Blogin nimi: Niitänäitä matkan varrelta

Blogi aloitettu: 28.10.2007
Blogimerkintöjä: 23 kpl
 • YLLÄKSELLE18.9.2015 klo 06:00  Kommentoi (0)

  Huomisaamuna suuntaamme auton keulan jälleen Ylläkselle. Siellä odottaa tuttu työnantajan loma-asunto. Tämä on jo viides ruskamatkamme sinne, ensimmäisen kerran olimme v. 2008.

  Olen tehnyt pitkää päivää töissä ja loma tuntuu hyvältä ja ansaitulta.

  Ylläs-Äkäslompolossa riittää paljon erilaisia patikkapolkuja, joten ei tarvitse samoja reittejä tallata. Täytyy vain toivoa, että ensi viikko ei olisi kovin sateinen. 

  Tulemme takaisin Ruotsin puoleista Jokivarren tietä, sielläkin on upeat maisemat.

  Hyvää syksyn jatkoa kaikille, jotka palstallani käväisitte!


 • KEVÄTKUULUMISIA5.4.2014 klo 10:00  Kommentoi (0)

  En ole ollut ihan kaikkein aktiivisimpia blogin kirjoittajia, edellisestä lähes kaksi vuotta aikaa...

  Kahden viikon työputki on nyt takana ja voi lepäillä viikonlopun, se tuntuu ihan hyvältä!

  Pääsiäinen lähestyy, lähdemme silloin Rukalle neljäksi päiväksi. Aiomme ulkoilla paljon ja tutustua Rukan alueeseen. Olen käynyt siellä joskus pikkupoikana, joten ei ole mitään muistikuvia paikasta. Olen kuullut, että Rukan matkailukeskus on levittynyt laajalle alueelle. Uskon, että tulee kiva reissu!

  Kesälomasuunnitelmat on vielä auki, mutta tarkoitus on harrastaa kotimaan matkailua ja tietysti mökkeilyä. Mökille olen jo suunnitellut kaikenlaista pikku puuhaa kesäksi.

  Hyvää ja aurinkoista kevättä kaikille!


 • 10.000 kävijää7.6.2012 klo 06:08  Kommentoi (0)

  Eilen tuli täyteen 10.000 vierailua pelaajakortillani. Sam_Lucky oli tämän rajapyykin rikkonut älypääläinen. Tästä palkintona lupaan, että hän saa syödä tänä iltana TODELLA suuren palan kesäistä mansikkakaakkua, onneksi olkoon! Hauska sattuma oli, että "haamuraja" meni rikki syntymäpäivänäni:)

  Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!


 • Pääsiäisloma4.4.2012 klo 06:21  Kommentoi (3)

  Huomasin, että on jo vajaa vuosi siitä,kun olen blogiini kirjoittanut. Tänään alkaa viiden päivän Pääsiäisloma. Se tuntuu todella hyvältä, kun on pitkä työputki takana ja olen selvästi loman tarpeessa. Lähdemme perjantaina avovaimon kanssa Kolille viettämään Pääsiäistä ulkoilun ja hyvien ruokien merkeissä.

  Kolilla en ole käynyt kuin joskus 10-vuotiaana vanhempieni kanssa, joten se on käytännössä uusi paikka minulle. Uskon,että maisemat ovat siellä upeita ja pelkästään se, että pääsee lähtemään matkalle ja pois normaali arjesta,on hienoa. On luvattu melko kylmää säätä, mutta aurinkoista, joten  lämmintä vaatetta mukaan!

  Toivotan kaikille hyvää Pääsiäisen aikaa!


 • Satatuhatta peliä2.6.2011 klo 09:01  Kommentoi (0)

  Tänään rikkoutui sadantuhannen pelatun pelin raja. Aikaa tähän kului viisi ja puoli vuotta. Vuodessa se tekee keskimäärin 18.200, kuukaudessa 1.520 ja päivässä 50 peliä.

  Tähän taipaleeseen mahtuu paljon hermojen menetyksiä ja hammasten kiristelyä, mutta myös hienoja onnistumisen tunteita!

   


 • JOULUNTOIVOTUS21.12.2010 klo 05:45  Kommentoi (0)

  Jouluyötä tähdet valaisee,

   

  joulurauha täyttää sydämen.

   

  Rauhaisaa Joulua ja Onnellista
  Uutta Vuotta kaikille! 


 • LOMAJUTTUJA8.7.2010 klo 08:47  Kommentoi (1)

  Kauan odotettu kesäloma on alullaan ja on aikaa hieman kirjoittaa Pariisin matkan vaikutelmia. Palvelu suurkaupungissa oli ystävällistä joka puolella missä olimme. Liikenne on aika kaoottista, suhaillaan ja tööttäillään ja parkkeerataan minne sattuu. Mopoautot ja vespat ovat suosittuja. 

