Blogin nimi: Kissantassun tassuttelua...

Blogi aloitettu: 21.4.2008
Blogimerkintöjä: 126 kpl
 • Vähän Vantaa virrannut.....2.2.2021 klo 22:23  Kommentoi (0)

  Vaihteeks tännekin,vaikka tässä kaikenlaista tapahtunut.Sinkkuna pörrään,parisuhteessakin jokunen vuosi mutta nyt matka jatkuu yksin ja näin ajatellutkin jatkaa,vaikka eihän sitä koskaan tiedä. ?Oon kesälomal päivätöist ja sen jälkeen lomautus ilmeisesti,isse  toivon et päivätöit vast Kesäkuus,kun jotenkin väskä kun viimevuon vain 2 viikkoo pidin lomaa.Elämä soljuu eteenpäin,ja kesänlalpsena odotan luonnollisesti kesää ja kesäöitä. Iloista kuluvaa vk siulle, joka tän lukaiset ja muutenkin kaikkea hyvää.???


 • Torstai.25.7.2013 klo 21:48  Kommentoi (0)

  Iltaa! Olen tänä iltana maistellut vähän Finlandia-Vodkaa,kohtuudella ettei tassut mene vinoon.:-)

  Aamulla töihin,töistä kotiin,ilta telkun taikka tietsikan ääressä ja kölöttään ja aamulla taas töihin.Noinhan tuo meni miullakin luvattoman kauan ja keskivartalo on vähän päässyt taas paksuuntumaan.Eräällä Tyynenmeren saarella olisi arvostukseni vaan noussut,mutta täällä olen saanut naisystävältä innoitusta laihduttamaan yhdessä ja ylipäätänsäkin,tuntuu että kyllähän mie taas hoikistun.Kiloja on tällähetkellä 115 ja pituutta 175cm....eli taidan olla vähän ylipainoinen......taikka sitten huono-onninen,vähän liian alamittainen.Leikki sikseen,vuoden loppuun olen korkeintaan 90 kiloinen minä :-)

  Nyt on kello koht  ilta 10 ja miun on aika mennä vällyihin. Hyvää yötä!!!

   

   

   

   


 • Heinäkuu.24.7.2013 klo 22:31  Kommentoi (0)

  Iltaa! Onpas tullut harvemmin tänne kirjoiteltua,syynä lienee se Kivikautinen tekosyy,johon immeiset aina vetoaa.....kiire.Ei miulla enää tällä hetkellä ole kiirettä minnekään,mukavuuden haluinen laiskuus lienee vallannut miut,taikka olen varmaan nykyisin se laulun mies,jolle ei koskaan tapahdu mitään...kuten eräs artisti on aikoinaan biisiään veivannut.

  Kesä on mennä tohottanut melkoista vauhtia ja Syksy on taas piakkoin ovella ja marjat ovat poimittavissa ja sienet yöllä nostelevat hattujaan ja odottelevat kerääjiään.....Lohjan seudulla on kyllä yllättäen kuivuus vähän rassannut satotoiveita,sillä Lohjalla sataa yleensä yli normikeskiarvojen.Itse odottelen paistinpannulle lähinnä voitatteja,Lampaankääpiä sukulaisineen ja Kanttarelleja....ryöpättävät jätän kiltisti muiden kerättäväksi,mie täräytän eväät pannulle ja nassuun. :-)

  Elämä on hyvällä mallilla,kultani,sekä hänen poikansa kanssa asutaan saman katon alla,kissoista Juulis viettää eläkepäiviä Keski-Suomessa äiteeni luona ja Gösta kolli on jo nukkunut pois ja pääsi Söpö-neidin viereen Mökille,kissojeni ns.sukuhautaan.Iloa nykyisin tuo Prahan rottakoira Milo,joka on vähintäänkin yhtä pölöjä,kuin mie. :-)

  Työpaikkani on edelleen sama,se voimalaitos jossa saan palkan lisäksi vuosien kuluessa"bonuksena" keuhkoahtauman,ellen suht nopealla aika välillä keksi jotakin toista työtä.Ajat ovat työmarkkinoilla kovat ja uuden työn saaminen hankalaa,miulla varsinkin kun koulutusta on suurimmaksi osaksi vaan tätä ns.elämänkoulua,josta ei kovin suuria suosituksia jaella.

