Blogi aloitettu: 30.8.2008
Blogimerkintöjä: 55 kpl
 • Blogipäivitys..:)22.3.2014 klo 07:01

  Pitäsköhän tänne jotain pitkästä aikaa väsätä..:O Aika menee jotenkin kuin siivillä vaikken tällä hetkellä oo töissä..:O Kevät on hirmu pitkällä vaikka ollaan vasta maaliskuun puolessa välissä. Talitintit on jo yli kuukauden laulanu titityytä ja rakennelleet kait pesäänsä siinä ohessa..:) Jonkinlainen takatalvi iski viime viikolla ja lunta tuprutti useita senttejä. Eilen satoi rakeitakin. Vähän outoja nää kelit nykyään..:O Ilmastonmuutoksesta johtuu kaikki nää mun mielestä..:O Keuhkot (sademetsät) on hakattu olemattomiin ja maapallo reagoi näihin sitten tollai..:O Paikoissa jossa ei ikinä olla lunta nähty...saattaa tulla hirveitä lumimyräköitä. Afrikassa yms. Siinä onkin ihmisillä selviäminen jos talvi iskee tollaseen paikkaan. Ei oo tottuneet olemaan hirveän kylmässä. Yhtä äkkiä saattaa olla pakkasta ja sataa lunta..:O Eikä oo ollenkaan kirkossa kuulutettu että jos reissaat johonkin "lämpöseen" lomakohteeseen ettei sielläkin satais lunta..:O En tiiä noista sitten että pitääkö niistä matkustajan saaha jotain takasin rahallisesti  jos on ollu menossa aurinkorannalle jossa sitten tuliskin lunta..:O Kyllähän sitä lunta täällä meilläkin on...yleensä joo. Sitä mieltä olen että Suomen lämpötilakin tulee lämpenemään tästä edelleen ja kohta ei luultavasti enää tuu kunnon talvea ollenkaan...no...nähtäväks jää. Nää on vaan näitä mun arvailuja. Luonnoneläimet vähän säälittää. Siili lumessa ei oo mukavaa katottavaa ollenkaan...se on ihan mahollista nykyään nähä tollanenkin ilmiö. Ihmisen viisaus onkin ihmisen tyhmyyttä. Tarkotan tolla sitä että kun jossain vaiheessa jostain syystä noita sademetsiä ollaan alettu hakkaamaan...niin se kolahtaa tavallaan omaan nilkkaan. Ihmisen pitäs osata käyttää aivojaan kun ne on meille annettu. No...jälkiviisautta kai tääkin on. Toivottelen kaikille hyvää keväänjatkoa tänne..:) Kesä lähestyy...saas nähä millanen kesä.

   

   


