Blogin nimi: Mummun mökiltä

Blogi aloitettu: 31.12.2010
Blogimerkintöjä: 32 kpl
 • Aavistus keväästä8.1.2011 klo 07:06  Kommentoi (0)

  Joka vuosi heti joulun jälkeen postilaatikkoon kolahtaa värikkäät siemenluettelot, sydänmessä liikahtaa ilo, aavistus keväästä. Pian ensimmäinen leskenlehti kurkistaa tienposkesta, lumikellot tunkeutuvat läpi roudan soittamaan kevään alkusoittoa, krookukset, scillat, kiurunkannukset kilpailevat runsaudellaan ja omenapuu hyväilee luumupuuta kukillaan. Innostus iskee, mitähän uutta tänä vuonna kokeilisi? Viime kesänä kokeilin kasvattaa muutaman parsakaalin, toki se onnistui, mutta muutkin elävät tykkäsivät nakerrella niitä. Eräänä keväänä laitoin ruokakaupasta ostetun viinisuolaheinän kasvimaalle, siinä se on jököttänyt monta vuotta, kasvanut metrin korkuiseksi ja kukittuaan muuttunut kitkeräksi. Koristekasvina se on upea. Kesäkurpitsaa en nyt laita, se vie paljon tilaa ja paljon vettä. Tämä tältä erää, lumityöt kutsuvat. Hei vaan.


 • Taustaa, Mummun mökiltä.31.12.2010 klo 07:42  Kommentoi (1)

  Lapsuudessa kotiseudullani sanottiin isoäitejä mummuiksi. Itselläni ei ollut mummua, joten he olivat suuresti ihailemiani ihmisiä, sitten opettajien jälkeen. Toivottavasti naapurien mummut eivät käänny haudassaan, kun rohkenen käyttää sanaa mummu, olenhan jo isoäiti. Mummo -sana on taas niin kulunut, lyöty, kivitetty kuten viittaus jääkiekossa käytettävään "ylämummoon." Osuma ylämummoon on varmaan osunut tuhansiin mummoihin.Siihen kun vielä lisää valtiovallan ja median käyttämiä pommi -sanoja, eläkepommi, terveyskeskusten räjäyttäjät... niin ei ihme jos vanhempia ihmisiä pidetään turhina.. ainakin jotkut.Tästäpä tulikin mieleeni yks huvittava juttu: Menin tuntemattoman terveydenhoitajan vastaanotolle terveyskeskukseen, ja huomenet sanottuani katselin ja kuulostelin ihmetellen: "Ei kuulu mitään räjähdyksiä, pommeja, vaikka tulinkin tänne, ihme...." sanoin. Hoitaja näytti kysymysmerkiltä, joten täytyi vähän selitellä, ja kyllähän meitä nauratti..                                     Olkoon tämä eka jutustelu tässä.                      

  Hyvää Uutta Vuotta kaikille!


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita