Blogin nimi: RoPS´n´Rollia ja niitä näitä

Blogi aloitettu: 16.3.2009
Blogimerkintöjä: 22 kpl
Avainsanat: Vancouver, olympialaiset, RoPS, Albert, Järvinen, kpl
 • Poika tuli kotiin29.9.2013 klo 18:18  Kommentoi (2)


  Suomen Cupin voittaneen joukkueen kannattajana on helppo hymyillä. Edellisestä cup-voitosta ehtikin kulua jo 27 vuotta.

  Aleksandr "Boris" Kokko latoi ensin rankkarista 1-0 ja heti minuutti tämän jälkeen pommitti huonommalla jalalla oikeaan alanurkkaan 2-0. KuPS kavensi lisäajalla 2-1:een, mutta Rovaniemellä sitä ei enää muista juuri kukaan. Vain voittajat muistetaan. Ja Kokko on Rovaniemen tsaari.

  Olihan tuota paskaa satanutkin seuran niskaan viime vuosina enemmän kuin tarpeeksi. Moni seura olis kuollut ja kuopattu, mutta MEIDÄN RoPSia ei kaada mikään. Europotin myötä seura vain vankistaa asemaansa "ehkä Suomen vakavaraisimpana jalkapalloseurana". Lainaus puheenjohtajan suusta pari vuotta sitten.

  KuPS onnistui häviämään nyt kolmantena vuotena peräkkäin cup-finaalin. Saavutus finaalipaikasta on aina kunnioitettavaa, mutta kun voittajan puolella olen, niin totean vain tähän loppuun: "Kierot silmät, kierot jalat, savolaiset piruparat."


 • Joulukuusi15.10.2011 klo 19:37  Kommentoi (4)

  Tuli tuosta Mixu Paatelaisen käyttämästä "joulukuusi" -peliryhmityksestä mieleen yksi vanha juttu oikeasta joulukuusesta.

  Rovaniemen terveyskeskuksen pihalla oli ennen pieni kuusi johon asennettiin myös jouluvalot. Näin menikin sitten muutama joulu saman kaavan mukaan. Vaan eipä mene enää.

  Juttuhan menee suunnilleen näin: Kolmisen vuotta sitten.. No loppiaisen jälkeen kuitenkin terveyskeskuksen vakinainen kiinteistönhoitaja oli lomalla, joten hän estyi poistamasta kuusesta valoja. Niinpä terveyskeskuksesta soitettiin kaupungin kiinteistöhuollon työnjohtoon ja sieltä luvattiin mies hoitamaan tarvittava vastuullinen työ. Niinpä tämä mies jota kutsutaan nyt vaikka "Raimoksi" lähti suorittamaan tätä rankkaa työtehtävää.

  Raimo oli nopean toiminnan mies ja lähti oikopäätä hommiin. Häntä ei ole tarvinnut koskaan kahta kertaa käskeä. Menevä mies muutenkin. Raimo näki jo kaukaa missä kuusi on kun valot olivat edelleen päällä.

  Ensi töikseen hän tietenkin kävi irroittamassa roikan töpselistä ja kääri sitä kerälle. -Vaan eipä tuonne latvaan tahdo oikein yltää, -hän varmaan mietti. No kaadetaanpa kuusi, eihän se varmaan kovin pahasti ole jäätynyt kiinni. Kyllähän tuota papua sen verran löytyy.

  -Äh, äh, aargh! No onpa se vain lujassa! Haenpa sahan tuolta varastosta. Kai siellä jonkinlainen saha on. Löytyihän se. Muutama veto vain ja kuusi on nurin. Lamput talteen, kuusi roskiin ja lamput varastoon. Eikun takaisin omalle alueelle.

  Parin tunnin päästä työnjohtaja saa terveyskeskuksesta puhelun jossa tiedustellaan, että missä se kuusi on? Työnjohtaja on tietysti ihmeissään, että mitä ne siitä kyselee. Hommahan on hoidettu. Joku olisi varmaan polttopuiksi sen halunnut?

  Kuusi oli nimittäin istutettu kymmenisen vuotta aiemmin muistaakseni terveyskeskusen johtajan toimesta ja oli siinä varmaan kaupungin silmäätekeviäkin paikalla.

  Tuosta jutusta riittikin pienessä piirissä hupia joksikin aikaa. Tekevälle sattuu.