 • I m dreaming of a white chrismas...22.12.2013 klo 07:42

  Ja uneksia siitä nyt saakin...siis valkeesta joulusta..:( Vettä on tullu viime päivinä ku Esterin peestä eikä lumesta oo ku pieniä jäisiä kökkäreitä teiden varsilla..:O Miten pukki pääsee aattona tulemaan...siinäpä pulma..;) Ei vaan oikeesti. Joulutunnelmaa ei saa väkisin tekemällä. Se joko on ihmisen sydämessä jo valmiina...tai sitä ei ole. Muistan yhen joulun lapsuudesta kun eräät mun sukulaiset murehti kun ei tuntunu yhtään joululta...istuivat masentuneena tonttulakit päässä aattona jne. Itellä on jonkunlainen joulutunnelma tullut hetkellisesti kun oon muistellut lapsuudenjouluja..:) Sillon oli jännää kun ootettiin pukkia ja kun asuttiin talossa jossa oli puiset portaat ni kuulu hirveä narina kun pukki nousi niitä pitkin ja paukutti sitten sauvallaan oven pieleen ja huuteli että "Onkos täällä kilttejä lapsia"..:D Joskus ku ol tullu veljen kans tehtyä jotain kolttosia...eli pahuuksia ni vähän pelollakin ootettiin pukkia. Naapurin setähän se sieltä naamarin alta yleensä näkyi vaikka vanhemmat väitti että se on ihan oikea joulupukki ja tullu kaukaa Korvatunturilta..:))) Siinä riitti pienellä sydämmellä ihmettelemistä että miten pukki voi olla niin samannäkönen ku naapurin setä..:D Hirveästi ei lahjoja siihen aikaan saatu. Yleensä uuet värityskynät ja paperia tms. Sitäkin pakettia piti puistella vaikka tiesin mitä siellä oli..:))) Se puisteleminen kuulu jouluperinteisiin...ja salaa pakettien puristeleminen..:) Voi niitä ihania lapsuuden jouluja...ihan tulee ikävä kun alkaa muistelemaan niitä..:( Sillon oli mun isäkin vielä elossa...sekin saa vähän haikeudella muistelemaan niitä jouluja..:( Tänä joulunakin sytytän isän ja muiden rakkaiden muistoks kynttilän hautausmaalle..:) Levätköön rauhassa kaikki rakkaat. Paljon jäi heistä ihania muistoja joita voi kertoa omalle lapsellekkin. Tyttö kun oli pieni vielä niin hän silmät suurina kuunteli kun kerroin omista lapsuuden jouluista joskus..:D Mulla on omat jouluaskareet vasta alkutekijöissä taas kerran. No...lahjat alkaa olemaan "pulkassa"...mutta siivoukset vasta suunnitelmissa. Kinkku on sulamassa ja se paistetaan aatonaattoyönä...ja voi sitä taivaallisen ihanaa tuoksua...No eihän sillon pysty kunnolla nukkumaan..;) Toivottelen kaikille Oikein Ihanaa ja Rauhallista Joulua..:) Eiköhän se joulumieli pikkuhiljaa täytä kaikkien sydämmet..:)

   


 • I`m singing in the rain5.11.2013 klo 09:39

  Hirveen sateista on ollut viime päivinä. Sade tulee vetenä kun on lämpöasteita. Minä tykkäisin että tulis jo lumet maahan. Lähinnä sen takia ettei tuo meijän koira kuraantuis niin hirveesti. Samojedi...ja valkonen turkki...:O Voitte kuvitella miltä se näyttää kun tollaseen kurakeliin lähtee sen kanssa lenkille..:O Sille pitäs hankkia oma kurahaalari...mutta kun ovat niin hirveen kalliita niin ei oo tullu hankittua. Pienikin koiranhaalari maksaa jo yli sata euroa..:( Tietysti sellasen vois yrittää ite tehä...ja mittojen mukaan..:D Nooh...jää tietysti tekemättä. Mulla on aina hirveesti suunnitelmia ja monet asiat jää ikävä kyllä puolitiehen. Kesälomalle jäädessäni suunnittelin että teen ite pienen vessanmaton. No...ne langat on ostettuna ja edelleen tuolla pussissa. Seuraava innostukseni kohde oli tehä ite pipo. Juuh...lopputuloksen varmaan arvaatte..:O En oo sitä ees alottanut..:O Pitää ilmeisesti nyt ottaa niskasta kii itteeni ihan oikeesti. Toisaalta...oon kuullu sanonnan että "hyvin suunniteltu...on puoliks tehty"..:))) No nää jutut oon ainakin suunnitellu hyvin..:D Mutta joo...asiasta toiseen taas. Pyhäinpäivä oli viime viikonloppuna. Ei tullut käytyä haudoilla. Kotona polttelin kynttilöitä edesmenneitten rakkaiden muistoksi ja itkeskelin pitkin päivää. Jotenkin oli vaan niin hirveän herkässä itku sillon..:( Noita juttuja kun ei tuu hirveän usein mietittyä...ja sitten kun pysähtyy aattelemaan esimerkiks jotain rakasta ihmistä joka ei enää oo täällä meidän joukossa...niin valtaa sitten ikävä yllättäen..:( Taas meinaa ahdistaa kun menen kauppaan..:O Jouluhysteriaa valmistellaan täyttä päätä. Siis on joulukalenterit ja koristeet ja jopa kinkkuja ja laatikoita ilmestyny kauppoihin. Ei tosta nyt sen enempää...mutta tulee välillä mieleen että kun ei jouluun oo enää kun vajaa kaksi kuukautta. Nooh...tänä vuonna otan iisisti. Lupaan..:) Jos alkasin hössöttää vasta aaton aattona..:D Tai toisaalta voisin alkaa hössöttämään jo hyvissä ajoin...ei sitten tulis niin kauhee paniikki..:O Hmmm...siinä onkin miettimistä taas..:O Toivottelen kaikille tätä blogia lukeneille oikein hyvää loppuvuotta..:) Koitan tehä parannuksen tässä blogien kirjottamisessakin että tulis vähän useammin näitä tänne kyhättyä. Iloa ja kaikkea hyvää tasapuolisesti kaikille ja tsemppiä elämään. Ei tää aina niin helppoa ole...mutta sitten osaa ehkä arvostaa niitä pieniä hetkiä jolloin on helpompaa..:)


