Stadi - Yhteisövisat - Paikkakunnat - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.

Stadi

Arvostele peli:

Yhteisössä on 109 jäsentä. Listalle vaaditaan 3 731 pistettä. Visaa on pelattu 1 653 718 kertaa.

Tässä kuussa visaa on pelattu 1 306 kertaa.

Stadi

Aitojen stadilaisten, sinne muualta muuttaneiden ja muuten Stadia diggaavien tai vihaavienkin visa, jossa on juuri nyt noin 4200 kysymystä Stadin historiasta, maantieteestä, urheilusta, ihmisistä, tapahtumista yms.

Tulokset

Päivitä

Stadi - Keskustelua pelistä

 • KarrLiintola

  26.4.2012 klo 15:00

  Tuo pilkkomisjuttu nyt oli tällainen hupiajatus, joka juontaa juurensa siitä, että yhteisövisoissa on satoja minimi 11 kysymystä sisältäviä visoja, jotka pääset läpi muutamalla pelikerralla. Tätä alhaista visaksi kutsuttujen pelien minimikysymysmäärää olen kritisoinut ja tuokin 12.4. kirjoitus tähtäsi siihen, että sitä pitäisi nostaa. En todellakaan ole Stadia pilkkomassa, eikä se sitä paitsi onnistuisikaan muutoin kun kysymyksiä uudellen syöttäen. Visahan on Marlenen aluellepanema ja muiden työkiireitttensä takia lupasin sen joskus 2.3 vuotta sitten ottaa hoitooni. Tämä on todella varmaankin yhteisövisoista yksi vaikeimmista pelata läpi. Muistan Ergunkin, jolla on hyvä perustietämys Helsingistä aluksi tuloslistoilla tulokaskaudellaan pyörineen 4000-6000 pojon lukemissa. Näin varmaan on teille kaikille käynyt aluksi. Moneen kertaan olen ihmetellyt teitä myönteisesti sanottuna "susirajapelureita", jotka olette tällaisen määrän staditietoutta hankkineet. Muutaman kysymyksen taas lisäsin peliin, katsotaan, miten niistä aluksi selviätte. Kello on täällä 8 aamulla ja kohta poistun tunniksi kävelemään tuonne Atlantin rantaan, jotta aika ei aivan koneen ääressä mene. Pärjäilkää, pelailkaa ja valmistautukaa vappuun ja älkää talloko maassa mahdollisesti makaavia lajitovereitanne 1.5. jos Stadissa kuljeskelette!

 • Ergu

  26.4.2012 klo 13:28

  Perusteluna edellä esiintuomaani mainitsen, että väestö on ahtautunut Helsingin seudulle. Potentiaalisia pelaajia on arvaamattoman paljon. Jospa vain kaikki löytäisivät tämän tietovisan. Jo tälläkin perusteella Stadi -visaan tulisi soveltaa erityissäännöksiä. Tämän esitän harkittavaksi.

 • Ergu

  25.4.2012 klo 23:58

  Kiva, kun KarrL. antaa vinkkejä visaan koskettaviin asioihin. Varsinaisesti haluan kommentoida KarrL:n kirjoitusta 12.4.2012 visan jakamisesta kolmeen tasoon. Mielestäni tämä luokittelee pelaajat tarpeettomasti. Eräs ratkaisu olisi, että jo yksi oikea vastaus riittäisi top-listalle pääsyyn. Tällöin listalle pitäisi mahduttaa 20 parasta. Yksi oikea vastaus antaa vähintään 500 pistettä. Kun sekuntijana alkaa juosta, aikaa on 10 s. 3 sekuntia ennen jana muuttuu punaiseksi. On sama vastaako 9 s tai 1 sekunti ennen ajan loppumista ja ilmoitusta: nukahdit. 900 pistettä tähtää 18000 pist. ja 800 pist. 16000 p. ja 700 pist.14000 pist.yhteensä loppuun asti vietynä. Olen ymmärtänyt, että visaa pidetään vaikeana, varsinkin etäämmällä asuvat (poikkeuksia on). Tiedän itsestäni tämän. Paljasjalkaisenakin minulla oli vaikeuksia päästä edes loppuun. Vuoden harjoittelun jälkeen alkaa tulosta syntyä, mutta älköön tämä lamauttako uusia aloittelijoita. Eräs ystäväni manageeraa Kalakukkojen Kuopiota. Olenhan toki Kuopiossa käynyt. Kuopio- visaa olen kokeillut, mutta enhän pääse siinä alkua pidemmälle. Stadi -visassakin aloittelijat turhautuvat. Tästä KarrL. voisi harkintansa mukaan käydä neuvotteluja visan johtajiston kanssa muutoksen saamiseksi. Pidän tästä visasta. Tämä on hauska päivän tapahtuma. Mutta ottakaamme rennosti. Liika yrittäminen saattaa stressauttaa. Mutta jatketaan hyvillä mielin.

