Blogi aloitettu: 17.5.2021
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Tätä sopii pohtia13.9.2021 klo 16:45

  Kun googlettaa hakusanalla "mermaid skeleton" löytää merenneidon luurankoja, mutta lähes tulkoon kaikki kuvat on tehty sillä oletuksella, että merenneidon pyrstö on kuin kalalla eli keskiluu on poikittaista ruotoja täynnä. Mutta entä jos merenneidon pyrstö on kuin ihmisen jalka mutta kantapään ja varpaiden tilalla on evä. Mutta tämä teoria kaatuu siihen että pyrstön tulee olla joustava. Mutta entä jos pyrstön luusto on suora ja taipuisa, mutta siinä ei ole kalan pyrstön vaatimia ruotoja. Vai tarvitaanko poikittaista ruotoja sittenkin. Koska kaikki merenneidon pyrstön luuranko kuvat perustuvat siihen oletukseen että luusto tai ruodosto olisi identtinen kuin kalan. Mutta onko käärmeen luusto tai jonkun matelijan pyrstö semmoinen kuin kalalla.

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita