Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 791 kpl
 • Tuomas Akvinolainen9.6.2021 klo 18:16

  Juuri kun luin, että Tuomas Akvinolainen on todistanut Jumalan olemassaolon, niin sain YouTube -videosta tietää, ettei Jumalaa edes ole, koska evoluutio on kaiken luonut, eikä siihen tarvita jumalaa, vaan kaikki voi syntyä ihan itsestäänkin, samaan tapaan kuin rahakin. Ilmeisesti keskupankki on luonut Telluksen, pannut planeetat kiertämään ratojaan, auringon paistamaan ja kuun kumottamaan.

  Tuomas Akvinolainen oli italialainen katolinen filosofi, teologi ja pappi. Hänen ajattelunsa on edelleen katolisen kirkon teologian ja etiikan perustana. Hänen elinajakseen mainitaan 1225 ? 1274 (Wikipedia). Hänellä on viisiportainen päättelyketju, jonka perusteella järjellä varustettu yksilö päätyy vakuuttumaan Jumalan olemassaolosta.

  Sen sijaan nykytiede hylkää jumalan kaiken luojana, koska luojan sijalle kammiossaan pakertava tiedemies on keksinyt evoluution. Sitä tiede ei kerro, kuten ei juuri muutakaan, miten evoluutio kehittyi ennen ilmaantumistaan. Oikeastaan ei sitäkään, miten syntymisensä jälkeen. Esimerkiksi ihmisen kehittyminen apinasta on ainakin 25 pisteen yksilölle ylivoimainen tehtävä. Onko kehitys risteytymisen tulos, geenimutaation vai jonkinlaisten luonnossa esiintyvien lokeroiden elinolosuhteiden lopputulos, niin että jossakin poterossa on sellainen elinympäristö, joka tekee apinasta ihmisen vaikka väkisin? Mikä evoluutio itsessään on?

  Henkilökohtaisesti lähden siitä, että jos ei tiedä, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää uskominen. Jos ei tiedä eikä usko, niin materialistina pidän sellaista ihmistä köyhänä. Jos taas ajattelen porvaria, niin moni firma jäisi syntymättä, jos porvari ei uskoisi firmansa tulevaisuuteen. Sellaista porvaria en ole nimittäin tavannut, joka tarkalleen tietäisi, miten markkinat kehittyvät ja käyttäytyvät, mutta luja usko johtaa ainakin joskus jopa menestykseen. Se porvari, joka ei puolestaan usko muita kuin maallisia auktoriteetteja, jättää yrittämiset tekemättä ja ryhtyy julkiselle sektorille virkamieheksi torjumaan huuhaata ja valeuutisia.

  Oma kasvuni uskon saralla on perheestä, jossa äiti oli uskonnollinen ja isä kaikkea muuta, joten en yhtään ihmettele, että elämänfilosofiani on peräisin Raamatusta ja Pääomasta. Tästä näkökulmasta lienen jäänyt killumaan jonnekin maan ja taivaan välimaastoon. Olen kuitenkin enenevästi taipuvainen uskomaan, ettei hengen ja materian välillä ole eroa. Kunhan materiaa jauhetaan riittävästi, niin henkihän materiasta viimein paljastuu.

  Moraalin ja etiikan lähteeksi katson nimenomaan uskonnon. Kristinopissa moraali ja etiikka koskee näkemykseni mukaan sitä moraalia, joka koskee kansaa. Mooseshan oli nimenomaan kansan johtaja,jonka kautta laki syntyi. Muistelen. Enkä ihmettele. Sittemmin laki vaati myös toisenlaisen tai oikeastaan syventävän eettisen perustan, jota edustaa Uusi testamentti. Olisihan se merkillistä, jos avioliittokin perustuisi osakeyhtiön lainsäädännölle.

  Koska Jumalan suojelevan vaikutuksen voi ajatella olevan pienimmillään nyky-yhteiskunnassa, niin toimikoon kuva noitien ja pahojen henkien ainakin symbolisena karkottajana. Kuva on pääsiäiskokolta vuosien takaa Etelä-Pohjanmaalta.

  Pääsiäiskokko


 • Hyvinvointiraportti29.5.2021 klo 15:04

  Ainostaan kolme vuotta vierähti ennen kuin veriarvoni palasivat viitearvoihinsa. Viimeisimmän kontrollin mukaan kaikki arvot ovat viitearvojen mukaan kunnossa. Punasolujen määrä on tosin alarajalla ja hemoglobiinin määrä solussa ylärajalla. Punasolujen koko samalla pieneni ylärajalta alemmas. Hemoglobiiniarvo oli jälleen kivunnut muutaman pykälän ylöspäin. Nyt lukema alkaa olla siedettävä. Valitettavasti ei vielä riittävä, juoksuvauhti on ennallaan, mutta sitä vauhtia ei riitä pitkälle.

  Mitään mullistavaa muutosta elämäntapoihini en ole tehnyt. Tuskin koronarokote veriarvoja parantaa. Tosin leukosyyttien määrä kasvoi reippaasti, mutta konsultoimieni asiantuntijoiden mukaan leukosyyttien määrä pomppii huvikseenkin melko paljon, joten rokote ei ole välttämättä lukumäärään vaikuttanut. Arvelen, että veriarvojen kohentumisen syy löytyy lihapullista, joita olen ahminut syömieni kasvisten mukana. Aamuvoimisteluuni olen lisännyt vatsalihakset, mutta tuskin noin pieni treenaaminen on syy yhtään mihinkään.

  Rokotuksen haittavaikutuksia en ole havainnut ellei väsynyttä olotilaa siksi lueta. Näin vetämätöntä olotilaa en muista kokeneeni aikoihin jos ollenkaan. Toisaalta jos veriarvot ovat kohentuneet, niin luulisi olotilan olevan energinen.

  Kohta pitäisi äänestää, jotta kaupunkiin saataisiin oikeat päättäjät päättämään oikeista asioista. Valitettavasti ehdokkaan löytäminen porvarillisesti ajattelevalle kommunistille, joka lukeutuu keskustan yläpuolelle, on haastava tehtävä. Kaksikin vaalikonetta on määritellyt poliittisen maailmankatsomukseni kristillisdemokraattiseksi, mutta se maailma on näkemykselleni liian yksipuolinen. Raamatun lisäksi pitäisi olla myös Pääoma esillä. Nykyporvareilla puolestaan ei ole sen enempää Pääomaa kuin Raamattuakaan. Mutta koska olotilani on väsynyt, niin saattaa olla järkevää jäädä nukkumaan vaalipäiväksi.

  Paikallislehti on äitynyt porvarillisen ideologian äänitorveksi julkaisemalla uutisen, jonka mukaan tekoäly suosittelee sosiaalisten tulonsiirtojen pienentämistä. En ole tiennyt, että tekoälykin on porvari. Suosittelen tekoälylle Raamatun ja Pääoman lukemista. Kaikki sivistys on kiinni kasvatuksesta. Tekoäly ei tee tästä poikkeusta.

  Kuva Kolilta


 • Muutunko simpanssiksi10.5.2021 klo 15:52

  Rakenteellinen uudistus olisi saada oikea tieto jokaiseen kotiin. Nykykäytännön mukaan oikea tieto on lähinnä kansalaisen torumista, informaation jakamista punaisen lihan syömisen kohtalokkaista seurauksista. Pahimmillaan kansalaisen stalkkaamista, jonka tarkoituksena on saada selville, onko joku taas syyllistynyt pahaan tekoon, josta pitäisi päästää älämölöt ja nostaa syyte jostakin syystä, tai ainakin varmuuden vuoksi. Ongelma tosin piilee siinä, onko oikeaa tietoa edes olemassa.

  Maksullinen media on kallis. Lähes jokaisella on kuitenkin netti käytössään, joten luulisi, että kaikki ajankohtainen tieto siitä, mitä maailmassa tapahtuu, olisi myös jokaisen saatavilla. Ehdotan, että EU kieltää maksullisen median ja ryhtyy jakamaan oikeaa ja riittävää tietoa verovaroista. Huipputiede on avattava kaikelle kansalle ikään ja olemattomaan sukupuoleen katsomatta.

  Olen yrittänyt perehtyä koronarokotteisiin pääsemättä juuri puusta pitkään. Mikä ero on AstraZenecan ja Pfizerin tyyppisten rokotteiden välillä? Eivätkö molemmat rokotteet perustu samaan ideaan eli koronaviruksen tartuntavälineen valmistusohjeen saattamiseen ihmisen soluihin. Pfizerin rokotteissa tämän tartuntavälineen koodi on upotettu rasvakuplaan, joka rokotteen mukana tuikataan lihakseen ja AstraZenecan rokotteessa koodi viedään ihmissoluun simpanssista peräisin olevaa adenovirusta hyväksi käyttäen. Näin ollen mitään periaatteellista eroa rokotteissa ei pitäisi olla.

  Sikäli mikäli AZ -rokotteen tartuntavälineen koodi on laitettu adenoviruksen perimään, niin pelkoni on nyt, että tämä perimä aiheuttaa soluissani haitallisia muutoksia. Mahdanko muuttua simpanssiksi? Tai muuttuuko vereni siniseksi. Tuleeko minusta siniverinen? Kiipeilymahdollisuuksia ei juuri ole, ellei ikkunaverhoja lasketa. Veren värin vaikutuksista ei niin ikään ole tietoa saatavilla. Farmi Suomi -ohjelmassa siniveriset näkyivät pelaavan krikettiä.

  AstaZenecaan yhdistetyistä veritulpista ei myöskään löydy juuri tietoa. Joku voisi kertoa, mitkä seikat todennäköisesti aiheuttavat ongelman. Viimeistään mediaa luulisi asian kiinnostavan, koska terveydellä, jos millä, olisi tärkeyttä enemmän kuin julkisten henkilöiden stalkkaamisella. Jos ongelmat liittyvät veren ominaisuuksiin, niin olisi hyvä olla näkyvillä sellainen verenkuva tai jotkut veriarvot, jotka tulppaa ennustavat.

  Niin ikään olisi kiintoisaa selvittää, miksi joissakin maissa tulppia syntyy enemmän kuin toisissa. Hyvä olisi tietää myös, miksi sukupuoli on noussut tässä esille. Eikö tämä aika ole sukupuolineutraali? Vaikuttaako rokotetun poliittinen suuntautuneisuus asiaan? Entä eurooppamyönteisyys? Usko Raamattuun? Onko ylipäätään yhteys todellinen vai kuviteltu?

  Jotenkin tuntuu ikävältä se, että AstraZenecaa kuitenkin työnnetään 65 ? 70 -vuotiaille. Sehän näyttää vaaralliselta. Erityisesti, kun jotkut maat ovat lopettaneet kyseisen rokotteen käyttämisen. Ei ole kaukana ajatus, että kysymyksessä on epätoivoinen yritys ratkaista kestävyysvaje.

  Ap


 • Bara vatten 202130.4.2021 klo 22:25

  Merkillistä, että joillakin porvarillisilla yrityksillä on intressinä estää isojen kirjaimien käyttö. Tämän jouduin toteamaan, kun etsin CapsLock -painiketta Chromebookista.

  Mutta itse vatten -teemaan. Kohti kevättä mennessä paitsi luonto, niin myös ihminen näyttää piristyvän. Käytän itseäni esimerkkinä, vaikka joku saattaa olla toistakin mieltä. Asentohuimaukseni näyttää kadonneen. Maailma ei pyöri silmissä enkä usko, että vatten -juhlankaan jälkeen, vaikka kaapissa on yhä parikymmentä vuotta vanhaa ouzoa ja vuodelta 2019 juhannukseksi hankittua portugalilaista viiniä.

  Arvelen asentohuimauksen syyksi liiallista Älypään pelaamista. Kun päässä on 20 vuotta vanhat silmälasit ja tietokone, joka saattaa ykskaks unohtaa annetun komennon ja jäädä haavi auki ihmettelemään, niin luulenpa sen vaikuttavan tasapainoonkin.

  Kansanterveyden hyväksi olen tehnyt pienen mutta merkittävän teon ottamalla koronarokotteen, vaikka olen pistoskauhuinen ihminen. Tällä kertaa suotta, koska pistäjä oli osaava ja nopea. En huomannut pistosta kuin vasta seuraavan päivän iltana. Tästä uskoni evoluutioon palautui. Ihminen polveutuu sittenkin eläimestä. Vahva arvaus on dinosaurus. Hermoimpulssin etenemisnopeus on tästä kiistaton osoitus.

  Vatten -juhlan jälkeiset ajat ovat mielenkiintoiset. Erityisesti Euroopan elpymisvälineen kohtalo Suomessa. Mihin sitä tarvitaan? Mikäli on Kansallisen Kokoomuksen ja muutaman hassun ekonomistin arvioon luottaminen, niin eihän nousukaudella pidä elvyttää, vaan säästää. Nyt jos koskaan Euroopan unionillakin olisi aika ryhtyä sanoista tekoihin ja ryhtyä säästämään ja tekemään rakenteellsia uudistuksia. Vaikkapa purkamaan Eiffelin tornia. Kyllä siinä jokunen työllistyisi. Ainakin päätösperusteisesti.

  Paketin laillisuus olisi hyvä tarkistaa. Mikä se semmoinen unioni on, joka ei noudata edes omia lakejaan tai sääntöjään. Ei ihme, että jäsenmaissa oikeusjärjestelmä korruptoituu vauhdilla.