  Taidanpa jatkossa päivittää tätä vähän useammin,nyt Iloista kesän jatkoa ja tällä hetkellä kelloa kurkkaamalla oikein hyvää yötä!!! :-)

  -Tassu-


 • Jouluaatto 2012.24.12.2012 klo 15:14  Kommentoi (0)

  Niin joulu joutui jo myös tänne Pohjolaan,jos lauluun ja muutenkin on uskominen ja aikavyöhykkeet ovat periksi antaneet. :-) Maailmanlopustakin on selvitty ja päivä seisauksensa,Talvipäivän sellaisen,on taas ollut jokapäivä hieman valoisampaa.

  Kaikenlainen kilkatus ja kalkatus,joululaulujen pakkosyöttö on sitten,kun kaupat seur kerran avautuu,vaiennut ja isot Ale kyltit valtaavat alaa näyteikkunoissa.Näin on ollut jo vuosikausia,siitä lähtien kun kehitys mukanaan erilaisia rihkama ja käyttö tavaroita.....ei enää se vaarin nikkaroima puuauto,tai mummon kutomat sukat lahjapaketissa,olleet se ykkösjuttu.muistanpa siskon poikani kerran jouluna alkaneen itkeä,kun oli liika lahjoissa,pehmeitä paketteja.....kovissahan oli pelejä yms kivaa.

  Mitä enemmän sitä immeiselle ikää karttuu,niin olen huomannut että ne pehmeän villaiset paketit ne vasta mieluisimpia on ja kaikkein mieluisin lahja on se kiireetön hyvän ruoan ja keskustelun sävyttämä yhdessä olo ja miun jouluun kuuluu,kuten myös useiden muiden, edesmenneiden läheisten haudoilla käynti.

   

  Rauhallista ja Iloista joulua!!! 

  -Tassu-

   


 • Sunnuntaina sataa aina...2.10.2012 klo 12:01  Kommentoi (0)

  Tuo vanha Tapio rautavaaran iskelmä on kummasti kalvennut tänä kesänä ja syksynä,kun on satanut maamantaina,tiistaina,keskiviikkona,torstaina,perjantaina...unohtamatta lauantaita,siinä on lemmet sateen kynsissä haalenneet taikka sitten pirtissä  sadetta pidellessä vällyjen välissä kuumenneet. :-) 

  Eniten on varmaankin sadellut Kivijärvellä,Keski-Suomessa,sillä aina kun olin vanhaan äitiini yhteydessä,niin siellä satoi.Mökkipaikassani Lohjalla ropisi ihan kiitettävästi ja Helsinkikään ei ole pelkkää sun-shine-daytä ole ollut.

  Mitäpä tuosta antaa sataa vaan,tärkeintä on itse elämä.Kevät,kesä,syksy,talvi seuraavat toisiaan jatkuvana virtana...joka päivä joku putoaa joukosta pois.Itse olen huomannut vanhuuden lähestyvän,kun katselee koiruutta ulkoiluttaessaan syksyn kellastamia puita ja mietiskelee,että montako syksyä vielä on korkeemman kädestä suotu?(jokaisen otan ilolla vastaan,satakoon vaikka sammakoita)

  Joskus kirjoittamani kissojen tapa suhtautua elämään on oikea,katsella herättyään aamulla ulos,kuin kiittäen korkeampaan siitä että on taasen saanut herätä uuteen aamuun.Meillä jäljellä enään Juulia-Neiti,joka muuttaa parin viikon päästä Keski-suomeen viettämään rentoa maalaiselämää,joka on vanhalle kissalle paljon mukavampaa,kuin pelkästään syödä ja köllötellä kerrostalossa.