 • Syksyä pukkaa..:)12.9.2013 klo 09:25

  Tuli mieleen käydä tätä blogiakin välillä päivittämässä..:) Kesä meni menojaan. Syksy on tullut. Tyttö sai päästötodistuksen yläasteelta ja siirty ammattikouluun opiskelemaan. Aika on kulunut tosi nopeesti. Tuntuu että tyttö oli vasta hetki sitten ihan pikkunen vauva jota pidin sylissä. Nyt on jo pidempi kun minä. Tulevaisuudensuunnitelmia ja unelmia ei häneltä näytä puuttuvan. Tulee ihan oma nuoruus mieleen kun kaikki oli vielä avoimena eessä. Pitäs yrittää jaksaa tukea tollasta murkkuiässä taistelevaa "lasta". Mutta välillä on pakko vähän hidastaa tahtia kun ei tunnu suunnitelmilla olevan mitään rajaa. Unelmia saa ja niitä pitääkin olla. Olen joskus nähny sellasen kortin jossa oli teksti: "Elämä ilman unelmia...on kuin kesä ilman kukkasia". Ja näin se on oikeestikkin..:) Unelmat antaa voimaa elämään vaikkei ne kaikki aina toteutuiskaan. Unelmissa ihminen pystyy monesti sellaiseen mihin ei oikeasti ole edes mahdollisuutta pystyä. Mutta silti niistä saa voimaa..:) Unelmilta ei pidä katkasta siipiä. Se on pahinta mitä voi toiselle tehdä. Unelmat voi olla jollekkin ihmiselle ainoa syy elää. Niitä ei pidä väheksyä. Olen viime päivinä ihaillut lenkkipolun varrella olevia vaahteroita. Ne kun ihan loistavat syyspuvussaan. Kirkkaanpunaisesta tummanpunaiseen ja keltaiseen ja oranssiin vaihtuvat lehtien värit on tosi kaunista katseltavaa. Joka kerta tekis mieli kaivaa kamera esiin kun niitä näkee. On ne niin mahtavia luonnon taideteoksia. Toivottelen kaikille mukavaa syksynjatkoa. Pimeetä ja sateistahan tää aika enimmäkseen on. Mulla on tapana jo polttaa kynttilöitä niin ne piristää iltaa..:) Palaillaan taas kunhan ehditään..:)


 • Vappuna 20131.5.2013 klo 09:16

  Lunta on edelleen maassa...lähinnä sellasia lumiaurojen tekemiä kasoja jotka sulaa hitaammin. Kelit on olleet tosi epävakaisia ja jos esimerkiks lähen koiran kanssa lenkille ja on aurinkoinen sää...saattaa ykskaks yllättää raekuuro..:O Aika ihmeellisiä nuo kelit nykyään...kait johtuvat ilmatilan muutoksesta kaikki. Nyt eletään siis vapussa ja tuntuu jotenkin hassulta tuo vuosiluku 2013...ihan ku joku elokuva olis kyseessä. Onkohan tää epäonnen vuosi kun tossa on luku 13...toivotaan että ei..:O Minä vietän jo kesälomaani joka sekin on vähän hassu asia...viettää kesälomaa jo näin aikaisin. Mutta...siihen on syynsä että se on näin aikasin ja jääköön se salaisuudeksi että miksi näin on. Koiran kanssa lenkkeillessä ollaan bongattu leskenlehtiä...ja koira yrittää pistää ne poskeensa heti..:D Joutseniakin täällä on jo näkynyt..:) Pikkuhiljaa alkaa jäät lähteä tosta läheisestä järvestä...joten kesä tulee vaikka välillä tuntuu että tuleeko se ollenkaan tänä vuonna..:O Tänään aattelin käyä syömässä tämän kevään ensimmäisen tötteröjäätelön. Nuo jätskikioskit on auenneet näin vapuksi sopivasti..:) Kissakin meillä on...tuo Roope jota nyt taas mouruttaa kovasti kun ei sitä olla leikattu. Se ihmettelee kun en aamusin nousekkaan samaan aikaan kun sillon ku lähen töihin...eikä se anna mun nukkua vaan tulee ottamaan varpaasta kiinni kynnellään. Se on maailman paras herätyskello kyllä..:))) Pomppaan sängystä ylös varmaan sadasosasekunnissa vaikka kuinka väsyttäs..:O Kohta lähen ton meidän samojedin kanssa lenkille ja toivottelenkin teille kaikille Oikein Hyvää Vappua..:)

   

   


 • Kevättä ilmassa viimein24.2.2013 klo 08:45

  Härkäviikot alkaa olla mennyttä aikaa..:) Kevät tulee kohisten ja sen huomaa pikkulintujen touhuistakin. Kova liverrys käy ulkona jo ennen kun aamu kunnolla valkenee..:))) Lämpenevää keliä on jo luvattu ja lumet kai alkaa pikkuhiljaa sulaa pois...Siis kohta ollaan maaliskuussa ja viimestään sillon ne saa kyytiä. Päivät pitenee ihan silmissä...Joka päivä huomaan kuinka taas on myöhempään valoisaa...ja se piristää tosi paljon. Mulla on tapana ottaa päiväunet töiden jälkeen. Nyt kun on niin valoisaa niin ei tule enää uni välttämättä silmään. Eli ihan selvästi huomaa sen kuinka tärkeetä valo on ihmiselle. Keväällä ja kesällä ihminen piristyy kun on valoisaa. Talvella on väsynyt olo kun on pimeää melkein koko ajan. Onneks on vitamiinit keksitty niin niillä voi korvata ees vähän tota "valonpuutosta"..:) Kohta lähen koiran kanssa lenkille ja nauttimaan ulkoilusta. Aurinko ei paista tällä hetkellä...mutta keli on tosi mahtava. Ei ole liian kylmä...eikä sada mitään. Toivottelen kaikille mukavaa keväänjatkoa..:) Kohta ollaan vuoden parhaassa ajankohdassa taas...eli kesässä. Aika kuluu niin nopeasti että ei meinaa pysyä mukana edes..:D


 • Taas tultiin Jouluun23.12.2012 klo 07:15

  Ainakin maa on valkeana niinkun laulussa lauletaan. Ihmisillä on hirveä kiire niinkuin aina näin joulun lähestyessä. Sitten kun aatto koittaa niin kiire onneksi häviää. Kiire on tosi stressaava juttu...Ite oon hirmu kova stressaamaan asialla ku asialla. Sen oon huomannu että asioilla on yleensä tapana järjestyä jossain vaiheessa ja stressi on siis ollut ihan turhaa. Mutta minkäs voin luonteelleni. Monesti tulee stressattua muidenkin asioilla omaa mieltä. Se on ihan älytöntä. Kait se on jonkinasteista välittämistä läheisestä ihmisestä sitten tai tuttavasta. Jos mulla olis taikasauva ni maailmassa ei olis yksinäisiä eikä sairaita eikä surullisia ihmisiä. Kaikille riittäs ruokaa...ei olis sotia. No...voihan sitä pyytää joulupukilta lahjaks tänä vuonna...:) Minä oon ollu tosi ilkeä tänä vuonna enkä ansaitte mitään lahjoja. Pukki sais tuua mulle risuja jos se olis oikeesti olemassa..:( Se mikä musta on kummallista...on se...että ihminen voi satuttaa toista ihmistä tietämättä siitä ees ite. Nää on ehkä vähän kummallisia ajatuksia taas...mutta näin se kuitenkin on. Minä en haluais ikinä ketään ihmistä loukata enkä satuttaa...silti sitä tapahtuu. Toivottelen teille jotka mun kirjotuksia mahollisesti luette...Parempaa Uutta Vuotta ja siunausta ensi vuodelle...sekä tietysti Oikein Hyvää Joulua!!!

