Blogi - Kiiuli14 - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: My Diary

Blogi aloitettu: 11.11.2011
Blogimerkintöjä: 38 kpl
 • Kolme koetta30.11.2011 klo 16:16  Kommentoi (0)

  Kivat vaan kun mulla oli eilen matikan koe, tänään oli uskonnonkoe ja huomenna on mussan koe! Mussan koe on varmasti kauheeeeeeee!
  Matikankokeesta luokan huonoin numero on 7- ja se on varmasti mulla.
  Uskonnonkoe meni ihan OK ku ope kerto että koko eka sivu meni 100% oikein mutta sitten on vielä se toinen sivu että apua!

  Toivottavasti huomisesta kokeesta, matikankokeesta tai mistään kokeesta ei enää ikinä tuu samaa ku mun ranskan kokeesta.

  No, tää oli vähän lyhyt blogimerkintä mutta kun ei oo muuuta kerrottavaa tästä päivästä. Moikka!


 • Viime torstai26.11.2011 klo 11:49  Kommentoi (0)

  Ranskan koe meni sika huonosti. Ja kivat vaan samana päivänä palautettiin kolme koetta joissa oli suurta hajontaa. Biologian iso koe ja lajintuntemus koe ja vielä ranskan koe palautettiin.

  Biologian koe: 10-
  Se meni ihan sika hyvin kun yleensä olen saanut bilasata seiskoja ja ennen paras numeroni oli 8 mutta nyt 10-!!!

  Lajintuntemuskoe: 7
  Se on tavallinen tasoni bilsassa. Siitä maximi pisteet oli 20 ja mä sain 14.

  Ranskan koe: 6+
  Ei tosiaan ole mun tasoni! Onneksi se oli vain yksi koe. Yleensä olen saanut ranskan kokeista kaseja ja ysejä ja huhonoin tulokseni oli ollut 7. Se laski nyt! Vitsit mua nolotti kun sain sen ja kaikki oli että "Jee! Saatiin kokeet"
  Siis kaikki paitsi mä.

  Onneksi torstaissa oli jotain parempaakin: Meillä oli liikkaa! Ja meillä on torstaisin koulua kolmeen asti joten siinä on se hyvä puoli että sain ostaa koululta välipalaa. Välipalat koululla on tosi hyviä! Pitsaa, jäätelöä joskus, mokkapalaa ja sellasta. Kyllä siellä on leipää, kaakaota ja pillimehuja myös ja sitten siellä on kaikke ahyvää. (Hedelmiä lukuunottamatta)

  Okei...siinä oli mun torstai.


 • Gold miner23.11.2011 klo 15:55  Kommentoi (0)

  Gold miner on hauska peli! Pelasin sitä juuri ja pääsin tasolle 8. Mä voin selittää säännöt niille jotka sitä ei ole pelannut:

  Tässä pelissä pitää kerätä kultaa painamalla nuolinäppäimistä alas osoittavaa näppäintä, jolloin pelin ukkeli tähtää narun ja katsoo mitä tulee saaliiksi. Mitä isompi kulta pala sitä suurempi raha saalis. Jokaisesta erikokoisesta kultaplasta saa eri määrän rahaa ja siinä pitää joka tasolla saada jokin vähinnäis määrä rahaa. Joka tason välillä voi ostaa kauppiaalta jotain hyvää seuraavalle tasolle, että pärjää paremmin tasossa.

  Pidän tästä pelistä siksi, että se vain on niin hauska. Ja sen tavoite ja peli itse on hyvin keksitty. Sellaista ei ihan joka pelissä nää! Annan numeroksi 8+


 • Noitien taistelu23.11.2011 klo 15:20  Kommentoi (0)

  Olen juuri aloittanut lukemaan uutta kirjaa jota kaverini suositteli. Se kuuluu noitien taistelu kirja sarjaan ja sen ensimmäisen osan nimi on Susiemon klaani. Tämä kirja suorastaan tempaisi minut mukaansa. Kun olin lukenut ekan sivun ajattelin vaan että: "Lisää! Pakko lukee lisää!"
  Nyt olen jo sitten jollain sivulla 70 ja luvussa 4. En ole siis vielä kovin pitkällä mutta voin suositella kirjaa kaikille fantasian ystäville.