 • KarrLiintola

  24.4.2012 klo 03:09

  Tällaisen kutsun sain, joka teille pelureille tiedoksi. Tuolla voisi staditietous taas saada lisää ulottuvaisuuksia: Elämää sodanjälkeisessä Helsingissä keskiviikkona 25.4.2012 klo 16.30–17.30 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa, Hallituskatu 1, Helsinki. Toimittaja Päivi Istala haastattelee Marja-Liisa Sarkkia teoksesta "Elämää ja unelmia, jälleenrakennusajan Suomessa" ja Ervo Vesteristä teoksesta "Töölön kundien Stadi". Musiikista vastaa Seppo Hovi Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!

 • KarrLiintola

  23.4.2012 klo 14:55

  Piti oikein kaksi kertaa hieraista silmiään. Makeroi on ylittänyt kymppitonnin, joka vastaa tuollaista 120 metrin leiskausta Ounasvaaran mäestä. Kun nämä alueliitoshankkeet väistämättä etenevät, voi olla niin, että Stadin raja kulkeekin muutaman vuoden päästä Ounasjoen uomaa pitkin. Siksi on hyvä perhtyä tulevan kotikaupungin asioihin jo hyvissä ajoin. Onnea saavutuksesi johdosta näin julkisesti. Muun Suomen desd ja MVJ saavat makeroista oivan haastajan, näin veikkaan. Ironsannaa ei lasketa muu-Suomi -kategoriaan kun Suur-Stadin tai ainakin Suur-Tsadin laitamilla vaikuttaa.

 • makeroi

  20.4.2012 klo 15:18

  Nyt pitää muistaa vastata sitten tulevaisuudessakin oikein ja eiköhän mulla se kymppitonnikin vielä joku päivä rikkoudu. Sitä ei ole tapahtunut ainakaan puoleentoista vuoteen.

 • KarrLiintola

  19.4.2012 klo 23:16

  Voi yhen kerran. Pitkään on pelissä ollut kysymys Haloo Helsinki- yhtyeen laulusolistista, jonka olin koodannut virheelliseksi. Rovaniemen tietäjäguru Makeroi tämän huomasi ja oikaisi jo pitkään virheellisenä olleen asian. Hän oli pelannut juuri Pohjois-Suomen ennätyksen kisassa ja omaan mokaani sitten vesittyi tämä ennätystuloksensa. Todella harmi ja anteeksipyyntö makeroille mokastani, jota ei tekemättömäksi saa. Nyt kuitenkin kysymys on korjattu oikeaksi eli Elli on oikea laulaja ja toivottavasti makeroin kisatatsi Stadin osalta ei lopullisesti lässähtänyt tähän. Virhe oli vähintään samaa luokkaa josko olisin väittämässä, että Paavo Väyrynen on Lordin laulusolisti.

 • KarrLiintola

  13.4.2012 klo 23:26

  Ai että jo 7.5 alkavalla viikolla. Toki varmaan Stadissa olen juuri palattuani. Paikkakin voisi olla keväinen, jos sää vaan suosisi. Tjaah, että visan kysymyksiin liittyväkin. Pitäisikö tehdä kysymys Stadin viemäriverkostosta ja sitten tavattaisiin pääviemärin suuaukosta noin 100 m pitkin tunnelia. No, ehkäpä ansaitsemme parempaa. Mietitään, onhan tässä aikaa. Tuon MVJ:n ja desdin saaminen Stadiin kiinnostaisi makeroista puhumattakaan, mutta ehkäpä ajan myötä sekin onnistuu. Palaillaan tähän, mutta ilman muuta tavataan, kyllä tämä visa ja sen vakiopelurit sen ansaitsevat! Erguhan sitten saa tarjota urheilujuomat nykyisen kuukauden ykkössijansa kunniaksi, vai mitä mieltä muut ovat?

 • kalevi s

  12.4.2012 klo 17:40

  Hyvää iltaa hyvät ystävät! Olen ollut Stadissa reilun viikon ja kovasti odotan tapaamista pelikavereiden kanssa. Käväisin jo Juvallakin sisarenperhettä tapaamassa ja paistettua haukea syömässä. Onnistuisiko tapaaminen jo 7.5 alkavalla viikolla,paikkaa voisi mielestäni vaihtaa jos löytysi jokin toinen mukava ravintola keskustasta.Miten olisi cafe veranda?Onko ehkä vain konserttivieraille?.Lasipalatsi tai jokin muu. Kyllähän vltavakin on mukava ja hyväksi havaittu.Minulle käy mikä tahansa,mutta kiva olisi jo se liittyisi jotenkin Stadivisan kysymyksiin.Sää on suosinut "paluumuuttajaa",toivotaan jatkossakin kauniita kevätpäiviä ja iloista mieltä kaikille pelaajille!

 • sil46

  12.4.2012 klo 07:14

  KarrL, kävin just Okeeheeleen puistosta, se näytti mukavan rauhalliselta paikalta. Joo Sinähän voisit koota kaikki numerokysymykset samaan visaan"Stadi numeroilla" se olisi ehdoton suosikkini, niin tuo arkkitehtuuri ei häiritsi menestystä. :)D