  On kiintoisaa katsoa, kuinka Suomessa venkoillaan, jotta elpymisväline saadaan hyväksytyksi. Juntta varmasti heiluu, kun ? -äänestyksen aika koittaa. Muuten menee tukiaiset. Niin ja Venäjä ja Kiina. Hui kauhistus. Ei kuulosta helpolta. Kansallinen Kokoomus kuuleman mukaan pakenee. Siis vastuuta.

  Korjaan aiemmin Selviytyjät (Pohjola) Suomi -käsitystäni sikäli, että se on kuvattu 2020 Ruotsissa, totta kai, tai mooses.

  Mutta iloista kevääntulon juhlaa.

  Canth


 • Huono viina20.4.2021 klo 13:52

  Kerrotaan, että dinosauruksilla oli niin heikko virranjohtokyky hermostossaan, että jos liskon hännänpäälle astui, niin aistimus saavutti aivot vasta kymmenen minuutin kuluttua. Voikin kysyä mitä tällaisella hermostolla ylipäätään tekee? Toiseksi voi esittää kysymyksen, oliko dinosauruksilla aivot? Noin hitaalla sytytyksellä vihollinen ehtisi syödä liskolta hännän ennen kuin lisko tajuaisi mitään. Vasta aikojen päästä lisko saattaisi ihmetellä, ?ka, missä on häntä?.

  Dinosaurus juolahti mieleeni nykyaikaisesta alkoholista, joka on niin huonoa, ettei se mene edes päähän, vaikka sitä sinne kaataisi. Laimeus puolestaan tekee viinasta desinfiointikelvottoman. Alkoholilla tarkoitetaan tässä viinaa, jota voi ostaa Suomessa viinakaupasta.

  Ongelma on saamani pään asentohuimaus, jolle en löydä järkeenkäyvää selitystä. Tietyssä asennossa maailma vain alkaa pyöriä silmissä. Ajatuksena on kuitenkin teoria, että vanha, ammoin nautittu huono viina alkaisi vaikuttaa vasta nyt. Alkujaan viina olisi varastoitunut ihonalaiskerrokseen ja pyrkisi nyt tekemään sille kuuluvan tehtävän. Tilanne muistuttaisi hieman dinosaurusta, mutta syy ei olisi hermoissani, vaan huonossa viinassa ja sen hitaudessa.

  Aikoinaan, kun lenkkini olivat 30 kilometriä, niin lenkin päätteeksi saunoin ja nautin lauteilla paitsi löylystä niin myös votkasta ja virvoitusjuomasta minkä lisäksi ahmin makkaraa. Siinä yhteydessä viina on saattanut sekoittua punaiseen lihaan ja varastoitua rasvakerrokseen, jota tosin ei tuohon aikaan ollut kuin 7, rasvaprosenttia siis. Nyt oletan, että viina sieltä pyrkii viimeinkin tekemään tehtävänsä. Valitettavasti vain epämiellyttävällä tavalla.

  Nykypäivänä 30 kilometriä ei ole enää mahdollinen edes siitä syystä, että makkaraa ei voi syödä, koska siinä on ymmärtääkseni punaista lihaa, jonka jopa kommunistit kieltävät. Pitävät epäterveellisenä. Eivät siis ymmärrä oman aatteensa väriä. Miksi siis juosta, jos ei saa palkinnoksi makkaraa?

  Lihan syömiskieltoa en ymmärrä alkuunkaan, koska suolistoni sietää parhaiten tällä hetkellä lihapullia, ja ne jos mitkä, tehdään lihasta. Tässä kohtaa teoriani on väittää, että tauti, joka on kenties tullut lihaa syömällä, niin myös pysyy pois lihaa syömällä. Miksi muuten suoli toimii parhaiten juuri lihapullia syömällä? Toivottavasti joku kommunisti selittää.

  Lääkärit ovat pääsääntöisesti sen verran arvonsa tuntevaa väkeä, etteivät he selitä mitään, vaan kirjoittavat laskun.


  Kiuas


 • After ski8.4.2021 klo 19:30

  Pääsiäinen 2021 meni ohi huomaamatta. Syy oli aprillipäivässä. Kuka nyt uskoo pääsiäiseen, jos yksi sen juhlapäivistä on aprillipäivä? Ainakin uskon on oltava luja. Mutta hyvää pääsiäisen jälkeistä aikaa kuitenkin.

  Paikallislehti keksi kulttuuriaiheisen aprillipilan kertomalla, että kaupunginteatterin johtajiksi oli valittu Jannika B ja Toni Wirtanen. Ohjelmistoon oli luvassa punk -aiheista sisältöä. Nykyisen johtajan kerrottiin lähtevän Itä-Suomeen pilkille. Vaikka en tiedä kulttuurista mitään, teatterista kaikkein vähiten, niin jostakin syystä aavistin uutisessa petoksen. Ei kotikaupungissani mitään valita ilman vuosia kestävää huutoa. Koska älämölöä ei ole kuulunut, niin uutisen täytyi olla ankka.

