Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 176 kpl
 • Hännällänsä hämmentää8.7.2007 klo 11:47


  Sormiloru

  Omistettu Ältsin sekä lapsenmieliselle että ahdasm.. aikuisemmalle lukijakunnalle, edelliset "run(n)oilut" siis poistettu valvojan/-jien pyynnöstä:

  Olin aina yksin,
  vaikka olimmekin kaksin.
  Hän sanoi minulle:
  "pois minun kolmiosta
  neliöitä valtaamasta".
  Ja minun oli siitäkin
  viisi väännettävä.

  Tämä kiukkuinen emäntä ottaa nyt pitkät tai toistepäin ajatellen, minä taisin tulla maaliin ekana : )
 • Piha ilman sadettajaa4.7.2007 klo 18:21

  Kun minä olin pieni ja MTV alkoi näkyä Suomen telkussa, näin siellä mustien poikien pyörivän vinhasti päällään, ilmottauduin het break-dance kursseille. Siitä todisteena yhä kelpo moonwalk ja kalju läntti
  päälaella. Siirryin Eurosportiin ja aloin harrastaa seinäkiipeilyä joka sittemmin jalostunut parkouriksi erityisesti kun nivelrikko alkoi tossa jot kaksvitosena syödä mun ammatissa niin tärkeitä käsiä. Palasin MTV:lle 90-luvulla ja hei kaikilla (mustilla) tytöillä oli napakorut ja kohta mullakin. Jossain vaiheessa hoksasin ett voi olla ihan perinnöllistä enkä siksi anna omien lasten katsoa  mit Jackasseja : )

  Sinällään oon mieltäny lävärit ja implantit aina miesten jutuksi.  Mun kaveripiirissä naiset kun tykkäävät lapsiaan imettää, mutt miehillä ei nännissä muuta virkaa kuin korun paikkana. Ja aina parempi yläpää kuin alapää. Pojat ovat kertoneet ett on keljua kun uidessa hiekka kertyy kasseihin tai se ett pöntöllä pitää istua kuin papparainen, jos ei nyt tosiaan ihan sadettaja olla halua. Jossain vaiheessa kun minä minä olin vielä vankilassa
  (töissä ja silleen), sai venäläisiltä pojilta poistaa (alapäästä) erilaisia hammasharjasta hiottuja helmiä joita olivat ajankulukseen kotikutoisesti ja partaveitsen kanssa nahkansa alle asentaneet, nekin tuppasivat tulehtumaan vaikka kuulemma tytöt kyllä tykkäsivät. Oi aikoja! Minä menin sittemmin (töihin) suljetulle, siellä tarkemmin keräsivät pojilta veitset pois.
 • Ei nimi miestä4.7.2007 klo 16:35

  Sinukauppoja vääntäessä tuli listakaverin kanssa nimet puheeks . Mun nimi Maryzeinhan ollu mulla vuosia, on kai väännös anglon Mary Janesta, mutta ite tykänny sanoa ett oon Mary Zein jossa Mary stands for "Meeri" ja Zein for "-seni", tyyliin "mitäs nyt Meeriseni?" Kun olin pieni, mun (iso)sisko Saara selitti mulle ett kaikki laulujen haikaillut Maryt ja Mary Janet tarkoittaa marihuanaa eikä mitään typsää. Olin tyrmistynyt. Mulla taipumusta naiivismiin ja sinisilmäsyyteen, vaikka sinällään vihreet ovatkin - silimät ja ideologiat. Taisi sisko väittää vielä ett Beatlesin "Lucy in the Sky with Diamonds" kertoo LSD:sta eikä Lucysta alkuunkaan. Mutt väärinkäsitysten korjaamiseks en oo pro marihuana-liikkeen immeisiä enkä LSD:tä ole maistanut vaikka mies WTC:n nurkalla sitä mulle tarjosikin edellisen boomin aikaan.

  Vielä tosta Maryzeinistä. On musta yhä kiva nimi. Kirjallisuuden (mun ykköshobby) vastaavia suosikkeja ovat mulle Eva Wein ja Rosa Liksom, nuo (taiteilija)nimet superia. Ja Miina Äkkijyrkkä on Loivalle myös hieno nimi, Miina muutenkin mun suosikkeja, onneks näen "Peltilehmäpatsaan/t" liki viikottain, siinä/niissä autonromut jalossa muodossa.

