Nurmikko ruokavaliona - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Nurmikko ruokavaliona5.8.2019 klo 18:04

  Wikipedian mukaan hiilijalanjälki tarkoittaa tuotteen, toiminnan tai palvelun aiheuttamaa ilmastokuormaa. Sitä, miten paljon kasvihuonekaasuja edellämainitut asiat synnyttävät. Hiilijalanjäljen yksikkönä käytetään tilanteen mukaan tonnia, kilogrammaa tai grammaa.

  Ilmastokuorman vähentämiseksi ihmisen pitäisi ryhtyä syömään nurmikkoa punaisen lihan ja suolan sijasta. Nurmikolla tarkoitetaan tässä luonnollisesti kaikkea sitä mitä nurmikolla kasvaa, etupäässä, ituja, silmuja ja heinää, joita kutsutaan salaateiksi.

  Allekirjoittanutkin teki ainakin tilapäisen parannuksen. Punaisen lihan, kananmunien ja suolan syönti loppui ja sijalle tuli terveellinen ja ilmastokuormaa keventävä nurmikon syönti. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että veriarvot laskevat kohisten. Juuri kun hemoglobiini pääsi normaaliin, niin nyt se on viisi pistettä alle.

  Onko syy juuri nurmikon syönti on epäselvää. Jo alunalkaenkin hemoglobiinin suoranainen romahtaminen oli outo asia. Luin äskettäin, että leikkauksissa käytetään Hemohessia tai vastaavaa verenvuodosta aiheutuvan shokin torjumiseksi. Tämä tietysti voisi olla yksi syy. Hemohes on toiminut ainakin suomalaisilla hiihtäjillä tehokkaana hemoglobiinin alentajana.

  Kysyminen ei ole tuottanut tulosta. Paras vastaus on muistini mukaan se, että hemoglobiini voi kadota verestä, vaikka veri ei vuoda minnekään. Se taas merkitsisi ilmeisesti, että jotakin pitäisi tulla verenkiertoon lisää, jotta hemoglobiinin suhteellinen osuus pienenee, jos veren tuotanto muutoin on normaali. Ymmärtääkseni. Ilmeisesti kysymykset ovat olleet sen verran yksinkertaisia, ettei niihin ammatti-ihminen viitsi vastata. Laitokset toimivat vielä nykyäänkin prosessiperiaatteella, siis siten, että potilas liikkuu prosessissa kuin tukki sirkkelissä. Kaikki yhteen suuntaan.

  Suoliston toiminnan kannalta nurmikon syömisestä saattaa olla hyötyä sikäli, että kuituja pidetään terveyden kannalta suotuisina. Ongelmaksi muodostunee se, miten valtaisan ruohomassan seasta rauta imeytyy ja mistä. Leipää pidetään hyvänä kuidun lähteenä, mutta valitettavasti leivät sisältävät yleensä huonosti imeytyviä fodmap -hiilihydraatteja, jotka usein näyttävät hajoavan suoraan kiinteästä aineesta pelkäksi kaasuksi.

  Leksands knäckebröd näyttäisi olevan erittäin kuitupitoinen. Leipää tuottava yritys on perustettu 1920 -luvulla ja se sijaitsee Leksandin kunnassa Taalainmaalla.

  Leksands

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

 • Hyvää äitienpäivää!

  10.5.2020

  Älypää haluaa toivottaa kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

  Muista myös kokeilla Älypään perinteistä Äitienpäivä-visaa.

 • Hauskaa vappua!

  30.4.2020

  Hauskaa vappua kaikille Älypään pelaajille!

  Tiedätkö montako rusinaa laitetaan litraan simaa? Vapun visaisimmat kysymykst löydät perinteisestä Vappu-visastamme.

Lue lisää tiedotteita