Ilmastonmuutoksen epistemologiset perusteet - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Ilmastonmuutoksen epistemologiset perusteet26.8.2019 klo 16:48

  Arvelen, että ilmasto alkoi muuttua sillä hetkellä, kun ihminen ryhtyi ajattelemaan. Siksi olisikin parasta, että ajatteleminen lopetettaisiin. Näin ilmastonmuutoskin todennäköisesti pysähtyisi. Paljon voitettaisiin jo sillä, että joukko epämääräisiä tutkimuslaitoksia lopetettaisiin. En näe mieltä sen enempää ajattelemisessa kuin tutkimisessakaan, koska kerrotaan, että ihmisäly, kuten kaikki muukin, on syntynyt sattumalta. Ihan piruuttaan, ilmeisesti. Miksi siis vaivata päänuppiaan ajatteluksi kutsutulla ilmiöllä, kun siitä ei ilmeisestikään ole mitään hyötyä? Asiat tapahtuvat tai ovat tapahtumatta ihan sattumapohjalta. Jumalan sanaan vetoamisestakin saanee nykyään tuomion.

  Niin ikään olen miettinyt kysymystä nurmikon syömisen järkevyydestä. Eikö punaista lihaa ja kananmunia voisi syödä entiseen malliin? Mitä varten ihmisen pitäisi syödä nurmikkoa? Lienee kaukaa haettu ajatus, että nurmikkoa syömällä ilmasto lakkaisi muuttumasta. Sattuman periaatteen mukaisesti ilmasto joko muuttuu tai ei muutu söimmepä nurmikkoa tai emme. Eikö nurmikon syönnin voisi korvata vaikkapa kuitujen syömisellä? Tukevan liha-aterian päälle, tai ennen sitä, voisi nauttia lusikallisen kuituja ikään kuin kyytipojaksi ja kaikki ilmasto- ja terveyskysymykset olisivat sillä ratkaistut. Kuiduthan, siinä missä nurmikkokin, estävät lähes kaikkien ravintoaineiden imeytymisen, joten eipä kerry sen enempää rautaa kuin kolesteroliakaan elimistöön, kun kaikki hulahtaa alas pytystä. Jopa normaalia rivakammin.

  Enää puuttuu se, että sukupolvien väliin tehty kuilu liitetään ilmastonmuutokseen. Jokin tutkimuslaitos mitä luultavimmin vahvistaa papereihin ja tilastoihin vedoten, että korkeat, tai ainakin pienet, eläkkeet ovat pääsyy ilmastonmuutokseen, joten jo tästä syystä pitää eläkkeitä leikata rankalla kädellä tulevien sukupolvien hyväksi. Nythän vasta pääasiassa politiikan juovuttama nuoriso on metelöinyt asiasta. Siitäkin huolimatta, että tulevat sukupolvet elävät nykyisiä kauemmin ja voivat siitä syystä työskennellä pitempään ja maksaa ihan itse omat eläkkeensä, avaruusaluksensa ja muut tykötarpeensa.

  Vierumäki on taajama Heinolan kaupungin eteläosassa. Asukkaita Vierumäellä kerrotaan olevan 900-1000 kappaletta (Wikipedia). Lahteen Vierumäeltä on matkaa 25 kilometriä ja Heinolaan 13 kilometriä. Suomen Urheiluopisto sijaitsee Vierumäellä Valkjärven rannalla. Urheiluopisto perustettiin vuonna 1927 Lauri ?Tahko? Pihkalan aloitteesta. Sen merkiksi, tai ihan muuten vain, on alueelle pystytetty Tahko Pihkalan patsas. Se seisoo komeasti uimahallin edessä.

  Urheiluopistolla saa ajan kulumaan mukavasti. Asunnot ovat tilavia ja hyvin varusteltuja saunoineen kaikkineen. Kiuaskivet tosin saapuivat vasta lähtöpäivänä, joten yksi ajatus on varustautua kivikassin kanssa, kaiken varalta. Tokipa kiviä oli kiukaassa ennestäänkin, mutta kivien harvalukuisuuden vuoksi kiukaan vastukset saattoivat tuottaa löylyä kivien lisäksi. Jää nähtäväksi ovatko hemoglobiiniarvoni kohonneet. Onhan oletettavissa, että rautaiset löylyt lisäävät raudan määrää myös punasoluissa. Toivossa on hyvä elää. Joka tapauksessa viikon aikana ehti mukavasti harjoittaa parikymmentä kilometriä silkkaa ratajuoksuakin. Juoksun lisäksi on mahdollista harrastaa vaikka mitä, muiden muassa järvellä kellui useampi sup -lauta ja sen päällä ihminen. Golfareita alue suorastaan vilisi.

   Vierumäki

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

 • Hyvää äitienpäivää!

  10.5.2020

  Älypää haluaa toivottaa kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

  Muista myös kokeilla Älypään perinteistä Äitienpäivä-visaa.

 • Hauskaa vappua!

  30.4.2020

  Hauskaa vappua kaikille Älypään pelaajille!

  Tiedätkö montako rusinaa laitetaan litraan simaa? Vapun visaisimmat kysymykst löydät perinteisestä Vappu-visastamme.

Lue lisää tiedotteita