   

  Työpaikaltani lomautettiin viime Perjantaina ihmisiä,miun nimeä ei mainittu,joten päätinpä itse lomauttaa itseni täksi viikoksi.Kiva katsella syystuulen riepottavan puita,ehkäpä sen sateen ropisemista ikkunaan.Rauhoittua,matkustaa itseensä,ammentaa kauniista,hyvistä asioista voimia syksyyn ja aina niin uuvuttavaan pimeään ja kylmään talveen.

  iloista Syksyn jatkoa ja muutenkin kaikkea hyvää!!!


 • Sunnuntai 8.1.2012...8.1.2012 klo 13:16  Kommentoi (0)

  ...Ja Jumala lepäsi sinä tänä seitsemäntenä päivänä,kuulemma ja miekin keräilin luitani ihan kaikessa rauhassa :-)
  Vuosi vaihtunut ja pyhät alkavat sitten olla takana päin.Uudenvuoden lupaukset,jotka sellaisia tehneet,ovat alkaneet kaduttamaan ja tipattoman aloittaneista jotkut, siirtyneet jos nyt vain yksi tyyliin ja siitä se on sitten taas startannut elämä vanhoille uomilleen.Joululahjoista en paljon viitsi mainita,sillä suurin osahan niistä on rikottu,tai osia hukassa jo tapanina ja iso prosentti matkannut kauppaan ja vaihdettu mieleisämpään,ellei saaduilla mammonilla ole menty sitä tipatonta karkottamaan.

  Sellaistapa on ihmisen elämä,valojen ja varjojen jatkuvaa leikkiä.Tärkeintä on että se valon puoli pysyy voiton puolella :-)

  Iloista Sunnuntaita!!!


 • Lauantai 31.12.201131.12.2011 klo 11:20  Kommentoi (0)

  Niinpäs on selvitty sitten ihan loppusuoralle,tuplaykkös loppuisessa vuodessa ja vielä hämärästi on mielessä,kuinka aikoinaan milleneumin alkamista pelättiin ja tuomion kellossa väheni Helsingin lasipalatsin katolla,aika päivä päivältä,sekunti sekuntilta.Hyvinhän siinä sitten kävi,ei mitään ihmeempiä mullistuksia...silloin jo 11 v sitten.

  Talvipäivän seisauksesta,josta vanha kansa mainitsee päivän olevan päivältä,aina kukon askeleen pidempi,alkoi sitten eräiden "vihtahousuilijoiden",inkojen mailman lopun ajan laskeminen.Voisivatko hekin vaan elää elämäänsä,murehtimatta turhia.Maailman loppu tulee,jokaiselle ajallaan silloin,kun kropan hengitys sen viimeisen kerran vislaa.

  Kulunut vuoteni on ollut ihana,sillä sain kohdata ihmisen ja rakastaa ja saada rakkautta.Elämä on nyt niin ihanaa,ettei voi sanoin kuvata.

  Iloista uutta vuotta 2012 kaikille ja muutenkin kaikkea hyvää!


 • Elämä on...IHA-HAA!!!3.12.2011 klo 11:16  Kommentoi (1)

  Otsikon tuumasi hevonen kesäisellä niityllä toiselle ja mikäpä lienee miehisten hevosten elämässä hienompaa,kuin päästä kesällä oriporukalla kesällä saareen vapaasti kirmailemaan.(tuollaisesta kertoi hesari keväällä.)

  Tänne kirjoitteleminen oli vähän jäänyt,mutta minä elän vieläkin,kuten laulussakin mainitaan....en tosin ole tappanut miestä,uittanut tukkeja,saati ollut rintamalla...kuten samassa laulussa laulellaan,ellei armeijan loppusotaa huomioida :-)))

  Eräänä päivänä,siinä työmaan puuhailujeni lomassa,aloin yhtäkkiä miettiä mikä on kaunein euroviisu?Mielipiteitä on varmasti monia,Ei Diggiloot,Diggileit,Huilumiehet,Främlingit säväytä.Minun mielestäni kaikkein kaunein euroviisu on Italian vuosien takainen I Treni di Tozeur.Käykääpä kuuntelemassa You tubesta,unettomillekin antaa hyvän unen :-)

