Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Sananmuunnoksia ja muuta säläpälää13.7.2009 klo 19:53

  Pelasin sana-arvausta ja ihmettelin ja ihastelin jälleen suomen kielen kauneutta: tuli pirtelöä, järistystä, röyhtäystä ja järkälettä. Suomalaiset sanat, jopa lyhyet, ovat usein vaikeammin arvattavia kuin latinasta tai anglosta lainatut. Hehhee, tosin onhan enkut peleinäkin helpompia kuin finskit. Shouldn't admit that indeed.

  Tänä kesänä olen ihastellut jälleen mainosmiesten sanaleikkejä esim. vaikka eniromaista-kampanjaa, homman erinomaisuus tulee mainoksissa mukavasti kuluttajalle. Mun kestosuosikkeja ovat myös nämä rillikauppojen oivallukset: Jos ei nähdä, niin törmäillään tai vaikka ihan tuo elämä on näkemisen arvoinen. Tosin tykkäsin minä siitä romanttisesta Amelie-mainoksestakin, jossa poika löysi tytön vasta kun älysi pistää rillit päähänsä ja pyyhkiä huurut, vaikkei siinä mit koukkua ollutkaan.. Myös kirjakaupoilla usein mukavia mainoslauseita kuten meillä lukemattomia kirjoja. Tykkään noista 2oismerkityksistä. Taidan mennäkin partsille hetkeksi lukemaan kirjaa, hillitön paahtaja kun olen : )

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Älypään jouluvisat ovat täällä!

  10.12.2021

  Pitkään odotetu Jouluvisa ja Joululaulut-visa ovat vihdoin täällä!

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

Lue lisää tiedotteita