Maapalloa pelastamaan - Blogi - Phil Decker - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: Maailma sanoin ja kuvin

Blogi aloitettu: 25.5.2007
Blogimerkintöjä: 1 kpl
 • Maapalloa pelastamaan16.9.2019 klo 16:50

  Maapallon pelastaminen näyttää rankalta puuhalta. Etenkin, kun se aloitetaan noukkimalla murusia. Ongelma piilee siinä, että murusia keräämällä pallo voi pilaantua kelvottomaksi ennen kuin tavoite saavutetaan. Poliittisen johdon toimenpiteet eivät ole tehokkaita. Sitä paitsi en ymmärrä miten kettutarhauksen lopettaminen tai nakkikeiton syömisen lopettaminen vaikuttaa säätilaan?

  Punaisen lihan tuottamisen ja syömisen lopettamisen sijaan ehdotaan tiloille hankittavaksi siniveristä nautakarjaa. Näin lihan väri muuttuisi, mutta karjankasvatuksen periaate sinällään pysyisi entisellään. Siitä taas ei allekirjoittaneella ole tietoa vaikuttaako lihan väri ilmastonmuutokseen, mutta terveydentila kuuleman mukaan kohenee kattavasti. Syöpä jää tulematta. Terveydenhoidon kustannukset supistuvat niin ikään ja ministeriö voi näin ollen lopettaa horinansa priorisoimisesta.

  Mutta jos ministeriö on suorastaan addiktoitunut priorisoimiseen, eli ihmisten hoitamatta jättämiseen, niin ehdotan, että priorisointi aloitetaan latvasta: ministerit ja poliittiset päättäjät jätetään ensimmäisinä hoitamatta. Uskon esimerkin voimaan.

  Sen sijaan, että terveydenhoidosta pyritään säästämään, niin järkevintä olisi lisätä resursseja, jotta väestö saataisiin pysymään toimintakykyisenä. Vaikka kuinka eläisi porvarillisen median tarjoaman terveystiedon mukaisesti, niin sairaus on silti mahdollinen. Syy on ehkä siinä, ettei porvarillisen median välittämä tieto ole paikkansa pitävää, vaan kenties jopa ideologisesti värittynyttä. Porvarihan pitää itseään obektiivisen tiedon lähteenä, siis tiedon, jolla ei ole mitään tarkoitusta, kenties mitään muuta kuin porvarillista tarkoitusta.

  Pitkää luulin, että esimerkiksi etunojapunnerukset ovat terveellisiä, mutta vasta äskettäin luin, että terveysvaikutukset alkavat vasta 40 punnerruksen jälkeen. Nyt näyttää siltä, että olen tehnyt joka aamu 20 turhaa punnerrusta. Toki 30 punnerrusta olisi mahdollinen voimakkaasti kasvolihaksia rypistäen, mutta se ei ole mukavaa, eikä sekään järkevää. Myös aerobista harjoittelua olen tehnyt väärässä uskossa luullen sitä terveyttä edistäväksi. Mutta porvarillisen median jakaman tiedon mukaan syöpä tulee, jos harjoittelee liian vähän, mutta syöpä tulee myös, jos harjoittelee liian paljon, joten johtopäätös lienee, että terveyden ylläpitäminen on nykytiedon perusteella erittäin haastava tehtävä.

  Kuvassa on Valkjärvi Vierumäellä. Järven pinta-ala on Wikipedian mukaan 3.1 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Saaria ei järvessä ole. Saari kuuluu Kymijoen vesistöön. Liikuntakeskus on järven takana, kuvan katsojan silmien edessä, kapeikon kohdalla on näkyvissä sup -lautoja melojineen, jos erottuvat. Kuvan pienentäminen on nyrhinyt tarkentavat pikselit vähiin.

  Kuvasta voi havaita, että jäät ovat sulaneet Valkjärvestäkin. Näyttää siis siltä, että ilmastonmuutos on jo Päijät-Hämeessä. Täytyy laittaa seuraavan kerran lautaselle vähän enemmän salaattia.

  Valkjärvi

  Takaisin blogimerkintöihin


Älypää tiedottaa

 • Tiedätkö mikä on maailman yleisin roska?

  3.6.2020

  Tiesitkö, että maailman yleisin roska, tupakantumppi, on ympäristömyrkky. Olemme kehittäneet yhdessä Suomen ASH ry:n kanssa Tupakoinnin ympäristövaikutukset -visan jossa voit testata kuinka paljon tiedät tupakoinnin ympäristövaikutuksista.

 • Millainen insinöörit olisit?

  25.5.2020

  Kiinnostaisiko tietää minkä alan insinööri voisit olla? Voit nyt selvittää tämän uudessa Tulevaisuuden insinööri -testissämme! Testin jälkeen voit osallistua 50 euron arvoisten SuperLahjakorttien arvontaan.

  Testi on kehitetty yhteistyössä Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

 • Hyvää äitienpäivää!

  10.5.2020

  Älypää haluaa toivottaa kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

  Muista myös kokeilla Älypään perinteistä Äitienpäivä-visaa.

Lue lisää tiedotteita