Blogin nimi: Mummun mökiltä

Blogi aloitettu: 31.12.2010
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Lapsen herkkyys29.1.2011 klo 08:11

  Kun poikani oli 4-5 vuoden ikäinen olimme mustikoita keräämässä lähimetsikössä. Poika söi mehukkaita mustikoita ja keräsipä muutamaan pieneen kippoonsa, kunnes kyllästyi ja lähti tutkimaan ympäristöä. Pian hän saapui luokseni astiassaan  onkiliero mullan ja heinien seassa. Kirkkain silmin kertoi ottavansa madon lemmikkieläimeksi. Minua huvitti, mutta asia oli hänelle vakava. Kotona teimme madolle asunnon sillipurkista, jonka kanteen hakattiin muutama reikä. Seuraavana päivänä, erityisen raskaan työpäivän jälkeen astioita tiskatessani huomasin ,että poika on kovin mietteliäs ja vakava matonsa kanssa. Asia selvisi kun hän sanoi: "Äiti, tämä liero täytyy viedä takaisin." Olin hirveän väsynyt  ja sanoin ettei se kuole jos sen vie tuonne ulos nurmikolle.   "Niin niin, mutta sen perhe ja kaikki kaverit on siellä," hän sanoi hätääntyneenä. Kumisaappaat jalkaan ja lähdimme matkaan. Jäin polulle odottelemaan kun hän juosten vei matoa kotiinsa. Pian saniaiset heiluivat iloisesti, joukosta vilahteli pieni pellavapää. Juostessaan takaisin jo huuteli: "Äiti, äiti. se lähti luikertelemaan iloisesti kun pääsi takaisin kotiin." Silmäni kostuivat liikutuksesta, väsymykseni oli tipotiessään, kuinka onnellinen olenkaan hyväsydänmisestä lapsesta, joka ei tee pahaa edes surkeimmalle maan matoselle.           Tämä muisto on minulle erityisen rakas, se muistuttaa lapsen herkkyydestä.              

  Takaisin blogimerkintöihin


heavymetal99

kommentoi 8.7.2011 klo 17:45

Viisas poju!:)

iidaleena

kommentoi 7.6.2011 klo 21:37

Ihana retki !

Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita