Blogin nimi: Mummun mökiltä

Blogi aloitettu: 31.12.2010
Blogimerkintöjä: 32 kpl
 • Keväisen kaunis ilma16.2.2019 klo 14:53  Kommentoi (0)

  Ihanaa! Kevät tulee ja pääsen risuja keräilemään pihalta  ja kattojen lumivyöryt katkoo myös niitä. Hirveet lumivallit on pihallani. Lapsen lapset voi tehdä  niistä lumiukkoja yhdessä perheen kanssa. Siellä on jo valmiiksi lumiauran pallukoita josta nopeastikin saa lumiukon. Laitan kuvan jos ne lumiukot onnistuu. Jos osaan laittaa kuvia tänne.  Kaikkea hyvää teille lukijat!


 • Joululaulujen kuuntelua.15.12.2016 klo 18:49  Kommentoi (0)

  Kuuntelen tässä nyt joululauluja kun ei oikein huvita pelatakkaan. Meneillään on nyt Tarja Turusen levy. Enpä tiedä toista parempaa joka laulaa Jouluyö Juhlayön paremmin kuin hän. Yleensä suuri yleisö laulaa "Jouluyö juhlayön" sanat aivan väärässä rytmissä esim. "taataataa kun pitäis laulaa taatataataa.." vaikken mikään musiikin asiantuntija olekkaan niin kuitenkin tunnen mikä kuulostaa oikealta (tai luulen tuntevani). Ave Maria häneltä on aivan ihana ja "Wal.King in the air" joka on Lumiukko animaatiosta jota nähdään TV:stä joka jouluaattona, toivottavasti vieläkin.

  Hyvää Joulun odotusta teille lukijat! Toivoo Mummu!


 • Mukavaa marraskuuta.1.11.2016 klo 10:13  Kommentoi (1)

  Kesä ja pian syksykin on mennyt kuin siivillä. Mitä olen saanut aikaan , enpä juuri mitään. Noo ainakin jätepapereita kuskasin vähitellen keräysastiaan aina kauppaan mennessä, paristot vein kierrätykseen ja vanhoja puseroita roskiin. Sain laitettua myös ilmoituksen postilaatikkoon ettei mainoksia tulisi. Niitä oli kertynyt varmaan 200 kiloa lyhyessä ajassa. Miksi niitä pitää niin hirveästi lähettää näkeehän sitä kaupassa mitkä ovat tarjouksessa ja jo TV -stä tulee paljon mainoksia että varmaan pysyy ajantasalla tuotteista.

  Nyt on suosittu Joulupuu on rakennettu -musiikkivisa  avattu uusia kysymyksiäkin on lisätty. Visa löytyy yhteisövisojen puolelta. Pianhan tässä ruvetaan lauleskelemaan pikkujoululauluja! Mukavaa joulun odotusta kaikille!


 • Kevättyöt mökissäni..9.5.2016 klo 19:57  Kommentoi (0)

  Kevättöitä on paljon joten en ole ehtinyt kovasti pelaamaan täällä. Olen laittanut tomaatin taimet suurempiin ruukkuhin toinen jo kukkii. Chilitkin on hyvässä vauhdissa tekemään palkoja. Olen istuttanut sipulit, perunat ym..möyhentänyt ensin pienillä voimillani kasvualustan. Valkosipulit istutin jo syksyllä. Olen haravoinut ja miettinyt mihin kaiken roskan saa hävitettyä. Varsinkin pikku risut on inhottavia. Syksyn lehdet ajan leikkurilla pieniksi ne kelpaa katteeksi mihin vaan. Tämmöistä kerroittavaa vaan on mummulla nyt. Mun kasvimaa on tosi pieni mutta kyllä siinäkin ulkoilmaa saa ja liikuntaa.

  Mukavia kevättöitä Älypään pelaajille ja työntekijöille ja muillekkin.


 • Iskelmät.29.4.2016 klo 19:19  Kommentoi (0)

  En ole mikään iskelmien fani mutta kokeilinpa Harju/Pöntistä telkkaristani taustamusiikiksi. Yllätyin kovasti kun sieltä tuli semmoisia kappaleita joita en ollut koskaan kuullut radiosta esim "Bussi Somerolle" vaikka asun Somerolla. Kaikkia muita ihania kappaleita tuli myös joita Lauvantain toivotuissa  kuunneltiin lapsuudessani. Mutta Harju/Pöntinen vois parantaa teksitystään jotta näkisi sohvaltakin kappaleiden nimet ja laulajat. Mulla on iso telkkari mut silti pitää mennä läheltä kurkkaamaan kappaleen tiedot. Toivottavasti Harjulle ja Pöntiselle joku saa viestin perille tätä kautta.

