Blogi - comus - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: comusblogi

Blogi aloitettu: 6.4.2012
Blogimerkintöjä: 2 kpl
 • Tervehdys älykkäille päille!22.4.2012 klo 21:22  Kommentoi (0)

  Mika Waltari-aiheiset visani saivat eilen jatkoa, kun sain valmiiksi (julkaisukuntoon) "Valtakunnan salaisuuden".  Tämän visan laatiminen oli sikäli kinkkistä, että varsinaisen lähdeaineiston lisäksi vastauksia voi hakea Raamatusta.  

  Waltarin historialliset tiiliskivet noudattelevat ajan tapahtumia vaikkakin tarkasti, myös ottaa kirjailija vapauksia.  Visan laadinnan suhteen tämä aiheuttaa aina pakollista tulkintaa.  En tähän mennessä ole Waltari-visoista saanut kysymyksiä/kommentteja/paheksuntaa, joten lienen onnistunut hapuiluissani yleispätevyyttä kohti.

  Simpauttaja on ollut visamaakarin urallani kohokohta.  En tiedä syytä, miksi tämä Heikki Turusen osuva, ajankuvainen ja tunteita herättävä - mutta ohkainen romaani on niin suosittu kuin on. (älypään kirjallisuusvisoissa on yli 50 000 pelikerran raja rikkoutunut vain Simpauttajan ja Mika Waltari-visan kohdalla)  Tästä kaikesta olen tietysti hyvilläni.

   


 • Tämäkin vielä6.4.2012 klo 21:54  Kommentoi (0)

  Pitkän aikaa olen ihmetellyt, kuinka kommunikoida pelaajien kanssa... Olen varmaankin ollut omien kyssärieni vanki.  

  Perästä kuuluu!


Älypää tiedottaa

 • Halloween, tuo pahisten ja kauhujen päivä on taas täällä!

  31.10.2019

  Pelottavat klovnit, hirviöt, karmivat kummitusjutut ja kauhuleffojen klassikot ovat piiloutuneet Älypään Kauhu-visaan odottamaan rohkeita pelaajia! Visa saattaa aiheuttaa sen, että vilkuilet epävarmana ikkunasta ja alat olla varma, että pihatiellä vilahti jotakin outoa... Uskallatko pelata kalpean kynttilän valossa kun sade ropisee ikkunaan ja jokainen pienikin rapsahdus saa sinut säpsähtämään? Tämä visa ei sovi herkkähermoisille!

 • Yhteisövisat päivittyivät

  8.10.2019

  Olemme päivittäneet tänään Älypään yhteisövisojen pelimoottorin uuteen versioon, joka ei vaadi selaimeen asennettavaa Adobe Flash playeria toimiakseen. Voit nyt pelata Älypään yhteisövisoja vaikkapa älypuhelimellasi!

 • 1930- ja 1940-luvut lisätty Vuosikymmenet-visaan

  2.9.2019

  Kuinka hyvin tunnet 1930- ja 1940-lukujen tapahtumat? Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan seuraaville vuosikymmenille, joten käy testaamassa, mitä kaikkea tiedät tuosta aikakaudesta. Mukavaa aikamatkaa menneeseen!

Lue lisää tiedotteita