Blogi - Rayan - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Ajankohtaista . .

Blogi aloitettu: 20.9.2008
Blogimerkintöjä: 230 kpl
Avainsanat: Kissa. kpl
 • Talvi-iltojen ratoksi .21.1.2020 klo 21:57  Kommentoi (0)

  Olen kirjojen suurkuluttaja . - Olen aina pitänyt Eppu Nuotion tavasta kirjoittaa , joten olen hänen kaikki kirjansa vuosien varrella lukenut .

  Viimeksi luin hänen ja Pirkko Soinisen yhteistyönä kirjoittamat kolme kirjaa ja ihastuin ! Jos on kiinnostunut historiasta, taiteesta, matkailusta ja jännityksestä, suosittelen näitä kolmea kirjaa lämpimästi ! 

  - Nainen parvekkeella

  - Sakset tyynyn alla 

  - Punainen vaate . 

  Toivon todella, että tämä sarja saisi jatkoa . Hyvää ei saa koskaan liikaa !

  Terveisin " lukutoukka " Rayan . 


 • Aika aikaa kutakin !19.1.2020 klo 15:17  Kommentoi (0)

  Liityin Älypään pelaajiin Tammikuussa 2008 .

  Olin innostunut sivustosta ! Innokkaana pelaajana täällä avautui aivan uusi foorumi . Sain uusia pelaajakavereita , viestejä läheteltiin, haastoimme toisiamme, blogeja kirjoiteltiin , meillä oli hauskaa ! 

  Olin aktiivikäyttäjä yli kaksi vuotta . Sitten naapurini, joka oli myös paras ystävättäreni kuoli yllättäen . Tuntui kuin peleiltä olisi pudonnut pohja , joten Älypää jäi . En pystynyt jatkamaan . 

  Vuosien varrella olen käynyt pelailemassa noin pari kertaa vuodessa . 

  Nyt olen pelannut viikon ja huomannut kuinka paljon tämä ennen niin lämmin yhteisö on muuttunut . Ei kavereita , ei haasteita . Tärkeää tuntuu olevan vain tuloksen tekeminen . 

  Nyt yli 70 vuotiaana tämä on minulle " Pidä Geriatri loitolla " sivusto .

  Viikon ajalla, rennosti pelattuani, olen noussut yhden tähden pelaajasta melkein viiteen tähteen . Tähtipelaajissa 40 . Olen iloinen, koska Geriatrille ei ole vielä asiaa . Kevättä kohti mennään terveisin Rayan .


 • " Sporat " Tulevat !28.9.2017 klo 17:11  Kommentoi (0)

  Kaunis kotikaupunkini Tampere on raiskattu ! Ja ainoastaan sen vuoksi, 

  että joku " valopää " halusi tänne Raitiovaunut ! Haluaisin todella tietää

  miksi ? - Meillä on hyvin toimiva joukkoliikenne . Siniset bussit vievät 

  meidät varmasti määränpäähämme . 

  Muut kaupungit valittavat rahapulaansa ( varmasti totta ) . 

  Tampereella vain on  rahaa tällaiseen hullutukseen . Ei ole väliä. 

  vaikka terveyden- vanhusten- ja lastenhoidosta leikataan ! 

  " Spora " projektista on seurannut " heitä kivi veteen " ilmiö . 

  Esim. Hämeenkatu on kaaoksen vallassa ! Monttuja , suoja-aitoja ,

  työkoneita . Pysäkkejä poistettu , kauppoihin on vaikea päästä .

  Tämä on johtanut siihen , että liikkeitä lopetetaan ! 

  Kauppiaat kertovat , että myynti on romahtanut tämän invaasion myötä

  eikä liike enää kannata . 

  Näin Tampereella . Suomen rikkaimmassa kaupungissa !

   

   


 • On syksy .....17.10.2016 klo 23:36  Kommentoi (0)

  Kesä on mennyt . On tullut vuodenaika, joka vie meidät 

  kohti pimeyttä . - Kuitenkin luonto antaa meille parastaan,

  hienon ruska-ajan . Toivotan kaikille ystävilleni oikein 

  mukavaa syksyä .


 • Syksy ...6.10.2015 klo 20:09  Kommentoi (0)

  Oli synkkä ja myrskyinen yö .... :D No, ehkä pääsen tässä hiukan pidemmälle kuin Ressu :D - Tämä syksy tuntuu kurjemmalta, koska kesä oli niin lyhyt ja kylmä . Iän karttuessa syksystä on aina vain vaikeampi löytää mitään positiivista . Kuitenkin se on kaunein ja värikkäin vuoden aika . Toivotan kaikille oikein upeaa syksyä ! Heikosti positiivinen Rayan <3 

   

   

   

   

   


 • Butler !24.9.2015 klo 17:10  Kommentoi (0)

