Blogi - Kiiuli14 - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: My Diary

Blogi aloitettu: 11.11.2011
Blogimerkintöjä: 38 kpl
 • Kokeet17.11.2011 klo 16:43  Kommentoi (0)

  Tänään mulla oli bilsankoe. Eilen käytin koko illan lukemiseen! Ja arvatkaas: kyllä kannatti! Vaikka koe oli tosi helppo niin silti kannatti lukea. Sain kokeen tehtyä helposti jossain alle puolessa tunnissa. Olen varma että saan ainakin kasin siitä bilsan kokeesta vaikka yleensä saan jotain seiskoja. Ei ihme sillä bilsa on inhokki aineeni. Äikässä ja enkussa saan numeroksi yleensä kymppejä ja ysejä. Enkussa 9- on huonoin numeroni kokeesta. Aika hyvin!

  Annan teille vinkiksi että kun on koe tulossa niin todellakin KANNATTAA lukea koe alue ainakin kerran ja siihen kannattaa käyttää ihan minimissään 45 minuuttia. Ja ne kannattaa kyllä lukea huolella muutamaan kertaan ne kappaleet. Silloin kokeesta tulee hyviä numeroita. 8 tai 9 tai jopa 10! Joten kympin eteen kai kannattaa lukea vai mitä olette mieltä?


 • Novelli17.11.2011 klo 16:17  Kommentoi (0)

  Hei! En keksinyt muutakaan joten kirjoitan tämän novellin.

  "Missä minä olen?" kysyin. Tunsin oloni hyvin väsyneeksi, ja silmäi olivat puoliksi auki. Joku piteli minua kädestä kiinni. En vielä tajunnut kuka se oli, mutta kun hän nosti katseensa ja sanoi iloisella äänellä jotain tunnistin sen minun parhaaksi kaverikseni.

  "Sinä heräsit! Oi Miranda, olin sinusta niin huolissani! Ja olet sairaalassa", Jenna kertoi.

  "Sa-sairaalassa?" sopersin.

  "Niin. Minä luulin että olit kuollut!" Jenna sanoi pala kurkussa. Hän oli itkenyt paljon jonka huomasi hänen kasvoiltaan.

  Koitin nousta istumaan, mutta se oli hankalaa. Kuin jokin luonnon voima työntäisi minua alaspäin.

  "Miranda! Et saa nousta istumaan!" Jenna komensi. "Sinä loukkaanuit todella pahasti."

  En vieläkään tiennyt mistä Jenna puhui: "Jenna. Mitä minulle tapahtui?"

  "Etkö muista?"

  "En."

  "Sinun isäsi ajoi kolarin ja sinä lensit ikkunasta. Minä istuin takapenkillä järkyttyneenä. Minulle ja isällesi ei käynyt mitään", Jenna kertoi.

  Miten heille ei tapahtunut mitään? Miksi minulle tapahtui näin?

  "Jenna...", yritin sanoa Jennalle yhtäasiaa mutta voimani eivät riittäneet. Kuolenkohan minä? Suljin silmäni.

  "Miranda?" En vastannut. "Miranda!"

  Jenna itki nimeäni vieressäni. Ja viimeisillä voimillani käännyin Jennaan ja kuiskasin: "Olet paras ystävä mitä voi olla."     Sitten tunsin kuinka musta ympäröi minut. Viimeinen mitä kuulin oli Jennan epätoivoinen ääni ja kuinka hän yritti hakea lääkäriä, mutta oli liian myöhäistä.


 • Kirjat16.11.2011 klo 16:20  Kommentoi (0)

  Hei taas!

  Tänään ajattelin että onpas tylsää kun ei ole mitään luettavaa. Joten: onko teillä ehdotuksia: Mitä voisin lukea? Voitteko kertoa kommenteissa tai viesteillä kertoa omia lukuelämyksiänne ja suositella kirjaa ikäluokalle 10-15 vuotta? Toivon että saan paljon viestiä ja kommentteja ja aion todellakin tarttua kirjaan.

  Minä pidän eniten vampyyri, kauhu ja nuorten kirjoista. Ne ovat parhaita joten jos tiedät jonkun hyvän kauhu kirjan jonka olet lukenut niin ehdota sitä minullekkin.

  Olen jo lukenut kaikki R.L.Stinen kirjat olen sitä mieltä että hän on huippu kirjailija. Hän on kirjoittanut sarjat Fear street, rotten school, goosebumps ja night mare room. Niitä kaikkia suosittelen 10-15 vuotiaille innokkaille lukijoille. Mielestäni paras Stinen goosebumps kirja on Nukkeni mun eli ensimmäinen sarjan erikois-osa. Voit myös käydä sivulla www.enterhorrorland.com jossa on paljon Stinen kirjallisuuteen liittyviä pelejä. Se löytyy myös googlesta kun kirjoitat hakusanaksi goosebumps.


