Blogin nimi: Menneisyyttä, tulevaisuutta

Blogi aloitettu: 8.4.2018
Blogimerkintöjä: 1 kpl
Avainsanat: historia, yhteiskunta. kpl
 • Rauman Lukko ja kirkkoherra, rovasti Oiva Tuominen13.5.2021 klo 19:44

  Kirkkoherra valittiin aiemmin vain siten, että tuomiokapituli piispan johdolla valitsee ehdolle kolme herran valittua. (Herra on tietenkin = piispa.) Seurakuntalaiset voivat yrittää saada omaa ehdokastaan ylimääräiselle eli neljännelle sijalle, mutta valinta on vaikea, sillä silloin tarvitaan 10 % koko srk:n äänioikeutetuista, ja ko. vaalissa vain harva äänestää.

  Oiva Tuominen oli jatkosodassa Raumalla perustetun patteriston (II/KTR 5) sotilaspastorina, ja kun hänet asetettiin 4. sijalle, häntä äänestivät sellaisetkin jermut, jotka ikinä eivät olleet papinvaalista kuulletkaan.

  Oiva tuli valituksi ja taustallaan hän mietti, miten kirkko koskettaisi muitakin kuin muutamia mummoja.

  Oiva keksi välineeksi raumalaisia yhdistävän asian, jääkiekon. Toki sitäkin ratkaisua moitittiin, kuten kaikkea muutakin kirkossa tapahtuvaa. Oivasta kerrotaan myös paljon asiattomia kaskuja, joita haluan tässä oikoa.

  Kun isäni tuima äiti, Oivan kriitikko ja vakioasiakas kuoli, Oiva lausui niin koskettavat muistosanat, että ilman sellaisia useimmat muut on haudattu. Oiva oli hyvä pappi ja varmaankin viimeinen hyvä pappi Raumalla, saattoi kyllä olla myös ensimmäinen hyvä pappi Raumalla, en yhtään ihmettelisi.

  En usko mihinkään kuolemanjälkeiseen paratiisiin, vaan ainoastaan maapäälliseen helvettiin, jollainen esim. Rauman srk. lienee myöhemmin ollut.

  Mutta jos taivasten valtakunta olisi olemassa, Oivan paikka olisi siellä ja hänellä olisi aihetta hartaaseen juhlaan, nimittäin vuonna 1963 Lukko edellisen kerran voitti jääkiekon SM-sarjan.

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

Lue lisää tiedotteita