Blogi - Kaijuli - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Minun piskuinen ELÄMÄNI!

Blogi aloitettu: 7.5.2007
Blogimerkintöjä: 108 kpl
 • Tämä soi päässä...24.1.2009 klo 23:15  Kommentoi (0)

  Päivin öin

  Jos en sua vierelleni saa
  sua ajattelen päivin öin
  Ja vaikket siinä olekkaan
  oot mielessäni päivin öin

  Nyt on pakko unhoittaa
  en muuten unta saa
  ja huominen on vaikeaa
  Mutta sydän ei rauhaa saa
  kuvas sun saa mun valvomaan

  Jos narri ehkä olenkin
  kun sinua näin ikävöin
  Ja vaikka mitä tekisin
  oot mielessäni päivin öin

  Enemmän sua kaipasin
  mä tänään kuitenkin
  kun eilen vielä uskoinkaan
  Ja paljon enemmän
  mä aina ikävöin
  sua päivin öin

  En unta saa
  valvon vaan
  Oot mielessäin
  taas päivin öin


 • 18.1.24.1.2009 klo 23:08  Kommentoi (0)

  Kyyneleet

  Kun saat sä täällä luottaa taas uuteen ihmiseen,
  niin aamu silloin tuntuu, kuin uusi saapuneen.
  Jos päädyt pettymykseen, sen voit vain piilottaa.
  Ei muut nää kyyneleitä, sillä yksikään ei sua voi lohduttaa.

  Yössä yksin, siellä saapuu kyyneleet.
  Siellä itket katkerimmat kyyneleet.
  Luona pöydän valvoessas,
  siinä kasvot käsiin peitä,
  silloin tulee kyyneleet.

  Kun uusi päivä nousee, et nää sä voimaa sen.
  Ja suurta tuskaa tuottaa vain sääli ihmisten.
  Kun taas nyt ilta saapuu ja jäät sä varjoon sen.
  Et kuule rakkaan ääntä, olet huoneessas yksin sä surullinen.  

  Kyyneleet. Kyyneleet.
  Luona pöydän valvoessas,
  siinä kasvot käsiin peitä,
  silloin tulee kyyneleet.

   
 • 20 vuotta!12.11.2008 klo 23:27  Kommentoi (0)

  On kulunut siitä, kun isännän kanssa sanottiin tahdon Laitilan kirkossa.
  Mitäköhän pitäs sanoa sellaiselle parille, joka on ollut näin kauan naimisissa? Pitäskö sanoa ONNEA, kun olette jaksaneet rakastaa toisianne näin pitkään, vai pitäskö sanoa OTAN OSAA, kun olette joutuneet kestämään toisianne noin kauan.
  Mutta jos totta puhun, niin kun pappi silloin kysyi, että tahdonko rakastaa tota ukkoa tossa vieressä ikuisesti, en luullut, että ikuisesti on näin pitkä aika.

  Kuitenkin sitä oltiin ukkokullan kanssa lemmenlomalla Silja Europalla, käytiin kääntymässä Tukholman rannassa. Tuli häämatka tehdyä vasta, kun ei silloin semmoiseen ollut aikaa eikä varaa. Bonuspisteillä De Luxe- hytissä ei maksanut kuin 12 euroa, sen verran sentään on taskunpohjalle kertynyt parinkymmenen vuoden aikana. Ikävä kyllä nytkin se jäi vähän lyhyeksi, mutta kai se on lyhyenä virsikin kaunis.
  Huomenna mun pitää taas jo aamulla mennä töihin, siis kello soi kuuden tunnin päästä.

  Siispä Hyvää yötä, nukkukaa hyvin!


 • Blogille nimi?25.10.2008 klo 22:12  Kommentoi (0)

  Pitkästä aikaa avasin oman blogini ja huomasin, että pyydettiin antamaan blogille nimi.

