Blogin nimi: comusblogi

Blogi aloitettu: 6.4.2012
Blogimerkintöjä: 2 kpl
 • Tervehdys älykkäille päille!22.4.2012 klo 21:22  Kommentoi (0)

  Mika Waltari-aiheiset visani saivat eilen jatkoa, kun sain valmiiksi (julkaisukuntoon) "Valtakunnan salaisuuden".  Tämän visan laatiminen oli sikäli kinkkistä, että varsinaisen lähdeaineiston lisäksi vastauksia voi hakea Raamatusta.  

  Waltarin historialliset tiiliskivet noudattelevat ajan tapahtumia vaikkakin tarkasti, myös ottaa kirjailija vapauksia.  Visan laadinnan suhteen tämä aiheuttaa aina pakollista tulkintaa.  En tähän mennessä ole Waltari-visoista saanut kysymyksiä/kommentteja/paheksuntaa, joten lienen onnistunut hapuiluissani yleispätevyyttä kohti.

  Simpauttaja on ollut visamaakarin urallani kohokohta.  En tiedä syytä, miksi tämä Heikki Turusen osuva, ajankuvainen ja tunteita herättävä - mutta ohkainen romaani on niin suosittu kuin on. (älypään kirjallisuusvisoissa on yli 50 000 pelikerran raja rikkoutunut vain Simpauttajan ja Mika Waltari-visan kohdalla)  Tästä kaikesta olen tietysti hyvilläni.

   


 • Tämäkin vielä6.4.2012 klo 21:54  Kommentoi (0)

  Pitkän aikaa olen ihmetellyt, kuinka kommunikoida pelaajien kanssa... Olen varmaankin ollut omien kyssärieni vanki.  

  Perästä kuuluu!


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita