MIKA WALTARI - Yhteisövisat - Kirjallisuus - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.

MIKA WALTARI

Arvostele peli:

Yhteisössä on 22 jäsentä. Listalle vaaditaan 18 565 pistettä. Visaa on pelattu 548 042 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 128 kertaa.

MIKA WALTARI

Tällä hetkellä 1300 kysymystä Waltarin henkilöstä, tuotannosta tai tavalla tai toisella häneen liittyvistä asioista ihmiselämän monilta aloilta.

Tulokset

Päivitä

MIKA WALTARI - Keskustelua pelistä

 • Parmenides

  31.5.2020 klo 22:48

  Kiitän kid currya lämpimistä onnitteluista. Olen vaan noudattanut omaa metodiani. Ensin tiedollinen puoli kuntoon noin 3/4-vauhdilla ja sen jälkeen vauhtia lisätään pisteeseen, jossa "20-oikein -rivi" summaarisesti arvioiden tuottaisi 18 500 pistettä. Sitten vaan pelataan, pelataan ja pelataan kunnes tulee ehjä rivi, 43 pistettä jäi uupumaan, joten pelinopeutta ei ollut tarpeeksi tai sitten tiedollinen puoli petti. Luultavasti vikaa oli kummassakin.

 • kid curry

  31.5.2020 klo 22:07

  Toukokuun pelimäärä meinasi unohtua, se on niinkin hurja kuin 6.868 kpl. Kiitokset aktiivisille pelaajille!

 • kid curry

  31.5.2020 klo 22:00

  Olen täsmälleen samaa mieltä kuin Parmenides tuossa tulkinnassaan, Joskus vaan pitää olla tuuria mukana että saa huipputuloksen, koska on samanlaisia vastausvaihtoehtoja. Näin on Waltarissa, Lakivisassa ja monessa muussakin Äliksen visassa.

 • kid curry

  31.5.2020 klo 21:55

  Tässä tämä komea toukokuun lista: 1) Parmenides 19.457 2) WilhelmiV 19.378 3)MVJ 18.959 4)miiluq 18.958. Wilhelmi paransi koko ajan tulostaan, eikä ennätys jäänyt kauaksi. Parmenidesin järkyttävän kova tulos ansaitsee erikoismaininnan!

 • kid curry

  31.5.2020 klo 21:50

  PARMENIDES RÄJÄYTTI JÄLLEEN POTIN! Tällä kertaa tuloksena on 19.457 pistettä, joka uupuu vaivaiset 2 pistettä Suurmestarin tekemästä maailmanennätyksestä! Lämpimät onnittelut, Parmenides!

 • WilhelmiV

  30.5.2020 klo 18:42

  Olipas kiinnostava analyysi, jonka ymmärtäminen vaatii sulattelua. Oma kokemukseni on, että tuloksen parantaminen vaatii jatkuvaa pelaamista - tarkoittaa päivittäistä (tai lähes päivittäistä) pelaamista. Toisaalta olen huomannut, että jatkuva rutiininomainen takominen saattaa pian kääntyä "turhaksi takomiseksi", jolloin on parempi lopetttaa sillä kertaa ja jatkaa myöhemmin. Harjoittelun osuus on kuitenkin kiistaton, mutta tuo hyvän tuurin osuus on kiinnostava juttu. Omalla kohdallani hyvää tuuria on, jos kysymyssarjaan sattuu pelkkiä itselle suotuisia kysymyksiä. En tiedä miten kysymyssarja valikoituu, tekeekö sen joku ohjelma tms. Lisäksi jo 19 000 pisteen suoritus tarkoittaa sitä, vastausta ei voi jäädä miettimään, sen pitää tulla vaistonvaraisesti "selkäytimestä". Luulisin myös, että Waltari-visaa pelaavat ovat lukeneet kirjailijan keskeisen tuotannon sekä kirjailijan taustahenkilöt, paikat jne. ja hallitsevat ne kohtuuhyvin. Mutta tämä Parmenideksen analyysi pitää lukea uudelleen ja koettaa se sisäistää...