  Sadesään sattuessa jatkan blogistamista. Iski back to basics boomi ja meikistä luopumien jlk. (refer 1.7.07 kuvadokumentit), yritin luopua myös läväreistä. Ei onnistunut, vaikka talouden kaikki tongit jakarit ja putkipihdit olivat käytössä. Minä olen kasvanut niihin kiinni ja ne muhun : )
 • Vikapää30.6.2007 klo 21:18

  Mamin loma lopussa. Menneellä viikolla oltiin Tallinnassa, sai äiti pelata leikkinurkassa ja lapset tanssia. Kuulemma heinäkuussa säätkin lämpenevät, sitä tainneet hokea koko kesän. Mulle joka käyn etelässä pari kolme kertaa vuodessa, on Suomen kesä kuitenkin tällaisenaan aivan mainio. Tänäänkin Hietsussa mukavat rantakelit uintiin ja frisbeen heittoon, helteessä en tahdo jaksaa edes lukea.

  Tänään sain enkkuun vihdoin 20519, ollut kova loanheit.. skaba siitä listakaverin kanssa. Minä tosiaan hävisin, laji josta en kamalasti ole
  koskaan tykänny (mutt pääasia ett oon jälleen (niskan)päällä). Toivottavasti älyän heinäkuussa harrastaa jotain hyödyllisempää, vaikka matonpesua.

 • Less is more27.6.2007 klo 19:14

  Monessa asiassa juu. Stand up:ssa, blogissa niin ja meikin määrässä. Mua tänään nauratti myös Viagra-mainos, jossa pomomiehen ovessa oli kyltti: "supervising chief executive senior key account vice director E. Mannila" ja sitten kun itsetunto oli napilla paikattu riitti oveenkin pelkkä "E. Mannila".

  Tosta tuli taas mieleen ett oon minä kattonu telkkua pari muutakin kertaa tänä kesänä. Tommi Korpela jaksaa naurattaa Firman hörhönä pelastajakonsulttina juu joo ja odottaa täytyy kuinka murjottu silmäpuoli Jack selviää ihmisten ilmoille Shanghai- kipon ruumasta seuraavan vrk:n aikana. Nyt olo näin pomppu ett parasta kipaista hikilenkille Viikkiin.
 • Elämää Juhannuksen jälkeen25.6.2007 klo 20:07

  Niin onneksi sitä on. Harmittavat turhat hukkumiset, häkä, oksennus, liikennekuolemat. 

  Ei minuakaan naissukupuoli säästänyt hulluudelta
  yöttömänä yönä, vaan tavoistani tyystin poiketen katsoin telkkua: Sebastian Sylvester hakkasi puolustavan euroopanmestari Amin Asikaisen kanveesiin siinä jossain 11. erän loppupuolella. Oli hurjaa touhua. Mulla sitä katsoessa pala kurkussa ja niska jäykkänä. Sylvesterin sponsorihennaus (smith & nephew) selässä mainosti sentään haavanhoitotuotteita! Näen minä siinä sentään jotain koomista, vaikka näenpä minä yhä silmissäni senkin kuinka Mohammed Ali sytytti Atlantassa olympiatulen. Alinkin viimeinen iso ottelu päättyi "tekniseen tyrmäykseen 11. erässä" ja siitä tuli miehelle sairaalahoitoa vaativia neurologisia oireita. Anteeksi..

  piti kertomani juhannuksen jälkeisestä elämästä eli jo viime viikon
  lopussa alkaneesta heinäalesta. Ammuttiin alessa tytölle korviin reiät. On se ihme juttu näillä muksuilla: rokotuksesta voidaan vaikka pyörtyä kupsahtaa, mutta turhan
  kivun edessä ei inahdetakaan. Ollaan lävistysten perään koko perhe. Pojallekin hankittiin eka jo 8-vuotiaana, kun löytyi söhrimästä naamaansa parsinneulan kanssa. Mulla romurautaa kropassa niin paljon ett piippaan kohta turvatarkastuksessa. Niin juu enkä pääse kohta enää leikkaussaliin elävänä MRSA:n elatusmaljana.

 • Kiinalaisia korentoja Sara Hildenissä22.6.2007 klo 10:48

  Mami Tampereella. Hotlassa huh atleettinen ilmapiiri, het aulassa törmäsin Jukka Keskisaloon ja samassa tajusin ett Eliittikisat oli just parhaillaan Tampereella ja olin valinnu ainoon hotlan, jossa iiiso kuntosali kyljessä. Jukan EM-kulta jotain aivan käsittämättömän hienoa, mutt haa mieluummin
  olisin törmänny silti Tommi Evilään. Mites se sanonta nyt menikään:
  "miehen on parempi olla kaunis kuin nopea, sillä naisen on helpompi katsoa kuin juosta esteitä".