   


 • Syksyisiä ajatuksia20.10.2012 klo 07:19

  Pitäs jotain blogintapaista yrittää kehitellä...tai lähinnä ajatuksia jotka jyllää päässä...Ulkona on ollu tosi sateista viime päivinä...alkuviikosta luvattu tännekkin jo jopa lunta. Lappiin sitä on jo tullutkin uutisten mukaan. Luonto valmistautuu pikkuhiljaa tulevaan talveen...myös eläimet siis. Siilit ovat kadonneet lyllertämästä...Muuttolinnut lähteneet etelään talven ajaksi...Jotkut luonnoneläimet keräilevät ruokavarastoja tulevaa talvea varten. Ihmiset kulkevat totisina ja viluissaan tuolla sateessa...En jaksa itekkään aina näyttää iloselta...vaikka työpaikan palaverissa meitä työntekijöitä tsempattiin siihen. "Iloinen mieli tarttuu"...näinhän se on...tiiän itekkin. Mutta ei aina vaan jaksa näyttää iloista naamaa. Se ennen pitkää kuluttaa ihmisen ihan loppuun jos pitää koko ajan esittää jotain muuta mitä on. Olen yrittäny pitää omana elämänohjeenani sitä...että jos tänään on ollu vaikeeta jonkun asian takia...niin huomenna on helpompaa..:) Näin kun ajattelee...niin jaksaa paremmin taas eteenpäin tätä synkkää syksyä. Ja...vaikka ärsyttää kun joulusta jo liikaa touhotetaan taas ja näin hirveän aikasin...niin silti...Se on yksi talven kohokohdista ja jonkinlainen piristysruiske arkeen..:) Tunnen monia ihmisiä jotka ei tykkää ollenkaan joulusta...ja suurin osa heistä on yksinäisiä tai siis yksinasuvia..:( Ymmärrän sen ettei oo kovin mukavaa yksin nököttää pitkiä joulunpyhiä kotosalla kun ei oikein mihinkään pääse kun on kaupatkin kiinni...Mutta...tääkin on tavallaan asennejuttuja...Minä tykkään olla kotona sillon kun on vapaata töistä..:) Nautin ihan vaan siitä kun saa olla eikä tarvii välttämättä lähteä mihkään...ja onhan tuo telkku keksitty ja tietokoneet...Näiden avulla pystyy pitämään kontaktia ihmisiin joita ei välttämättä koskaan nää tai näkee harvoin. Ystäviä on hyvä olla...jos ei muuten niin tätä kautta...että voi vaihtaa kuulumisia ja olla toiselle vaikka olkapäänä jos toinen sitä tarvitsee..:) Mua ainakin helpottaa kun saan jollekkin ystävälle kertoa jos on vaikeeta ja asiat mättää...Ei siihen tarvii sanoa yhtään mitään...riittää se että toinen kuuntelee...Monesti tulee vastaus..."ku en nyt tiiä miten sua lohduttas"...siis ei ole kyse siitä että pitäs lohduttaa...Se on paras lohdutus kun pystyy ja uskaltaa jakaa jonkun aran asian jonkun ihmisen kanssa johon luottaa..:) Luottamus toiseen on tärkeä asia...ja tässä tapauksessa tarkotan tolla luottamuksella sitä että jos joku kertoo asioitaan luottamuksella...niin niistä ei laverrella eteenpäin...Minä olen saanu takkiini ton asian takia ja luottamus on välillä ihan nollassa...Tuntuu ettei ole ketään kelle uskaltas kertoa kun kuitenkin taas asiat menee ulkopuolisten korviin ja siitä sitten vasta soppa syntyy..:( Se mitä ajan takaa...on että "ystävä on ihminen johon voi luottaa ihan satasella"...Heitä on vähän...mutta tiiän itekkin että sellasia ihmisiä on...ja joka sellasen löytää...suosittelen pitämään kiinni hänestä sillä tää ihminen on kultaakin kalliimpi..:) Nyt aamukahvia ryystämään...ja kohtapuoliin koiran kanssa vähän pidemmälle aamulenkille..:) Onneks ei taia tänään tulla sadepäivää...:) Toivottelen kaikille hyvää loppuvuotta ja kaikkea hyvää...Kiva jos jaksoit näitä ajatuksia lukea...Toivottavasti en masentanu ketään kun ei se ole tarkotus...Lähinnä näiden ajatusten tarkotus on olla mahollisesti tukena jollekkin toiselle. 