  Kirja kertoo 14-vuotiaasta Anaidista jonka äiti katoaa mystisesti. Anaid on siitä tietenkin järkyttynyt koska hän rakastaa äitiään Seleneä. Mutta hän ei tiedä, että jokainen hänen sukunsa nainen, kantaa sisällään suurta salaisuutta, jolta Criselda-täti ja Elena yrittävät suojella Anaidia. Ennen kuin Anaid voi pelastaa äitinsä tai edes itsensä, hänen pitää oppia monia uusia taitoja.

  Nämä nimet on vähän outoja vain siksi että tämän kirjan on kirjoittanut espanialainen kirjailija. Mutta jo nyt voin sanoa että tämä kirja KANNATTAA LUKEA!!!


 • Diana Dark22.11.2011 klo 16:48  Kommentoi (2)

  Ajattelin vain kertoa että millainen Diana Dark, minun keksimä tarina hahmo on. No tässä tulee:
  Diana on gootti ja käyttää kahta eri vaate yhdistelmää: hametta ja lyhyt hihaista paitaa, molemmat ovat tietenkin mustia ja toinen vaate yhdistelmä on mustat jäykät farkut ja lyhyt hihainen paita. (En tarkoita talvella!)
  Dianalle kaikki kaikessa on hänen musta labradorin noutajansa Trixie, joka on 10-vuotias. Diana sai sen 4-vuotiaana ja nyt hän on 14-vuotias. Dianalla ei ole muita ystäviä kuin Trixie. Paitsi viidennellä hänellä oli hetken aikaa ystävänä Jill, joka sitten menikin hengaamaan suosittujen kanssa eikä Diana viihtynyt siinä seurassa joten hän menetti Jillin.

  No? Miltäs Diana Dark kuulostaa? Toivon että piditte.


 • Jotain vaan...22.11.2011 klo 16:01  Kommentoi (2)

  Tänään koulussa alettiin kirjoittaa taas tarinaa. Että se oli kivaa! Meille annettiin aihe joka kertoi jostain salapoliisi jutusta. Mä aloin kirjoittaa vaikka oon aika huono keksimään mitään sellasta salapoliisi tarinaa. No kuitenkin se kerto gootista nimeltä Diana Dark ja sen koirasta Trixiestä. Ne on ollut aina parhaat kaverit. Trixie on 10-vuotias ja Diana 14 ja Diana sai sen koiran 4-vuotiaana.

  No, se siitä koulu päivästä. Paitsi että katsottiin avoin tarina 4 ja sen nimi oli vaahteran lehti. Se kertoi Mari-nimisestä tytöstä, jonka oli kasvattanut 2 äitiä. Se asui siis sateenkaari perheessä ja se kerto kaikesta uudesta ja uusista tunteista mitkä kuuluu murrosikään.

  Kuka teistä muuten kirjoittaa? Tykkääkö kukaan täällä kirjoittaa? Mä ainakin rakastan kirjoittamista ja jos sinä lukijakin tykkäät niin kommentoithan. Mä ainakin unelmoin kirjailijan urasta.


 • Synttärit21.11.2011 klo 15:42  Kommentoi (0)

  Eilen olin mun veljen synttäreillä. Ne pidettiin sellaisessa skeittihallissa. Olin siellä ainoa tyttö ja vain veljeni kaverit antoi lahjoja koska me oltiin annettu jo kesällä. Minä ja muu perhe siis. Veljellä oli kesällä jo oikeat synttärit mutta vasta nyt piti koska kesällä kaikki kaverit on aina jossain matkalla tai ei jostain muusta syystä pääse.

  Lahjojen antaminen on tosi kivaa jostain syystä. Ainakin mun mielestäni. Aina kun olen jollekkin kaverille esim. joululahjan hankkinut minulle tulee sellainen olo että haluan antaa sen heti vain ilahduttaakseni häntä. No kuitenkin, tiedätte varmaankin tunteen.

  Joulukin taas lähestyy! Olen hankkinut jo joulukalenterin. Se on se M&M joulukalenteri jossa on karkkia. Kivaa kun joulu lähestyy! Hyvää joulua siis kaikille!


 • Twilight Aamunkoi Osa 119.11.2011 klo 11:54  Kommentoi (0)

  Twilight Amunkoi Osa 1 oli eilen ensi-illassa leffateattereissa. En malta odottaa sitä että kun menen ensi viikolla kaverini kanssa katsomaan sen!
  Millainenhan se on? Ja millainenhan se odotettu kohtaus on, kun Edward ja Bella viimein tekevät sen mitä on koko kirjasarjan odotettu. Ja kun Bella tulee raskaaksi niin millainenhan kohtaus se on?

