Blogin nimi: Mummun mökiltä

Blogi aloitettu: 31.12.2010
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Viheliäinen Viinisuolaheinä6.1.2013 klo 05:20

  Istutin ruokakaupasta ostetun Viinisuolaheinän kasvimaan kulmaan vuosia sitten. Ensiksi se oli kaunis ja kukkatertut katkaistuani se pysyi jotenkin kurissa, silti se ehti siementää niin että pikkutaimia oli ympärillä paljon. Viime kesänä sitten kimpaannuin,  se kasvoi minusta korkeammaksi ja kun poistin kukkatertut se haarautui ja levitti sadesäällä kukkaterttunsa salaattien ym.. päälle sitten leikkasin sen matalaksi. Syksyllä päätin sen hävittää. Siinä olikin työtä, lapio ei pystynyt kovaan pääjuureen se oli niin pitkä ja paksu etten saanut sitä kokonaisena pois. Pääjuuren ympärillä oli sitkeitä juuria jotka levittäytyivät lähelle maan pintaa. Karviasmarjapensaankin kaivaminen ylös on helpompaa kuin tuon yli 1,50 metriseksi kasvavan Viinisuolaheinän. Nokkosia suorastaan rakastan sen rinnalla. No poltin saunan padan alla kuivaneet kukkatertut mutta silti se on saattanut karistaa siemeniänsä niitä siirrellessä. Saas nähdä, kova juurakko on nurinpäin tontin reunassa toivossa että se paleltuisi.

  Vaikka tulisi ruokapula-aika sittenkään en enää sitä ottaisi kasvimaalle, mieluummin vaikka voikukkia, vuohenputkia ja nokkosia.

  Oppia kantapään kautta.

  Takaisin blogimerkintöihin


sil46

kommentoi 10.6.2013 klo 18:32

Joo nyt v 2013 keväällä Viinisuolaheinä olikin siementänyt hyljätyn juurakon ympärille. Mietin syönkö ne vai myrkytänkö Roundupilla pois --- ne on vielä niin pieniä mutta jos ne leviää niin luulen että niistä tulee lupiiniihein verrattava maanvaiva.---luultavasti myrkytän ne. Mikä tuo Viinisuolaheinä oikeasti on? Risteytys punajuuresta ja vahvasta suolaheinästä? Se maistuu punajuurelta tai Mangoldilta. Tästä lähtien en kokeile jotain outoja vihanneksia pihallani, koska pihani on täynnä tuttuja salaattiaineksia: Voikukanlehtien latvaosia, vuohenputkien neitsytlehtiä, lipstikkaa, ruohosipulia, valkosipulin versoja, persiljaa ja kuusestakin voi ottaa mausteeksi nuoria kerkkiä ja miksei vähän myös koivunlehtienkin nuoria lehtiä ja siankärsämöä yms. hieman.

Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita