Blogi aloitettu: 17.5.2021
Blogimerkintöjä: 22 kpl
 • Tätä sopii pohtia13.10.2021 klo 16:31

  Jos autolla ajaa nokkakolarin, niin todennäköisesti henki lähtee. Mutta mitä jos auto olisikin 20 metriä pitkä? Siis auto olisi muuten normaali, mutta tuulilasin jälkeen auton nokka jatkuisi 15 m ennen kuin etuvalot tulisi eteen. Tietenkään pituus ei muuta autoon kohdistuvaa iskuvoimaa, kun auto joutuu nokkakolariin, mutta pituus vaikuttaa siihen, että kun ihmiset on kauempana auton nokasta, niin pitkä nokka ottaa iskua vastaan jolloin isku vaikutus lieventyy mentäessä auton perään mentäessä. Ainakin teoriassa, mutta tuskin käytännössä.


 • Tätä sopii pohtia5.10.2021 klo 13:57

  Aika moni tietää, että merenneidolla on kalan pyrstö mutta muuten se on ihminen. Mutta onko pyrstö parempi uinnissa kuin kaksi jalkaa? Ja toinen seikka mikä ihmetyttää, että yleensä kalan pyrstö liikkuu vasemmalta oikealle ja vasemmalle, mutta miksi merenneito liikuttaa pyrstöään ylös alas liikkeellä? Hmm...


 • Tätä sopii pohtia4.10.2021 klo 23:20

  Elokuvissa ja piirretyissä on monia virheitä, mokia ja epäkohtia jotka eivät ole järjellä selitettävissä. Pieni Merenneito Ariel on monen tytön ja miksei pojankin suosikki Disney klassikko, mutta pari seikkaa häiritsee elokuvan sisällössä. Miten Pärsky voi siirtää Ericin patsaan Arielin aarre luolaan, kun patsas oletettavasti on todella painava? Ja mihin katoaa Arielin vaatteet, kun Ursula vie Arielin pinnan alle tämän muutettua takaisin merenneidoksi. Hmm...


 • Tätä sopii pohtia13.9.2021 klo 16:45

  Kun googlettaa hakusanalla "mermaid skeleton" löytää merenneidon luurankoja, mutta lähes tulkoon kaikki kuvat on tehty sillä oletuksella, että merenneidon pyrstö on kuin kalalla eli keskiluu on poikittaista ruotoja täynnä. Mutta entä jos merenneidon pyrstö on kuin ihmisen jalka mutta kantapään ja varpaiden tilalla on evä. Mutta tämä teoria kaatuu siihen että pyrstön tulee olla joustava. Mutta entä jos pyrstön luusto on suora ja taipuisa, mutta siinä ei ole kalan pyrstön vaatimia ruotoja. Vai tarvitaanko poikittaista ruotoja sittenkin. Koska kaikki merenneidon pyrstön luuranko kuvat perustuvat siihen oletukseen että luusto tai ruodosto olisi identtinen kuin kalan. Mutta onko käärmeen luusto tai jonkun matelijan pyrstö semmoinen kuin kalalla.


 • Tätä sopii pohtia29.8.2021 klo 03:36

  Varmaan aika moni on nähnyt elokuvan The Mask - naamio. Ja erityisesti sopii pohtia erästä kohtausta tuossa elokuvassa. Kun Stanley Ippkiss on vankilassa ja yrittää saada koiransa hyppäämään sellin ikkunaan, jonka se lopulta tekeekin. Mutta onko hyppy mahdoton koiran taidoille, ehkä on. Mutta miksi Stanley ei riisu esim paitaansa ja roikota sitä koiralle, siis vähän niin kuin köyttä. Koira kun on taipuvainen tarttumaan puremalla avaimiin ja heittofrisbiin. Eikö helpompaa olisi nostaa koira selliin paitaan purenta taktiikalla, no miettikää ja pohtikaa tätä.


 • Tätä sopii pohtia8.8.2021 klo 01:08

  Suomesta löytyy roskiksia, joita ulkomaalaiset pitävät kulttuuri shokkina. Esimerkiksi huumeruiskuroskis,  etanaroskis... Mutta koskakohan tulee oma roskin suomen pahimmalle riesalle, eli minne humalaiset voisi kipata. Roskis siis humalaisille. No pieni ongelma tässä roskiksessa on, humalaiset kun eivät pysy siellä roskiksessa vaan lähtevät omin jaloin kävelemään ja karkaavat roskiksesta pois. Okei. Tämä juttu on vain tsoukki läppä, mutta tätäkin sopii pohtia.


 • Tätä sopii pohtia10.7.2021 klo 20:41

  Suomalaiset taas grillaavat hulluna ja yleisin grillaus herkku on makkara, mutta myös grillivarpaat maistuu. Siis varpaat. Suomessa nähdään nälkää, että syödään jopa omat tai jonkun toisen ihmisen jalatkin. No syödäänhän pääsiäisenäkin ruokakin kahteen kertaan ja sitä kutsutaan mämmiksi. No varpaat tai oikeasti vartaat kyllä grillataan syötäväksi.


 • Tätä sopii pohtia27.6.2021 klo 14:46

  Gnoomit pohdinta osa 3

  Liam ystävän pituus on netin tietojen mukaan 1.78, että mitä?

  Mutta eräs toinen seikka pistää silmään kun Chloe ottaa jääkaapista ruoka lautasen ja pistää sen pöydälle, niin jostain oudosta syystä lautanen siirtyy itsestään pöydän toiseen päähän.


 • Tätä sopii pohtia27.6.2021 klo 14:34

  Gnoomit pohdinta, jatko kirjoitus

  Jos oletetaan että äiti on 1.80 ja Chloe on pituudeltaan äitiä kaulaan asti, niin oman kehoni mittaus sanoi, että Chloe olisi vain 1.60.


 • Tätä sopii pohtia27.6.2021 klo 14:22

  Lasten piirretyissä on paljon epäkohtia, joita ei voi millään järjellä selittää, mutta tämä seikka on jo liian paksua kenelle tahansa.

   

  Piirretty elokuva Goomit on varmaan aika tuttu sen nähneelle. Mutta oletko tietoinen, että mitkä ovat elokuvan henkilöiden Chloe ja hänen äitinsä pituudet?

   

  Chloe on netin tietojen mukaan 1.70

  Äiti on netin tietojen mukaan 1.80

   

  Eli pituus eroa on 10cm, mutta jos tarkkaan katsot elokuvaa, niin Chloe on pään verran lyhyempi kuin äiti. En tiedä ketään ihmistä jolla on 10 centin pää, mutta ihmisen pää on ainakin 20 centtiä. Toki voisi olettaa, että lapsen pää olisi pienempi, mutta pituus ero suhteessa heidän pituuksiinsa vähän kyllä häiritsee. Pituus ero on vähempi kuin mitä silmällä uskoisi, eli silmällä kun katsoo heitä niin vois vannoa että heillä olisi 20 centtiä pituus eroa. Eli onko Chloe 1.65 ja äiti 1.85 pitkä?


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita