Kadonneen telkän metsästys - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Kadonneen telkän metsästys6.9.2019 klo 17:59

  Politiikka on merkillistä. Se on yhtä merkillistä kuin demokratia. Jokaisella on kummastakin ihan ikioma käsityksensä.

  Wikipedia määrittelee demokratian siten, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa. Demokratia -sanan kerrotaan tulevan sanoista demos, tavallinen kansa, ja kratos, joka tarkoitaa valtaa ja hallitsemista.

  Nykypolitiikkaa tehdään liikeyritysten hengessä. Julkinen valta on ikään kuin sisäistänyt yritysmaailman johtamisideologian ja toteuttaa sitä yritysjohdon ja sen omistajien otsanrypistysten mukaisesti. Media, lehdistö, tuo vallan vahtikoiraksi kutsuttu, seuraa tätä samaa rahan ideologiaa kuin varjo pientä kulkijaa. Demokratia puolestaan tarkoittaa sitä, että yritysjohtaja valitsee sopivaksi katsomansa ehdokkaan ja lahjoittaa tämän vaalikassaan muhkean summan, jotta saa haluamansa päätökset.

  Suomi on jo läpiporvarillistunut, suorastaan porvarismista ympäripäissään. Edes juuri alkanut BB ei tee tästä poikkeusta. Rahna, kuinkas muuten, liikuttaa kaikkea. Siitäkin huolimatta, että uunituoretta BB:tä hehkutetaan uusien maailmojen avaajana kaikille kaavoihin kangistuneille epäurbaaneille. Ainakaan allekirjoittanut ei ole ymmärtänyt käydyistä ?keskusteluista? höykäsen pölähtävää. Talo muistuttaa lähinnä virikeköyhää kanalaa.

  Valtakunnan kannalta olisi tärkeää, että edes Keskusta saisi politiikkansa ihmisen näköiseksi. Muuttuminen voi olla vaikeaa, koska Suomi elää puujalkansa varassa ja siihen liittyy monta kiperää poliittista kysymystä. Siksi olisi hyvä selvittää sekin seikka, elääkö Suomi tosiaan puujalan varassa vai urbaanisti Helsingissä paitoja pesten. Ainakin ulkoparlamentaaristen häirikköjen mukaan Suomen kannalta olisi parasta, jos kaikki asuisivat Helsingissä, jolloin urbaanit rahat eivät valuisi maalaisten tukiaisiin ja muiden urbaanista vajeesta kärsivien ?elättien? ylläpitoon. Promillemiljonäärit ovat niin ikään hurjina. Jokaisen pitäisi miljonäärin mukaan olla sorvin ääressä kasvattamassa miljonäärisuvun pääomia, tai ainakin yhtä, jos useampaa ei ole.

  Keskusta on ollut pitkään patriarkaatin luvattu maa. Siksi olisi aika muuttaa tämä mielikuva, tuoda kuvaan jotakin dynamiikkaa, joka puhuttelee ihmistä asuinpaikasta riippumatta. Vaarana vaanii kuitenkin leimautuminen krooniseksi kikyksi, rakennemuutokseksi ja pahimmassa tapauksessa sotakouhoksi. Kohta nimittäin pitää ostaa lentokoneita. Paras vaihtoehto puheenjohtajavaalissa olisi valita kaksi puheenjohtajaa, jos ei useampaa löydy. Mutta jos vain yksi on mahdollinen, niin kannattanee valita lahkeeton vaihtoehto. Vasemmistoliitto ainakin näyttää saaneen uutta kiinnostavuutta, kun se on alettu mieltää uudenlaiseksi poliittiseksi voimaksi, lähinnä energisen pj:nsa vuoksi.

  Telkkä on sorsien heimoon kuuluva kokosukeltaja. Sen tunnistaa nopeasta ja viuhuvasta lentotavasta. Telkkä juolahti mieleen oheisen kuvan pöntöstä, joka voi tietysti olla muukin kuin telkän pönttö. Kesälle saattaa käydä pahimmassa tapauksessa kuten pöntön mahdolliselle asukkaalle. Tosin täyttä varmuutta ei ole siitä, mitä sanonta lähteä kuin telkkä pöntöstä, tarkoittaa, mutta ilmeisesti kuitenkin sangen nopeaa poistumista. Toisaalta, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kesää ei enää välttämättä seuraa syksy, vaan intiaanikesä. Intiaanikesä tarkoittaa Wikikirjan mukaan lämmintä ajanjaksoa, joka tulee syyskylmien alettua.

  Jos ihminen kyllästyy Windowsiin, helpoin vaihtoehto tilalle on Linux Mint. Se on kuin Windows, joten siirtyminen ei muuta hiusten väritystä millään tavalla. Googlen hakukoneeseen kyllästyminen on ongelmallisempi, Googlelle pitäisi joka tapauksessa löytää, vaikka lakisääteisesti, parempi vaihtoehto. Esimerkiksi Bing tai Yahoo.

  Telkkä

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Yhteisövisat päivittyivät

  8.10.2019

  Olemme päivittäneet tänään Älypään yhteisövisojen pelimoottorin uuteen versioon, joka ei vaadi selaimeen asennettavaa Adobe Flash playeria toimiakseen. Voit nyt pelata Älypään yhteisövisoja vaikkapa älypuhelimellasi!

 • 1930- ja 1940-luvut lisätty Vuosikymmenet-visaan

  2.9.2019

  Kuinka hyvin tunnet 1930- ja 1940-lukujen tapahtumat? Älypään Vuosikymmenet-visa jatkaa kulkuaan seuraaville vuosikymmenille, joten käy testaamassa, mitä kaikkea tiedät tuosta aikakaudesta. Mukavaa aikamatkaa menneeseen!

 • Kokeile uutta Klondike-pasianssia!

  3.7.2019

  Olemme päivittäneet suositun Klondike-pasianssimme uuteen versioon. Päivitetty versio toimii myös tablet- ja mobiililaitteilla.

Lue lisää tiedotteita