  Ilmainen ehkäisy nuorille on in. Ehdotan ilmaista ehkäisyä myös vanhuksille. Samoin ilmaista ehkäisyä holtittomasti lisääntyville linnuille ja ilmaista morfiinia kärsimysten lievittämiseksi kaikille kärsiville. Ehkäisy on in siitäkin huolimatta, että täällä on ihmispula. Ainakin hyvin toimeentulevista. Ehkä ilmaisella ehkäisyllä pyritään ehkäisemään köyhien syntyminen. Köyhä tuottaa median perusteella kärsimystä. Paine leikkauksiinkin on kova. Siitäkin huolimatta, että koronatuki teki kaupungista kauniin. Siis ylijäämäisen.

  Terveystalo lähetti postilaatikkooni arveluni mukaan aprillipilan, joka koski uutta koronatestiä, kurlaustestiä, jonka väitetään olevan tavanomaista ihmisystävällisempi ja kelpaavan todistukseksi maasta lähtevällekin. Hinta vain 235 euroa. Tästä hämmästyin. Hämmästyin myös siitä, kun havaitsin, ettei Terveystalo ole sama asia kuin terveyskeskus.

  Mielenkiintoiset ajat kuitenkin jatkuvat. Kiitos reality -sarjojen. Uusi Farmi Suomi-kausi alkoi ja osanottajat ovat sen verran kiintoisaa väkeä maatöissä, että hyvä tuuli säilynee pääsiäisen jälkeenkin. Näistä sarjoista saa aineksia jopa tuleviin kunnallisvaaleihin, muitakaan vaaleja unohtamatta. Aineksia nimenomaan äänestyskäyttäytymiseen.

  Ei pidä äänestää ihmistä, joka tuo porukkaan huonoa energiaa tai pahoja viboja. Synnynnäisiä johtajia puolestaan ei ole, koska vanha sananlasku tietää, ettei kukaan ole seppä syntyessään. Siitä tosin ei ole mainintaa, voisiko jonkin muun alan ammattilaiseksi syntyä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että mestariksi synnytään. Ei siihen hallinnolliset toimenpiteet auta sananlaskuista puhumattakaan. Ei auta aktivointikaan, ei.

  Valot


 • Kauhea törkyviesti24.3.2021 klo 18:01

  Olen saanut, tai ainakin vaarassa saada sielullisen vamman, kun minua on jossakin keskustelussa kutsuttu idiootiksi. Ongelma on se, pitäisikö minun tästä kovasti olla huolissani, vai ottaa asia realistisesti, koska 25 pistettä testissä ja sekin arvaamalla tosiasiallisesti osoittaa, että väite on tosi.

  Tuskaa syventää sekin, että 25 pistettä rajoittaa ihmisen elämää huomattavasti. Päivittäinen selviytyminen on ongelmallista, koska en ymmärrä, miten pitäisi syödä, jotta syöminen olisi terveellistä ja miksi juuri aamupala on päivän tärkein ateria. Mielestäni juuri keskiyöllä nautittu ateria auttaa huomattavasti jaksamaan pasianssin pelaamisen yön yli.

  Työllisyysaste nousisi helposti tavoitteisiin, jos työ olisi tarkoitettu kaikille sitä haluaville ilman kummallisia rajoituksia, kuten tumma puku, lyhyt tukka, tukka ylipäätään, ja mandariinikiinan hallinta. Serkkuni tosin hallitsee kiinan, mutta taipumus ei ole periytynyt häntä pidemmälle. Tietääkseni. Toki häpeän sitä, että olen joskus tehnyt työtä, vaikka edellytyksiä työn tekemiselle ei nähdäkseni ole. Anteeksi en kuitenkaan aio pyytää. Jätän sen yhteiskunnan tehtäväksi.

  Onneksi Jussi Halla-aho eräässä esitelmässään toi hieman huojennusta tilanteeseeni vertaamalla tiedettä kelloon, joka on keskimäärin enemmän oikeassa kuin 25, vaikka kello kävisi väärinkin. Helpottava asia tässä oli se, että 25 voi olla kaksi kertaa vuorokaudessa oikeassa. Sitä Jussi ei sitten pohtinut voiko tiede olla oikeassa kertaakaan, jos kello käy koko ajan väärin, kuten sen on pakko tehdäkin, koska tuskin voi olettaa, että tieteessä ei enää ole mitään korjattavaa.