  Joo, olen taas tullut hulluksi, mutta odotan niin innolla Twilightin jatko-osan näkemistä, niin kuin monet muutkin fanit!

  Harry Potterista minä taas en yhtään pidä. Se on niin sellainen ettei saa mitään selvää, niin kuin Pirates of the Caribeankin. Ensin on joku jossain kodissa ja sitten tulee joku ihme noita tai joku joka sanoo onnea matkaan Harry, ja sitten siellä on yhtäkkiä joku peikko. Se on tosi sekalainen.

   

   


 • Faniposti18.11.2011 klo 14:12  Kommentoi (0)

  Moi!
  Sain netistä ongittua osoitteita joihin voi lähettää fanipostia. Tykkäätkö Twilightista? Haluatko lähettää fanipostia kenties sen keksijälle? Tai näyttelijälle? Tässä on muutama faniposti osoite:

  Stephenie Meyer

  Stephenie Meyer
  c/o Author Mail
  Little, Brown and Company
  237 Park Avenue
  New York, NY 10017

  (Tuohon osoitteeseen lähetetyt postit menevät Stephenien kustantajalle)

  Robert Pattinson:

  US Address
  Robert Pattinson
  c/o Endeavor Agency
  Stephanie Ritz
  9601 Wilshire Blvd. Floor 3
  Beverly Hills, CA 90210
  USA

  UK Address
  Robert Pattinson
  Curtis Brown Group Ltd.
  Haymarket House
  5th Floor
  28-29 Haymarket
  London SW1Y 4SP
  UK

  Voit lähettää kumpaan tahansa sillä molempien kirjeet menevät Robertille.

  Taylor Lautner:

  taylor@taylorlautner.com

  Taylor Lautner
  Management 360
  9111 Wilshire Blvd
  Beverly Hills, CA 90210
  USA

  Voit lähettää Taylorille myös sähköpostia!

  Kristen Stewart:

  Kristen Stewart
  c/o The Gersh Agency
  232 North Canon Dr.
  Beverly Hills, CA 90210
  USA


   

  Osoitteet löytyivät sivulta http://s15.invisionfree.com/Houkutus/ar/t264.htm
  jossa on myös muiden Twilight tähtien faniposti osoitteita.

   


 • Kommentit18.11.2011 klo 12:42  Kommentoi (0)

  Olen sitä mieltä että nuo kommentit ovat turhia, koska ei kukaan muutenkaan kommentoi. Olen huomannut sen sillä monet ovat lukeneet blogiani, mutta yhtäkään kommenttia ei ole tullut. En ymmärrä miksette kommentoi?

  No, siinä oli mielipiteeni. Jos olet samaa mieltä niin voisitko kommentoida? Miksi edes pyytää? Ei kukaan muutenkaan kommentoi tätäkään. Aivan sama. Kirjoitan silti.
  Toivon että kommentoisitte jatkossa enemmän. <3


Älypää tiedottaa

 • Hyppää kirjavalle 60-luvulle!

  13.2.2020

  Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan ja seuraava pysäkki on kirjava 60-luku! Tällekin vuosikymmenelle mahtui paljon kaikenlaista: suomalaista ja kansainvälistä iskelmää, Euroviisuja, Bond-elokuvia, nuorisomuodin uusia tuulia, Kekkosta, avaruuslentoja, hienoja urheilusuorituksia, ja koko Suomea järkyttänyt Bodomin telttasurma. Tämä kaikki ja paljon muuta löytyy Älypään Vuosikymmenet-visasta!

  Mukavia pelihetkiä 60-luvun parissa!

 • Tee matka 50-luvulle Vuosikymmenet-visassa

  22.1.2020

  Helsingin olympialaiset ja Armi Kuuselan kruunaaminen Miss Universumiksi olivat suomalaisille 50-luvun huippuhetkiä! Maailmaa valloitti rock and roll, Elvis sai etenkin naisyleisön sekaisin ja useat kirjallisuuden klassikot näkivät päivänvalonsa. Tee nojatuolimatka 50-luvulle Älypään Vuosikymmenet-visan uudessa osiossa!

 • Kokeile uutta Älytristä!

  20.1.2020

  Olemme julkaisseet uuden version suositusta Älytris pelistämme. Peli ei enää vaadi Adobe Flash playeria toimiakseen, joten voit pelata sitä myös mobiili- ja tablet-laitteellasi.

Lue lisää tiedotteita