Vihreää lihaa odotellessa - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Vihreää lihaa odotellessa27.6.2019 klo 20:36

  Elämme vaarallisia aikoja: punaista lihaa saa vielä syödä, vaikka maapallo on tuhoutumassa napa- ynnä muiden jäätikoiden sulamisen seurauksena. Ihmiskunnalle käy sulamisen tapauksessa kalpaten, mutta valkoposkihanhilla pyyhkinee hyvin. Sama koskee tietysti myös muita vesieläimiä, heinäsorsa mukaan lukien.

  Nyt on lihankasvattajilla tuhannen dollarin paikka kehittää uusi liha, vihreä liha, jolla pelastamme maapallon. Siinä seuraavan Nobelin palkitsemiskohde. Taloustieteen Nobel voitaisiin lakkauttaa, koska se on luonteeltaan porvarillinen. Siis ideologinen.

  Juuri luin digitaalisesta mediasta, että netti kuormittaa ympäristöä siinä missä lentäminenkin, ellei peräti enemmän. Netin hiilijalanjälki on kuin lumimiehellä ikään. Siis suuri kuin mikä. Kuinka suuri, sitä on vaikea sanoa, koska kukaan ei liene nähnyt lumimiestä, saati hänen jalkaansa ja siitä seurannutta jalanjälkeä. Mutta kauhea kumminkin.

  Ahdistukseni lisääntyi hetkessä. Pelko nettipoliisin kurkkivasta silmästä datakaapelissa pelottaa jo nyt. Enää eivät riitä valepoliisit, sen lisäksi on oikein lakien ja pykälien mukaan tehty nettipoliisikin, jonka olemassaolo on yhtä hämärä kuin kenen tahansa, joka väittää olevansa poliisi, tai Kiinan keisari.

  Luulin jo hetken, että elämäni kunto on palannut, kun nopeusnäyttö pienen spurtin jälkeen näytti 32 km/h, mutta kun seuraavana päivänä tarkistin asian, niin takanani on täytynyt olla auto, joka on ajanut tuota vauhtia, koska juosten mittarissa ei näkynyt sitä hymyilevää naamataulua, joka säteili 32 km:n kohdalla.

  Juoksijaa kyttäysmittari ei noteerannut ensinkään, ei hymyillyt, puinut nyrkkiä, haistatellut tai ylipäätään puhunut rumia. Kunnon kohentumisen arvelin tapahtuneen, koska olen ottanut käyttöön mielestäni tehokkaan aamuvoimistelun: 15 leukaa, 20 etunojaa ja 45 kyykkyä noin puoleen minuuttiin. Sillä saa sykkeenkin nousemaan noin 120 :een. Nyt pitäisi vielä kehitellä jonkinlainen kiertoliike, ettei ala muistuttaa kampelaa.

  Ruotsin kieleni pitäisi olla jälleen hallussa, koska luin Liza Marklundin Prime time -teoksen. Sanasto tosin näytti sellaiselta, ettei sillä juuri kahvipöytäkeskustelussa pärjää. Mutta ei hätää, ei ole pärjännyt ennenkään, silti kahvi on aina tullut juoduksi.

  Kesä on tullut Päijät-Hämeeseen. Kukat kukkivat, ohessa siitä todiste. Kukat ovat torilta, mutta mistä kukat torille muualta tulevat kuin luonnosta, joten kesän tulo Päijät-Hämeeseen on ilmeinen tosiasia. Jos taas kesä ei ole vielä tullut, niin kukat ovat siinä tapauksessa kasvihuoneesta tai tuontitavaraa.

  Kukat

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Tiedätkö mikä on maailman yleisin roska?

  3.6.2020

  Tiesitkö, että maailman yleisin roska, tupakantumppi, on ympäristömyrkky. Olemme kehittäneet yhdessä Suomen ASH ry:n kanssa Tupakoinnin ympäristövaikutukset -visan jossa voit testata kuinka paljon tiedät tupakoinnin ympäristövaikutuksista.

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

 • Hyvää äitienpäivää!

  10.5.2020

  Älypää haluaa toivottaa kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

  Muista myös kokeilla Älypään perinteistä Äitienpäivä-visaa.

Lue lisää tiedotteita