  Sitäkään en ymmärrä miksi aika kiertää ympyrää. Ylipäätään liikkuu. Luulisi ajallekin olevan helpompaa olla tekemättä mitään. Ajan tekemiset ovat sitä paitsi etupäässä hajottavia. Harvemmin kuulee ajan rakentavasta vaikutuksesta. Toki aika saattaa lyhyellä tähtäimellä voittaa lääketieteenkin, mutta etupäässä kuitenkaan ei. Median pitäisi tarttua aiheeseen ja kehottaa aikaa toimimaan rakentavasti. Vaikutus olisi varmasti yhtä tuottoisa kuin muullakin meuhkaamisella, poliittisesta meuhkaamisesta puhumattakaan.

  Kuitenkin, jos maailmankaikkeus laajenee, niin tässä tapauksessa ajan täytyy lisääntyä. Jos aika on yksi ulottuvuus ja maailmankaikkeus laajenee, niin eikö aikakin samalla lisäänny? Jos näin on, niin puhe ajasta rahana on porvarillista, ja ennen kaikkea inflatorista puhetta.

  Kielto


 • Toinen totuus17.3.2021 klo 19:14

  Aki Manninen on kohottanut syrjinnän otsikoihin. Ottamatta kantaa siihen, ovatko jotkut loukkaantuneet ja jos ovat niin mistä, on kuitenkin ansiokasta, että syrjintä on noussut kriittisen tarkastelun kohteeksi ottamatta kantaa siihenkään, onko keskustelu ollut älyllistä vaiko sitten ei. Siis älyllistä.

  Aki Mannisella tarkoitetaan tässä Selviytyjistä pudonnutta kilpailijaa, joka putoamisensa jälkeen toi julki tuntojaan tapahtuneeseen johtaneista syistä. Nimenomaan tuntojaan ilmeisesti sellaisena kuin hän ne koki, joita kokemuksia ihminen ei median mukaan saa kokea. Eikä siis kysyttäessä julki tuoda.

  Nähdäkseni Aki Manninen toi totuudenmukaisesti ilmi putoamiseensa liittyneitä seikkoja. Asiat olisi voinut tietysti ilmaista pelkillä kirjaimilla viittaamatta suoraan kohdeobjekteihin. Toinen tapa olisivat olleet sopivat kiertoilmaisut. Se olisi ollut hienostunut tapa näinä kriminalisoinnin ja vähän ymmärryksen aikoina, jolloin kaunokirjallisten tyylilajien ymmärryskin puuttuu monelta. Muiden muassa toimittajilta, poliisilta ja poliittiselta eliitiltä kapitalisteista puhumattakaan. Eufemismi olisi kuitenkin laimentunut asian eikä keskustelua olisi syntynyt, koska keskustelun synnyttäminen edellyttää siinä määrin väkevän moukun, että se herättää sellaisenkin, jonka ymmärrys ei yllä kovin korkealle.

  Mainosrahoitteista televisio-ohjelmaa katson harvoin, koska mainostaminen perustuu riistoon ja suomalaisen työn väärinkäyttöön ylenmääräisiä voittoja kuppaamalla ja rahaa piilottamalla milloin millekin saarelle sen sijaan että raha laitettaisiin tuottamaan kasvavaa hyvinvointia. Selviytyjiä ryhdyin seuraamaan pelkästään siksi, että kilpailun kerrotaan tapahtuvan tällä kertaa Suomessa. Vaikea tietysti sanoa näinä valeuutisten aikoina, onko ohjelma tehty studiossa. Kovin hämmästelen ainakin sitä, että nykysuomalainen saa tulen aikaiseksi kahta puuta hankaamalla, kuten sarjan alussa kävi ilmi.

  Olen sitä mieltä, että Akin jahtaaminen pitää lopettaa, mutta mainoskanavat pitää poistaa televisiosta häiritsemästä vakavaa television katsomista. Luultavasti lasten ja nuorten häiriökäyttäytyminen selittyy ainakin osittain sillä, että kasvavan ihmisen aivotoiminta häiriintyy mainoksista, joissa ei ole mitään logiikkaa eikä realismia.

  Meneillään olevan kilpailun esittäminen pitää lopettaa oitis, koska kilpailussa menestyminen perustuu silkkaan juonitteluun, jossa käytetään rasistisia perusteluita kanssakilpailijan mustamaalaamiseksi ja kilpailusta pois pudottamiseksi. Jo alkumetreillä alettiin juonia vanhusten ja miessukupuolen tiputtamista. Ikä ja sukupuolihan ovat malliesimerkkejä syrjimisen syistä. Ei tämä tämmöinen voi olla vaikuttamatta siihen, mikä on kansakunnan rasistinen tila. Katsonkin että somea suurempi syyllinen nykypäivän ongelmiin on mainosrahoitteinen televisio ja muu porvarillinen media, joka repii otsikoita tyhjästä, paisuttelee tyhjänpäiväisyyksiä ja tekee itse keksimänsä kohun itse, vesilasissa, pahemmassakin: yöastiassa.