 • Eipä kummempia27.5.2012 klo 07:23

  Aamulla kun käytin meidän koiruliinin aamulenkillä niin oli tosi viileän oloinen ilma ulkona. Ei uskois kun päivät on olleet jo aika helteisen ja kuuman olosia että voi noin kylmetä yöks. No...ehkä vielä ei oo niin kesä kuitenkaan. Jotkut mun tutut on uskaltautuneet jo heittämään talviturkkinsa eli käyneet uimassa. Multa jää kyllä vielä menemättä veteen...huh...sen verran kylmää vesi vielä on. Mutta...mikäs kiire tässä..:) Kesä on vasta tavallaan edessä joten ehkä sitten jossain vaiheessa uskaltaudun ees kastelemaan itteni järvessä. Tänään on sit tytön synttäripäivä ja mummonsa tulee käymään ainakin. Ehkä kavereitakin jossain vaiheessa. Kakku on ollu tekeytymässä jääkaapissa eilisestä asti enkä oo palaakaan maistanu vaikka välillä mieli olis tehnyt..;) No...tänäänhän sitä päästään herkuttelemaan sitten..:) Mukavaa helluntaita kaikille..:) Jos ei heilaa helluntaina...niin ei koko kesänä. Höh...nuorempana olin ihan kauhuissani tosta sanonnasta ku en seurustellu kenenkään kanssa ni aattelin että joopa joo...nyt sitten kituutetaan koko kesän yksin..;))) No ne on vaan sanontoja...ei ne välttämättä pidä aina niin paikkaansa. Mulla on huomenna eka virallinen kesälomapäiväni ja olen miettiny että mitä kivaa keksisin? Taitaa mennä kyllä ihan siivouksen puolelle...tosin sekin on kivaa kun ei oo kiire mihkään. Tytöllä on vielä viikko koulua. Tiistaina lähtevät luokkaretkelle. Joten kesäloma häämöttää koululaisillekkin..:) Mukavaa kun on kesä..:)


 • Kesälomatunnelmia26.5.2012 klo 08:08

  Viimeinkin mun kesäloma alkaa..:) Siis nyt on viikonloppu ja maanantaina sitten on ensimmäinen lomapäiväni..:) Rankka vuosi on takana ja tuntuu että tää loma kyllä tulee ihan sopivaan ajankohtaan. Tytöllä on synttäriviikonloppu joten pitää alkaa rustaamaan kakkua hänelle. Kaikenlaista mukavaa puuhastelua on mielessä ja suunnitelmissa nyt kun ei tarvii lähteä aamuisin mihkään..:) Toivottelen kaikille muillekkin oikein ihanaa kesää..:) Koitetaan nauttia taas tästä vuoden ihanimmasta ajasta täysin siemauksin..:) Saas nähä uskallanko kesälomani aikana käyä uimassa..;)


Älypää tiedottaa

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

 • Vuosikymmenet-visa on edennyt 2000-luvulle

  24.5.2021

  2000-luku on täällä! Suomi voitti Euroviisut, kryptovaluutta bitcoin näki päivänvalon, popin kuningas Michael Jacksonin kuolema järkytti maailmaa ja Suomi sai ensimmäisen naispresidenttinsä. Vuosikymmenien uusin visa on nyt avattu, käy testaamassa tietosi 2000-luvusta

Lue lisää tiedotteita