 • Parmenides

  30.5.2020 klo 15:57

  WALTARI - tuttavallisemmin Waltari - on mainio visa, mutta mistä on hyvät tulokset Waltarissa ja miksei muissakin visoissa tehty? Mantraksi asti on kiteytynyt uskomus, että hyvä tulos edellyttää kolmea asiaa: harjoittelua, harjoittelua ja harjoittelua. Onko todella näin? Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että ei aivan. 2/3 tulee harjoittelusta ja 1/3 silkasta hyvästä tuurista. Waltari on vaikea peli, kuten moni muukin yhteisövisa. 19 200 pisteen tienoille pääsee kuitenkin sitkeydellä eli opettelemalla kysymykset ja vastaukset ulkoa. Jos haluaa vielä korkeammalle, on otettava käyttöön uusi metodi. Vauhti on nimittäin jo sellainen, ettei kysymyksiä ehdi enää kunnolla lukea, joten on opeteltava pelaamaan vain vastaukset lukemalla. Sitkeällä harjoittelulla se onnistuu, ja pelaaja voi kasvattaa ennätystään tällä metodilla vielä tuntuvasti, joskin tuuri on jo hiipinyt huomaamattomasti mukaan kuvioihin, niin ettei sen ja harjoittelun osuutta lopputuloksesta ole enää mahdollista erottaa toisistaan. Mitä korkeammalle kavutaan, sitä suuremmaksi käy tuurin osuus ja viimeiset ratkaisevat pisteet hankitaan lähes pelkästään todennäköisyysmatematiikan oppien mukaisesti. Tarkastellaanpa tilannetta vähän analyyttisemmin. En puhu nyt tuurista ihan sanan arkikielisessä merkityksestä vaan ns. sattuman laista. Waltarissa on nimittäin vastausvaihtoehtoja, joita ei pysty opettelemaan ulkoa. Esimerkkinä vaikkapa Mikan sedän ja isän nimet (Toivo ja Toimi). Setää kysyttäessä vastausvaihtoehdoissa on aina mukana Toimi ja päinvastoin. Nämä kysymykset on selvitettävä tuurilla, mikä hieman turhauttaa. Kaikkein hankalimmiksi olen kokenut Waltariin elämään eri ilmansuuntien perusteella liittyvät paikat. Kenkutusasteikko loppuu kesken, kun tulossa oleva supertulos kariutuu siihen, että olisi pitänyt veikata länttä etelän sijasta. Kun osa vastauksista on arvattava, on vain pelattava, pelattava ja pelattava. Ennemmin tai myöhemmin tulee todennäköisyyden lakien mukaan 20-oikein- rivi. Se ei kuitenkaan perustu pelkästään tietoon, taitoon ja osaamiseen vaan myös tuuriin. Kysymyksessä on sama ilmiö kuin tunnetussa väittämässä, jonka mukaan apina kirjoittaisi lopulta uudelleen Shakespearen teokset, jos sillä vaan olisi riittävästi aikaa hakata umpimähkään kirjoituskoneen tai tekstinkäsittelylaitteen koskettimia. Olen tässä kirjoituksessani oikonut tarkoituksellisesti mutkia, jotta se ei venyisi kohtuuttoman pitkäksi. Esimerkiksi pelaajien väliset kognitiiviset ja neuraaliset erot selittävät tietysti osaltaan myös eroja pelaajien tuloksissa.

 • kid curry

  25.5.2020 klo 20:52

  Nyt on Parmenides taas päässyt huimaan lentoon, kuukauden paras 19.426! Wilhelmi parantaa myös koko ajan, kärkikaksikko on jälleen kovassa iskussa.

 • kid curry

  21.5.2020 klo 19:34

  Parmenides ja Wilhelmi ovat käyneet tiukkaa taistoa ykköspaikasta. Turun nopein eli Parmenides vetäisi yli 400:n lukemat tiskiin, pystyykö Wilhelmi vastaamaan?

 • kid curry

  30.4.2020 klo 19:13

  Huhtikuussa pelattiin näin: 1) Parmenides 19.430 2) WilhelmiV 19.390 (OE!) 3) miiluq 18.863 4) MVJ 18.846. Pelikertoja tuli 1.280 kpl. Aurinkoista ja mukavaa alkavaa suvea kaikille!