Sodat 1939-1945 - Yhteisövisat - Sekalaiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.

Lue tästä ohjeet miten saat pelin käyntiin.

 

Tämä peli vaatii toimiakseen Adobe Flash Player -selainlaajennuksen, joka on todennäköisesti tällä hetkellä kytketty pois päältä selaimesi asetuksissa Älypään osalta.

Google Chrome: Klikkaa oheista logoa ja salli Adobe Flash playerin suoritus.

Lataa Flash player

TAI klikkaa osoitepalkin vasemmassa reunassa olevaa vihreää lukon kuvaa. Muuta aukeavasta valikosta Flash käyttöasetus niin, että se on aina sallittu ja lataa sivu uudelleen.

Firefox: Klikkaa osoitepalkin vasemmassa reunassa olevaa LEGO-palikan näköistä ikonia. Tästä avautuu kysely, josta annetaan lupa Flash Playerille toimia.

Microsoft Edge: Klikkaa oheista logoa ja salli Adobe Flash playerin suoritus.

Lataa Flash player

TAI klikkaa osoitepalkin oikeassa reunassa olevaa palapelin palan näköistä ikonia. Avautuvasta kyselystä salli Flashin suoritus.

Microsoft Internet Explorer 10-11, seuraa näitä ohjeita.

Muille selaimille ohjeet löytyvät Adoben Tuki-sivustolta.

Tarvittaessa ota yhteyttä ylläpitoon palautelomakkeen kautta.

Arvostele peli:
Kokoruututila

Yhteisössä on 14 jäsentä. Listalle vaaditaan 10 669 pistettä. Visaa on pelattu 43 076 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 22 kertaa.

Sodat 1939-1945

Kysymyksiä suomen ja muun maailman sodista

Tulokset

Päivitä

Parhaat pelaajat

Viimeisimmät tapahtumat

 • > kuukauden listalla 2. (10.8.)
 • > kuukauden listalla 2. (7.8.)
 • > kuukauden listalla 1. (5.8.)
 • > kuukauden listalla 1. (1.8.)
 • > kuukauden listalle 1. (1.8.)
 • > kuukauden listalla 6. (27.7.)

Sodat 1939-1945 - Keskustelua pelistä

 • lehtima

  3.5.2019 klo 13:12

  Enimmäkseen tuttuja kysymyksiä. Tässä kysyttiin paljonko Suomella oli tykkejä Talvisodan alkaessa ja niitä oli 444 kappaletta. Entäpä paljonko tykkejä oli jatkosodan päättyessä. Vastaus 1827 kappaletta. Tali-Ihantalassa Suomi saavutti itsenäisyyden kannalta ratkaisevan torjuntavoiton, joka perustui viiteen tekijään. Yksi oli tykistö Tykkejä ja kranaatinheittimiä oli 250, jotka pystyivät keskittämään tulen yhden neliökilometrin alueelle, joka oli maailmanlaajuisesti merkittävä saavutus. Lisäksi on todettu, että Suomella oli toisen maailmansodan tehokkain tykistö. Joku tykistön kouluttaja, majuri arvoltaan, kehitti vuonna 1942 tulenjohtoon korjausmuuntimen, joka merkitsi sitä että tarvittiin enää vain yksi tulenjohto, kun aikaisemmin jokainen patteri tarvitsi oman tulenjohdon. Tämä sotasalaisuus säilyi Suomen armeijalla sodan loppuun asti. Kenttätykistön isänä pidetään tykistökenraali Vilho Nenosta, joka oli käynyt Pietarissa Mihailovin tykistöakatemian. Nenonen sai tammikuussa 1946 henkilökohtaisesti Gustaf Mannerheimilta Mannerheimristin.

 • jehu66

  21.10.2012 klo 04:09

  Noo pikkuisen liian nirkosesti noita kyssäreitä vielä on,mutta jos visan pitäjällä aktiiviteettiä piisaa niin mikäs ettei tästäkin ihan mukiinmenevä visa syntyis....luulis kumminkin kyssäreiden aiheita piisaavan näistä suomen kohtalonhetkistä ..

 • jehu66

  1.2.2012 klo 18:49

  No oon Kari Liintolan kanssa samaa mieltä...että pikkuisen sais tuohon oikeinkirjoitukseen kiinnittää huomiota...Aihehan on todella mielenkiintoinen josta kyllä kyssäreiden aiheita löytyis suorastaan runsaasti kunhan vain mielenkiinto piisaa...

 • KarrLiintola

  1.11.2010 klo 20:34

  Kannattaisi hieman miettiä kysymysten oikeinkirjoitusta. Erisnimet on kirjoitettu monasti pienellä alkukirjaimella yms. Visan aihealuehan on monipolvinen ja mielenkiintoinen.