Tiedotteet - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.

Älypää tiedottaa

 • Yhteisövisat päivittyivät

  8.10.2019

  Olemme päivittäneet tänään Älypään yhteisövisojen pelimoottorin uuteen versioon, joka ei vaadi selaimeen asennettavaa Adobe Flash playeria toimiakseen. Voit nyt pelata Älypään yhteisövisoja vaikkapa älypuhelimellasi!

 • 1930- ja 1940-luvut lisätty Vuosikymmenet-visaan

  2.9.2019

  Kuinka hyvin tunnet 1930- ja 1940-lukujen tapahtumat? Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan seuraaville vuosikymmenille, joten käy testaamassa, mitä kaikkea tiedät tuosta aikakaudesta. Mukavaa aikamatkaa menneeseen!

 • Kokeile uutta Klondike-pasianssia!

  3.7.2019

  Olemme päivittäneet suositun Klondike-pasianssimme uuteen versioon. Päivitetty versio toimii myös tablet- ja mobiililaitteilla.

 • Testaa millainen matkailija olet!

  3.7.2019

  Matkustatko mielummin yksin, kumppanisi tai koko perheesi kanssa? Testaa millainen matkailija olet Älypään ja Ikaalisten matkatoimiston Millainen matkailija olet? -testillä. Testin jälkeen voit tutustua juuri sinulle sopiviin matkoihin.

 • Uusi Vuosikymmenet-visa julkaistu!

  20.6.2019

  Älypäässä on avattu kesän kunniaksi aivan uusi Vuosikymmenet-visa! Visassa käydään läpi Suomen ja maailman tapahtumia ja elämää aina 1900-luvun alusta lähtien päätyen lopulta nykyhetkeen. Visaa julkaistaan muutama vuosikymmen kerrallaan, nyt pelattavissa on 1900-, 1910- ja 1920-luvut.

 • Voita liput kesätapahtumiin Sinustako kumppani insinöörille? -testissä

  12.6.2019

  Selvitä 10 kysymyksen avulla onko sinusta kumppaniksi insinöörille ja voit voittaa liput haluamaasi kesätapahtumaan! Tee ensin Sinustako kumppani insinöörille? -testi, tuloksen saatuasi täytä arvontalomake ja lähetä se. Arvontaan voit osallistua 14.7. saakka ja arvonta suoritetaan 15.7.

 • Testaa minkälainen mediankäyttäjä olet

  27.5.2019

  Käytätkö mediaa kriittisesti ja monipuolisesti? Julkaisimme juuri yhteistyössä Mediakasvatuskeskuksen kanssa luodun testin, jossa voit testata minkälainen mediankäyttäjät olet.

  Testaa minkälainen mediankäyttäjä olet!

 • Hyvää äitienpäivää!

  12.5.2019

  Tänään liput liehuvat äitien kunniaksi! Sänkyyn tuodun aamupalan ja kakkukahvien lisäksi äitienpäivää voi juhlistaa Älypään perinteisellä Äitienpäivävisalla. Lämpimät onnittelut kaikille äideille!

 • Mitä tiedät jääkiekon mm-kisoista?

  10.5.2019

  Tavataankohan tänä vuonna torilla, päästäänkö laulamaan, että Suomi on uusi maailmanmestari? Monta jännittävää hetkeä on edessä ennen kuin näihin kysymyksiin saadaan vastaukset, mutta käy kokeilemassa Leijonavisassa, kuinka hyvin osaat vastata muihin jääkiekkoaiheisiin kysymyksiin!

 • Tutustu uuteen eduskuntaan!

  8.5.2019

  Kun vaalihuumasta on päästy yli, on aika selvittää, ovatko kansanedustajien kasvot jo jääneet mieleesi! Käy pelaamassa Eduskuntapeliä niin näet, kuinka hyvin tunnet nykyiset kansanedustajamme!

 • Hauskaa vappua!

  30.4.2019

  Mistä kaikesta hyvä vappu on tehty? Simasta, tippaleivistä, ilmapalloista, serpentiinistä, hyvästä mielestä sekä tottakai Älypään perinteisestä Vappuvisasta! Kaveriporukan kesken on kiva kokeilla, kuka onkaan se joukon paras vapputietäjä. Hauskaa vappua kaikille Älypään pelaajille!

 • Ihastu insinööriin!

  29.4.2019

  Voisitko ihastua insinööriin? Testaa ja ylläty! Olemme julkaisseet yhteistyössä Insinööriliiton kanssa kehitetyn hauskan testin, jossa voit testata olisiko sinusta kumppaniksi insinöörille. Testin jälkeen voit osallistua arvontaan, jossa voit voittaa liput Suomen suurimmille festivaaleille. Kampanja on voimassa 2.6.2019 saakka.

  Testaa olisiko sinustako kumppaniksi insinöörille!

 • Mistä on ruokaostoksesi tehty?

  24.4.2019

  Millaisia valintoja teet ruokaostoksilla? Olemme julkaisseet yhdessä Hyvää Suomesta kanssa kehitetyn hauskan testin, jolla selviää millainen ruokashoppailija olet. Testin jälkeen voit osallistua 50€ arvoisen ruokalahjakortin arvontaan. Arvonta on voimassa 19.5. saakka.

  Testaa millainen ruokashoppailija olet!

 • Hyvää pääsiäistä!

  18.4.2019

  On taas kevät, rairuohon ja pajunkissojen aika! Älypään Pääsiäisvisasta löydät kaiken pääsiäiseen kuuluvan aina pääsiäisen perimmäisestä sanomasta pääsiäispupuihin ja -noitiin asti. Käy kokeilemassa, mitä kaikkea tiedät tästä kevään suuresta juhlasta!

 • Kokeile uutta Sisäilmatietäjä visaa!

  2.4.2019

  Keskimäärin vietämme ajastamme noin 90% sisätiloissa, joten sisäilman laatu vaikuttaa suuresti terveyteemme ja hyvinvointiimme. Tiedätkö mitkä eri tekijät vaikuttavat sisäilman laatuun? Testaa tietosi uudessa Sisäilmatietäjä visassamme!

 • Uusia kysymyksiä Pop-visassa

  22.3.2019

  Kevään kunniaksi Pop-visaa on päivitetty uusilla kysymyksillä! Tunnetko tämän hetken supersuosikkien kuten Vestan, Alman tai Aleksanteri Hakaniemen tuotannon ja tiedätkö jo, kuka löytyy Ellips-taiteilijanimen takaa? Entä kenen levy onkaan Wild Wild Wonderland? Visasta löytyy niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin poptähtiä, laita siis musa soimaan ja kokeilkaa vaikka kaveriporukan kesken, kuka on se kovin poptietäjä!

 • Testaa millainen olet mediakasvattajana

  14.3.2019

  Oletko mediakasvattajana somehirmu, cinefiili, pelikasvattajan perikuva vai kenties jotain ihan muuta? Testaa leikkimielisesti omat vahvuutesi ja oppimisen paikkasi mediakasvattajana. Siirry testiin tästä!

  Testi on tehty yhteistyössä Mediakasvatuskeskus Metka ry:n kanssa.

 • Uusia kysymyksiä tv-visassa!

  21.2.2019

  Uusi mielenkiintoinen tv-vuosi on taas pyörähtänyt käyntiin ja sen kunniaksi olemme päivittäneet tv-visaamme uusilla kysymyksillä! Tiedätkö, minkä nimisiä heimoja on uudella Selviytyjät Suomi -kaudella tai ketkä näyttelijät ovat mukana tämän kevään Putouksessa? Entä oletko jo kuullut, mihin Aki ja Heli perustavat huutokaupan huhtikuussa alkavassa ohjelmassa? Käy testaamassa tietosi sekä uusista että vanhoista tutuista tv-ohjelmista!

  Pelaamaan tv-visaa!

 • Hallitsetko vesiliikennesäännöt?

  7.2.2019

  Kuinka pärjäisit vesillä liikkuessasi? Tee uusi 10 kysymyksen ja 100 sekunnin Pärjäätkö vesillä -visamme niin näet! Visan jälkeen voit osallistua kuukausittaiseen Yamahan paukkuliivien arvontaan. Arvonta on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Meripelastusseuran kanssa.

 • Tutustu Suomen kehityspolitiikan tuloksiin uudessa visassamme

  21.1.2019

  Uusi Kehityksen tulosvisa paneutuu Suomen yhdessä kehitysmaiden ja muiden kehitysrahoittajien kanssa saavuttamiin edistysaskeliin. Mukana on myös kysymyksiä maailman tilasta ja Suomesta maailmanpolitiikan toimijana. Visan lopussa voit osallistua Agenda2030-sateenvarjojen ja kangaskassien kuukausittaiseen arvontaan.

  Visa on toteutettu yhteistyössä Ulkoministeriön kanssa. Klikkaa pelaamaan visaa tästä.

Älypää tiedottaa

 • Yhteisövisat päivittyivät

  8.10.2019

  Olemme päivittäneet tänään Älypään yhteisövisojen pelimoottorin uuteen versioon, joka ei vaadi selaimeen asennettavaa Adobe Flash playeria toimiakseen. Voit nyt pelata Älypään yhteisövisoja vaikkapa älypuhelimellasi!

 • 1930- ja 1940-luvut lisätty Vuosikymmenet-visaan

  2.9.2019

  Kuinka hyvin tunnet 1930- ja 1940-lukujen tapahtumat? Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan seuraaville vuosikymmenille, joten käy testaamassa, mitä kaikkea tiedät tuosta aikakaudesta. Mukavaa aikamatkaa menneeseen!

 • Kokeile uutta Klondike-pasianssia!

  3.7.2019

  Olemme päivittäneet suositun Klondike-pasianssimme uuteen versioon. Päivitetty versio toimii myös tablet- ja mobiililaitteilla.

Lue lisää tiedotteita

 • Pelikone