  Tamara Lund menehtyi joitakin vuosia sitten syöpään ja oli sanonut vuoteellaan,kun ei toivoa enää ollut,mikäpä minun on lähtiessä,kun suuri rakkaus minua siivittää.Minua on,kiitos taivaan isän,suuri rakkaus hellinyt jo helmikuusta alkaen.Kaikki mennyt elämä,suurine vastoinkäymisineenkin,saman tien "rämpisin" uudestaankin,päästäkseni tähän päivään,tähän hetkeen...tässä on niin hyvä olla.Youtubesta löytyy myös sulosointuja ilmoille virittää yrittävä Katintassu ja iloisesti nuotin vierestä,taikka sitten bändi soittaa väärin :-).Olen "hukannut" vuodessa profiilini "huvikummun",alias kaljamahan...alias... :-))) ja enpä sitä enää takaisin kaipaa.

   

  Iloista Lauantaita ja viikonloppua muutenkin kaikille!!!

  -MIAU-

   

   


 • Heräämisiä.20.3.2011 klo 12:17  Kommentoi (0)

  Jotkut lienee heränneet tänä sunnunaina krapulassa,jotkut putkasta liikaa kaduilla,tai nakkikioski jonossa pörränneenä.Monet mitä ihmeellisimmistä paikoista,miulla lienee kautta aikain ihmeellisin,lienee Tampereen paloaseman keinu :-).Itse heräsin tänään yhdestä maailman parhaasta paikasta,oman kullan kainalosta ja sieltä tassuttelin aamusella kotiin,tarjomaan herrasväki kissoille,gourmet-tason aamiaista ja kuuntelamaan niiden aamutarinat,miten yö oli mennyt.

  Nuorin kollini Sälli,lienee alkanut epäillä uskonnollista vakaumustani.Sälli on nykyisin alkanut herättämään,miuta jatkuvasti mouruten ja huoneesta toiseen singoillen,joka aamu jo n. 4 aikoihin.Saattaapa sillä olla myös kevättä rinnassa :-).

  Iloista sunnuntaita!!!

   

   


 • Perjantai.25.2.2011 klo 18:02  Kommentoi (0)

  Hiphei hurraa jotkut riemuitsevat työmaalla perjantaisin ja riemukasta vihellystä kuuluu työpäivän jälkeisestä suihkutilastakin.Eipä kuulu maanantaina,niin on möx-möx porukkaa myös julkiset liikenne välineetkin täynnä ja joillakin se maanantai-ilme on naamalla,vielä keskiviikkonakin.Varsinkin,jos viikonloppu on sattunut menemään joillakin suurista odotuksista huolimatta,jotenkin persuksilleen.Mie menen huomenna kaverin synttäreille,ihan vaan kakkukahville ja kaipa ne konjakitkin saattaa siinä ohessa tulla otettua.

  Katselin yksi päivä Google-Earthista Siperiaa ilmasta käsin.Niin oli paljon asumatonta seutua ja vihreitä laaksoja ja kukkuloita....siis Venäjän koskematonta luontoa.Eipä sattunut satelliitti kuvaan kuitenkaan,yhtään villihevoslaumaa,lienevätkö päätyneet kuuluisien venäläisten gourmet ravintoloiden lautaselle?

  Laaksoja ja kukkuloita  on monenlaisia,Laakson Liljastakin laulelee Anna Eriksson.Elämääni on äskettäin löytänyt aivan ihana ja upea nainen,en siis ole sinkku, niinkuin vielä äskettäin.Toistaiseksi osaan vain pitää kädestä ja tarjota kahvit ja nekin posket punoittaen...oon mää vaan sellainen Perusjuntti ;-).

  Iloista viikonloppua kaikille!!!

   

   

   

   


Älypää tiedottaa

 • Älypään jouluvisat ovat täällä!

  10.12.2021

  Pitkään odotetu Jouluvisa ja Joululaulut-visa ovat vihdoin täällä!

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

Lue lisää tiedotteita