Blogin nimi: Mummun mökiltä

Blogi aloitettu: 31.12.2010
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Joululahjat, eniten mieleen jääneet.25.12.2014 klo 14:38

  Eniten mieleeni on jäänyt lasten antamat joululahjat varsinkin kun he olivat vielä pieniä. Annoin heille yleensä muutaman markan joululahjarahaksi. Poikani osti jouluomenoita kuusen koristeeksi ja kultainen tyttö antoi lahjaksi kultaista pakettinarua kultaiselle äidilleen ja kova selitys kävi kun arvailin mitä siinä paketissa oli. Hän sanoi: "Et sä niitä tänä jouluna tarvi mutta ens jouluna sitten". Avattuani paketin sanoin: "Voi kuule tää kultanaru on tarpeen muulloinkin, onhan synttäreitä ja teille tulee  tuttujen lasten synttärikutsuja, tämä on tosi hyvä lahja". Tyttö ajatteli varmaankin kun en joka lahjaan laittanut naruja että se on hyvä lahja ja niin olikin ainakin muistan sen pitkään. Sitten poikani antoi vähästä budjetistaan hieman isompana kaksi käsin tehtyä tervakynttilää, sen tuoksu muistutti lapsuuteni jouluista ja ihan liikutuin ja säästeliäästi niitä poltinkin. Päiväkodissa ja koulussa lasten tekemät lankarullatontut ja villalanka pukit on vieläkin tallella. Ei se lahjojen kalleus merkitse mulle mitään vaan se että ne on sydämestä annettu. Mitä itse annoin lahjaksi se on sitten eri juttu. Esim. sen kerrostalon asukkaiden ensimmäinen tietokone taisi olla Commodore 24 vähistä varoistani ostettu mutta lasten täytyy pysyä ajan tasalla tässä maailmassa, ajattelin niin.

  Hyvää Joulua lukijoille!

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita