Kemiallisia yhdisteitä - Yhteisövisat - Opiskelu - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.

Kemiallisia yhdisteitä

Arvostele peli:

Yhteisössä on 1 jäsentä. Listalle vaaditaan 0 pistettä. Visaa on pelattu 639 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 145 kertaa.

Kemiallisia yhdisteitä

Kemiallinen yhdiste on kahdesta tai useammasta alkuaineesta keskenään reagoidessaan koostuva aine. Kemiallisen reaktion tuloksena syntynyt aine on sähköisesti tasapainossa. Atomien väliset sidokset pyrkivät muodostumaan siten että jokainen atomi saa ulommalle orbitaalille elektronioktetin vetyä lukuun ottamatta, jolla on vai yksi ainoa orbitaali ja sille mahtuu vain kaksi elektronia. Kaavojen vaikeusaste visassa saattaa vaihdella suurestikin. Visa soveltuu kemian opiskeluun, harjoitteluun koetta tai tenttiä varten. Visassa on tällä hetkellä 800 kysymystä. Uusien kaavojen lisääminen tulee sitä vaikeammaksi mitä enemmän niitä on. Syitä tähän on useita.

Tulokset

Päivitä

Parhaat pelaajat

 • Ei TOP-lista tuloksia

Viimeisimmät tapahtumat

 • > kuukauden listalla 1. (27.10.)
 • > päivän listalle 1. (25.10.)
 • > viikon listalle 1. (22.10.)
 • > päivän listalle 1. (19.10.)
 • > kuukauden listalle 1. (14.10.)

Kemiallisia yhdisteitä - Keskustelua pelistä

 • pete64

  31.10.2019 klo 19:01

  Yhtään tulosta ei ole tehty lokakuun aikana kovasta yrityksestä huolimatta. Ei muuta kuin uudelleen yritystä ja parempaa menestystä jatkossa. Visaa on kuitenkin pelattu lokakuun aikana 345 kertaa.

 • pete64

  30.9.2019 klo 22:07

  Yhtään tulosta ei ole syyskuun aikana tehty, vaikka visaa on pelattu 139 kertaa. Kannattaa rekisteröityä Älypään jäseneksi, jolloin päivittyvät myös viikon ja kuukauden tulokset muistiin. Kiitoksia pelaajille kuitenkin mielenkiinnosta visaa kohtaan.

 • pete64

  15.9.2019 klo 22:07

  Vihjeeksi visailijoille, että kemian kaavojen kirjoittaminen vaatii paitsi alkuainenden kemiallisten tunnusten tuntemusta myös perehtymistä Jaksolliseen järjestelmään ja hapetuslukuihin, millä arvoilla eri alkuaineet muodostavat kemiallisia yhdisteitä, sähkövarausten on reaktioissa mentävä nollaksi. Tällöin on kyseessä sähköisesti neutraali atomi. Taulukoita saa kopioitua googlesta Alkuainenen jaksollinen järjestelmä haulla, jos ei omista kemiantaulukkoa. Kannattaa liittyä ryhmään, siellä asioista voi keskustella avoimesti ja esittää mielipiteitä. Olen valmis antamaan oppia, jos kiinnostaa. tervetuloa visailemaan!