  Nimi muutettu asianomaisten suojelemiseksi, vaikka tuskin tuosta jutusta enää kukaan kärsii.

  -Ei ainakaan kuusi itse.

   

  P.S. En saa tuota blogin nimeä muutettua. Pahoittelen.


 • RoPS `n` Roll18.10.2010 klo 19:16  Kommentoi (0)

  http://www.youtube.com/watch?v=nuVvDDKqEzE

  säv./esitt. Timo Kojo, san. Markku Salo  (kitaristi Albert Järvinen)


  Jalkapallomarkkinoilta Lapin tuomme kultaa 
  sitähän saa potkimalla etelässä multaa

  Siinä mono roikaa
  Rovaniemi joikaa

  Siinä mono roikaa ja Rovaniemi joikaa
  jee jee jee jee

  Lapikas kun liikahtaa ja pallo lentää jänkään
  ei äkkinäinen näe pallon maaliin menevänkään

  Siinä mono roikaa
  Rovaniemi joikaa

  Siinä mono roikaa ja Rovaniemi joikaa
  jee jee jee jee

  Maaliin palloja rop rop Ropsitaan
  voiton hedelmiä pop pop popsitaan

  RoPS ´n´ Roll
  siinä mono roikaa
  RoPS ´n´ Roll
  Rovaniemi joikaa

  Pallon perään sutena kuin saksalainen ruskaa
  sitä jallitusta tajua ei hallituskaan
  Ruskalla ja pakkasella pahan jengin tokkaan
  hommat kun on pulkassansa pokaalin jo pokkaa

  siinä mono roikaa ja Rovaniemi joikaa

  Soolo

  Maaliin palloja rop rop Ropsitaan
  voiton hedelmiä pop pop popsitaan


  "RoPS ´n´ Roll
  siinä mono roikaa
  RoPS ´n´ Roll
  Rovaniemi joikaa"
  3x

  RoPS ´n´ Roll
  RoPS ´n´ Roooll !!!

  Kaamoksessa tottuu poika pelirytmiin raakaan
  ei lantalaisen pallo lennä poronkusemaakaan

  Siinä mono roikaa
  Rovaniemi joikaa

  Siinä mono roikaa ja Rovaniemi joikaa
  jee jee jee jee jee


  "RoPS ´n´ Roll
  siinä mono roikaa
  RoPS ´n´Roll
  Rovaniemi joikaa"
  2x

  RoPS ´n´ Roll
  RoPS ´n´ Roooll !!!

  http://alypaa.com/yhteisot/pelit/Ropsilaiset

   


 • VANCOUVER 2010 -50km ja jääkiekon loppuottelu1.3.2010 klo 12:05  Kommentoi (0)

  Kisojen maastohiihdon kuninkuusmatka oli jälleen melko tavanomaisen tylsä kilpailu 45 km saakka. Vuorollan pieniä nykäyksiä tekivät Norjan Sundby ja Ruotsi Olsson. Eihän ne kuitenkaan olleet muuta kuin silmänlumetta.

  Viimeisellä 5 kilometrillä sitten alettiin tosissaan hiihtämään. Valitettavasti Sami Jauhojärvi oli pudonnut jo aiemmin kyydistä eikä suomalaisjännitystä enää ollut.

  Niinhän siinä sitten kävi kuin oli odotettavissa eli Petter Northug korjasi potin. Saksan Axel Teichmann tosin antoi näennäisen vastuksen, mutta ei hänestä haastajaksi ollut.

  Teichmannista se vielä, että hän näytti jo 30 km jälkeen jäävän kärkiletkan kyydistä. Mutta mitä vielä. Hän roikkui toistakymmentä kilometriä kymmenkunta metriä letkan perässä ja niin vain se Saksan Dieseli nousi lopulta hopealle.

  Ville Nousiainen kommentoi omalta osaltaan varsin värikkäin sanankääntein omaa viiskymppistään, mutta jääköön ne sanat tässä yhteydessä mainitsematta.

  Kanada sai himoitsemansa jääkiekkokullan. Sidney Crosbysta tuli nyt viimeistään Kanadan kansallissankari ja elävä legenda jatkoaikamaalillaan.

  Kisat päättyivät perinteisin menoin tulen sammumiseen. Jätin omalta osaltani tämän perinteisen tradition väliin enkä tiedä siitä sen enempää.

  Kisakrapulaa vain lievästi.

  P.S. Koska tämä on pelisivusto, niin lisään vielä linkkejä urheiluvisoihin.

  Vancouverin olympialaiset: http://alypaa.com/yhteisot/pelit/olympialaiset+2010

  Karpaasit -supisuomalainen humoristinen urheiluvisa: http://alypaa.com/yhteisot/pelit/karpaasit

  Mäkihyppy: http://alypaa.com/yhteisot/pelit/M%E4kihyppy+visa

  RoPS: http://alypaa.com/yhteisot/pelit/Ropsilaiset


 • VANCOUVER 2010 -Aikku ja Leijonat28.2.2010 klo 14:14  Kommentoi (0)

  Aino-Kaisa Saarinen piti suomalaisittain naisten 30 kilometrin yhteislähtökisan mielenkiintoisena loppuun asti. Steiran nykäistyä 21 km kohdalla näytti jo siltä, että mitali on karkaamassa mutta Aikku repi itsensä vielä väkisin Steiran, Björgenin ja Justynan kannoille.

  Heti tämän jälkeen Björgen nykäisi itsensä muutaman sekunnin karkumatkalle ja ainoastaan Justyna pystyi jollain lailla seuraamaan häntä.

  25 km kohdalla Aikku järkytti mielenrauhaani kaartamalla itsensä viimeisen kerran suksien vaihtoon. Steira koki tilaisuutensa tulleen ja karkasi väliaikapisteen jälkeen jo 16 sekunnin päähän. Aikku kaiken lisäksi töpeksi hieman suksiensa kanssa vaihtoalueella. Ajattelin Aikun vain keksivän selityksen mitalitta jäämiselle.

  Niin vain Aikku repi parin seuraavan kilsan aikana Steiran eron kiinni ja runnoi itsensä väkisin pronssimitalille. Sitä ennen Björgen ja Justyna kävivät huiman loppukiritaistelun kullasta jonka Justyna tällä kertaa voitti.

  Muutkin suomalaiset hiihtivät hyvin. Riikka Sarasoja oli ilahduttavasti sijalla 13 ja Virpi Kuitunen viimeisessä arvokisastartissaan neljästoista. Virpi oli myös välillä ehtinyt käymään tutkimassa 8 km kohdalla minkälaisia puolukanvarsia Kanadan metsissä kasvaa. Nuori Krista Lähteenmäki jaksoi myös hiihtää myös hienosti maaliin ollen 26.

  Leijonat heräsivät kolmannessa erässä pelaamaan tosissaan pronssimitalista ja ottivat sen myös. Tämä olympiaturnaus oli varmuudella viimeinen ainakin Teemu Selänteelle ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä "Ankkalinnan ketjulle" Saku Koivulle, Jere Lehtiselle, Ville Peltoselle ja muutamalle muullekin.

  Illalla käydään vielä miesten 50km yhteislähtökilpailu jossa suomalaisten mitalimahdollisuudet lepäävät Ville Nousiaisen ja Sami Jauhojärven harteilla, -ainakin heidän omissa mielissään. Katsotaan... mitä vain noin pitkällä matkalla saattaa sattua.

  USA yllättää jääkiekon loppuottelussa Kanadan heidän omalla maaperällään ja pilaa Kanadalaisten kisat. Eihän Kanadalla ole vasta kuin 13 kultamitalia.

  Kisakuumetta 36,8 C


 • VANCOUVER 2010 -Kissan naukaisu27.2.2010 klo 13:53  Kommentoi (0)

  Tanja Poutiainen paransi sijoitustaan pujottelussa suurpujottelusta seitsemällä pykälällä sijoittuen kuudenneksi. Kaikkensa hän laittoi toisella laskulla peliin, mutta se ei nostanut hänen ensimmäisen kierroksen sijoitustaan. Mitali jäi sekunnin päähän, joten mitään jossiteltavaa ei jäänyt.

  Viime yönä käytiin erittäin tasainen ja jännittävä naisten curling -finaali. Tilanne oli viimeisessä (10.) päässä Kanadalle 6-4. Ruotsin ankkurilla (kapteenilla) oli enää kaksi kiveä jäljellä, eikä vielä yhtään pesässä. Tilanne näytti täysin mahdottomalta mutta niin vain Anette Norberg sai molemmat jäljellä olevat kivensä kivensä haluttuun paikkaan pesässä ja tilanne oli 6-6.

  Mentiin jatkopäähän jossa Kanadalla oli luonnollisesti viimeisen kiven etu. Norberg sai jälleen viimeisen kiven haluttuun asemaan eikä Kanadan ankkuri saanut kiveään tökkäämään Ruotsin kiveä kauemmaksi eikä siten saanut omaakaan kiveään lähimmäksi keskustaa. Ruotsille jatkopää 1-0 ja kultaa heille. Loistavaa venymistä Ruotsin naiset!

  Tänään hiihdetään naisten viimeinen hiihtomatka 30km P yhteislähdöllä. Björgen vie kullan, Kowaltchyk hopean joku mahdollinen yllättäjä vieköön pronssin. Vai ottaisko Saarinen? Veikkaan kuitenkin Italian Follisia tai Longaa. Mitenkähän Kuitunen mahtaa pärjätä. Olisiko hän sitten kuitenkin se joka yllättää?

  Jääkiekon välierä: Suomi-USA. Otsikko kertokoon kaiken. Mitali on tiukassa. Slovakia haluaa olympiahistoriansa ensimmäisen mitalin. Ja ottaa sen.

   Kisakuumetta 36,5 C


 • VANCOUVER 2010 -Reppu puolillaan mitaleita26.2.2010 klo 14:18  Kommentoi (0)

  Eilen Suomi sai juhlia näiden kisojen ensimmäistä maastohiihtomitalia. Pirjo Murasen ensimmäisellä osuudella Suomelle meinasi käydä kylmät kun hän jäi kärjestä 45 sekuntia ja sijalukukin oli vasta 12.Onneksi Kuitunen sai pidettyä eron kärkeen toisella osuudella samoissa ja sijalukukin nousi tuntuvasti. Kisojen paras suomalainen maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen nosti Suomen todelliseen mitalitaistoon ja Saarinen otti väkisin Suomelle sen kauan odotetun olympialaisen viestimitalin.

  Naiskiekkoleijonat osoittivat taistelutahdollaan pronssimitalin kuuluvan Suomelle. Karoliina Rantamäki teki kisoissa kaksi maalia jotka kummatkin menivät vastustajan luistimen tai mailan kautta maaliin. Pomppii se kiekko joskus meillekin.

  Yhdistetyn kisa oli taas vaihteeksi melkoista lottoa mäkiosuuden osalta. Hannu Manninen näytti kuuluvansa edelleen lajin kärkikastiin neljännellä sijallaan. Janne Ryynäsen hiihto kulki nyt melkein entiseen malliin ja tuloksena sija 12.

  Laji on menettänyt kahden viime vuoden aikana minun silmissäni uskottavuutensa. Olisi syytä palata vanhaan järjestelmään. Normaalikisa: 2 hyppyä pienestä mäestä + 15 kilometrin hiihto-osuus. Sprinttikisa: 1 hyppy suurmäestä + 7,5 kilometrin hiihto-osuus. Eikä mitään tuulikompensaatioita. Näin tuskin tulee enää tapahtumaan, sillä television aikataulujen mukaan joudutaan kilpailemaan.

  Taitoluistelijattaremme nousivat lyhytohjelman jälkeen hienosti sijoille 6 ja 11. Laura oli kilpailun ylivoimaisesti paras eurooppalainen eikä neljäskään sija jäänyt kuin parin pisteen päähän. Kiirakin nosti selvästi tasoaan EM-kisoista ja näytti edelleen kuuluvansa lajin eurooppalaisiin kärkiluistelijoihin.

  Tänään Tanja Poutiaisella on mahdollisuus nostaa tasoaan suurpujottelusta. Veikkaanpa Tanjan uhkuvan todellista raivoa huonon avauslajinsa jälkeen ja taistelevan kynsin hampain mitalista. Ainakin reilusti lähemmäs pitäisi päästä. Nyt ei varmaan hänelle harvinainen ulosajokaan ole kaukana.

  Jääkiekon välierässä Suomi kohtaa USA:n, joka on ollut kisojen tasaisin joukkue. Varsinaisen peli- ja jatkoajan jälkeen tilanne on 2-2, mikä kertoo myös illan ottelun tasaisuudesta.