  Sara Hildenissä oli kiinalaisen taiteen näyttely, ei niitä vanhoja savikippoja kauaa jaksa katsella, mutt alakerrassa oli upeita jättimäisiä hyönteisiä, joiden ruumiit maalattua posliinia ja raajat terästä. Oli myös posliinisia kirveitä ja hakkuja ja mulle tuo ajatus jotenkin niin nautinnollinen. Suurempaa turhuutta voisi edustaa vain joku huvipuisto (samalla lipulla pääsi muuten sellaiseenkin, olivat pystyttäneet sellaisen ihan siihen museon kupeeseen).
 • Näin on Amyt18.6.2007 klo 23:22

  Winehouse teki oharit Provinssissa (17.6), voivoi, toivottavasti tyttö on kunnossa. Leen poppoo Evanescense taas hoiti hommansa Hartwall Areenalla (18.6). Mami veti päälle mustat goottinyöritykset ja jalkaan paksupohjaset saappaat, tytär kehui ett "äiti näyttää ihan Bratzzilta"! Amy veti korkeelta ja kovaa 'Going Under' ja 'My Immortal'. Penni Tinnitusyhdistykselle, korvatulpat oli jääny kotiin.. Viime kesänä olin nostalginen ja kahlasin läpi 8kytlukua: Stingin lisäks kävin kuuntelemassa Suzanne Vegaa. Tälle kesälle ei isompia musiikillisia suunnitelmia ja Amykin oli lähinnä päähänpisto.
 • Kuopio tanssii ja soi 14-20.6.0717.6.2007 klo 12:17

  Kotikaupunkini hienoimpia tapahtumia. Itse en muuten mukaan ehtinyt kuin vähän seuraamaan toritapahtumia. Supermummo Airaa, modernin tanssiesityksen opetelleitta tavallisia 4kymppisiä miehiä, tanssiopiston hiphoptyttöjä. Kivaa oli. Lapsetkin jaksoivat katsoa ja kannustaa!

  Kuopion tori minulle muutenkin rakas: Haa olen ponnistanut maailmalle Hanna Partasen Kalakukkoleipomon torikojusta! Aamukuudelta Panu veti kärryn torille ja Hanna myi etunimikaimansa maankuuluja tuotteita. Meistä molemmista tuli sittemmin lääkäreitä. Onneks ihminen saa valita kahdesti ja sitten vielä muuttaa mielensä : )

  Kuopiossa heinäkuussa vielä viinijuhlatkin. Nyt vuorossa Portugal. Itse tykkään eniten etelä-afrikkalaisista punkuista: Pinotage ehkä eniten mun makuun. Kesällä voi kyllä juoda valkkariakin: Chardonnayta (Chablista).
 • Best/Worst of season13.6.2007 klo 15:12

  Loman parhaita puolia mulle on se että ehtii lukea muutakin kuin viikottaiset 26 ammattilehteä. Kesäkauden kolme parasta:

  1. Geoffrey Eugenides: Middlesex
  (erään hermafrodiitin sukurutsainen tarina)
  2. Anne Tyler: Avioliiton lyhyt oppimäärä
  (kuin oman liittoni tarina, jaksaa nyt jo naurattaa)
  3. Monica Ali: Brick Lane
  (monikulttuurijuttua, Lontoota, ei aina Hanif Kureishia!)

  Worst of season hoitui Kreetalla suoraan Aurinkomatkojen hyllystä: Paholainen pukeutuu Pradaan, Matkalaukkumorsian jne.
  Roskaa joka auttaa mamia pysymään sinnikkäästi trendin vko-listalla, mutt muuten anti niukka. Sinällään huoneistohotellin kirjavalikoimat parantuneet vuosi vuodelta, nytkin hyllyssä oli jopa Amelie Nothombin Nöyrin palvelijanne. Tosin tuo johtuu varmaan filkasta (kutn Pradakin). Em:n esikoinen (Vaitelias naapuri) mielestäni parempi.

Älypää tiedottaa

 • Älypään jouluvisat ovat täällä!

  10.12.2021

  Pitkään odotetu Jouluvisa ja Joululaulut-visa ovat vihdoin täällä!

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

Lue lisää tiedotteita