Orpojen ynnä muiden huokauksia - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Orpojen ynnä muiden huokauksia15.8.2019 klo 16:48

  Orpojen huokaus: täyttä höttöä ja tyhjän päällä. Siinäpä opposition käsitys budjetista. Porvarillinen media säestää ja persutkin persuuntuvat, porvarillisesti. Kuinkas muuten, kun pientalonpoikaisuus on katoavaa kansanperinnettä.

  Seuraavaksi esitän havaitsemani luonnonlain: jos kaksi urheilijaa ovat peräkkäin pitkänmatkan juoksun loppusuoralla ja hyvin ravittu urheilija johtaa, niin lopussa perässä tullut laiha urheilija voittaa kisan. Laki ei välttämättä pidä paikkaansa, mutta poikkeus vahvistaa säännön, sanotaan.

  Saattaa olla, että pankitkin ryhtyvät vielä maksamaan talletuksille kunnon koron jahka osinkojen maksaminen kielletään tai verotetaan olemattomiin. Näin talletukset palaisivat pankkiin ja korko alkaisi ohjata taloutta, kuten vanhaan hyvään aikaan. Nykyisinhän pankkijärjestelmä on vain haitake, joka jarruttaa talouden kehitystä erilaisine ryöstön muotoineen.

  Vihreä poliittinen ideologia on sangen perustelematon. Sille en ole nähnyt mitään teoriaa, muusta järjellisestä puhumattakaan. Kommunistit sentään kehittivät kokonaisen tieteen, mutta vihreillä ei ole käsitystä edes siitä mitä varten he ovat olemassa. Luonto on vihreässä aatteessa nostettu kaapin päälle ja tämän kaapin päällä olevan luonnon vuoksi ihmisen pitäisi uhrata erilaisia asioita, kuten lopettaa punaisen lihan syöminen ja polttomoottorilla ajaminen sikäli mikäli moottori käy fossiilisilla polttoaineilla.

  Oma lukunsa ovat koppakuoriaiset. Miksi pitää varoa, ettei vahingossa tallo ötökkää? Tai suurpedot, miksi suurpedoille annetaan oikeus lorvia ihmisten ilmoilla lupaa kysymättä? Maailmasta on kadonnut mittavat määrät erilaisia eliöitä ja olioita sukupuuttoon. Mitä me teemme suurpedoilla, koppakuoriaisilla ja pystyyn lahoavilla rakennuksilla? Olisi vähintäänkin selventävää kehitellä jonkinlainen teoria tai selitys sille, miksi kaikki tämä mielenköyhältä vaikuttava suojeleminen on tarpeellista.

  Jäiden sulamistakin pelätään ja hypitään suoraan sanottuna seinille, vaikka jäiden sulaminen on aivan normaali ilmiö. Eikä siitä vedenpinta ole ainakaan ennen noussut, että jäät järvestä sulavat. Pikemminkin pitäisi suojella laitureita kuin jäitä järvessä.

  Kuvassa on päijät-hämälainen sorsa vuosien takaa. Koska sorsat asustavat ympäri vuoden Pikku-Vesijärven rannalla, niin kysymyksessä lienee aito, perussuomalainen, sorsa.

  Sorsa

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Tiedätkö mikä on maailman yleisin roska?

  3.6.2020

  Tiesitkö, että maailman yleisin roska, tupakantumppi, on ympäristömyrkky. Olemme kehittäneet yhdessä Suomen ASH ry:n kanssa Tupakoinnin ympäristövaikutukset -visan jossa voit testata kuinka paljon tiedät tupakoinnin ympäristövaikutuksista.

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

 • Hyvää äitienpäivää!

  10.5.2020

  Älypää haluaa toivottaa kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

  Muista myös kokeilla Älypään perinteistä Äitienpäivä-visaa.

Lue lisää tiedotteita