Blogi - tuulariina - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Tuulariinan elämää

Blogi aloitettu: 13.7.2008
Blogimerkintöjä: 37 kpl
Avainsanat: elokuvat, sauna, kynttilät, käsityöt, arki kpl
 • Lintuja5.4.2011 klo 19:57  Kommentoi (0)

  Hautausmaat ja kirkot ovat minulle mieluisia vierailukohteita. Kirkot kauneudessaan tai yksinkertaisessa karuudessaan, hautausmaat puolestaan kertovat monenlaisia tarinoita ihmisistä, joita niille on haudattu ja ihmisistä, jotka heitä muistelevat. Viikonlopun kävelyretkeni suuntautui Kulosaareen, josta "löysin" pienen hautausmaan Leposaarelta. Sinne oli haudattu mm. Mannerheim ristin-ritari, Marskin luottomieheksikin kutsuttu Paavo Talvela. Kaunis yksityiskohta oli muualle haudattujen ja menneiden sukupolvien muistelupaikan taideteos, jolle ei tekijää valitettavasti oltu merkitty. • Hyvää kevättä älypääläisille :)20.3.2011 klo 08:31  Kommentoi (0)


 • Hyvää Joulua23.12.2008 klo 09:47  Kommentoi (1)

  Uppiksen joulurunon myötä toivotan kaikille Älypääläisille Hyvää ja Rauhallista Joulua !

  Kuusen alla on kummaa puhinaa,
  karvaisen kuonon jouluista tuhinaa.
  Heilahtaa kuusen katveessa tassu,
  kurahtaa vihreän varjossa massu.
  Joulukarhu on asialla,
  oksien peitossa kuusen alla.
  Karhulla mielessä jouluiset ilot,
  pukki ja lahjat ja omenakilot.
  Karhun mielessä joulu välkkyy,
  kynttilän valo silmissä läikkyy.
  Mieli on auvoinen, mieli on avoin.
  Vietetään joulua jouluisin tavoin :) • Itsenäisyyspäivä6.12.2008 klo 21:29  Kommentoi (0)

  Tätä päivää vietin mukavassa tunnelmassa ja seurassa sukulaislapsen syntymäpäivillä. Pippaloiden jälkeen menin katsomaan uusimman James Bondin, jossa minun mielestäni ei ollut Bondia muualla kuin loppumusiikissa. Kun sen otti toimintaelokuvana, niin olihan siinä parituntinen paketti tiivistä actionia. Minä vain en ymmärrä, miksi kaikki hyvät konseptit pitää uudistaa niin perinpohjin kuin nyt Bondissa oli tehty. Kotiin palatessa oli kiva huomata, että niin monien kotien ikkunoissa paloivat ne perinteiset itsenäisyyspäivään kuuluvat kaksi kynttilää. Kaikki perinteet eivät onneksi ole hävinneet.

  Se on kuitenkin ilahduttavaa, että on ihmisiä, jotka jaksavat laittaa muiden iloksi kauniita koristeita, kuten oheiset joulupuut, jotka koristavat näin joulun alla työpaikkani pihamaata.

  Hyvää ja rauhallista Itsenäisyyspäivän iltaa


 • Joulun odotusta ..26.11.2008 klo 22:33  Kommentoi (0)

  on tullut viime aikoina monella tapaa harrastettua. Neitien 6 ja 10 v. kanssa kävimme pikkujouluisissa merkeissä syömässä ja katsomassa Madagaskar 2- animaatioelokuvan. Minulta kesti jonkin aikaa saada juonesta kiinni, kun en ole nähnyt ykkösosaa. Tämä animaatio on  saanut hyviä arvosteluja ja hauska kuva tuo olikin. Itselleni jäi parhaiten mieleen Nykäsen Matilta (kai ?) peräisin oleva lausahdus fifty-sixty, joka oli päässyt tämän elokuvan repliikkeihin.

  Naisporukalla olemme harjoitelleet pikku jouluihin "Soihdut sammuu"-laulusta perinteistä piirileikki-esitystä. Kummasti ne vain ovat keski-ikäisten mieleen palautuneet tuohon lauluun kuuluvat eleet ja liikkeet, vaikka itsekukin on sitä viimeksi lapsuutensa jouluissa leikkinyt. Nähtäväksi jää, kuinka moni rohkenee lopulta tulla esitykseen mukaan sitten, kun pikku joulut koittavat.
  Tänään kävimme työporukalla Kuopion Musiikkikeskuksessa katsomassa ja kuuntelemassa lauluyhtye Rajattoman Rajaton Joulu-konsertin. Valaistus oli upea lisä ammattitaitoisen ja viihdyttävän yhtyeen konsertissa. Itse pidin eniten - ehkä haikeasta mielialastani johtuen - Walking in the Air (jouluaaton Lumiukko-piirrettyyn liittyvä laulu), Varpunen jouluaamuna ja En etsi valtaa, loistoa -lauluista. Tosi lapsellinen joulusikermä oli vallaton - Joulupukki, joulupukki- laulustakin näkyy saavan "aikuismaisen" version, kun sen vain osaa oikein esittää :)


 • Askartelua12.11.2008 klo 21:21  Kommentoi (0)

  Isänpäivänä kävin viemässä kynttilän myös isovanhempieni haudalle hetken siinä isoisääni, jonka lapsuusvierailuiltani rauhallisena herrasmiehenä muistan, ajatellen. Eräällä haudalla näin (ehkä) mustikanvarvuista tehdyn kauniin kranssin, jollaisen päätin tehdä myös omien läheisteni haudalle.

  Jo sunnuntaina keräilin kävelyreittini varrelta varpuja, vaan eiväthän ne riittäneet kuin muutamaan nippuun. Niinpä sitten askarointi-innostuksen vallassa lähdin eilen taskulampun kanssa pilkkopimeään metsikköön, josta keräsin ohuita oksia (puulajia en siinä pimeässä tunnistanut), mustikanvarpuja, kanervia, puolukanvarpuja ja heiniä. Oksista sidoin helmiaskarteluista jääneen siiman avulla pyöreän kehikon kranssin pohjaksi. Varvuista ja muista aineksista tein ensin puuvillalangan avulla pieniä nippuja, jotka sitten oli helppo sitoa oksakehikkoon. Loppusilaus kultamaalilla, vaalealla joululameella sekä pienillä lahjaruseteilla. Lähes ilmainen ja mielestäni tunnelmallinen somiste muuallekin kuin minne itse aion sen viedä.


 • Caipirinhaa23.10.2008 klo 21:14  Kommentoi (1)

  Decoupage-lakka osoittautui oivaksi kiinnikkeeksi ja kiillokkeeksi kuivakukkakorteilleni. Siitä innostuneena silppusin lautasliinani ja kokeilin tekniikkaa kynttilälyhtyyni. Huomasin, että vaadittaisiin paljon pidempää pinnaa kuin minun, jotta ohuen ohuen paperin saisi tasaisena esineen pinnalle. Olen silti ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kunhan tästä taas ihmisten ilmoille (keskustaan) selviydyn, pitääpä muistaa käydä kiittämässä askartelukaupan myyjä-neitoa.

  Kävin myös ostamassa maaleja tv-tasoni kunnostusta varten. Tietenkin rautakaupan maaliosastolla oli vastassa miesmyyjä ja jouduin varsinaiseen tenttiin ennen kuin päästiin edes lähelle maalipurkkeja. Minun olisi pitänyt tietää, onko taso kokopuuta vai jotain kalustelevyä ja vieläpä se, montako neliötä on maalattavana. Sen osasin kertoa, että musta se oli ennen hiontaa ja vähän mittoja. Sain kuin sainkin pohja- ja pintamaalin. Siinä vaiheessa huomasin, että myyjän suupielissä alkoi karehtia aavistuksenomainen hymy. Olisin vielä tarvinnut ruususabloonan ja viileän roosan ja vihreän sävyiset maalipurkit, mutta ne ostokset päätin jättää toiseen kertaan, ettei myyjän tarvinnut ihan nauruun purskahtaa :)

  Käyn välistä (?) hellapoliisin nettisivuilla kuivanappailemassa erilaisia ihania leivonnaisia (jos kaikki käytännössä tekisin, niin polveni eivät kestäisi sitä liikunnan määrää kalorien kuluttamiseksi). Sieltä löysin mielenkiintoisen caipirinha-juustokakun ohjeen. Herkku on kuin poutapilveä söisi kirpakan limen sävyttämänä. Lyhtyyni laitoin vielä pina coladan tuoksuisen kynttilän, joten makoista iltaa vietän "lomadrinksujeni" kanssa :D


 • Lomaa aloitellessa19.10.2008 klo 19:01  Kommentoi (0)

  Ystävälliset sukulaiseni ovat jakaneet kerrostaloasukin (siis minun) kanssa omenapuidensa satoa. Sitä näkyy tulleen runsaasti päätellen jo kolmesta isosta muovikassillisesta omppuja, jotka ovat hoteisiini päätyneet. Aloittelin lomaviikkoani omenoita soseuttaen ja viipaloiden ja siitä sitten pakasteeksi. Mieleni on pitkään tehnyt leipoa omenastruudelia. Se pitäisi oikeaoppisesti tehdä fillotaikinalevyistä, ja niitä en ole Kuopiosta löytänyt enkä ole muistanut marketeilla ollessani etsiäkään, joten ajatus on jäänyt. Vaan nytpä huomasin Ruoka Pirkasta ohjeen, jossa ohut taikina tehtiin itse, joten tuumasta toimeen. Tuloksena ihana rapeakuorinen, mutta sisältä pehmeän täyteläinen herkku (erityisesti, kun ette vain voitele omenaviipaleita voisulalla, vaan kunnolla lorautatte sitä niiden päälle) :) :) Maistui mainiolta runsaan vaniljakastikkeen kera, mutta myös ilman sitä. Elämyksen täydensivät uuniomenan tuoksuiset kynttilät, joten lomaviikkoni alkoi oikein mukavissa merkeissä :D


 • Kukkasia16.10.2008 klo 20:33  Kommentoi (0)

  Lähikauppaani oli tullut vaihteeksi tuoreita kukkasia, joista sitten valitsin kauniin neilikkakimpun. Kun varret leikkaa melko lyhyiksi ja kukat laittaa oasissieneen asetelmaksi, ainakin neilikat ja ruusut säilyvät hyvinä pari- kolme viikkoa, mikäli vettä vain muistaa lisätä. Laitan veteen myös joko hieman kukkavirkistettä tai kasviravinnetta. Asetelmia varten kannattaa säilyttää esim. pieniä kauniita lasipurkkeja tai eriparisia laseja.

