Keski- Maa

Arvostele peli:

Yhteisössä on 1 jäsentä. Listalle vaaditaan 0 pistettä. Visaa on pelattu 654 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 0 kertaa.

Keski- Maa

Kysymyksiä J.R.R.Tolkienin Keski-Maasta.

Tulokset

Päivitä

Keski- Maa - Keskustelua pelistä

 • TSH4-ever

  12.4.2010 klo 13:47

  Sori, sen on siis sivulla 391. Siinä lukee:" teleri pitivät häntä, kuten nimestä voi päätellä(sen merkitys on hopea-pitkä)". Lisäksi sivulla 366 lukee: "Alun perin nimen Celeborn piti merkitä "hopeapuu" ja se oli myö s Tol Eressëan puun nimi ---Celeborn -henkilönnimen jälkiosa johdetaan muinaisesta adjektiivimuodosta ornã "kohoava, pitkä" eikä siihen liittyvästä substantiivista orne (puu) --- sindarista se oli hävinnyt jo kokonaan niin että kaikista puista käytettiin nimeä galadh ja sana orn jäi pois jokapäiväisestä käytöstä ja esiintyi vain runoudessa ja lauluissa"

 • TSH4-ever

  7.4.2010 klo 20:35

  Niin, tiedän mutta luin Keskeneräisten tarujen kirjasta että Celeborn tarkoittaa juuri hopeapitkää, vaikka asia tavallaan niin kuin sanoit.Kannattaa tarkistaa. Se löytyy luvusta " Galadrielin ja Celebornin taru", niistä ihan pienellä präntätyistä teksteistä.

 • julala

  27.3.2010 klo 21:05

  Tosi hyvä visa ja monipuoliset kysymykset! :) Mutta yksi pikku virhe vain... Celeborn tarkoittaa oikeastaan hopeapuuta eikä hopea-pitkää, sillä celeb on haltiakielellä hopea ja orn taas tarkoittaa puuta. Muuten älyttömän hyvä visa.