Blogi - rainsong - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogi aloitettu: 11.11.2011
Blogimerkintöjä: 5 kpl
 • Aika rientää23.11.2013 klo 17:56

  Lukiessani pelaajien kirjoittamia blogeja, huomasin itse kirjoittaneeni blogiini viimeksi melkein kaksi vuotta sitten. Kuinka nopeaa aika kuluu!

  Kirjoittaessani blogiini ensimmäistä kertaa, ajattelin kirjoitella tänne enemmän ja vähemmän säännöllisesti aiheista, jotka kulloinkin tuntuisivat tärkeiltä. Olisihan noita aiheita toki ollut, mutta niistä kirjoittaminen on täysin jäänyt.

  Älypäässä on tapahtunut muutoksia, jotka ovat saaneet toiset kiljumaan riemusta ja toiset vaipumaan epätoivoon. Itse en kuulu kumpaankaan ryhmään. Piste-erot olivat jo ennen uudistusta suuria ja niin ne ovat nytkin. Kukaan ei eroja näköjään pysty yksiselitteisesti selittämään.

  Tuskin koskaan tulee olemaan tilannetta, johon kaikki olisivat tyytyväisiä. Sama koskee niin Älypäätä kuin todellista elämää Älypään ulkopuolella. 

  Juuri nyt valitetaan pimeyttä ja kuulun itsekin niihin valittajiin. Pian on kuitenkin joulu ja pian joulun jälkeen käännymme kohti kevättä. Sitä on aina yhtä riemukasta odottaa.


 • Hauska dieetti17.1.2012 klo 08:06

  Wanha dieetti

  Monet ylipainosta kärsivät henkilöt ovat kokeilleet lähes kaikki keinot ja ovat epätoivon partaalla.Ongelman edessä päätämme kokeilla toisenlaista lähestymistapaa. Näin syntyy tenavadieetti. Jo pitkään tunnettu tosiasia on, että kaksivuotiaat ovat yleensä hoikkia. Lastenlääkäreiden, röntgenhoitajien, ravintoterapeuttien ja turhautuneiden äitien yhteistyönä laadittiin tämä uusi neljän päivän dieettisuunnitelma. Se on edullinen, vaihteleva ja ravitseva. Älä kuitenkaan aloita tätä dieettiä neuvottelematta ensin lääkärisi kanssa. Muuten voit tarvita häntä jälkeenpäin.
  ONNEA!

  ENSIMMÄINEN PÄIVÄ
  Aamiainen - Yksi keitetty muna, viipale paahtoleipää aprikoosi-hillon kera. Syö kaksi hyppysellistä munaa, murenna loput lattialle. Haukkaa kerran paahtoleivästä ja hiero sitten hilloa kasvoillesi ja vaatteisiisi.
  Lounas - Neljä väriliitua (värillä ei väliä), kourallinen murskattuja perunalastuja ja lasi maitoa (kolme siemausta, kaada loput lattialle).
  Päivällinen - Keksi, kaksi kymmenpennistä ja viisikymmenpenninen, neljä siemausta tiskialtaasta.
  Iltapala - Paahda viipale paahtoleipää ja heitä se keittiön lattialle.

  TOINEN PÄIVÄ
  Aamiainen - Ota eilinen paahtoleivän viipale keittiön lattialta ja syö se. Syö lusikallinen vanilliinisokeria ja juo puoli pullollista vihanneksista tehtyä elintarvikeväriä.
  Lounas - Puolikas pötkylä vaaleanpunaista huulipunaa. Puraisu leikkipihalta tuodusta tupakantumpista (jonka muut perheenjäsenet pakottavat sinut sylkemään pois) jääkuution kera.
  Välipala - Nuole tikkukaramelli tahmeaksi, vie se ulos ja pudota hiekkaan. Nuole jälleen kunnes se on puhdas. Tuo sitten sisälle ja pudota matolle.
  Päivällinen - Kivi tai kuivattu herne työnnetään ensin vasempaan sieraimeen. Sekoita limonadia perunamuusiin. Syö lusikalla.

  KOLMAS PÄIVÄ
  Aamiainen - Kaksi lettua ja runsaasti hilloa, jonka hierot hiuksiisi. Lasillinen maitoa. Juo puoli lasillista, jonka jälkeen tunge lettuja lasiin. Poimi eilinen tikkukaramelli matolta, nuole karvat pois ja piilota se sohvan tyynyjenväliin.
  Lounas - Kolme tulitikkua, kaakaojuomajauhetta ja hillovoileipä. Tunge suusi täyteen leipää ja sylje se lopulta lattialle. Kaada lasillinen maitoa pöydälle ja nuole se siitä.
  Päivällinen - Jäätelöä, kourallinen perunalastuja, kahvia (jos toiset eivät huomaa).

  NELJÄS PÄIVÄ
  Aamiainen - Neljännestuubi hammastahnaa, palanen saippuaa ja oliivi. Kaada lasillinen maitoa kulholliseen maissihiutaleita. Kaada päälle puoli kupillista sokeria. Kun maissihiutaleet ovat pehmenneet, juo maito ja syötä murot koiralle.
  Lounas - Syö muruja keittiön lattialta ja olohuoneen matolta. Etsi tikkukaramelli sohvasta ja syö se loppuun.
  Päivällinen - Spagettia sekoitettuna lasilliseen kaakaojuomaa. Jätä lihapullat lautaselle. Toinen puolikas vaaleanpunaisesta huulipunasta jälkiruuaksi.