  Bibeln


 • Pormestari4.3.2021 klo 17:23

  Elämme kriittistä aikaa. Helsingille etsitään pormestaria. Valtakunnan kohtalonhetket ovat käsillä. Ei ole samantekevää, kuka johtaa valtakunnan eteläistä kolkkaa. Etelässä tehtävät päätökset vaikuttavat siihen, selviääkö muu Suomi etelän ikeen alla. Pystytäänkö taudit torjumaan vai jatkaako Helsinki vastakkainasettelua ja pullikoimista maan hallitusta vastaan. Näyttää siltä, että valta Suomessa kuuluu Helsingin pormestarille. Johtopäätös on vääjäämätön ja looginen. Helsingin pormestari on kuin yhden hengen etujärjestö, jolle ei kelpaa mikään muu ajatus kuin se, joka on siinnyt pormestarista itsestään.

  Sanotusta syystä ei ole ihme, että Kokoomuksen ehdokkaan vetäytyminen on aiheuttanut porvareissa vilunväristyksiä, suoraa huutoa ja paniikkia. Jos ei tuntisi Kokoomusta suoraselkäisenä miljardiomaisuuden puolustajana, niin voisi kuvitella, että jo ilmoittautuneen ehdokkaan vetäytyminen on juonittelun lopputulos. Joko vetäytyneen kandidaatin itsensä tai sitten jonkun muun juonittelun lopputulos. Yhdessä suunniteltua juonitteluakaan ei voi poissulkea.

  Vetäytyneen ehdokkaan sijaan piti saada nopeasti ehdokas, jolla olisi ymmärrystä juuri sille, miten miljardiomaisuutta pystytään kerryttämään nykyistä tehokkaammin niille, joille miljardiomaisuus kuuluu, eli heille, jotka ovat jo tekemisellään osoittaneet kykyä hankkia miljardeja. Toisin sanoen kykyä nostaa tuotteen hintaa, alentaa palkkoja ja irtisanoa henkilöstöä.

  Näyttää onneksi siltä, että vetäytyneen tilalle on löytynyt uusi ehdokas. Jää nähtäväksi miten kauan tämä lupautuminen pysyy voimassa, koska ehdokkaan ilmoituksen mukaan Helsinki on aivan liian pieni paikkakunta ehdokkaan kompetenssiin nähden. Voikin olettaa, että Helsinki jää sivuun, jos pesti avautuu muualta. Arvelenkin, että kutsu Siperiaan saattaisi kääntää uuden ehdokkaan mielen ja Helsingin pöly karisisi nopeasti popojen pohjista.

  Puoluejohtaja Helsingin pormestarina merkitsisi vaaraa kysymyksessä olevan puolueen muuttumisesta lokaaliksi etelän edunvalvojaksi kaikkien muiden eteläisten edunvalvojien tapaan. Järkyttävää, sanoisin. Tai itse asiassa sanoin.

  Keskusta on toheloinut jälleen, kuten yleensäkin. On käsittämätöntä miksi puolue jatkuvasti tekee virsuunsa naurista toimimalla käsittämättömästi kieltämällä Keskustan parhaita voimia pääsemästä edes ehdolle juuri heille sopiviin tehtäviin. Eipä ole ihme, että maakunta näivettyy, kun etelä kuppaa resurssit itselleen. Keskustan lampussa ei ole öljyä ja päre savuaa sisään.

  Pyy, Tetrastes bonasia, on metsäkanoihin kuuluva lintu. Se on kyyhkyn kokoinen lintu, joka on 30 -40 senttiä pitkä ja painaa 250-450 grammaa. Pyylle on tunnusomaista, että se pienenee maailmanlopun edellä. Arvelen, että pyy on Keskutan puoluelintu.

  Kuvassa Ryövärin kuoppa. Sekin on urbanisoitunut ja muuttanut etelään, vaikka juuret ovat syvällä metsässä. Tien varrella tosin.

  Ryövärin kuoppa


 • Alfauros22.2.2021 klo 18:21

  Onko maailman näyttäytyminen huolestuttavana seuraus johtajan puuttumisesta? Siitä, ettei meillä ole enää alfauroksia tärkeillä yhteiskunnallisilla areenoilla? Areenoilla, joilla ongelmat voitaisiin poistaa alfaurokselle tyypillisen visionäärisen ajattelun avulla.

