Blogin nimi: Älytöntä menoa

Blogi aloitettu: 8.10.2008
Blogimerkintöjä: 7 kpl
Avainsanat: Hullua touhua kpl
 • Että voi olla tylsä vuodenaika2.12.2008 klo 15:50  Kommentoi (0)

  Siiiiiiis, voiko tämän tylsempää olla?! Joulukuu 2 ja ulkona on pimeää jo klo 15.00....voi huh, huh. Tuntuu siltä että olisi keskellä yötä töissä. Kyllä se näin on että pitäisi tehdä karhun lailla, talviunelle ja herätä sitten kuin on valoisampaa. Vaikka fiilis on ihan hyvä niin tuntuu silti että on koko ajan vähän väsy eikä mikään oikein huvita. Tosi positiivista tapahtui viime viikolla kuin meidän nuorin tytär osti yhden koiran lisää =). Nyt hänellä on 2 ranskista.....aivan ihania. Meidän koirat ei paljon piittaa vaan kävi tervehtimässä ja haisteli ja varmasti ajattelivat "taas yksi kakara" :). Kyllä taitaa ne meidän nelijalkaiset olla tyytyväisiä kuin ei tarvitse koko ajan katella näitä pieniä, ainoastaan kuin ovat hoidossa. Ei kuin hyvää joulunodotusta kaikille, kyllä se aurinko vielä paistaa :).


 • Rumbaa riittää.......29.10.2008 klo 08:49  Kommentoi (0)

  Menisikö pää vai perä edellä....hmmmm.....kiireitä pitää. No, tämähän on normaalia tähän aikaa vuodesta :). Onneksi asiakkaat ovat ymmärtäväisiä. Tänään meillä on taas ampupäivä eli räjäytetään alas lisää kalliota. On aina yhtä jännittävää nähdä kuinka kaato onnistuu ja se jyrähdys on tosi mahtava kuin koko maa tärisee. Tärkeää on katsoa ylös ja seurata ettei joku kallionpala lähde karkaamaan ja tulee päin. Jos taivaalla näkyy pilkku joka ei liiku silloin pitää juosta ja lujaa sillä se tarkoittaa että kivi tulee suoraan päin. Jos näet kiven liikkuvan niin ei ole hätää. Eli työn touhuun taas. Aurinkoista syyspäivää kaikille!


 • Jesss.....kurssi käyty :)23.10.2008 klo 13:49  Kommentoi (0)

  Ensiapulaisena pitää ylläpitää EA taidot ja käydä kursseilla välillä. Tietysti on kiva kehittää itseensä, sillä tämä vapaa-ehtoistyö on todella mielenkiintoista. Hyvä tässä SPR:n (olen kyllä FRK:n puolella eli ruotsinkielinen osasto) ensiapuryhmässä oleminen on todella vapaa-ehtoisuus. Jos ei pääse kuin ilmoitetaan päivystyksestä niin se on sit niin, kukaan ei pakota eikä kukaan suutu tai kommetoi tyhmiä :). Paras päivsytys on kuin ei tapahdu kenellekkään mitään vaan kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Jos jotain tapahtuu annamme ensiapua ja sen jälkeen arvioimme potilaan tilannetta joko homma on hoidossa tai sitten hälytetään ambulanssia tai helikopteria tilaanteesta riippuen. Meillä on todella mahtava ryhmä ja yhteistyö sujuu loistavasti. Hyvä puoli on että tapaa todella paljon ihmisiä jotka mielellään tulevat juttelemaan asiasta kuin asiasta. Nuorten kanssa olemme paljon tekemisessä eri tapahtumissa ja siinäpä on mukavaa ja rentoa porukkaa ;). Surullista vain on että tämän päivänä nuorilla ei ole helppoa, sen kuulee ja näkee, heiltä vaaditaan aivan liikaa ja annetaan aivan liian vähän.
  Niin joo...kurssi. Kävin psykologisen EA kurssin joka oli todella mielenkiintoinen ja kehittävä. Joudumme usein tilanteisiin missä käytetään ensi apuna kuuntelemisen ja puhumisen, voi olla skaalalla poika-/tyttöystävä on tehnyt bänät itsemurhan estämiseen asti. Kaikki ihmiset ja ongelmat ovat yhtä tärkeitä ja autamme parhaamme mukaan, ikinä ei saa vähätellä asioita sanomalla "kyllä se siitä" sillä se on typerin vastaus mitä ihminen voi antaa toiselle kuin hänellä on ongelmia!! Inhimillisyys ja aito välittäminen on koko ryhmän pohja. Siis, pitäkää huolta itsestänne ja lähimmäisistänne.


