Blogi - comus - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: comusblogi

Blogi aloitettu: 6.4.2012
Blogimerkintöjä: 2 kpl
 • Tervehdys älykkäille päille!22.4.2012 klo 21:22  Kommentoi (0)

  Mika Waltari-aiheiset visani saivat eilen jatkoa, kun sain valmiiksi (julkaisukuntoon) "Valtakunnan salaisuuden".  Tämän visan laatiminen oli sikäli kinkkistä, että varsinaisen lähdeaineiston lisäksi vastauksia voi hakea Raamatusta.  

  Waltarin historialliset tiiliskivet noudattelevat ajan tapahtumia vaikkakin tarkasti, myös ottaa kirjailija vapauksia.  Visan laadinnan suhteen tämä aiheuttaa aina pakollista tulkintaa.  En tähän mennessä ole Waltari-visoista saanut kysymyksiä/kommentteja/paheksuntaa, joten lienen onnistunut hapuiluissani yleispätevyyttä kohti.

  Simpauttaja on ollut visamaakarin urallani kohokohta.  En tiedä syytä, miksi tämä Heikki Turusen osuva, ajankuvainen ja tunteita herättävä - mutta ohkainen romaani on niin suosittu kuin on. (älypään kirjallisuusvisoissa on yli 50 000 pelikerran raja rikkoutunut vain Simpauttajan ja Mika Waltari-visan kohdalla)  Tästä kaikesta olen tietysti hyvilläni.

   


 • Tämäkin vielä6.4.2012 klo 21:54  Kommentoi (0)

  Pitkän aikaa olen ihmetellyt, kuinka kommunikoida pelaajien kanssa... Olen varmaankin ollut omien kyssärieni vanki.  

  Perästä kuuluu!


Älypää tiedottaa

 • Hyppää kirjavalle 60-luvulle!

  13.2.2020

  Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan ja seuraava pysäkki on kirjava 60-luku! Tällekin vuosikymmenelle mahtui paljon kaikenlaista: suomalaista ja kansainvälistä iskelmää, Euroviisuja, Bond-elokuvia, nuorisomuodin uusia tuulia, Kekkosta, avaruuslentoja, hienoja urheilusuorituksia, ja koko Suomea järkyttänyt Bodomin telttasurma. Tämä kaikki ja paljon muuta löytyy Älypään Vuosikymmenet-visasta!

  Mukavia pelihetkiä 60-luvun parissa!

 • Tee matka 50-luvulle Vuosikymmenet-visassa

  22.1.2020

  Helsingin olympialaiset ja Armi Kuuselan kruunaaminen Miss Universumiksi olivat suomalaisille 50-luvun huippuhetkiä! Maailmaa valloitti rock and roll, Elvis sai etenkin naisyleisön sekaisin ja useat kirjallisuuden klassikot näkivät päivänvalonsa. Tee nojatuolimatka 50-luvulle Älypään Vuosikymmenet-visan uudessa osiossa!

 • Kokeile uutta Älytristä!

  20.1.2020

  Olemme julkaisseet uuden version suositusta Älytris pelistämme. Peli ei enää vaadi Adobe Flash playeria toimiakseen, joten voit pelata sitä myös mobiili- ja tablet-laitteellasi.

Lue lisää tiedotteita