Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 176 kpl
 • Back in Business, Teneriffalla 24-31.12.0831.12.2008 klo 22:53

  Saatu mamin kaamosmasennus hoidettua. Pahimpana lauantaina ennen joulua nukuin 16 tuntia, jonka jälkeen olinkin sitten niin väsynyt että piti mennä tavallistakin aikaisemmin nukkumaan. Ei ole kivaa tuo. Perheelle. Harrastuksille. Sosiaaliselle elämälle. Työnihän minä olen tietysti aina  hoitanut. Ja pelaamisen. Kaamosväsy on selvästi aikuisena ja lumettomina etelän talvina pahentunut. Nyt se on taas onneksi selätetty. Pitäisi saada reissaamisesta kyllä kela-korvausta niinku psoripotilaan, kokeilisinkohan? Taitaisi vaatia melkoisen psykipatrisen ärähdyksen : )

  Niin ja onneksi myös joulu on sujuvasti ohitettu ja pahimmat ryysät tammialeissa. Hki-Vantaalle laskeutuvasta koneesta näyttivät ilotulitukset todella upeilta, menen pojan seuraksi kyllä räiskiin omiani vielä toho hautuumaalle. Ihana että sain raketit patiolle etätilauksena : ) Liitän oheen listakaverini kauniin uv-toivotuksen:

  Life is short! Break the rules. Forgive quickly. Kiss slowly. Love truly. Laugh uncontrollably and never regret anything that made you smile. HAPPY NEW YEAR!


 • Kaamoksessa Vol 2.10.12.2008 klo 21:41

  Tähän aikaan vuodesta duunissa infernaalinen kiire. Kansa jonottaa 3 tuntia oven takana päästäkseen näyttään mulle ripulia tai räkää. Vaikkei mulla ole niihin mitään parannuskeinoa. Paitsi Nessu. Tai kaarimalja. Joita pöydän kulmalla. Siihen päälle käsipäivää ja vastustuskykyä sotkeva turha antibiootti ja näin epidemia syntyy ja siirtyy isältä pojalle. Duunin jälkeen haluu ajatella sitt ihan jotain muuta. Paisti että oma tyttökin soitti ja kertoi että korvaa särkee. Tajusin siitä ett juma en oo älynny omiani tutkia ja hoitaa, joten lamppu himaan ja tytöllekin tilastomerkintä. Oiskohan niitä tulehduksia ollu ekan 7 v aikana muulloinkin, jos olisin älynny niitä hakea? Mutt minä oon ollu vain tyytyväinen ett räkä on valunu ja p***a luistanu. Näin näiden kuuluukin ihmisestä poistua. Virustauteja ovat.  Nooh, Hanna, kaivas jostain huumoria..

  Marras-joulukuu ei oo mun. Käyn luistelemassa tunnin, nukun siihen päälle kolme. Tänään menin Korjaamolle ostaan LIKE kustantamon jäännöseriä, mutt juma myynti oli päättyny jo eilen! Jäin sinne sitt koneelle lukeen posteja, kun kerran olin asiakseni 10 km matkustanu. Lasten kanssa kateltiin ett nurkan lasikopissa paremmat koneet, joten mekin sinne. No ei päästy ees jonottamalla, kun se olikin subtv:n studio ja näin oman itseni siellä ruudulla isonenäisen juontajan takana pällistelemässä. Hohhoijaa. Kuinka joku voi olla kaamoksessa näin hömeli : )


 • Talvi tuli29.11.2008 klo 18:56

  ja meni, ihanat kamalat kinokset jo sulaneet. En ehtiny ees hiihtämäs käydä, vaikka suksetkin kesät talvet hollilla eteises. Poika ollu räkänen, mutt tauti alkaa onneks ny vähä helpottaa. Päästään illalla Bragun kentälle luisteleen, tämä meidän perheen ihquimpia talvijuttuja. Itekin ollu aika väsyny ja saamaton, tämäkin pvä menny melkeen torkkuessa (kuten kaikki marraskuut). Yöllä olen sitte taas virkee ku mikä. Onneksi on leffojen yönäytökset. Ny pitäs nähdä Coenin veljesten Burn after reading.


 • Unettomuutta pidetään17.11.2008 klo 18:27

  yhtenä suomalaisista kansantaudeista. Itelläni ollu tapa mennä puuhastella sen verta ett uni kyllä kohtaa silmän melko samanaikaisesti kuin pää tyynyn. Mutt on mullakin se perusjuttu, ett su iltana josku liika levänny olo eikä väsytä. Kauan kauan korkeakulttuuristen BB:itten ja naiskyttien päättymisen jälkeen Hanna upotti laskuja mappiin, aakkosti kirjahyllyä ja istutti hyasintin sipuleita.. oli nyt sitt vähä harmaa ja kalpee maanantai. Oon tottunu nukkuun vähintään 8 tuntia lapsillekin valinnu koulut ja ryhmät jotka ei ikinä ala 08. Juu ja en vastustaisi jos päivässä olisi yli 3 valoisaa tuntia. Kas tosiaan selvästi tänään alkoi se marraskuu joka mulle niin vaikea.