  Sijoitin kukkaset nyt makkariini toivoen, että kaunis näkymä ja tuoksu (pirskotin yrtteihin vähän ruusuöljyä) houkuttelee alitajuntani ensi yönä tuottamaan kyökkiunien sijasta jotain suloisia unelmia :)


 • Poroja15.10.2008 klo 20:17  Kommentoi (0)

  Tänään koitti vihdoin se päivä, kun pääsimme katsomaan uuden kotimaisen animaation Niko- Lentäjän poika. Minusta tuntui, että me aikuiset naiset olimme asiasta innostuneempia kuin seuralaisemme neiti 6 v. Elokuva oli teknisesti todella hyvätasoinen ja musiikki huolella tehty. Erityisesti kohtauksessa, joka sijoittui Korvatunturille, musiikki oli  vaikuttavan oopperamaista. Juoni oli lapsille riittävän selkeä ja sisälsi sopivasti pelottavia elementtejä - neiti 6 v. ainakin katseli kuvaa välillä sormet suussa selvästi jännittyneenä. Näin aikuisen näkökulmasta elokuva käsitteli paljolti isyyttä  ja isyyden ihanteita -  urotekoja tekevä etäinen sankari-isä vs. isä, joka on läsnä arjessa tukien ja rohkaisten. Suosittelen kaikille - ottakaa kuitenkin lapsi mukaan, ettei käy niinkuin minulle viime viikonloppuna, kun yritin luikahtaa huomaamattomasti lapsiperheiden keskellä katsomaan Mikki Hiiren tulevan 80-v. syntymäpäivän kunniaksi Kuvakukossa esitettyjä vanhoja Mikki piirrettyjä. Yksi pienokainen kun ihmetteli kovaan ääneen:"Miten tuo aikuinen tuli tänne yksinään?" Erityisesti isät aktivoitukaa ja lähtekää nyt yhdessä poikienne kanssa elokuviin.

  Vaihteeksi unipäiväkirjaa:
  Aamulla heräsin huvittuneena itselleni, kun muistin yöllä näkemäni unen, jossa muutin uuteen kotiin (sitä olin jo muuten aiemmassa unessani käynyt katsomassa). Olohuone oli vielä keskeneräinen ja lähes vailla kalusteita. Minua ei huolettanut lainkaan, vaikka huoneessa oli isot maisemaikkunat, joista jokainen saattoi nähdä sisällä vallitsevan sotkuisuuden. Keittiössä oli osin avoin seinä naapuriperheen keittiöön ja voi sitä tuohtumustani, kun huomasin, että perhe oli tuonut tupaantuliaisruokiaan MINUN keittiöni puolelle. Suuttuneena ripitin perheen ja lähes viskasin ruoat heidän omalle puolelleen.

  Perillisten kasvaessa olen onnistuneesti minimoinut kotitöiden ja myös ruoanlaiton määrän, mutta niinpä vain unessani kiihkeimmin vartioin naisen perinteistä aluetta. Voi tätä naisihmisen elämää :)


Älypää tiedottaa

 • Hyppää kirjavalle 60-luvulle!

  13.2.2020

  Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan ja seuraava pysäkki on kirjava 60-luku! Tällekin vuosikymmenelle mahtui paljon kaikenlaista: suomalaista ja kansainvälistä iskelmää, Euroviisuja, Bond-elokuvia, nuorisomuodin uusia tuulia, Kekkosta, avaruuslentoja, hienoja urheilusuorituksia, ja koko Suomea järkyttänyt Bodomin telttasurma. Tämä kaikki ja paljon muuta löytyy Älypään Vuosikymmenet-visasta!

  Mukavia pelihetkiä 60-luvun parissa!

 • Tee matka 50-luvulle Vuosikymmenet-visassa

  22.1.2020

  Helsingin olympialaiset ja Armi Kuuselan kruunaaminen Miss Universumiksi olivat suomalaisille 50-luvun huippuhetkiä! Maailmaa valloitti rock and roll, Elvis sai etenkin naisyleisön sekaisin ja useat kirjallisuuden klassikot näkivät päivänvalonsa. Tee nojatuolimatka 50-luvulle Älypään Vuosikymmenet-visan uudessa osiossa!

 • Kokeile uutta Älytristä!

  20.1.2020

  Olemme julkaisseet uuden version suositusta Älytris pelistämme. Peli ei enää vaadi Adobe Flash playeria toimiakseen, joten voit pelata sitä myös mobiili- ja tablet-laitteellasi.

Lue lisää tiedotteita