Blogi - comus - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: comusblogi

Blogi aloitettu: 6.4.2012
Blogimerkintöjä: 2 kpl
 • Tervehdys älykkäille päille!22.4.2012 klo 21:22  Kommentoi (0)

  Mika Waltari-aiheiset visani saivat eilen jatkoa, kun sain valmiiksi (julkaisukuntoon) "Valtakunnan salaisuuden".  Tämän visan laatiminen oli sikäli kinkkistä, että varsinaisen lähdeaineiston lisäksi vastauksia voi hakea Raamatusta.  

  Waltarin historialliset tiiliskivet noudattelevat ajan tapahtumia vaikkakin tarkasti, myös ottaa kirjailija vapauksia.  Visan laadinnan suhteen tämä aiheuttaa aina pakollista tulkintaa.  En tähän mennessä ole Waltari-visoista saanut kysymyksiä/kommentteja/paheksuntaa, joten lienen onnistunut hapuiluissani yleispätevyyttä kohti.

  Simpauttaja on ollut visamaakarin urallani kohokohta.  En tiedä syytä, miksi tämä Heikki Turusen osuva, ajankuvainen ja tunteita herättävä - mutta ohkainen romaani on niin suosittu kuin on. (älypään kirjallisuusvisoissa on yli 50 000 pelikerran raja rikkoutunut vain Simpauttajan ja Mika Waltari-visan kohdalla)  Tästä kaikesta olen tietysti hyvilläni.

   


 • Tämäkin vielä6.4.2012 klo 21:54  Kommentoi (0)

  Pitkän aikaa olen ihmetellyt, kuinka kommunikoida pelaajien kanssa... Olen varmaankin ollut omien kyssärieni vanki.  

  Perästä kuuluu!


Älypää tiedottaa

 • Testaa tietosi tupakkapolitiikan edistymisestä Suomessa

  24.8.2020

  Uskoisitko, että vuonna 1920 Suomessa kulutettiin eniten savukkeita asukasta kohti maailmassa? Testaa tietosi tupakkapolitiikan edistymisestä Suomessa Savuton Suomi 2030 -visassa ja opi lisää savuttomuuden ja nikotiinittomuuden hyödyistä.

  Visa on tehty yhteistyössä Savuton Suomi 2030 -verkoston kanssa.

 • Selvitä millainen vessan käyttäjä olet ja osallistu tuotepaketin arvontaan!

  19.8.2020

  Vastaa 10 kysymykseen Bref Vessatestissä, joilla selviää millainen vessan käyttäjä olet. Osallistu testin lopussa olevaan arvontaan ja voit voittaa Bref ProNature tuotteet koko vuodeksi.

  Testi on tehty yhteistyössä Henkel Norden Oy:n kanssa.

 • Pelaa Suomalaisen ruoan päivän tiukkaa tietovisaa!

  7.8.2020

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. Testaa tietosi Suomalaisen ruoan päivän tiukassa tietovisassa. Visan kysymykset vaihtuvat viikoittain joten uutta pelattavaa riittää! Voit myös osallistua viikoittaiseen 50€ ruokakaupan lahjakortin arvontaan.

Lue lisää tiedotteita