  Minä olen antanut itseni ymmärtää, että sana 'blogi' tarkoittaa suomeksi nettipäiväkirjaa. Kun päiväkirjaan yleensä kirjoitetaan ja minusta pitääkin kirjoittaa asioita omasta elämästä, ajattelin antaa nettipäiväkirjalleni nimen:
  Minun piskuinen ELÄMÄNI!
  Oikein huutomerkin kanssa, ettei ainakaan kenellekään jää epäselväksi miten tärkeä se minulle on, siis tämä elämä.

  Minulla ei ole koskaan ollut oikeaa päiväkirjaa, sellaista mihin joka päivä kirjoitetaan tapahtumia aloittaen: Rakas päiväkirja ja sitten miten päivä on kulunut. Ei minulla ole nytkään aikomusta tänne alkaa kirjoittaa ihan kaikkia päivän tapahtumia, mutta jotain minusta itsestäni ja tunteistani ja ihan minun omia ajatuksiani, itse ottamiani ja piirtämiäni kuvia haluaisin kyllä myös tuoda teidän nähtäväksenne, mutta en vieläkään osaa niitä tänne lisätä. Kenenkään muun ottamia tai piirtämiä kuvia ei minusta kuulu minun nettipäiväkirjaani. No näitä minun juttujani on varmaan jo joku ennenkin käynyt täällä lukemassa, nyt on vaan ollut vähän hiljaisempaa. Yritän taas parantaa tapani ja ruveta kirjoittamaan edes silloin tällöin jotain hölynpölyä.


 • Sus siunatkoon...26.6.2008 klo 17:22  Kommentoi (0)

  ... olenko mä tosiaan käynyt täällä viimeksi 19. päivä, en varmaan koskaan ole ollut näin pitkää aikaa poissa älypäästä, jos ei ole ollut tietokone rikki.
  Nytkin mun pitäs olla tekemässä jotain muuta, elikkä tämäkin vierailu jää lyhyeksi, yritän viikonlopun aikana saada kavereille jotain viestejä aikaiseksi, anteeksi, kun en ole ehtinyt teille vastaamaan, yritän parantaa tapani, kyllä mä teitä olen monesti ajatellut.


 • Laskuvirhe14.5.2008 klo 23:26  Kommentoi (0)

  Petri tutki Iineksen koppaa ja löysi kuusi pentua.

  Ellin ensimmäisestä näkyy jo pari tassua.


 • Lisää kissanpoikia...14.5.2008 klo 23:22  Kommentoi (0)

  Iineksellä on nyt neljä pentua, en tiedä joko kaikki on tulleet maailmaan, ainakin se makaa tuolla laatikossaan ihan tyytyväisenä.

  Ellinkin synnytys on aluillaan, eka vesi tuli jo, minä istun täällä lattialla sen vieressä, että se pysyisi tossa omenalaatikossa. Sillä on paljon suurempi masu kuin Iineksellä, se on kuin jalkapallon niellyt. Maukuu ja kehrää se kovin, varmaan on aika moiset tuskat, en vaan sitä oikein osaa auttaa, tykkää se kun sitä masusta hieron. 

  Kirsi kysyi yks päivä, että miksi kaikki vanhat vaatteet on viety vinttiin, nyt niitä taas tarvitaan, kun pitää saada kissoille petejä ja huomenna viimeistään on vaihdettava kuivat alustat.

  Häntä näkyy jo.


 • Kissanpoikia...14.5.2008 klo 18:44  Kommentoi (0)

  ... on tulossa, meidän Iines synnyttää.


 • Liskojen yö10.5.2008 klo 00:42  Kommentoi (0)

  Oli teatterikappaleen nimi tänään Turun teatterissa, johon me seurakunnantyöntekijät menimme virkistävääkevätretkeä viettämään.

  Ennen sitä kuitenkin kävimme tutustumassa Hirvensalon ekumeeniseen taidekappeliin, se on aivan ihana paikka, sitä suosittelen lämpimästi kaikille Turussa vieraileville. Kanttorimme Timo halusi myös kokeilla siellä pianoa ja lauloimme virren 462 eli Soi kunniaksi luojan, ja ette usko miten hieno siellä oli laulaa, vaikka olen monessa paikassa laulanut, tämä oli kyllä ainutlaatuinen kokemus, sinne kun pääsisi esiintymään, aivan ihana akustiikka.

  Sen jälkeen menimme Aurajoen rantaan Ravintola Roccaan syömään.
  Alkuruokana oli parsaa ja choron-kastiketta, mmm... nam... 
  Pääruoka oli paahdettua siikaa ja chorizo-perunapaistosta, mmmmm... nam nam...
  Jälkiruoaksi saatiin mansikka-marenkinjäädykettä, mmmmmm... nam nam nam... 

  Sitten sai valita millä menee teatterille, minä ja moni muu mentiin förillä yli Aurajoen, en ole sillä ennen matkustanutkaan, ja sitten käveltiin se lyhyt matka teatterille. Olisi sen päässyt bussillakin ja olisi mun jalat varmaan vähemmän kipeät jos olisin mennyt autolla.
  Sitten olikin sen Liskojen yön aika. Ei se tainnut olla ihan sitä mitä toivoin, odotuksia minulle ei oikeastaan ollut, kun en etukäteen siitä ottanut selvää. Näytelmä tapahtuu kesällä 1940 hyvin boheemissa Costa Verden hotellissa, joka on viidakon peittämällä kukkulalla Puerto Barrion yläpuolella. Päähenkilö oli viralta poistettu sekopäinen pappi. En tiedä siksikö ne sitä seurakunnille myyvät. Mutta se olikin ainut linkki uskontoon. Näytelmä on kosketusherkkä kolmiodraama, pappi Shannonin, vesiväritaiteilija Hannahin ja hotellinpitäjä Maxinen välillä. Nauroin koko näytelmän aikana varmaan kolme kertaa ja niissä kohtauksissa oli aina mukana Hannahin nonno, 97 vuotta nuori, valkohapsinen herrasmies, vanhin elossa oleva runonkirjoittaja. Olisin sen runon tähän kirjoittanut, mutta se on hankautunut ohjelmalehtisen takakannesta niin epäselväksi, ettei siitä saa enää selvää, enkä sitä enää muista. Mutta yksi repliikki jäi erityisesti mieleeni, kun Shannon ja Hannah keskustelivat mihin uskovat.
  Hannah sanoi: Minä uskon rikottuihin muureihin ihmisten välillä niin, että he pääsevät toistensa luo, vaikka vain yhdeksi yöksi.


 • Niin ne sitten lähti...1.5.2008 klo 16:58  Kommentoi (0)

  ... ja minä jäin rannalle ruikuttamaan.

  Aamulla klo 5.45 vein Marin Hinnerjoen keskustaan. Jokisoinnut (siis ilman minua) lähtivät keikkamatkalle Ruotsiin Rauman Poikakuoron kanssa. No hyvä, kun tytär sentään pääsee katsomaan kuninkaan linnaa. Ei ne sentään siellä laula, vaan Tukholmansuomalaisenseurakunnankirkossa, mutta päiväkahville ne Silvian kanssa halusivat, en tiedä onnistuuko.
  Sunnuntai-iltana palaavat takaisin.


Älypää tiedottaa

 • Hyvää juhannusta! Testaa oletko kotisi turvallisuuspäällikkö

  18.6.2020

  Olemme tänään julkaisseet yhdessä Sisäministeriön kanssa luodun Kodin turvallisuus -visan. Visassa voit kymmenellä kysymyksellä selvittää onko sinusta kotisi turvallisuuspäälliköksi.

  Älypään ylläpito haluaa toivottaa pelaajilleen rauhaisaa juhannusta! Muista pelata myös perinteistä Juhannusvisaamme.

 • Tiedätkö mikä on maailman yleisin roska?

  3.6.2020

  Tiesitkö, että maailman yleisin roska, tupakantumppi, on ympäristömyrkky. Olemme kehittäneet yhdessä Suomen ASH ry:n kanssa Tupakoinnin ympäristövaikutukset -visan jossa voit testata kuinka paljon tiedät tupakoinnin ympäristövaikutuksista.

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

Lue lisää tiedotteita