  Nyt se USA:n tasaisuus ei vaan tule loppuun asti riittämään kun Suomi lyö heidät rankkarikilpailussa heti kolmen yrityksen jälkeen. Miikka Kiprusoff ei kaiva kiekkoa verkostaan ensimmäistäkään kertaa ja joku Suomi-poika tekee sen yhden tarvittavan maalin, -vaikka hänen nimensä ei olekaan Jussi Jokinen.

  Kisakuumetta 38,9 C


 • VANCOUVER 2010 -Mitalitoiveita25.2.2010 klo 14:33  Kommentoi (0)

  Miesten viestijoukkue pesi eilen kasvojaan ilahduttavasti viidennellä sijalla. Jos Heikkinen olisi toisella osuudella jaksanut roikkua Bauerin perässä muutaman kilometrin pitempään niin Suomi oli taistellut Tsekin ja Ranskan kanssa vielä loppukirissä pronssista, jonka Nousiainen olisi ilman muuta hoidellut kotiin.

  Suurpujottelun ensimmäisellä kierroksella Tanja jäi liian paljon mitalivauhdista. Hänestä huokui ennakkohaastattelussa hänelle epätavallista kireyttä. Tottakai hänen ajatuksensa ja keskittymisensä olivat jo vahvasti kisassa. Mutta en nähnyt sitä samaa iloista Tanjaa mitä normaalisti näemme.

  Kiekkoleijonat ilahduttivat sitkeällä taistelullaan 2-0 voiton Tsekistä. Peliin jäi rutkasti paranneltavaa USA -ottelua varten. Tsekki ei ollut missään kohtaa ottelua mitenkään normaalitasollaan, (jos ei ollut Suomikaan) mutta Suomi halusi enemmän voittoa ja se otettiin. Kiinnitin erityistä huomiota Teemu Selänteen hienoon pelinlukuun ja joukkuepelaamiseen. Vauhti ei ole enää samaa kuin 15 vuotta sitten mutta hän on edelleen yksi joukkueen tukipilareista. Hänestä odotan Suomen ratkaisupelaajaa välierässä Miika Kiprusoffin ohella.

  Tänään on kaikki mahdollisuudet KOLMEEN mitaliin.

  Naisten kiekkojoukkue kohtaa Ruotsin, joka ei sittenkään ole mennyt niin paljon eteenpäin kuin mitä Torinossa vahingossa saama hopeamitali antoi ymmärtää. Suomi voittaa jos ei lauota päin Ruotsin loistavan maalivahdin Kim Martinin börsää. Maaliinhan ne kiekot laitetaan eikä mihinkään lompsaan. Suomi voittaa 2-1 ja pronssit kotiin.

  Naisten 4x5 km viesti alkaa samalla kellonlyömällä kuin kiekon pronssiottelu. Suomella on sama nelikko kuin 2007 Sapporossa ja 2009 Liberecissä joissa otettiin MM-kultaa. Ruotsin piti olla ennakkosuosikki, mutta ilmeisesti antavat nyt liikaa tasoitusta Anna Haagin jäätyä pois ja Kallankin osallistuminen on epävarmaa.

  Jos edellämainittu kaksikko jää pois, niin tie on siloiteltu Norjalle, joka vienee helposti kullan. Hopeasta taistelevat tasapäin Suomi ja aina vahva viestijoukkue Saksa. Toivottavasti takaa ei tule tällä kertaa mitään yllättäjiä..

  Kolmas mitalisauma, -miesten yhdistetty. Vai onko? Ehkäpä en ala tätä nyt sen kummemmin ruotimaan vaan annan Hannulle ja Anssille kaikessa hiljaisuudessa tilaisuuden "yllättää" Suomen penkkiurheileva kansa.

  Kisakuumetta 38,5 C


 • VANCOUVER 2010 -Tallustelua24.2.2010 klo 14:46  Kommentoi (0)

  Yhdistetyn mäkimiehemme hyppäsivät eilisessä joukkuekisassa niin hyvin osata saattoivat ja mitalitoiveet olivat syystäkin korkealla.

  Janne Ryynänen olisi kaivannut vetoapua USA:n Camerotalta jonka kanssa hiihtivät ensimmäisen osuuden alusta loppuun. Ihan kelvollinen hiihto silti kun toi Suomen yhtäaikaa USA:n kanssa vaihtoon.

