Blogi aloitettu: 14.11.2008
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Kahlil Gibran14.11.2008 klo 02:26

  Kahlil Gibran (1883-1931), suuri ajattelija, runoilija, filosofi ja taidemaalari joka syntyi Libanonissa.

  Libanon, kaunis maa, jota sen kansallisrunoilija Gibran luonnehti maanpäälliseksi paratiisiksi.

  Tunnetuimpia teoksia: Särkyneet siivet, Merta ja hiekkaa, Kapinalliset henget, Maan jumalat, Jeesus, ihmisen poika, Temppelin portilla, Mestarin ääni, Vaeltaja, Jumalan tuli, Edelläkävijä, Profeetta, Profeetan puutarha.

  Rakkaudesta: Kun rakkaus kutsuu teitä, niin seuratkaa häntä. Vaikkakin hänen tiensä ovat vaikeat ja jyrkät. Ja kun hänen siipensä sulkevat teidät syleilyynsä, niin antautukaa hänelle. Vaikkakin hänen sulkiinsa kätkeytynyt miekka voi vahingoittaa teitä. Ja kun hän puhuu teille, uskokaa hänen sanojaan. Vaikkakin hänen äänensä voi murskata teidän unelmanne niin kuin pohjoistuuli voi tuhota puutarhan. Sillä samoin kuin rakkaus kruunaa teidät, se myöskin ristiinnaulitsee teidät.

  Samoin kuin se saa teidät kasvamaan, samoin se myös karsii teidät. Samoin kuin se kohoaa korkealle ja hyväilee teidän hennoimpia oksianne, jotka värisevät auringonpaisteessa. Samoin laskeutuu se juurillenne ja ravistelee niitä kun ne yrittävät pysyä kiinni maassa. Niin kuin viljalyhteet rakkaus sitoo teidät itseensä. Se pui teidät alastomiksi. Se seuloo teidät erottaakseen teistä akanat. Se jauhaa teidät valkoisiksi. Se muovaa teitä, kunnes olette taipuisat. Ja sitten rakkaus luovuttaa teidät pyhälle tulelleen, jotta teistä tulisi pyhää leipää Jumalan pyhää juhlaa varten.

  Kaiken tämän rakkaus tekee teille, jotta te oppisitte ymmärtämään oman sydämenne salaisuudet ja saavuttaessanne tiedon olisitte osana Elämän sydämessä.

  Mutta jos te pelkäätte ja etsitte ainoastaan rakkauden lepoa ja rakkauden iloa. Silloin on parempi, että verhoatte alastomuutenne ja jätätte rakkauden puimatantereen. Mennäksenne maailmaan, missä ei olevuodenaikoja, missä saatte nauraa, vaikkakaan ette kaikkea nauruanne ettekä itkeä kaikkia kyyneleitänne.

  Rakkaus antaa vain itsensä ja ottaa ainoastaan omastaan. Rakkaus ei omista mitään eikä kukaan voi sitä omistaa. Sillä rakkaudelle riittää rakkaus.

  Kun te rakastatte, älkää sanoko "Jumala on sydämessäni", vaan mieluummin "Minä olen Jumalan sydämessä". Älkääkä uskoko, että te voitte ohjata rakkauden teitä, sillä rakkaus ohjaa teidän tienne, jos se pitää teitä sen arvoisina. Rakkaus ei halua muuta kuin toteuttaa itsensä.

  Mutta jos te rakastatte ettekä voi luopua toiveistanne, niin olkoon toiveenne tämän kaltaiset: Sulaa ja muuttua virtaavan puron kaltaiseksi, joka laulaa yölle omaa säveltään. Oppia tuntemaan liian suuren hellyyden tuskan.

  Haavoittua käsittäessänne rakkauden. Ja vuotaa verta mielellään ja iloiten. Herätä päivän sarastaessa sydämessään siivet ja kiittää uudesta rakkauden päivästä.

  Levätä keskipäivällä ja miettiä rakkauden hurmaa. Palata illalla kotiin kiitollisena. Ja sitten nukahtaa rukous sydämessänne rakkaimpanne puolesta ja kiitoshymni huulillanne.

  Kirjasta Särkyneet siivet:
  Kun kuun säteet heijastuivat Selman kasvoihin, kaulaan ja käsivarsiin, hän näytti marmoriin veistetyltä kuvapatsaalta, jonka olivat muotoilleet Rakkauden ja Kauneuden Jumalatarta, Ishtaria palvelevat kädet. Kun hän katsoi minua, hän sanoi: Miksi olet hiljaa? Miksi et kerro minulle jotain menneisyydestäsi?

  Kun katsoin häntä äänettömyyteni katosi, avasin huuleni ja sanoin: Etkö kuullut mitä sanoin kun tulimme tähän puutarhaan. Henki, joka kuulee kukkien kuiskinnan ja hiljaisuuden laulun, voi myös kuulla sieluni huudon ja sydämeni rauhattomuuden.

  Kohdata esteet ja vastoinkäymiset rohkeasti On jalompaa kuin vetäytyä lepoon Perhonen joka lentelee lampun ympärillä, kunnes kuolee On ihailtavampi kuin myyrä Joka elää pimeässä käytävässä Vaikka pimeys estääkin meitä näkemästä puita ja kukkia silmillämme, se ei voi kätkeä sydäntemme rakkautta.

  - Kahlil Gibran


Älypää tiedottaa

Lue lisää tiedotteita