 • Kirja-arvio15.11.2011 klo 16:01  Kommentoi (0)

  Hei! Tänään kerron mielipiteeni Markus ja jalkapallon huumaa kirjasta.

  Eilen sain illalla luetuksi myös kirjan Markus ja jalpapallon huumaa. Se on todella hyvän norjalaiskirjailija Klaus Hågerupin kirjoittama. (en ole varma kirjoitinko nimen oikein) Se kertoo ujosta pojasta joka inhoaa urheilua ja joka valahtaa aina veltoksi kun kuuleekaan sanan urheilusta. Sitten hän ihastuu Elizabethiin joka pelaa jalkapalloa. Markus on varma että Elizabeth haluaisi ja pitäisi jalkapalloa pelaavasta pojasta. Markuksen paras ystävä Sigmund perustaa jalkapallo joukkueen ja yrittää luoda Markuksesta jalkapallo tähden mutta Markus ei selviä ilman itsehypnoosia.

  Toivon että kiinnostuitte Markus kirjasta. Suosittelen sitä sellaisille jotka pitävät hitaasta juonen kulusta. Ja jos ette kiinnostuneet tästä Markus kirjasta on olemassa myös kirjat Markus ja Diana sekä Markus ja tytöt. En ole vielä niitä lukenut mutta tulen lukemaan vielä joskus.

  No, siinä minun mielipiteeni. Toivottavasti tartutte kirjaan ja alatte lukea! Jos et itse halua ostaa kirjaa itsellesi niin tietty voit lainata sen kirjastosta.

   

   


 • Roolipelit14.11.2011 klo 17:47  Kommentoi (0)

  Minä pidän roolipeleistä. Ne on niin kivoja! Harmi kun tiedän yhden roolipelikerhon mutta en pääse sinne koska olen liian nuori!

  Voi kuinka tykkään roolipeleistä. Moviessa olen luonut muutamia roolipelejä joita pelataan innokkaasti. Siellä on monia tyyppejä ja erityisesti yksi (en kerro nimeä) tyyppi on todella aktiivinen roolipeleissä. Hän on mukana kaikissa sivun roolipeleissä.

  Jos täällä on keskusteluissa roolipelejä niin voitteko kertoa kommenteissa tai viestillä?


 • Twilight14.11.2011 klo 15:42  Kommentoi (0)

  Twilight on upea sarja! Sain juuri luetuksi koko sarjan toiseen kertaan. Arvostelussani saattaa olla hiukan juonen paljastusta.Tässä arvosteluni:

  Twilight Houkutus

  Houkutus on hyvä alku kirja-sarjalle. Siinä Bella muuttaa asumaan Forksiin isänsä luo ja tapaa koulussa Edward nimisen pojan. Poika vaikuttaa inhottavalta mutta Bella ihastuu Edwardiin. Yhtäkkiä jostain putkahtaa pieni lauma jossa James niminen vampyyri janoaa Bellan verta. Edwardkin paljastuu vampyyriksi.

  Annan numeroksi 9-

  Twilight Uusikuu

  Edward päättää jättää Bellan ja Bella murtuu. Hän alkaa etsiä tuke Jacobista jonka kanssa ystävystyy. Pian hän saa tietää että Jacob on ihmissusi ja vampyyrin pahin vihollinen.

  Numero: 8+

  Twilight Epäilys

  Sarjan kolmannessa osassa Edward on palannut takaisin Bellan luo mutta nyt joku on luonut suuren vastasyntyneiden vampyyrien lauman joka uhkaa tuhota Bellan, Edwardin ja muut Cullenit.

  Numero: 9-

   

  Twilight Aamunkoi

  Tämä viimeinen osa oli mielestäni kaikkein paras! Siinä Bella ja Edward menevät viimeinkin naimisiin ja he menevät häämatkalle Esmen saarelle jossa Bella tulee raskaaksi. Kun he palaavat Volturit haluavat tuhota Bellan vauvan joten miten käy?

  Numero: 10-

   

  Pidän kaikista Twilight kirjoista mutta erityisesti pidän Aamunkoista. Stephenie Meyer on taitava kirjoittamaan ja koko ajan sarjaa kirjoittaessaan hänen kirjoitustaitonsa ovat kehittyneet! Kiitos Stephenie Meyerille ihanista lukuelämyksistä!


 • Moivestarplanet12.11.2011 klo 11:04  Kommentoi (0)

  Moi! Tänään ajattelin kertoa sellaisesta sivustosta kuin MovieStarPlanet. Se on tosi kiva sivu.

  1. Siellä voi tehdä elokuvia. Elokuviin voi StarCoinsseilla ostaa taustoja ja musiikkia ja itselleen voi ostaa animaatioita.

  2. Siellä voi ostaa itselleen vaatteita kuten housuja, paitoja, hiuksia ja lisä varusteita.

  3. Sisustajiakaan ei ole unohdettu: siellä voi ostaa StarCoinsseilla tavaraa ja sisustaa oman huoneen! Huoneita kaikilla on 4 kappaletta. (Olohuone, keittiö, puutarha ja bilehuone)

  4. Eläinten ystävät voivat ostaa lemmikkejä. Siellä tavallinen VIPitön tyyppi voi ostaa koiran ja ketun ja VIPillinen voi ostaa koiran, ketun ja lohikäärmeen. Moviestarplanetissa ollaan myös keksitty oma söpö boonie lemmikki. VIP voi ostaa kolme erilaista boonieta: VIP boonie, good boonie ja bad boonie. Tavallinen voi ostaa vain good ja bad booniet.

  5. Moviessa voi myös chatata ja siellä on chat huoneita. Siellä voi chatata myös samalla kun pelaa. Jos on pelihuoneessa voi samalla chatata muiden kanssa. Siellä on myös foorumeita joissa voi jutella monesta asiasta.

  6. Moviessa on nyt myös youtube! Siellä voi siis katsoa youtubea ja lisätä mielivideonsa omaan soittolistaan.

  Kaikki ovat tervetulleita moviestarplanetiin! Liity jo tänään!


 • Eka merkintäni11.11.2011 klo 14:42  Kommentoi (0)

  Moi! Eka blogi merkintäni. :) Huomasin vasta nyt että täällä älypäässä voi myös blokata. Olen enimmäkseen tehnyt ja pelannut visoja sekä nettipelejä. Ei ole täällä sivulla kavereitakaan mulla. (Vielä;) )

  No...mä tykkään kirjoittaa tarinoita ja lukea. Mä unelmoin myös että musta tulee isona kirjailija.

  Tiedättekö te avoin tarina kisan? Se on sellanen johon viime vuonna alle 16-vuotiaat kirjoitti tarinoita jotka jätettiin kesken. Viidestä parhaasta tehtiin elokuva ja nyt pitää keksiä loppu niille ja lähettää postissa tai netin kautta. (Te voitte nähdä Jimin ja Veetin tarinat kun googlatte hakusanoilla: yle teema avoin tarina) Lähetin oman versioni Jimin tarinan lopusta tänään yleis radioon. Jos on keksinyt Jimin tarinaan lopun niin se kannattaa lähettää osoitteeseen:

  Avoin tarina 1 Jimi

  PL 90

  00024 Yleisradio

   

  Se sai olla enintään 2 liuskaa pitkä ja sen sai lähettää nimettömänä. Ja tietty vaan alle 16-vuotiaat.

  Huomenna sitten lisää!


Älypää tiedottaa

 • Hyppää kirjavalle 60-luvulle!

  13.2.2020

  Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan ja seuraava pysäkki on kirjava 60-luku! Tällekin vuosikymmenelle mahtui paljon kaikenlaista: suomalaista ja kansainvälistä iskelmää, Euroviisuja, Bond-elokuvia, nuorisomuodin uusia tuulia, Kekkosta, avaruuslentoja, hienoja urheilusuorituksia, ja koko Suomea järkyttänyt Bodomin telttasurma. Tämä kaikki ja paljon muuta löytyy Älypään Vuosikymmenet-visasta!

  Mukavia pelihetkiä 60-luvun parissa!

 • Tee matka 50-luvulle Vuosikymmenet-visassa

  22.1.2020

  Helsingin olympialaiset ja Armi Kuuselan kruunaaminen Miss Universumiksi olivat suomalaisille 50-luvun huippuhetkiä! Maailmaa valloitti rock and roll, Elvis sai etenkin naisyleisön sekaisin ja useat kirjallisuuden klassikot näkivät päivänvalonsa. Tee nojatuolimatka 50-luvulle Älypään Vuosikymmenet-visan uudessa osiossa!

 • Kokeile uutta Älytristä!

  20.1.2020

  Olemme julkaisseet uuden version suositusta Älytris pelistämme. Peli ei enää vaadi Adobe Flash playeria toimiakseen, joten voit pelata sitä myös mobiili- ja tablet-laitteellasi.

Lue lisää tiedotteita