Blogin nimi: Mummun mökiltä

Blogi aloitettu: 31.12.2010
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Vihertuoksumalikka (Lepista odora)26.7.2011 klo 07:51

  Kun nyt olen tälläinen "sienihullu" haluan jakaa ajatuksia sienistä niiden kanssa, jotka vasta opettelevat niitä tunnistamaan, ja jotka jo tunnistavat ja käyttävät niitä monipuolisesti. Olisi kiva kuulla kokemuksianne!

  Kun samoilet metsässä ja tunnet ympärilläsi ihanan tuoksun niin se on todennäköisesti Vihertuoksumalikka, joka on syötävä sieni, eikä sitä tarvitse esikäsitellä. Se on sinivihreä, harmaanvihreä, kellanharmaaksi haalistuva, heltat sinertävän vaaleanharmaat. Se tuoksuu voimakkaasti, ainakin anikselle. Itse en ole sitä maistellut, vaan olen kerännyt nipun keittiöön tuoksua antamaan. Ehkä vieroksun parfyymin tuoksuista ruokaa.

  On olemassa muitakin syötäviä malikoita mm. nuijamalikka, joka on antabus vaikutteinen, joten sen kanssa ei voi ottaa alkoholia muutamaan päivään. Sitten on myrkkymalikka joka on vaarallinen ja sen saattaa sekoittaa suppilomalikkaan mikä on taas syötävä sieni. Joten malikat jätän metsään, poikkeuksena vihertuoksumalikka. 

  Hyviä sieniretkiä!

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita