Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 176 kpl
 • (Voihan) Räkä19.12.2007 klo 18:32

  Super pro street marynä lienen jäävi arvosteleman vuoden urheilijan valintaa, mutt Räkä se olis saanu silti olla. On se tietysti niin ett on upeeta kun mies kiskaisee lihasvoimalla ysikymppisiä mutt on se F1:n maailmanmestaruus kyllä vieläkin isompi juttu. Jäinen Räkä ei pilaa Suomikuvaakaan maailmalla, kun se on promilleilla ja ilman aina niiin hiljaa. Suomalaiseen tyyliin tosin silläkin emäntä joka kommentoisi, mutta on onneksi Sveitsissä tai Bläkin vessassa. Älytön kommentti, ett Kimi voitti MM:n vahingossa, kyllä mun mielestä esim. Rosbergin voitossa aikoinaan oli vieläkin enemmän vahinkoa mukana, kun se sen kilpakumppani oli koomassa puolen kautta. Ja vahinkoja kai sitä oli Terollakin matkassa mukana, kun keihästi väärän lajin kilpakumppanin eikä sitä yhtä norskia.
 • Onnea Jeesus17.12.2007 klo 22:37

  Mamilla joulunvietto käynnissä, kärsimystä kassajonoissa, eteerisiä käryjä joulupuusta, näihin hönkäys astmapiipusta koko pesueelle. Kohta homma voitonpuolella. Kuin kuuta nousevaa ootan päiväntasaajan aurinkoa. P-Afrikassa tänä aamuna +8, meillä Helsingissä jokseenkin saman verran. Mutt homma kuin homma niin valoisassa maistuu mamille paremmin. Tarkotan ny lasten kasvatusta enkä mit piparijuttuja. Joulunakaan en halluu kuraattoreja niskaan. Taisin olla ed. kyssärissäkin 1 niistä 3sta joka ei oo päässy nauttiin Suomen mustasta joulusta.. ei vaines valkoisia ihania jouluja mulla oli koko 7 & 8kytluku, sitt 9kytluku meni Hollannissa ja nyt viime vuodet kaamos alkanu syödä niin pahasti ett on ollu pakko hakea valoa etelästä.
 • Vierotuksessa12.12.2007 klo 17:32

  Ajatellu pistää pelit pussiin, ottaa vierotusoireisiin tunnin liikuntaa/pvä. Puree samalla myös depressioon, pelihimon sukulainen kun on. Maanantai meni hyvin, kilsa Mäkelänrinteessä, Matt Damonia telkusta, pientä tykyttelyä (jota Damon tuskin aikaansaisi). Tiistaina tunti luistelua, illalla telkusta Pakoa (jnkv kramppeja ja suonenvetoa, johon Scofieldin karisma ei myöskään riitä), no way, kamalan tylsää.. ehkä pidän paheeni, liikunta vielä menettelee mutt toho telkkuun en kyllä pysty.
 • Pelimatkalla11.12.2007 klo 17:05

  Mamin pelielämästä vol. 73

  Paras pelimotto: Lucky in love, bad in games &  on the contrary (mami eläissään arvannut oikein mm. puruluiden määrän säkissä, Heinz papupurkin papujen kpl. määrän.. toimii mamilla lähinnä siis päinvastoin)

  Paras lautapeli: Carcassonne (viihdyttää vauvasta vaariin, tunnit lyhyitä ja huoneet pieniä sitä pelatessa)

  Paras korttipeli: Duizenden (1000 tulimmaista, pelaisin sitä suomeksikin jos tietäisin nimen ja säännöt på finska)

  Paras tietokonepeliklassikko: Pacman (on se van niin ihq)

  Paras peliuutuus: Nintendo Wii (pitää nivelet liikkeessä, lopettaa viimeisetkin liikunnalliset aktiviteetit mamissa). Harmi että pyysin pukilta sähköhammasharjaa..

  Bubbling under/uncategorized: silmäpeli, välistäveto, luikurinlasku, mieluiten virtuaalisina nämäkin.
 • Idän ihmeitä9.12.2007 klo 13:08

  Mamin vapaa viikonloppu. Onpa tooodella hiljaista, kun cd-soitinkin hajalla. Viime aikoina muutenkin olo ollut yksinäinen. Sitä ei vaan arjessa huomaa, mutt viikonloppuisin kyllä, ystävät kaverit tuppaavat avioitumaan ja lisääntymään tämän tästä ja katoavat sitt sitä myötä maisemista. Nyt lapsetkin Espoossa.

  Olin eilen leffassa katsomassa David Cronenbergin Eastern Promises. Siinä tosiaan vähän samoja sävyjä kuin Dirty Pretty Thingsissä joku vuosi sitten. Oon aina tykänny Lontoosta niin juu ja tanskanpoika Viggo Mortensenista. Leffassa vähä kyllä liikaa verta ja mafiaa mun
  makuun, jouduin pistämään silmät kiinni kurkunkatkomisen ajaksi.
  Kävin hiljan kattomassa myös Michael Claytonin jossa nimiroolissa George Clooney. Em. mulle taas 1ilmeen inhokki ja leffakin vähä tylsä.
 • Onnea Suomi5.12.2007 klo 16:45

  Itsenäisyyspvän kunniaksi mami matkoilla. Joskus näin. Reissussa tosiaan enempikin juhlapvä mielessä, kun
  ne toiset (ulkomaalaiset) ei älyä juhlia. Mulla ylleensä sinivalkokynttilät mukana. Minä jaksaisin kyllä kotonakin kattoo linnanjuhlia telkusta. Mutt lapsilla menomieli. Ny menee joulukin ohi. Ostin veronpalautuksilla liput niin pitkälle kuin rahaa riitti, riitti suurinpiirtein Timbuktuun asti. Joskus näin. Eipä se ole Plantageninkaan kuusi paljo palmua suomalaisempi. Suurin onkelma perheessä UV:sta, pitää rekrytä jo nyt naapurit ostaan räjähteitä lapsille. Ja kertoa kotiväelle ettei olla joulupöydässä tänäkään vuonna. Tosin ovat kai siihen jo tottuneet.
 • IhQ DeeQ27.11.2007 klo 21:21

  Vaikeina aikoina hyvä etsiä hupia arjen pienistä. Tällä kertaa pikkupotilaista & lasten kavereista ja niiden suomen kieleen tyystin sopimattomista etunimistä. Vastaanotolla hiljan suloinen pikkupoika jonka nimi Deeq, onneksi siitä ei muslimina tule "ihq deeq" vaikka mielleyhtymän herättääkin. Tytöllä kaveri jonka etunimi taas Dorkha, herättää mussa aina halun ääntää mahd. jänk-h-ästi, vaikka äitinsä kuinka hoonolla soomellaan korostakin ettei se h nimessä juuri äänny. Ny mentävä hätistään huivipäät Suhara ja Sokura ullakolta kotiin (saattavatpa hyvin olla Dilan ja Sagal mutta mulla herkästi heittää nimissä). Ai se toinen olikin Suhra. Tuli tähän toimittaan oma tyttö. On silläkin nimessä se Ilona, on äidin ilona aina joo.
 • Tukka hyvin, kaikki hyvin27.11.2007 klo 18:00

  Viime aikoina ollut vaikea nähdä huumoria ja tai valoa oikein missään. Viikko sitten tuli kutsu Hoviin todistajaksi. Ammattin varjopuolia on juosta rosiksessa ja niellä paskaa. Sitten kun potilaat on tuomittu, alkavat juosta ovella ja valittaa lääniin tyyliin "kosto elää". Ans kattoo, kuinka eukon käy. Tämänkertaiset hovikelpoiset järjestäneet jopa mun oman oikeuslääketieteen proffan haaskalle. Tätähän tämä on adventin aika, ei koskaan tiedä kuka ovella kolkuttaa. Tällä kertaa oli siis haastemies.  Reissunpäälle ei oo lähtemistä ennen kuin on käyty laulamassa rompullinen hovissa? Jos jokainen mua vastaantullu lapsenhakkaaja veisi juttunsa hoviin, mulla ei olis vapaa päivää ennen vuotta 2018. Tukkakin pitää kammata ja sulloa liikavarpaat pikkukenkiin. Vihaan koko näytelmää, kaikkee turhaa pynttäytymistä ja pokkuraa.

  Hei, tuli mieleen päivän iloinen. Kun joku vuosi sitten olin omaksi ilokseni ; - ) käräjöimässä omien lasteni huollosta, unohdin käräjäsaliin parhaat nahkaiset talvirukkaseni. Piti käydä hakemassa ne takas. Juttu on musta edelleen hervottoman hauska. Mies antoi rukkaset ja vaimo mieltyi niihin niin että kävi hakemassa ne takaisin vielä käräjäsalistakin..
 • Mustahan on tullu18.11.2007 klo 19:26

  Edith Södergran tai joku muu neurasteeninen keuhkokroonikko, ku istun vaan himass. Iso osa mun elämästä on sivussa kun en flunssan vuoksi pääse lenkille uimaan luisteleen hiihtään. Joten jatkoin kulttuurisunnuntaita käväisemällä EMMA:ssa. Siellä Dali-näyttely, jossa paljon valokuvia ja vain vähän valuvia kelloja ja lipastonlaatikkojalkaisia naisia, vähä pettymys.. mutta voi miten ihastuttava oli tämä toinen eli Annette Messagerin näyttely. Lapsetkin hiljentyivät aaltoilevan punaisen meren äärelle, aivan upeaa! Paluumatkalla huomasin ett Tapiolan Stokkalle vei punaiset matot ja muistin yhden pelottavan jutun.. see kulkunen helkkyen välkkyen.. täytyy alkaa äkkiä hakee jostain jotain hurghadaa kriittisille päiville.
 • (Sana)hirviöperhe huvituttaa18.11.2007 klo 09:34

  Mamilla ollu aina vikaa kytkennöissä, herkästi tekstissä diftongit "peili-pieli" ja puheessa ta-ta-vuja herkästi liikaa. Dysleksia ja muut johtumishäiriöt meillä käännetty ylleensä voitoksi: luodaan kaunista uutta suomenkieltä, vaikkei nopeudessa voidakaan pälyäässä mitellä. Mami ajatellu ett tytär olis säästyny tältä, mutt alkanu ny puhua äidin "rievareista", ovat siis raivarin ja riepottelun yhdistelmä (paitsi ei kai se nyt riepottelua ole jos vähä kainalosta ohjaa pihamaan suuntaan?). Poika sanoo spurguja "humpuiksi", on paljon kauniimpi sana kuin humalainen tai juoppo yksinään. Mulla ja siskolla lapsuudessa "matsa", jossa maha ja vatsa päällekkäin (korosti kovaa nälkää?). Sanamuunnoksissa sinällään runoilijoitakin lahjakkaampia ovat skitsofreenikot, jotka ihmeesti löytävät alkusoinnut tyyliin "sianliha ja sipuli eivät sovi". Heillä myös ajatuksenriento ja assosiointi niin hurjaa, että mami kokenut P-osastoilla ajoin suurta ihastustakin: "anemia on verenvähyyden aiheuttama
  vointivirhe, jota vääräuskoiset toki herkästi hoitavat mielitautina".

  Hei muuten, stadiin tullu talvi. Bragun kentällä voi jo luistella, paitsi että meillä koko perhe flunssassa. Oltiin siksi eilissäiltanakin museossa: Tennarissa Sally Mannin valokuvanäyttely. Nyt niiden omien lasten alastonkuvien lisäksi maisemakuvaa syvästä etelästä ja kuvia kuolemasta. Myös Sallyn haastattelupätkät kovasti mielenkiintoisia ja näyttelyä täydentäviä.

Älypää tiedottaa

 • Älypään jouluvisat ovat täällä!

  10.12.2021

  Pitkään odotetu Jouluvisa ja Joululaulut-visa ovat vihdoin täällä!

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

Lue lisää tiedotteita