Taalainmaan hevonen - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Taalainmaan hevonen23.7.2019 klo 17:05

  Voi että, kohta sataa vetttä. Suomen yrittäjät näyttävät elävän jossakin muussa todellisuudessa kuin normaaliväestö. Ei muuta kuin syömään, työttömyysturvaa siis. Monen suomalaisen lääke yhteiskunnan elinolosuhteiden parantamiseen olisi laittaa yritykset maksamaan verot. Luulisi olevan se ja sama, kuka verot maksaa, kunhan maksaa. Mutta yrityksillä hommaan olisi valmiit työntekijät. Näin työläiseltäkin jäisi enemmän aikaa työntekemiseen, kun ei tarvitsisi kantaa huolta yhä kasvavista verokuormista. Yhtä vähäjärkinen ajatus on yrittäjien älämölö työhön kannustamisesta. Miksi työnhakijaa pitää höykyttää. Kannustavuushan hypähtää suorastaan sfääreihin, kun yrittäjä tarjoaa kunnon palkan. Näin yksinkertainen on maailma, kun sitä tarkastelee järjen avulla.

  Sitä paitsi työllisyysaste nousisi suorastaan räjähtämällä, kun työnantaja tajuaisi maksaa palkan ja poistaisi käsittämät osaamisvaatimukset. Maailmankirjat ovat olleet sekaisin jo vuosikymmeniä, kun työläiseltä on vaadittu kaikki osaamiseen liittyvät adjektiivit, jotka työnantaja suinkin on osannut päässään kuvitella, aina dynaamista suutaria myöten. Jo pukeutumiskoodin helpottaminen lisäisi työllisyysastetta. Ei luulisi, että verstaaseen vaaditaan sama pukeutuminen kuin kirkkoon. Nytkin joku tapakouluttaja kurnutti, ettei töihin pidä mennä kesäasussa, vaan käärittynä kankaisiin, kuten talvipakkasilla ikään.

  Hevonen sen sijaan on viisas eläin. Ainakin Taalainmaan hevonen. Se on veistetty puusta, mutta siitä huolimatta se lienee älykkäämpi kuin moni ihminen. Monestihan mitääntekemättömyys on älykkäämpää kuin tyhmyyksien tekeminen. Taalainmaan hevonen ei tee älyttömyyksiä. Se seisoo aivan rauhassa, tyylikkäänä ja ryhdikkäänä esimerkiksi kirjahyllyn reunalla.

  Wikipedia tietää Taalainmaan hevosen olevan puusta veistetyn ja useimmiten punaiseksi maalatun. Hevosen pintaan on lisäksi maalattu koristekuvioita. Hevonen on lähtöisin Taalainmaalta 1700 -luvulta, Moran kunnasta.

  Kuvissa näkyvät itse päähenkilö, Taalainmaan hevonen, ja sitten hevosta valmistava verstas Nils Olsson Hemslöjd AB. Kaupasta voi ostaa vaikka Taalainmaan hevosen, hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä muutamiin satoihin euroihin, kruunuina vieläkin suuremmat luvut eli svindyriä löytyy myös. Nälässä paikalta ei tarvitse poistua, koska kahvilasta saa paitsi kahvia myös esimerkiksi katkarapusalaatin.

  Taalainmaan heppa:

  Taalainmaanhevonen

  Verstas:

  Verstas

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

 • Hyvää äitienpäivää!

  10.5.2020

  Älypää haluaa toivottaa kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

  Muista myös kokeilla Älypään perinteistä Äitienpäivä-visaa.

 • Hauskaa vappua!

  30.4.2020

  Hauskaa vappua kaikille Älypään pelaajille!

  Tiedätkö montako rusinaa laitetaan litraan simaa? Vapun visaisimmat kysymykst löydät perinteisestä Vappu-visastamme.

Lue lisää tiedotteita