 • Tähtien tavoittelua25.11.2011 klo 12:50

  Eräs tämän ajan ilmiöistä on tähtien tavoittelu. Tähtiä tavoitellaan niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Lisäksi tähtiä tavoitellaan erilaisissa televisio-ohjelmissa sekä elokuvissa. Täällä Älypäässäkin tähtien tavoittelu on tuttua lähes jokaiselle.

  Toinen on tyytyväinen vähempäänkin tähtiloisteeseen kun taas toinen haluaa kaikki viisi. Voiko tähtien tavoittelua verrata suoraan tapaan elää omaa elämäänsä?

  Luonteidensa mukaan jokainen rakentaa sellaisen elämän, joka tuntuu omimmalta. Toiselle riittää perustarpeiden tyydyttäminen, mutta toinen haluaa luksusta ja kunniaa.

  Perusluonnettaan on hankala lähteä muuttamaan ja usein tyydytään siihen tuttuun ja turvalliseen. Mutta löytyy myös niitä, jotka karistavat kaiken vanhan ja totutun ja lähtevät etsimään niitä kirkkaimpia ja suurimpia tähtiä itselleen. Kunnia heille.


 • Luonnonihmeitä!15.11.2011 klo 13:03

  Olen kuluneella viikolla matkustellut virtuaalisesti ympäri maailmaa. Olen pysähtynyt eri mantereilla ja ihastellut toinen toisistaan henkeäsalpaavimpia luonnon muovaamia ihmeitä. Luonto osaa sellaista, mihin ihminen ei koskaan kykene.

  Esimerkiksi kuvat Libanonissa sijaitsevasta Jeita Grotto -tippukiviluolasta. Miten kaunista voikaan olla maan alla, luolassa!

  Entäpä Argentiinan Iguazu putoukset. Veden pauhun voi kuulla pelkästään kuvaa katsomalla.

  Maailman korkein putous Angel Falls Venezuelassa. Putouksen löysi 1900-luvun alussa yhdysvaltalainen lentäjä Jimmie Angel.

  Ja vaikka kuvittelin, että olen saanut elokuvien ja dokumenttien kautta tarpeekseni Grand Canyonista, olin väärässä:

  Kuvat ovat vain pieni raapaisu maailman ihmeistä. Olisi hyvä väliin pysähtyä täällä kotoisessa Suomessakin katselemaan ympärille ja nauttimaan luonnon taideteoksista. Pienen pieni puro tai mäen nyppylä voivat saada aikaan samoja tuntemuksia kuin isommatkin luonnonihmeet.


 • Käsitteitä11.11.2011 klo 08:18

  Seuraavassa muutamia tällä viikolla, syystä tai toisesta, esiin tulleita käsitteitä merkityksineen.

  Sekoilla: Toimia epäjohdonmukaisesti ja sekavasti.

  Riidellä: Väitellä raivokkaasti, tapella.

  Huutaa: Puhua hyvin lujaa, moittia vihaiseen sävyyn.

  Mesota: Riehua.

  Kunnioittaa: Jokainen osallistuja on merkittävä elementti, jota pitää kunnioittaa ja jolla täytyy olla tilaisuus käyttää kaikki voimavaransa, jokaisen ponnistukset ja suoritukset on tunnustettava, niitä on myöskin kunnioitettava.

  Demokratia: Demokratiaan kuuluu mielipiteiden kirjo. Ihmiset eivät ole samaa mieltä asioista, mutta demokraattisten menettelytapojen avulla he yrittävät saada aikaan yhteisiä päätöksiä. Kaikilla tulee olla samanarvoiset oikeudet osallistua päätöksentekoon.

  Sananvapaus: Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.


Älypää tiedottaa

 • Testaa tietosi tupakkapolitiikan edistymisestä Suomessa

  24.8.2020

  Uskoisitko, että vuonna 1920 Suomessa kulutettiin eniten savukkeita asukasta kohti maailmassa? Testaa tietosi tupakkapolitiikan edistymisestä Suomessa Savuton Suomi 2030 -visassa ja opi lisää savuttomuuden ja nikotiinittomuuden hyödyistä.

  Visa on tehty yhteistyössä Savuton Suomi 2030 -verkoston kanssa.

 • Selvitä millainen vessan käyttäjä olet ja osallistu tuotepaketin arvontaan!

  19.8.2020

  Vastaa 10 kysymykseen Bref Vessatestissä, joilla selviää millainen vessan käyttäjä olet. Osallistu testin lopussa olevaan arvontaan ja voit voittaa Bref ProNature tuotteet koko vuodeksi.

  Testi on tehty yhteistyössä Henkel Norden Oy:n kanssa.

 • Pelaa Suomalaisen ruoan päivän tiukkaa tietovisaa!

  7.8.2020

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. Testaa tietosi Suomalaisen ruoan päivän tiukassa tietovisassa. Visan kysymykset vaihtuvat viikoittain joten uutta pelattavaa riittää! Voit myös osallistua viikoittaiseen 50€ ruokakaupan lahjakortin arvontaan.

Lue lisää tiedotteita