  Kerrotaan, että alfauros voi olla jopa kymmenentuhatta kertaa tehokkaampi kuin tavis, siis uros. Sitä tosin tarina ei kerro, millä mitattuna. Tyypillisesti kuitenkin sarvien, tai ainakin yhden, suuri koko on tunnusomainen alfaurokselle.

  Eläinkunnassa, johon alfauroskin mitä ilmeisimmin kuuluu, sarvien koko on ratkaiseva. Se on merkki siitä, että muiden on oltava hiljaa ja toteltava, kun alfauros puhuu, tai ainakin ääntelee.

  Määritelmän mukaan alfauros on lauman johtaja ja naaraiden kanssa paritteleva uros. Näin ilmeisesti on joskus ollut, mutta ongelma tänä päivänä on se, ettei meillä enää ole uroksia ja naaraita. Ei ole enää setää eikä tätiä, vaan sukupuoli on kirjo, jossa ihminen on sekoitus kaikkea siinä määrin, ettei sukupuolta ylipäätään ole. Kerrotaan, että ihminen on sukupuolineutraali.

  Siksi alfaurokselta vaikuttava yritysjohtaja, luolamies, saattaa hyvinkin olla pääosin täti, tai sarveton oinas, sen mukaan minkälaisia kromosomeja hänestä löytyy. Voi hyvinkin olla, että soluista löytyy a-y -kromosomeja, jolloin kysymyksessä on todennäköisesti ay -aktiivi, ainakin taipumus. A-u -pari on tietenkin avioliiton ulkopuolinen. Tai oikeastaan hedelmä. Rangaistuksen pelko estää vanhahtavan nimityksen käyttämisen.

  Keskeistä tämän päivän yhteiskunnalle on väestön ikääntyminen, kun uutta väkeä ei synny. Tämä on johtamassa kestävyysvajeeksi kutsuttuun ilmiöön, jossa julkinen valta ei enää selviä aiheuttamistaan veloista.

  Juuri tämä ongelma fokusoi läntisen maailman ongelmat yleisemminkin juuri alfauroksen puuttumiseen. Alfaurosta tarvittaisiin paitsi visionäärinä niin myös uuden elämän alkuunpanijana. Toki ihmisiä voi jo kloonata siinä missä mitä muuta tahansakin, mutta perinteisesti alfauros on ratkaissut tämäntyyppiset ongelmat.

  Miksi meillä ei ole enää alfuroksia? Ongelman ydin on kommunismin nousu. Hui. Pienisarviset ja sarvettomat ovat päättäneet käyttää joukkovoimaa ja kukistaa yhteisönsä pelastajan korvaamalla luonnollisen johtajan jollakin sarvettomalla luontokappaleella, jolle on tyypillistä pikemminkin pakoon livistäminen kuin taisteluun käyminen.

  Pakoon livistäminen on tietenkin sikäli viisasta, että jos sarvi puuttuu, niin millä taistelee. Toisaalta taas, jos sukupuoli puuttuu, niin miten lisääntyä? Eipä ihme, että turvatakuut ja lentokoneet tulevat tarpeeseen. Niin ja ihmisten tuominen osaavan työvoiman nimikkeellä.

  Alfaurosten saaminen areenalle edellyttää rakennemuutosta. Paikallista sopimista, jotta alfaurokselle saadaan lisää ?massia?. Jos alfauros ei saa riittävästi ?massia?, niin alfauros muuttaa Kiinaan ja tapahtuu niin kutsuttu visiovuoto.

  Sheep


Älypää tiedottaa

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

 • Vuosikymmenet-visa on edennyt 2000-luvulle

  24.5.2021

  2000-luku on täällä! Suomi voitti Euroviisut, kryptovaluutta bitcoin näki päivänvalon, popin kuningas Michael Jacksonin kuolema järkytti maailmaa ja Suomi sai ensimmäisen naispresidenttinsä. Vuosikymmenien uusin visa on nyt avattu, käy testaamassa tietosi 2000-luvusta

 • Testaa tietosi jääkiekon MM-kisoista Leijonavisassa

  21.5.2021

  Tavataanko tänäkin vuonna torilla ja lauletaan, että Suomi on taas maailmanmestari? Miesten jääkiekon MM-kisat alkavat tänään ja sehän tarkoittaa , että Leijonavisa on päivitetty uusilla kysymyksillä. Testaa tietosi MM-kisoista ja näet millainen Leijona olet!

Lue lisää tiedotteita