  Terveisin mummu.


 • Kevät tuli lumi suli jo vähän.17.3.2016 klo 19:38  Kommentoi (0)

  Aloitin jo risusavottaa tekemään. Sireenipensaiden kaunistamista muun muassa. Eipä mummu jaksanut kerralla kyykkiä kuin puolitoista tuntia. Olen laittanut sisälle kasvamaan monen moista siementä  pian syötäväksi ja myös  esikasvatukseen. Rucolan vanhoista siemenistä tuli kiva pääsiäiskoriste rairuohon tilalle ja lisäksi se on syötävää jo nyt. Se on mielestäni parhaan  makuista salaattikasvia ja sen kukkasetkin voi syödä. Pikkuruisella kasvimaalla usein maistelin juuri auenneita kukkasia ja vihreitä siemen palkoja  Se vain kasvaa tosi nopeasti ja kukkii pian, mutta ainakin siten on siemenvarasto turvattu vuosikausiksi. Samoin itse kasvatetun sokeriherneen vuoden 2012 siemenet  itivät ikkunalaudalla hyvin ja ne versot on tosi herkullisia. Chilit ja tomaatitkin jo ovat itäneet. Uutena kohteena kokeilen pukinpensasta joka saattaa tehdä syötäviä marjoja jo eka vuonna. Nekin on hennosti jo itäneet. Kaikkia kiinostavaa kannnatta kokeilla ja mikä riemu jos onnistuu.                    

  Mummu innoissaan keväästä! Hyvää Pääsiäistä lukijoillleni!


 • Ystävän päivä.12.2.2016 klo 18:46  Kommentoi (0)

  Toivottaisin niin mielelläni Hyvät ystävänpäivät kaikille lukijoilleni Ystävän laulun sanoin "Mistä tunnet sä ystävän..." mutten muista sanoja varmasti ihan oikein, mutta sävelin sitäkin paremmin. Mukavaa ystävänpäivää!

  Mummu.


 • Oviongelmia taas.26.1.2016 klo 19:22  Kommentoi (2)

  En meinannut päästä tänään ulos kuin työntämällä ja samalla potkaisemalla oven lujasti auki. Luulin että jalka murtuu  kun ranteessakin tunsin vihlaisun, onneksi ei niin käynyt. Sitten reissusta kotiutineena en meinannut päästä sisään. Päätä alkoi särkemään moiset voimanponnistukset. Viime talvena ongelmia ei ollut kun oli lämmintä, edellisenä vuonna paljolti ja ovea korjailtiin. Mutta se on jokavuotinen riesa maa routii ja sille ei voi mitään. Tai voihan sille jos pidän ulko-oven auki kokonaan ja lukitsen välioven.  Laittaisin myös jotain valvontaa ja hälytystä. Onneksi löytyy kaikkeen apua. Tämmöistä nyt vaan kirjoittelen.


 • Nuoret Leijonat.5.1.2016 klo 18:20  Kommentoi (0)

  Käsittämättömän hyvää peliä "Pikkuleijonat" ovat pelanneet. Pian tänään on finaali jos he eivät provosoidu pikku herjoista ja saa jäähyjä niin voitto on Leijonille varma. He ovat ketteriä kuin kärpät ja puikkelehtivat isojen miesten vaikka kainalon alta. Eilinen Suomi -Ruotsi oli upeaa ja siistiä. Saapas nähdä miten käy taas Venäjän kanssa.


 • Kun Joulu meni ohi..29.12.2015 klo 19:05  Kommentoi (0)

  Heti tuntui että kevät pian tulee ja suunnittelin kevättöitä kun aurinko paistoi kirkkaasti. Taidanpa laittaa chilit itämääm. Yritän myös pitää hengissä viimekesäiset chilit ikkunalla, vielä ne on elossa. Ihanaa kun tulee kesä eikä tarvi kaupasta ostaa kaikkea. Kukkapenkissä ja ruukuissakin voin viljellä vaikka mitä sen lisäksi että osaan käyttää myös kasvisriistaa  nokkosia, voikukkia ym.ym..Sieniäkin paljolti

  Mummu tietää.

   

   


Älypää tiedottaa

Lue lisää tiedotteita