  Sitten Jaakko... Ensimmäinen 1,5 kilometriä meni vielä jollain lailla kärjen tuntumassa. Tämän jälkeen Jasso alkoi tasaisesti jäämään eikä tv-kuvasta katsottuna kilpahiihdosta ollut enää tietoakaan. Hirveän näköistä taaperrusta. Hävisi osuudellaan minuutin kärjelle.

  No mitä Anssilla ja Hannulla oli enää tehtävissä tämän jälkeen? Ei mitään. Anssi kait yritti osuuden alussa kokeilla jospa tässä vielä olisi jotain tehtävissä. Miltei samantien tuli selväksi ettei ole. Hannun tehtäväksi jäi tuoda Suomi maaliin.

  Marcus Sandell laski hyvän laskun suurpujottelun ensimmäisellä laskulla sijoittuen sijalle 19. Ilman yläosan suurta virhettä hän olisi sijoittunut vähintäänkin 8 parhaan joukkoon. Toisella laskulla hän hukkasi portin ja loppusijoitus jäi siten saamatta. Andreas Romar taisi tehdä parhaan kisansa näissä ensimmäisisssä olympialaisissaan sijoittuen sijalle 30.

  Naisten suurpujotteluun. Kenellekkään ei varmaan ole yllätys jos odotan Tanja Poutiaiselle mitalia. Ja kun puhun henkilökohtaisesta lajista, niin silloin se tarkoittaa KULTAA.

  Tanja osoitti vauhtinsa tammikuun lopulla käydyssä maailmancupin osakilpailussa voittamalla viimeisen kisan ennen olympialaisia. Hän sai kyseiseen kisaan Völklin tehtaalta sellaisen suksiparin ettei hän ei ole koskaan vastaavanlaisia omistanut.

  Tanjalla on olympiamitali jo Torinosta eikä näin ollen mitään suuria mitalipaineitakaan ole. Eikä hänellä ole myöskään tapana vauhkota itseään radalta ulos. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hän vauhdin kustannuksella varmistelisi itseään maaliin vaan hän laskee aina täysillä. HÄN ON VIIMEKSI KESKEYTTÄNYT MAAILMANCUPIN KISAN JOULUKUUSSA  2 0 0 6 !!!

  Kisakuumetta 38,5 C  -Mitalia odotellessa


 • VANCOUVER 2010 -TSEMPPIÄ!23.2.2010 klo 11:33  Kommentoi (0)

  Eiliset parisprintit menivät odotetun kehnosti, vaikka finaalipaikat saavutettiinkin. No olihan se sentään jotain, mutta ei niitä kukaan enää viikon päästä muista. Eikä ole syytäkään muistaa.

  Joukkuemäessä saavutettiin se mitä oli saavutettavissa ilman Janne Ahosta. Keiturin Kallelta olisi tarvittu hieman venymistä, mutta eipä häneltäkään mitään ihmeitä voitu vaatia. Olisi Harri Ollikin saanut räväyttää vähän paremmin toisellaan.

  Tänään olisi jälleen hyvä mitalisauma yhdistetyn joukkuekilpailussa. Kaiken pitäisi kuitenkin kulkea niin mäessä kuin ladullakin lähes kympin arvoisesti. Yhdistetyn joukkuekilpailusta on muodostunut 80 prosenttisesti hiihtokilpailu joten minkäänlaiseen notkahdukseen ei ole mäessäkään varaa.

  Joukkue on varmasti motivoitunut kisaan eikä vähiten Hannu Mannisen ansiosta.Kärjessä pitäisi päästä ladulle ja mieluiten lähes minuutin etumatkan turvin seuraavaan. Alkaa kuulostamaan pahalta joten mennäänpä eteenpäin.

  Taitoluisteluneitokaisilta voidaan odottaa ehjää suoritusta ja eiköhän molemmat löydy lyhytohjelman jälkeen sijoilta 6-10.

  Marcus Sandellilta voidaan odottaa jonkinlaista yllätystä, joka voisi olla vaikkapa kaksi ehjää/ ehjähköä laskua. Kaikki jotka lajia tuntevat muistavat Marcuksen hyvänä yhden laskun laskijana. Mitalipuheet voidaan kyllä hänen kohdalla unohtaa, sillä hänen harjoituskautensa meni täysin poskelleen pahan loukkaantumisen vuoksi jo syksyllä. Jonkinlainen sankariteko häneltä on jo pelkkä osallistuminen.

  Kisakuumetta 37,2 C


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita