Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 176 kpl
 • Ältsin vuosipäivä17.2.2008 klo 16:49

  mami istunu tänään pelikoneella tasan vuoden. Mitään progressiota tuloksissa ei ole enää tapahtunu, joten kokeeksi vaihdoin pelaamaan AC/DC:tä josta jotain vielä teinivuosilta muistankin (17216). Tokkopa minä tästä mihkään katoan, iso homma olis kylmiltään heittää ittensä totally unplugged tilaan ja lähtee ettiin elämää ja isseään..

  Olin eilen leffassa, piti mennä kattoon Ang Leen uusin, mutt käytiin kattomassa sitt "Tummien perhosten koti". Mulla AC/DC:n lisäks nuoruuden ADHD:kin yhä oireilee siinä määrin etten pysty kattoon 3 tuntista leffaa. Mitenköhän pitkä "There will be blood" on? Daniel Day Lewis- leffan eteen oon valmis harkitseen kyll kolmituntistakin istuntoa.
 • Väärä tyttö voitti4.2.2008 klo 18:51

  Minä olisin kruunannu sen lesbahtavaa listahittiään tulkinneen Jennin. Tytöllä kaunis tukka naama meikki, oli raikas ja vallan suloinen ja ilmeikäs pv. kuin nämä herttakuningattaren näköiset pakkeloidut ja liisteröidyt missulit.
  Näiden äiditkään tokko suostuisivat vetään moisia pallohihoja ja strasseja päälleen. Voi Jenni oli kuin nuori Liv Tyler. Jenni oli nykyaikaa.. Miss Universum-kisoihin saavat viedä mukanaan 63 kiloa kosmetiikkaa/pää, siitä määrästä lanoliinia voisi muovata vaikka minkä Venuksen.

 • Tänään Valon päivä3.2.2008 klo 18:26

  Huomasin sen het aamusta. Naisilla kun on tapana katsoa vastavaloon, karmeita villakoiria nurkissa ja kuraa ikkunoissa. Hassasin sitt päivän parhaat tunnit putsaukseen ja puunaukseen. Valosta mulle tulee mieleen myös Ville. Kerran Lostiksessa (menin jälleen Valoa kohti) epäystävällisesti pyysin naisten vessan oven edessä seisovaa Villeä vetään sivuun, kunnes tajusin vasta Villeksi. Jonka jälkeen pyysin häntä vielä kirjoittamaan terveisensä olkaani. Tämä tekikin kokonaisen hihallisen. Sitä kelpasi lapsille esitellä. Eilen olin kuppilass, mulla viikonloppuisin pöllön rytmi. Rocksissa oli ihan vieraiden kerhojen poikia.
 • Alan toistaa itseäni27.1.2008 klo 18:19

  Pentujen kanssa Tallinnassa: mamille jälleen uudet sexyt saapikkaat, lapsille biffiä mennen tullen, mamille the whole collection keksi-ikäisiä naineita miehiä kipolla, yäk. Sunnuntaina kierros Seurasaarta myötäpäivään ja toinen vatsapäivään, jälkimm kiekalla ajatus josko hankkisi jonku harrastuksen.. tosin oonhan mä nytkin lukenu (tammialen mahtavan
  saaliin) maalannu, lenkkeilly ja laatinu anomuksia
  Afrikkaan (sen jälkeen kun pyytäny ä+i ett voisivat kai muutaman vko katsoa lasten perään tai ainakin kartasta, missä lasten koulut).

  Hei vika kk älypelejä vetämäs, lopetan 17.2.08 kun terveydessä 18t ja kaikki enkut 22.

  In English - Classic 21610 9. (m) 3.1.2008
  In English - Senior 21349 13. (m) 1.1.2008
  In English - Advanced 20931 7. (m) 6.1.2008
  Terveys 17946 12. (m) 11.1.2008
  Trendi 14438 18. (m) 9.1.2008

 • Naisenelämää21.1.2008 klo 19:04

  Olen aina tykänny naisenelämästä: duunimurheet unohtuvat lapseille karjuessa. Tämä monipuolisuus ja vaihtelevuus elämässä on todistetusti naisen elinikää venyttävää. Munkin lapset pelastaneet nyt jälleen mamin: olin
  epävakaan ja hypomaanisen luonteeni täydess palos vääntämässä jo hakemusta 3viikkoiselle global health-kurssille, joka heinä-elokuussa Tansaniassa, kunnes tajusin ett mullahan menee juniori just sillo ekaluokalle ja esikoisellakin alkaa mamin tukea vaativa kurssimuotoinen yläaste, jot täytyy skipata tuo ensvuoteen. Sillo ei sitt probleemeja enää ookaan, otan pennut sitt jo mukaan.. tokalla ja kasilla ei muistaakseni vaihtunu opet koulut kirjat eikä kaverit.
 • Ikäkriisi18.1.2008 klo 16:56

  Juniori vei eskarin levyraatiin PMMP:n Puuhevonen-cd:n. Ihquu kamaa: siinä Miska soutaa joella, sukat on sillä makkaralla Magdaleena ja minä soitan harmonikkaa eli tasan mun kaikki
  7kytluvulle sijoittuneen lapsuuden suosikit. Keuhkosin siitä
  (ett toin oman nuoruuteni musiikkia) päiväkodin tuulikaapissa ja hoitaja Niina (s. 73 ja nuori muhun verrattuna joo) siihen ett "ai sä toit Elvistä"? Siihen Tomi-ope hätiin paikalle taputteleen Hannaa, jonka ikäkriisi tokko jääny keltään huomaamatta, kyllä mä sen verran lastenvaatteissa niittivöissä ja ketjuissa oon männä vuodet kulkenu.
  Em. ja minä todettiin siihen ett onneks ollaan sent 7kytkukulaisia mekin, kun tuo Niina on tollainen.
 • Hui, oon unohtanu11.1.2008 klo 23:26

  kirjuuttaa. Idea ollu vetää tätä blogia Bridget Jones tyyliin vuoden verran. Taitaa olla joulukilotkin samat, mutta mulla pituussenttejä enemmän, drinkkejä vähemmän ja tupakkeja ei lainkaan.. Ottaiskohan tästä ny illan kulttuuripläjäyksen: tammikuun parhaat kirjani:

  1. Ali Smith: Satunnainen. (The Accidental) Amber astuu ovesta sisään ja asettuu taloksi perheen kesäasuntoon. Huikeaa tarinankuljettelua, kirjallista ilottelua.
  2. Claire Castillon: Äidin pikku pyöveli (Insecte)
  Ihania äiti-tytär-akselin novelleja rajuista aiheista, mutta miksi tuo ranskankielinen kirjan nimi käännetty tuommoiseksi? Iltaluettavaa, luettavaa bussiin, metroon kiireiselle mamille.
  3. ääh.. en ole tainnu lukea kolmea hyvää kirjaa tässä kuussa, joten nostettava sitte Carol Shieldsin Sattumankauppaa (Happenstance) listoille. Kertoo 5 pvästä naisen elämässä ja samoista päivistä miehen elämässä, on itse asiassa 2 erillistä kirjaa. Mulle Shields ei mikä 1nen, mutt lomille tarviin tiiliskiviä ja valkkaan luettavat sivumäärän mukaan..  Vuonna 2003 syöpään kuolleeseen Shieldsiin liittyy mulla hupsu asia: olen lukenut kirjailijaa, koska tämä elänyt ja opettanut
  Winnipeg Manitoban yliopistossa kirjallisuutta. Mun eka alakoulussa enkunopelta saatu kirjeenvaihtoystävä asui samassa kaupungissa ja mulla nämä asiat jotenkin linkittyneet mukavasti yhteen. Jenniferiin olen pitäny löyhästi yhteyttä nyt 25 vuotta ja ansaitsisin tuosta kai oman pulitzerini tai rauhanpalkinnon..

  Siinä missä kanadalaiset ystäväni ovat poteneet syöpätauteja, rockarit ovat kertalaakista potkaisseet tyhjää 27v iässä (Kurt Cobain, Jimi Hendrix jne), muut aikojensa ikonit eläneet sitten 36- vuotiaiksi (Marilyn, Mozart, Jeesus). Listakaverin kanssa virisi keskustelu josko omaelämäkerta hyvinkin olisi jo ajankohtainen. Mulla oli heti otsikkokin valmis: Summaatiota ja artefaktaa. 
 • Unelmien talo2.1.2008 klo 14:00

  Niiin, en minä sitä Tunisiaa oikein henkisenä kotinani osannu pitää. Asuttiin arabihotellissa ainoina eurooppalaisina, aamiaistila puolitettiin toka aamuna ja toisesta puolesta tehtiin rukoushuone. Klooratulla sisäaltaalla meizi bikineissä (lävärit vilkkuen) playboypyyhkeellä köllötellen oli varmaan kauhistus, muilla naisilla oli adidaksen kokovartalouimapuvut kaulasta varpaisiin ja siinä hame vielä päällä ettei vain mitään Ian Thorpe-assosiaatiota syntyis. Ne tavat normit ornamentit jäykkyys, ja kaikki tuo tajuntaan vielä selvinpäinkin uuh.. Siksi ihmeellistä ett Soussesta löytyi mulle mut jo öljäreiden pariin takas ajanu, superinspiroiva talo:

  http://www.daramtaieb.net
 • Irgendwo in Afrika 24-31.12.0731.12.2007 klo 19:27

  Mutta nyt mami is back in business. Samanlaista se oli reissussa kuin himassakin eli sateista kylmää ja benazir bhuttoa, mutt ei joulusikaa eikä sälää -  aikaa pahe.. pelei.. perheelle, jo(i)sta mami kiittää.

  Ystävät hyvät, kiitokset kaikista viesteistä ja muistamisista, mulla ei nettiyhteyttä ja viimeiset rovotkin voro vei, jot ollu kaikenmoisessa yhteydenpitopaitsiossa. HUV 2008!
 • Katharsis19.12.2007 klo 23:05

  Mulla aina lenkillä pää pelaa ja mieli puhdistuu. Ny äskön just tajusin ett media myllyttää ny tätä Räkä ja toimittajajuttua, kun kukaan ei kehtaa sanoo ääneen ettei keisarilla ole vaatteita: Räkä ei olis jaksanu matkustaa Suomeen moisen tittelin takia. Ja siihen päälle vielä ne sata toimittajaa kysymyksineen. Ja kun ne molemmat puvut on vielä oikeastikin pesulassa, se teetetty ja se tava batistini. Juttu toimii sitaateissa ja ilman.

Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita