Palava maa - Blogi - jace_clary - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Kirja-arvostelut

Blogi aloitettu: 15.8.2011
Blogimerkintöjä: 1 kpl
Avainsanat: Kirja-arvostelu kpl
 • Palava maa11.6.2020 klo 13:01

  Luin äsken Bernard Cornwellin Uhtred-sarjan viidennen osan Palava maa kirjan. Tässä on taas kirjan juoni ja oma mielipiteeni siitä.

  Eletään vuotta 892. Viikingit hyökkäävät Wessexiin, ja alkaa armoton sota. Kuningas Alfredin joukkoja johtaa jälleen kerran Bebbanburgin Uhtred, kuninkaan uskottu soturi, joka tanskalaisista juuristaan huolimatta on vannonut palvelevansa Alfredia. Sodan loppupuolella Alfredin terveys heikkenee, ja kuningas vaatii Uhtredia vannomaan uskollisuutta myös pojalleen Edvardille. Uhtred kieltäytyy ja suututtaa kuninkaan. Luin äsken Bernard Cornwellin Uhtred-sarjan viidennen osan Palava maa kirjan. Tässä on taas kirjan juoni ja oma mielipiteeni siitä.

  Sodan loputtua Uhtred ei suostu enää palvelemaan Alfredia vaan lähtee pohjoiseen vanhan ystävänsä Ragnarin luo. Hänen aikomuksenaan on palata vihdoin kotiinsa Bebbanburgiin. Uhtred saa kuitenkin huomata, että kerran vannotut valat eivät unohdu koskaan. 

  Bernard Cornwell jatkaa taidokasta työtään myös Uhtred-sarjan viidennessä osassa. Palava maa on yhtä hyvä mitä sarjan muutkin osat, mutta itseäni suututtaa suunnattomasti se, että Gisela kuoli. Niin kuin Pohjoisen valtiaat kirjan arvostelussa sanoin, nainen oli upea hahmo ja ihastuin häneen täysin. Ja nyt Cornwell meni tappamaan hänet!

  No, kuitenkin. Kirjassa on upeita taistelukohtauksia, upeaa miekankäyttöä ja verisiä surmia. Mitä muuta sitä voisi kirjalta toivoa? No, joku varmaan vastaisi, että romantiikkaa, mutta itse olen edelleen sitä mieltä, että romantiikka ei sovi tähän sarjaan, ja olen iloinen siitä, ettei Cornwell ole lisännyt sitä tähänkään osaa paljoa. Tosin Skaden ja Uhtredin välinen lyhyt suhde oli täysin typerä, ja mielestäni sen olisi voinut jättää kokonaan väliin. Uhtredin ja Aethelflaedin (anteeksi, nimi menee väärin, koska omassa koneessani ei ole mahdollista käyttää ae yhdistelmäkirjainta) oli ihan mukava, sillä mielestäni heillä on aina ollut mukava kemia. Mutta ainoa, joka sopi kunnolla Uhtredille oli Gisela, ja hänetkin piti tappaa. (Anteeksi Cornwell, en vain voi antaa sitä anteeksi.)

  Palava maa on upea teos, mikä ei todellakaan jätä kylmäksi ja olen iloinen, että voin jatkaa suoraan sarjan kuudenteen osaan.

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Pelaa Suomalaisen ruoan päivän tiukkaa tietovisaa!

  7.8.2020

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. Testaa tietosi Suomalaisen ruoan päivän tiukassa tietovisassa. Visan kysymykset vaihtuvat viikoittain joten uutta pelattavaa riittää! Voit myös osallistua viikoittaiseen 50€ ruokakaupan lahjakortin arvontaan.

 • Hyvää juhannusta! Testaa oletko kotisi turvallisuuspäällikkö

  18.6.2020

  Olemme tänään julkaisseet yhdessä Sisäministeriön kanssa luodun Kodin turvallisuus -visan. Visassa voit kymmenellä kysymyksellä selvittää onko sinusta kotisi turvallisuuspäälliköksi.

  Älypään ylläpito haluaa toivottaa pelaajilleen rauhaisaa juhannusta! Muista pelata myös perinteistä Juhannusvisaamme.

 • Tiedätkö mikä on maailman yleisin roska?

  3.6.2020

  Tiesitkö, että maailman yleisin roska, tupakantumppi, on ympäristömyrkky. Olemme kehittäneet yhdessä Suomen ASH ry:n kanssa Tupakoinnin ympäristövaikutukset -visan jossa voit testata kuinka paljon tiedät tupakoinnin ympäristövaikutuksista.

Lue lisää tiedotteita