  - Sunnuntai-ilta ja kahvihammasta kolotti . Ei hätää, keitetään kupponen ! Tietenkin keitin sanoi sopimuksen irti . Niillä on outo tapa hajota aina viikonloppuna . - No, Maanantaina kävin ostamassa uuden, tämän Butlerin . Tämä keitin osoitti heti alkuun olevansa hyvin persoonallinen :D Painike, josta keitin käynnistetään, elää aivan omaa elämäänsä ! Se sammuu kesken suodatuksen, se myös huolehtii jos " unohdan" sen päälle ! - Pienellä vahtimisella se keittää todella hyvää kahvia !! Yhteistyötä harjoitteleva Rayan <3


 • Syksy .....22.9.2015 klo 16:55  Kommentoi (0)

   

  Aurinko, tuuli ja putoavat lehdet ..... Syksy kauneimmillaan . Ja minä..... saan aistia tämän kaiken . Syksy .

   

   

   

   

   

  Kuvahaun tulos haulle autumn


 • Moi..... !20.9.2015 klo 16:54  Kommentoi (0)

  Olen linkittänyt tämän sivuston facebook'iin :D Olisi mukava saada uusia kavereita sekä tänne että fb'iin ! Toiveikas Rayan <3


 • Roskaa.......19.9.2015 klo 19:19  Kommentoi (0)

  Kävin tässä viikolla LIDLlissä, joka on mielestäni mainio kauppa . Kuten kaikki siellä asioineet tietävät, leipomotuotteet ovat aivan ihania !

  - Nyt myös me suomalaiset olemme omaksuneet tavan, ostaa välipala ja syödä se suoraan pussista . Hieno juttu.... mutta ! Miksi me heitämme pussit ym. roskamme pihaan, vaikka roskis on aivan nenämme edessä ??

  Ei tästä vain nuorisoa voi syyttää ! Tullessani kaupasta, noin kuusikymppinen mies heitti roskat maahan ja melkein kompastui roskikseen . Miksi me olemme nykyisin niin välinpitämättömiä ??

  Kysyy harmistunut Rayan .

   


 • Ei ole vanhaksi tuleminen .5.10.2013 klo 17:09  Kommentoi (1)

  Samaa vuosikertaa oleva ystävättäreni soitti minulle viikolla itku kurkussa . Kysyi voisiko tulla käymään . Tule ihmeessä sanoin , keitetään kahvit ja jutellaan . - Se mitä hän kertoi , sai todella miettimään ikäänsä ja köyhyyttään . Hän kuuluu niihin äiteihin jotka ova joutuneet lapsensa kiusaamaksi . Kiusaamiseen kuuluu , ei pidetä juuri yhteyttä , jos hän soittaa kysytään , töykeästi mitä asiaa , äidin sanomisia vääristellään , jos joskus harvoin kauppa-apua tarvitsisi bensa on kallista . Tässä on vain "jäävuoren" huippu. - Sitten tapahtui asia , joka oli ystävättärelleni liikaa . Hän kirjoitti tyttärensä facebookiin humoristisen  kommentin ! Ja mitä tytär teki ? Raivostui , ja laittoi äidin estolistalle ! ? Sitä listaa käytetään vain hakkereihin ja todellisiin kiusaajiin , hyvin harkiten ! Itse olen listaa käyttänyt yhden kerran 6 vuoden aikana , silloin tuli facebookilta ilmoitus tämän henkilön poistamisesta . En ihmettele että ystävättäreni tunsi itsensä suorastaan rikolliseksi , ja maahan lyödyksi ! - Onneksi hänellä on hyvä mies , joka tukee häntä , kuten minullakin . Tulimme siihen tulokseen että näitten keski-ikäisten lasten olisi todella syytä katsoa peiliin ja miettiä olisikohan minussakin jotain syytä ! Me vanhat teemme sitä usein . Ja aina jotain opimmekin ! - Tämä kirjoitus on ystävättäreni lukema . Julkaien tämän hänen pyynnöstään . Lapset , älkää ajako meitä vanhoja ennen aikaiseen kuolemaan . Toivoo myös Rayan .


Älypää tiedottaa

 • Hyvää juhannusta! Testaa oletko kotisi turvallisuuspäällikkö

  18.6.2020

  Olemme tänään julkaisseet yhdessä Sisäministeriön kanssa luodun Kodin turvallisuus -visan. Visassa voit kymmenellä kysymyksellä selvittää onko sinusta kotisi turvallisuuspäälliköksi.

  Älypään ylläpito haluaa toivottaa pelaajilleen rauhaisaa juhannusta! Muista pelata myös perinteistä Juhannusvisaamme.

 • Tiedätkö mikä on maailman yleisin roska?

  3.6.2020

  Tiesitkö, että maailman yleisin roska, tupakantumppi, on ympäristömyrkky. Olemme kehittäneet yhdessä Suomen ASH ry:n kanssa Tupakoinnin ympäristövaikutukset -visan jossa voit testata kuinka paljon tiedät tupakoinnin ympäristövaikutuksista.

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

Lue lisää tiedotteita