 • Kolme toivomusta5.11.2008 klo 23:37

  Tyttö kinusi kaupasta uutta liitutaulua, velipoika vastusti (kallis, turha, iso tyttö jo) ja äiti säesti. Tyttö meni sitten lopulta jokseenkin yksinään raha kourassa ostamaan sen taulun ja sanoi ettei hänellä ole muutenkaan enää kuin 3 toivetta: ensinnäkin oma koiranpentu, sitten uusi isä ja kolmantena oma mies (on kaksi Kasperia ja yksi Stefu joista valita). Sanoin tytölle, että nyt minäkin olen onnellinen, että tulin ostaneeksi sen liitutaulun..


 • Pikku mamin autosta on4.11.2008 klo 20:41

  kumi puhjennut. Jumalvita. Kipeetä selkääni terapoimassa oman kylän fysikaalisessa ja joku räkälän hebeli käy sillä välin lyömäss puukolla takarenkaaseen reiän, siistin kauniin vinon viillon, jota ei voi paikata. Rengas suhisi ja mamillakin jot höyryääniä.. Viikon vanha parinsadan euron kitka oli vaihdettava seuraavaan hakkapeliittaan. Things happen vai?


 • Spooky.. Yksin kotona2.11.2008 klo 10:09

  Halloweenina, telkassa Manaaja ja pihalla loppumaton autojono Malmin hautuumaalle. Sitä ei kokonaista viikonloppua jaksa. Joten menin katsomaan kauan odottamaani Vicky Cristina Barcelonaa keskiyön näytökseen. Paikalla ei kyllä juuri ollut enempää porukkaa kuin himassakaan vaikka leffan ensi-ilta oli vasta perjantaina. V ja C ovat amerikkalaisnaiset  Barcelonassa ja näillä kummallakin suhde espanjalaiseen taiteilijaan (Javier Bardem), jonka ex-vmokin (Penelope Cruz) pärähtää paikalle sekoittamaan pakkaa. Elokuva kertoo rakastamisen ja parisuhteen vaikeudesta, joka (huu) on mullekin niin kovin tuttua. Miehen kanssa aina helpompi olla kaveri kuin kimpassa ; ) Tätä tematiikkaa kommentoivat hiljan (43/08) tapansa mukaan ansiokkaasti myös HS NYT-liitteen suosikkipoikani Relander & Nevanlinna. HS:n leffa-arvostelu oli sitävastoin jäänyt oikolukematta, sillä näyttelijäkaartiin ihq:n Bardemin tilalla oli mainittu inha Antonio Banderas, joka ei leffassa esiinny (mutta joka nyt tyhjensi katsomot, voi Avola minkä teit!) Tykkäsin leffasta, ei ollu pahiten puheripulista tai neuroottista Allenia, josta mulle herkästi migreeni. Bardem oli hauska nähdä vähä sympaattisempana kuin Menetetyn Maan psykopaattitappajan roolissa. Niin ja nämä 2 espanjalaista löysivät toisensa filkan myötä oikeastikin ja tämähän on liki yhtä iso juttu kuin Pitt-Jolie Mr. & Mrs. Smithin aikoihin.


 • Okei okei24.10.2008 klo 19:53

  Seistiin ostarilla vedet silmissä minä ja ne muut äipät, nopein muxu soitti ennen kuin bussi oli ekassa mutkassa. Mamit toivoteltiin toisillemme hyviä öitä ja tapaamisiin partiojuhlassa. Painuttiin kukin tiehemme kohdataksemme toisemme kahden minuutin päästä marketin kassajonosta: joka mamma oli ostanu siideritölkin per tassu. Nauratti. Ei oo helppo olla äitee..


 • Yxin kotona24.10.2008 klo 19:44

  Huh. Se on tapahtunut. Pennut lentäneet pesästä. Likka läksi ekaa kertaa yksinään partioleirille Vihtiin. Meni niin reippaana makuupusseineen reppuineen. Velipoika ei taas alkuunkaan ole vielä kotiin ehtiny. Taidan itse kipaista lenkille tästä. On niiiin oudon hiljaista tama..


 • Seurasaaress5.10.2008 klo 23:03

  Kuten tavallista. Oravat olivat fifty-sixty talviväreiss. HK oli Sinistä ja sitä oli riittävästi. Päivä oli aurinkoinen, mutta tuuli lokakuinen. Roskiksissa pyöri kohmeloisia ampiaisia. Minä tiedän, sillä siivosin muittenkin sotkut. Muovi kauneimmillaan lompakossa, ei luonnossa. Tarjaa ei näkyny. Ei kesä- eikä talviväreissä. Oli kai jääny jatkoille Paasivuorenkadulle..


Älypää tiedottaa

 • Älypään jouluvisat ovat täällä!

  10.12.2021

  Pitkään odotetu Jouluvisa ja Joululaulut-visa ovat vihdoin täällä!

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

Lue lisää tiedotteita