä heidän sijoituksensa kuukausilistalla on. Olen joskus ajatellut, että vuosikilpailun voittajaa - kuka hän sitten onkin - voitaisiin pitää eräänlaisena Lakivisan "herrasmiespelaajana" (living ei pahastune termistä), joka arvostaa visaa riittävästi panostaakseen siihen resurssejaan ja joka menestyy erityisesti kilpailussa omaa itseään vastaan. Tuntomerkit sopivat hyvin Wilhelmiin, mutta kilpailuhan jatkuu vuoden loppuun saakka. Tämänhetkinen tilanne tulee Lakivisan kotisivulle iltapäivän kuluessa. Vuosikilpailusta riippumatta haluan kiittää Wilhelmiä hänen Lakivisaa kohtaan osoittamastaan mielenkiinnosta, samalla kun julkituon arvostukseni tavasta, jolla hän on määrätietoisesti kehittänyt itseään lakiasioissa.

 • living

  14.10.2017 klo 07:44

  Minä jo kyllä arvelinkin, että Wilhelmi on niitä, joka ei käytä dopinkia. Ihan peruseväillä pääsee pisimmälle! Hyvää pruukaa tehrä, mutta priimaa pukkaa tuleen, on kait jonkin sortin sanonta tämmöiseen. Hieno juttu!

 • WilhelmiV

  14.10.2017 klo 07:33

  Kiitos living ja kid curry. Joskus menee hyvin, joskus huonommin. Nauttinut olen ruisleipää ja maitoa... terveisin W.