  Eiffelin tornista sai hieman käsitystä, kuinka valtavan laaja Pariisi on esikaupunkeineen. Versailles´n palatsit ja puutarhat pisti maalaispojan haukkomaan henkeään, oli siellä sellaista loistokkuutta. Aurinkokuninkaan aikaan hoviväkeä on ollut 7.-8.000 henkeä ja henkilökuntaakin vaatimattomasti 15.000! Itse Versailles´n kylä oli todella kaunis, talot ja pihat huolitellun näköisiä. Välillä oli hyvä käydä hiljentymässä Notre Damen vaikuttavassa kirkossa. Kellojakin soitettiin, ei tainnut olla Quasimodo nyt töissä, viettänee hyvin ansaittuja eläkepäiviä.

  Mentiin bussilla saman tunnelin läpi, jossa prinsessa Diana sai surmansa, tuli liikuttunut olo.

  Louvre oli aivan hotellimme naapurissa. Ihmetellä täytyy piskuisen taulun nimeltä Mona Lisa kuuluisuutta, niin paljon upeita mm.  italialaisten mestareiden tauluja museosta löytyy. Antiikin Rooman keisareiden marmoripatsaat olivat hienoja.

  Ehkä kaikkein hauskinta oli kuitenkin istua katukahviloissa ja seurata katujen värikästä elämää ja ihmisten touhuja. Esim. Champs Elysees oli näkemisen arvoinen, kansainvälistä tunnelmaa ja ihmisvilinää, tosin pääkadun kahviloissa on kovat hinnat.

  Uskon, että tämä ei jäänyt ainoaksi Pariisi-visiitiksi meidän kohdallamme.


 • NIITÄ NÄITÄ20.3.2010 klo 07:49  Kommentoi (1)

  Hirmu pitkä aika siitä, kun olen blogiini kirjoitellut. Nyt odottelen Pääsiäistä, silloin on kuuden päivän loma! Lähdetään käymään Savonlinnassa mun vanhempien luona. Kesäkuun alussa mennään avovaimon kanssa Pariisiin viideksi päiväksi. Tulee nimittäin pyöreitä vuosia, joten on hyvä syy lähteä reisuun.

  Peleistä sen verran, kun aikanaan tuntui, että en ikinä saa 20.000 pistettä rikki missään pelissä, niin nyt on kaikki enkun pelit menneet yli 22tuhatta. Kehitttymistä on siis tapahtunut, vaikka välillä tää pelaaminen on aikamoista tahkoomista.

  Hieno juttu, kun on talvi pikkuhiljaa takana ja kevät ja kesä edessä! Hyvää ja aurinkoista kevättä Älisläisille!


 • VAU!!!30.7.2009 klo 06:57  Kommentoi (1)

  Tänä aamuna sain vihdoinkin, todella pitkän yrittämisen jälkeen, kirjallisuus-pelissä rikki 17.000 pisteen haamurajan! Tästä ennätyksestä olen erikoisen iloinen, koska olen tätä tulosta niin kauan yrittänyt ja koska kirjallisuus on niin tärkeä asia elämässäni. Ilman kirjoja ei elämästä yksinkertaisesti tulisi yhtään mitään!


 • OTTEITA KIRJASTA MIKA WALTARIN MIETTEITÄ16.7.2009 klo 09:37  Kommentoi (1)

  Miten kaunista ja hyvää kaikki onkaan, olen elämälle rajattoman, haikean kiitollinen. Minä elän, jalkani polkevat raskain saappain tätä rakasta, ruskeata ja kaunista maata. Minun ruumiissani kukkii sen multa, minun sydämessäni on sen kesäyön intohimoinen kuulaus.

                                             Siellä missä miehiä tehdään

  Eikö lopulta ole samantekevää onko ihminen rikas vai köyhä. Pääasia on, miten osaa elää. Vain vapautumalla himoista ja kaiken turhuuden tavoittelusta ja tyytymällä siihen vähään, minkä saa, ihminen voi tavoittaa pysyvän onnen.

                                                             Lähdin Istanbuliin

  Kaikkihan on samanlaista mielettömyyttä ja myrskynpuuska voi hetkessä hajoittaa ihmisen parhaat suunnitelmat. Emme tiedä mitään huomisesta päivästä ja tämäkin päivä on kuin outo vieras, joka kolkuttaa ovellemme kohta poistuakseen.

                                                                    Mikael Hakim


Älypää tiedottaa

Lue lisää tiedotteita