Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 176 kpl
 • Blondin kosto vol. 39.4.2008 klo 21:08

  Pelillisessä risteyskohdassa: viikon loppuun mennessä mamin korttia katsottu enemmän kuin olen ehtinyt pelejä pelaamaan.  Taidan siksi vaihtaa kansikuvatytöksi ja blogistajaksi vallan.. Muutenkin blondin elämä ei pelillisesti helppo: sivut päivittyvät ja haasteosio ei mulle aukea (konkreettisestikaan), herjaa reunassa, ei toimi.


 • p.s.4.4.2008 klo 23:41

  Ihme juttu muute ett käpysellä respan konella, 400 km puuduttavan ajun jälkeen enkat romuttuvat, mulle 22t on ollu aiemmin enkun haamuraja, ny historiaa, vähän niinku nuoruuskin. Siksi oikein ett ylitty ekaks senioriss. Tästä opin kai taas sen verran ett samanaikainen ikkunanpesu, tilikirjanpito ja sopanteko kertakaikkian hidastavat mun älypään suorituksia himas..


 • Monet lämpimät kiitokset4.4.2008 klo 15:24

  tutuille ja tuntemattomille äliskamuille merkkipäiväni muistamisesta. Aion viettää juhlapäiväni vitostiellä matkalla back to basics.


 • Timantit ovat ikuisia29.3.2008 klo 10:59

  mutta kalliita ja epäkäytännöllisiä eivätkä oikein muutenkaan mun makuun. Menneenä Naistenpäivänä 8.3 otatin ensimmäisen tatskani Hki Tattoossa, vähä samanlaine tapahtuma siis kuin Haminan vastaava.. asialleen ja väreilleen omistautunutta porukkaa kummassakin. Oli mun synttälahja isselleni. Tosin Jukka joutui maksamaan 20 puntaa kun en hoksanu ett käteisellä pitäis. Oli melkolailla pisimmän kantaman prosessi mun elämässä (lääkiksestähän minä sentään suoriuduin tuplatutkinnolla ulos 17 vuodessa..) Olin piirtäny N/S/E/W-ilmansuuntahäkkyrän ekaa kertaa jo vuonna 87 tai 89. Mun alalla konservatismi ajoin kukkii ja alkuun piti kierukkapolilla katsoo vähä hihanmittaa kun huomasin neuvolan kumiessun pääkallopaidan ja olkatatskan rimmaavan keskenän liiankin iloisesti. Mutt sitt äitee ja vanhat hoitsut palauttivat mamin maanpinnalle: on niin Hannaa ett on kuin olisin tollasena syntyny, tuuliviirinä..


 • I hate Mondays17.3.2008 klo 21:12

  Talonyhtiön pj kävi kylässä: ennakkovaroittamassa että yhtiökokouksessa käsitellään rivarini lasitetun pation/ansarin purkua - se kun on laiton! siitä kun puuttuu rakennuslupa! Sen rakennuttanut mummo on kuollut joskus 90-luvulla ja ne joilta asunnon ostin eivät myöskään asian laitonta asiantilaa tienneet. Jos yhtiökokous ja tai hallitus suuressa hyvyydessään antaa minulle valtakirjan, saan anoa ja maksaa rakennusluvan 10 v vanhalle ansarilleni.. Tästä vedän herneet kyllä. Eikö nykypäivän vanhuksille tosiaan riitä radio dei ja virkkuutyöt? Pilaako yksinhuoltaja ruosteisine autoineen ja äänekkäine lapsineen maiseman ja taloyhtiön maineen näin pahasti? Ihan oli ovella odottamassa. Varmaa on että jos multa viedään mun kasvitarha, grillihuone, pyörävarasto, oleskelutila. muutan asunnosta ja het. Eikä yksikään sotiemme veteraani pura multa lasituksen levyäkään tai kutsun poliisit paikalle. Suu messingillä mielin kielin mentaliteetillä odotan yhtiökokousta, jossa saan lipoa vanhuksilta valtakirjan jolla voin ostaa oman kotini. Ikävää asiassa se että mulla olis muutakin tekemistä päinvastoin kuin näillä 17 muulla eläkeläisellä.


 • Luonnonihmeitä ja vähän oikkujakin..11.3.2008 klo 17:11

  Elämää stadissa. Talvi odotti tuloaan viime viikkoon, jolloin yhdessä yössä talven lumiennätys (10 cm) ja mami pääsi suksimaan Viikin pelloille. Nyt 5 pvää myöhemmin +8 ja typsä keräsi hiekkasankoonsa 14 leppäkerttua. Taitaa olla elämää kasvihuoneessa..
 • BUUU5.3.2008 klo 18:18

  Ahdas postilaatikko, kaponen fotoalbumi, paljon Kimin käsitribaaleja enkun sivuilla, jotka latautuu hiiiiittttaaaassstti. Toistaiseksi ilmaista, mutta kuinka kauan? Haiseva vastalauseeni. Ihan kökköjä uudistuksia. Parantavat kyllä mun pelihimon paremmin kuin suksille houkuttelevat keväthanget..
 • Hiljaisuuden retriitti2.3.2008 klo 23:34

  Olennainen osa Hannaa poissa pelistä kun laryngiitti vienyt mamilta äänen. Oli onneksi  sentään vapaa lapseton humppaviikonloppu. Käytiin katsomassa Coenin veljesten Menetetty maa (No Country for Old Men), josta tykkäsin vaikka vähänhän tuossakin oli tuota verta
  liiaksi mun makuun, joskin makaaberisti eikä itsetarkoituksella ja tarina sinällään oli ihan kelpo.

  Ja sain vähän luettuakin tammialen hirmuisesta saaliista: näköjään mulla teemat medisiiniset kun luin Lars Christensenin: Malli (sokeutuvasta maalarista joka tekee diilin with the devil) ja Ian McEwanin: Lauantai, jossa kuvaa ajastamme jälkeen WTC-iskujen, päähenkilönä neurokirurgi joka joutuu pikkurikollisen piinattavaksi.
 • Nielin omaani - Pyynikillä vol. 224.2.2008 klo 21:18

  Kaveri sanoi ett Manse positiivisella tavalla Junttila mutt mulle se taas on aina ollu kaupunkien kaupunki, just sopivan kokonen ja näkönen. Ihmettelin ett mitä se sillä tarkotti, mutt sitt huomasin ett siellä iha valtavasti puluja. Mun lapset jotka äiteensä tapaan on kiinnostuneita biologiasta laski ja luokitteli niitä värin muodon ja ruumiinvammojen mukaan tyyliin toi on vain vanha ja toi on noin kurjan näkönen kun sen toisesta jalasta puuttuu varpaat. Poika valisti siskoo ett kato ny: toi nokkii tossa noita kiviä ett ne sitt paremmin jauhaa  ruuan sen mahassa. Johon pieni siskonsa riemastuneena ett se syö siinä jonku oksennusta. Minä nielin siinä sitt omaani.
 • Pyynikillä24.2.2008 klo 19:38

  Lauantaiaamuna tuli olot ett lasten hiihtoloma ohi enkä niitten kanssa ehtiny tekeen oikeen mit, mulle toisten loma-ajat ylleensä duunillisesti kaikista kiiruummat, lapset evakossa isovanhemmilla ja kaikkee. Joten ajettiin ex tempore Tampereelle, joka mun opiskeluvuosien kotikaupunki ja poikakin siellä synty. On se mamille luxusta ku saa vain shopata ja laiskotella, ihmisiltä kaupoissa ja kuppiloissa heltiää joku ylimääränen hymy tai sana. Pyynikin näkötornin lämpimät kotitekoset munkit lapsille elämys. Niin ja luntakin siellä oli! Siellä ehti hetkeks unohtaa ett menomatkalla kehätiet ja huoltamot pursus prätkäväkee, harrastus nykyään melkein ympärivuorinen.. Suomi tarjoo tätä nykyä säätä joka lähtöön samallekin viikonlopulle..

Älypää tiedottaa

 • Älypään jouluvisat ovat täällä!

  10.12.2021

  Pitkään odotetu Jouluvisa ja Joululaulut-visa ovat vihdoin täällä!

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

Lue lisää tiedotteita