Blogi - comus - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: comusblogi

Blogi aloitettu: 6.4.2012
Blogimerkintöjä: 2 kpl
 • Tervehdys älykkäille päille!22.4.2012 klo 21:22  Kommentoi (0)

  Mika Waltari-aiheiset visani saivat eilen jatkoa, kun sain valmiiksi (julkaisukuntoon) "Valtakunnan salaisuuden".  Tämän visan laatiminen oli sikäli kinkkistä, että varsinaisen lähdeaineiston lisäksi vastauksia voi hakea Raamatusta.  

  Waltarin historialliset tiiliskivet noudattelevat ajan tapahtumia vaikkakin tarkasti, myös ottaa kirjailija vapauksia.  Visan laadinnan suhteen tämä aiheuttaa aina pakollista tulkintaa.  En tähän mennessä ole Waltari-visoista saanut kysymyksiä/kommentteja/paheksuntaa, joten lienen onnistunut hapuiluissani yleispätevyyttä kohti.

  Simpauttaja on ollut visamaakarin urallani kohokohta.  En tiedä syytä, miksi tämä Heikki Turusen osuva, ajankuvainen ja tunteita herättävä - mutta ohkainen romaani on niin suosittu kuin on. (älypään kirjallisuusvisoissa on yli 50 000 pelikerran raja rikkoutunut vain Simpauttajan ja Mika Waltari-visan kohdalla)  Tästä kaikesta olen tietysti hyvilläni.

   


 • Tämäkin vielä6.4.2012 klo 21:54  Kommentoi (0)

  Pitkän aikaa olen ihmetellyt, kuinka kommunikoida pelaajien kanssa... Olen varmaankin ollut omien kyssärieni vanki.  

  Perästä kuuluu!


Älypää tiedottaa

 • Kokeile uutta Klondike-pasianssia!

  3.7.2019

  Olemme päivittäneet suositun Klondike-pasianssimme uuteen versioon. Päivitetty versio toimii myös tablet- ja mobiililaitteilla.

 • Testaa millainen matkailija olet!

  3.7.2019

  Matkustatko mielummin yksin, kumppanisi tai koko perheesi kanssa? Testaa millainen matkailija olet Älypään ja Ikaalisten matkatoimiston Millainen matkailija olet? -testillä. Testin jälkeen voit tutustua juuri sinulle sopiviin matkoihin.

 • Uusi Vuosikymmenet-visa julkaistu!

  20.6.2019

  Älypäässä on avattu kesän kunniaksi aivan uusi Vuosikymmenet-visa! Visassa käydään läpi Suomen ja maailman tapahtumia ja elämää aina 1900-luvun alusta lähtien päätyen lopulta nykyhetkeen. Visaa julkaistaan muutama vuosikymmen kerrallaan, nyt pelattavissa on 1900-, 1910- ja 1920-luvut.

Lue lisää tiedotteita