 • Lauantaina pellolla20.10.2008 klo 08:09  Kommentoi (0)

  Väsy, joka nyt on ihan normaalia maanantaisin. Ihan lötköttelyksi viikonloppu ei sentään mennyt. Lauantaina oli niin kaunis päivä että otettiin meidän koirat ja tytön Nellie (Jack Russell) mukaan ja mentiin katsomaan jos näkyisi metsälintuja ja samalla koirat saisivat juosta oikein kunnolla. Käveltiin pelloilla vähän yli tunti ja jonkin verran metsässä. Koirathan nautti 100%:sesti, meno oli kyllä hurja ja kuono kävi jos vaikka hajuja löytyisi. Meikäläinen oli aivan uupunut kuin sytytettiin nuotio ja grillattiin makkaraa mutta koirat ne vain jaksoivat vipeltää. Olisin ilomieli voinnut ottaa vastaan vähän virtaa  heiltä  :). 4 tuntia koko reissu kesti ja kotimatkalla piti vähän torkahtaa, taisi johtua raitisilma myrkytyksestä.


 • Laiskojen otuksien päivät edessä17.10.2008 klo 11:37  Kommentoi (0)

  Jess, vihdoinkin perjantai :) tai voisi sanoa taas. Tuntuu että nykyään on vain maanantai ja perjantain, viikot menee kuin pikajuna .... ja niin menee kyllä viikonloputkin. Tuntuu että vuosi vuodelta menee vain nopeammin ja nopeammin. Nuorena viikot olivat tosi piiiiiitkät ja niin oli viikonloputkin, kyllä sitä ehti tehdä vaikka mitä. Ihanaa....saa laiskotella koko viikonlopun! Mä meinaan olla niin laiska että haisee 10 km:n päähän, maata töllön edessä, syödä jotain yli yli epäterveellistä ja juoda jotain maistuvaa. Huomenna pikkuvintiö, Whiskey, tulee hoitoon, siis ranskis. Se rakastaa peuhata meidän koirien kanssa ja virtaa kyllä riittää vaikka muille jakaisi. Kun tytär osti sen ajateltiin että bulldoggihan on hissukka ja laiska otus mutta jeppajee kuinka väärässä oltiin. Ollaan myös todettu että on pikkukoira olemassa joka ei ole äksy eikä räkätä. Aivan ihana tapaus ;). Et sillee tällä kertaa....... niin, ja pianhan on maanantai taas....kääääääk.


 • Älytöntä menoa16.10.2008 klo 15:56  Kommentoi (0)

  On nämä systeemit mennyt hulluksi, aivan hirvittää. Ollaanko me ihmiset todella näin välinpitämättömiä!?. Aamuisin kuin luen lehden, ja yleensä siellä tuodaan paljon negatiivisia asioita eteen .....hmmmmmm...... Se hirvitti todella kuin luin täs hiljattain että ihminen saa maata henki pois kuukausia .... eikä kukaan huomaa!!!! Maailma on vissiin mennyt negatiiviseksi, vähän sellainen menttaliteetti että hoitakoot jokainen omansa..
  Huh.... Ihmisiä tapetaan, hakataan, ei välitetä vaikka joku makaa sairaana maassa jne. ja minkä vuoksi? Jaaaa..sen kun tietäisi. Olisi se kiva kuin kaikki voisi olla oma itsensä, iloisia silloin kuin siltä tuntuu ja surullisia kuin on se aika. Voisimme keskustella, vaikka kaupan jonossa (tosin joskus sattuu näin).
  Ihmisiähän me silti ollaan. Samasta tullaan ja samaan päädytään. Olisi aina joku joka välittää jos jotain sattuu, saisi käydä läpi sekä hyvät että huonot asiat jonkun kanssa. Nyt tuppisuu-aikana ihmiset voivat huonosti, kaikki kertyy sisälle ja se taas johtaa huonoon oloon ja sitä enemmän ihminen sulkeutuu. Lopputulos näkyy lehdissä, valitettavasti. Se oli tämän päivän ajatus.....ehkä sateinen päivä vaikuttaa ;). Pitäkää huolta itsestänne ja lähimmäisistänne.


 • Minä8.10.2008 klo 20:40  Kommentoi (0)

  Olen pian 45 v ja onnellisesti naimisissa vuodesta -85. Meillä on 2 tytärtä jotka asuvat omillaan joten meidän huushollissa  asuu minun lisäksi isäntä, 2 lyhytkarvaista saksanseisojaa, 2 viljakäärmettä ja 1 lisko (parta-agama). Olen maarakennus alalla töissä, ollut jo 20 v, toki kyllä konttoripuolella :).
  Kuvia laitan sisään ihan lähiaikoina.


Älypää tiedottaa

Lue lisää tiedotteita