Tuntematon sotilas

Arvostele peli:

Yhteisössä on 115 jäsentä. Listalle vaaditaan 2 031 pistettä. Visaa on pelattu 1 602 404 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 5 333 kertaa.

Tuntematon sotilas

Pelaa ja selvitä todellinen sotilasarvosi! Kysymykset painottuvat Tuntematon sotilas -romaaniin mutta mukana on kysymyksiä myös vanhemmasta elokuvaversiosta. Melko haastava ja kettumainen visa, jossa kiusataan pienimmistäkin yksityiskohdista.

Tulokset

Päivitä

Tuntematon sotilas - Keskustelua pelistä

 • Poropaimen2

  12.11.2016 klo 13:12

  No niin 30 tuhatta vaille milli, eli ei ihan itsenäisyyspäiväks, eikä vielä uudeks vuodekskaan keretä ilman oikein pelitalkoita. Tällä vauhdilla milli kaatuu 17:sta tammikuuta. Eikun toiveikasta talvimieltä ja reipasta peli-intoa kaikille tuntemattoman pelaajille ja tietysti Arjalla intoa uusien kysymyksien parissa.

 • Arja93

  28.10.2016 klo 19:29

  Kyllä minulla ainakin toimii kaikilla selaimilla ja tietokoneilla, eikä tuolla Älypään keskusteluissakaan ole kukaan puhunut, että ois ongelmia yhteisövisoissa. Toivottavasti toimii kaikilla! Jos Fammu oot Älypään Tuntematon sotilas -visaa pelannut, niin kyllä miä oon ollut tämän visan ainoa ylläpitäjä alusta asti eli vuodesta 2008. Visan kehittely jatkuu tottakai edelleen.

 • Poropaimen2

  20.10.2016 klo 17:47

  Kyllä Arja93 on tuntemattoman luoja ja ylläpitäjä ollut vuosia. Itselläkin on kone hidastellut tänään, vaan lähinnä kysymysten välissä. Päivitä käyttis ja aja CC-cleaner, sen saa ilmaiseksi netistä. Ei taijeta miljoonaa kaataa ittenäisyyspäivään ja vuodenvaihdekin tekkee tiukkaa näillä pelimäärillä, vaan kyllä se sieltä tullee aikanaan. Sitten onkin jos ei muuta niin virtuaalisen hillakakun ja kuohuvan paikka Arjalle joka on niin kauan jaksanut tätä peliä kehittää ja varmaan kehittää edelleen. Tänään ei tosiaan minullakaan peli kulje kun kysymykset kestää niin kauan tulla, vaan kello kyllä käy. Hyvää alkavaa talvea kaikille pelaajille ja erityisesti Arjalle.

 • Fammu45

  13.10.2016 klo 23:33

  Millä konstilla pääsee pelaamaan? Olen kirjautunutkin jo hätäpäissäni, mutta Tuntematon sotilas ei vaan aukea. Vanha olen ja surkea tämän myllyn kanssa, mutt apari kuukautta sitten pelasin paljonkinkin, mutta silloin ei ollut Arja vielä päältäpäsmärinä. Minun ruudullani ei ainakaan, näillä kaihileikatuilla silmillä näy ruuta: PELAA. Mikä neuvoksi?Fammu45

 • Poropaimen2

  1.8.2016 klo 16:11

  Hei Arja. Kyllä se tiukoille menee jos meinataan miljoona kaataa ennen itsenäisyyspäivää. No ei mahdotonta, toistasattaa pelaajaa, niin urakkahommana kun kaamos alkaa iskeä päälle ja räntää sattaa niin jos jokkainen pellaa 10 peliä päivässä niin kolmessa kuukauessa set on 90 tuhatta. Aina uuet päivitykset on tervetulleita, nostavat vaatimustasoa. Ite asiassa tylsiä sellaset pelit joita ei päivitetä, sillon set mennee ihan vain noppeustestiksi. Uusia kysymyksiähän on vielä paljon. Joitan ihan pikku nyasseja, vaikkapa se, että mikä ase Koskelalla oli ensimmäisessä hyökkäyksessä? Minkälainen päähine Kaarnalla oli? Mitä ei kertaakaan nähty tai mainittu koko kirjassa ja elokuvassa joka kuuluu sotilaan päivittäisiin toimiin? Mitä tai ketä oleellisesti tarinaan liittyvää ei nähdä elokuvassa? No näitähän löytyy paljon. Ei muuta kuin rattoisaa elokuuta ja alkavaa syksyä. Täälläkin alkaa olla mustikka kypsää ja hillakausi suohillan kohilta ohi ja korpihilla kypsymässä.

 • Arja93

  31.7.2016 klo 20:25

  Ooh, niin se vaan miljoona lähestyy uhkaavasti! Visaan tulee päivityksiä jossakin vaiheessa syksyä, kunhan saa muut velvollisuudet alta pois. Osa tämän yhteisön ihanuutta on juuri se, kun on epäselvyyksiä, puuttuvia tietoja tai tulkinnanvaraisia asioita Tuntemattomasta sotilaasta, niin voidaan yhteisön sisällä niitä selvitellä. Melkein kaikki tällaiset jutut onkin aina tavalla tai toisella ratkaistu!

 • Poropaimen2

  15.7.2016 klo 21:20

  Taas tonni kaatuu kun pellaan yhen pelin. Oon ollunna reissun päällä rapiat kellon ympäri, vaan peli päiväsä.

 • Poropaimen2

  19.6.2016 klo 22:54

  No niin yhteistyössä tuokin asia selvis. Jos mie Roissa käyn niin miehän ajan Olkkajärven ohi matkalla tänne Kemppaan. Niin Arja93 emmehän met kettuile, asia vaan on niin kiinnostava et pakko aina selvitää asioita, niin ettei net jää itteä vaivaamaan. Kivvaa kessää kaikille, tääläkin on jo kesän tuntu.

 • Gunu

  19.6.2016 klo 10:20

  Wikipedia tietää kertoa Olkkajärveltä seuraavaa: Olkkajärvellä toimi talvisodan aikana ruotsalaisen laivueen vahvuisen vapaaehtoisen lentorykmentti Flygflottilj 19:n lentotukikohta. Olkkajärvi on myös yksi espanjalaisen Julio Médemin elokuvan Los amantes del Circulo Polar (The Lovers of the Arctic Circle) keskeisistä tapahtumapaikoista. Elokuvassa esiintyy Jean Eldo, joka esittää Jussi Kalevaa. Harni, ettei Tuntematonta mainita Wikipediassa. Aluksi kaduin, että aloin saivarrella koko kuvauspaikasta, mutta lopultahan Roropaimen2 ja JääKääpä kaivoivat esiin arvokkaita tietoja. Linnan Tuntematon on Kuolematon (kaatuneetkin ovat jääneet elämään) ja siksi ansaitsevat tulla tutkituiksi kaikki vähäisiltäkin tuntuvat taustatiedot.

 • 19.6.2016 klo 09:05

  Rovaniemellä kohtaukset kuvattiin Olkkajärvellä. Lappilaiseen tapaan, "S'ole poka mikhän", asiasta ei ole sen kummempaa meteliä pidetty.