Blogi aloitettu: 6.5.2007
Blogimerkintöjä: 176 kpl
 • Summer..29.5.2009 klo 17:08

  Ihquu. Juniori täytti tänään kahdeksan. Viimeinen hetki mulle älytä jäädä hoitovapaalle (lyhennetylle työviikolle). Teen sen nyt sitt syssystä. Tyty järjestää parit synttärit ja lähdetään sitte tästä maailmalle hukkaan työllä ja vaivalla hankittuja visoja ja ostokortteja. Aloitan Korintista ja jatkan campingill hyvänä aikomuksena saada kierros päätökseen elokuun loppuun mennessä.


 • Ressi27.5.2009 klo 23:48

  Mulla lukuvuoden päättymiseen liittyny aina väsy ja ressi. Eilenkin sanelin viimeistä B-todistusta vartiointiliikkeen susikoira pohkeessa kello 20:55. Ressiin auttaa hmm.. mm. lenkki Viikin pelloilla ja mettässä. Tänä iltana ompelin tytön 8v synttäreille pöytäliinan ja katsoin samalla Mestareiden liigan loppuottelua (Barcelona voitti ManU:n 2-0), saunoin. Keränny iltaan kaikki suosikkipuuhani. Näin voi unohtaa väsyn, jota ei nukkuminen korjaa: lisempää iloa ja sisältöä mamin arkeen!


 • 198926.4.2009 klo 23:20

  Ny 20 vuotta siitä ku tulin ylioppilaaks, sain 5 laudaturia ja mokasin matsan, josta tuli magna. Senkin puuttuvan pisteen olisin tarvinnu lääkikseen, jonne sain pungerrettua itteni  sisään jokseenkin viimeisillä kymmennyksillä. Koko lääkis oli jonkinasteinen vahinko: hain draamalinjalle Tampereelle, mutten päässyt, menin sitte vähä luokkahengen vie(ttele)mänä lääkikseen. Lukioluokka oli pieni, meitä oli 24 ja meistä 20 meni johki akateemiseen opinahjoon, lekureitakin taitaa olla kymmenkunta. Pojat kävi matsan olympialaisissa maailmalla ja minä olin hyvä äidinkielessä ja keskipitkillä matkoilla.. Ny tavataan kesällä. Kertalleen vuonna 01 jo tavattiinkin pienellä porukalla tsadissa. Mulla oli kuopus masussa ja sovittu synnytys (sektio) 3 päivää myöhemmin Kättärillä. Pojat taivastelivat tekniikan kehitystä: kuinka upeeta ett voi bookata synnytyksen 08ks niin ei koko (työ)päivä tuhraannu moisessa.. Käydessäni Tampereen lääkäripäivillä aiemmin tässä keväällä, myös lääkiksen porukat vähän mielivät tavata, niin joo siitäkin tulee nyt siis tuo 20 vuotta.


 • Barcelona vol. 223.4.2009 klo 18:42

  Oon aina tykänny sirkuksesta (harrastuksena). 1pyörästä en oo kunnolla oppinu, diabolon kanssa oma poika ollu aina näppärämpi, mutt nyt oli once in lifetime chance opetella joku uusi matkakassaa elvyttävä temppu jolla viihdyttää ohikulkijoita puistossa. Ajattelin ett 4 pvää Barcelonass liika lyhyt oppii devil stick, joten ostin flower stickin, joka luonnistui jotenkin eka yrittämästä. Nyt tiedän myös mitä tehdä Hietsussa ja puistossa kesällä ; )


 • Barcelona 17-20.4.0919.4.2009 klo 11:27

  Perinteinen kevatretki Barcelonassa alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla: 4 marokkolaismiesta hyokkasi mamin kimppuun metrossa ja ryosti koko matkakassan visat kortit paprut. Sita selvitellessa mennyt sitt pari ekaa pvaa. Kiitos Jukalle Suomeen etta sain tamplattua Ramblasin Western Unionille hakeen sentas rahaa. Ihana noin muuten tama Gaudin kaupunki: La Sagrada Familia kirkko, Guellin puisto, Picassomuseo vaikka tottumista on elamaan ilman mitaan identiteettia ja henkkareita.. Sietamattoman kevyt elama!


 • Mähä oon unohtanu23.3.2009 klo 22:50

  blogistaa. Ehkä se on vaan facebookis nopeempaa rivillisellä ja siinä ne kamut ohess. Ollu ihanan pitkä kevättalvi, pisin hiihtokausikin jonka tsadissa oon nähny. Eiles hiihtämässä ekaa kertaa pahemman räkätaudin jälkeen tuttua Viikki-Vanhakaupunki-Hertsikka reittiä, oli iihanaa. Tyttö oli samoissa metsiss partioretkell, mutt en löytäny, oli iha ruskettunu ku tuli kotiin 6 h reissultaan. Ny huhtikuussa vanhat taloyhtiön skismatkin herää henkiin taas yhtiökokouksen muodos, edelleenkään mun lasitetulle patiolle (tai ansariksi ne sitä tituleeraa) ei ole lupia eikä hyväksyntyää, mutt asian kanssa yritettävä elää. Näitte ollu ihmeen vaikee tottua siihe ett taloyhtiös asuu yh. Niitä ku ei enne sotia juur ollu. Mutt katon kyllä ett on vähintään vinkustanilainen maahanmuuttaja jolle tämän myyn jos onnistuvat savustaan mut ulos. Sitä odotellessa.


 • Valentinus ja vieläkin isompia juhlapäiviä13.2.2009 klo 18:50

  ainakin henkilöhistoriassa. Duunista kotiin ajellessa juttelin isän kanssa: muistaa joka vuosi todeta että 13.2.1986 kello 13 Kuopiossa Kaupunginteatterinkulmilla Sairaalakatu 13 jäin suojatiellä auton alle tai yliajamaksi. Tänään siitä siis 23 vuotta. On mun elämän isoin merkkipäivä: muutti murrosikää, kouluarkea, elämää, ammatinvalintaa, ihan kaikkea. Ei ehkä helpoin ikä 16 veenä kohdata kuolema(npelkonsa). Sittemmin kyllä antanut elämään ryhtiä ja järjestystä ja oivalluksen mikä turhaa mikä tärkeää, kyvyn löytää ilo pienestä ja halun väliin ihan vain pysähtyä ihmettelemään kaiken ainutkertaisuutta ja ohimenevyyttä, ihanuuttakin. (Ai niin se ei ollut perjantai kuten tänään, vaan torstai ja penkkaripäivä.. mutt epäonnea ja huonoja numeroita tytöllä rutkasti silti kyllä.)


 • Vesihiihtoa8.2.2009 klo 19:04

  Ai että ihana tällainen luminen leuto talvi. Mun viikonloppujen parasta on nää löysät lenkurat Viikki-Vanhakaupunki-Hertsikka laduilla. Tänään melkoinen vesikeli. Lipsui kun ei mit pitoja pohjissa mutt vabaa tyyli siitä hjuva ettei väliäkään.. Ihan olen uutta tyttöä arkeen. Mulle sivakat niin rakkaat ett pidän niitä autos, jos suinki myös arkena josku ennättäis..


 • Plussaa ja miinusta4.2.2009 klo 17:33

  Pienen ihmisen elämässä  on ilmanpaineella ja sattumuksilla merkitystä. Tästä oli juttua listakaverin kanssa. Pari hyväntuulista huomautusta ja päivä kirkastuu. Tosin kirkastuu se nyt taas issestäänkin ku päästy helmikuulle. Livistin töistä aikaseen (kolmelta), vain saadakseni fiiliksen ett on ylipäätään mahdollista. Mutt heti alko kiukuttaan. Virman/kunnan huoltoauto oli parkannu auton perään tahakiusallaan kun olin ryövänny siltä aamusella paikan. Kiukutti niin ett kipitin julukisille ja jätin auton työmaan pihaan. Olisin tietty voinu mennä vaksinkopille haastaan riitaakin.. Itiksessä olin taas jo iha plussilla. Sain suomalaisesta kk:sta ilmatteeks pokkarin, jonka facebook-kaverini oli mulle järkänny Ystävänpvälahjaksi. En oo tuotakaan Minnaa nähny 20 vuoteen, mutt fb kautta löytyi, kuten kirjeenvaihtokaverini Kanadan Winnipegistä vuodelta 82, eka poikakaverini Teksasista vuodelta 86 saati sitten nämä entiset koulukaverit, naapurit, suku ja tuttavat.


 • Päätön juttu12.1.2009 klo 20:33

  Mulla vanhasta autosta jääny turha tapa pitää autoo tolpassa, jos oon pitempään poissa kotoa. Kai se on mulle vähä koira, jonka pistän kiinni oottaan mamin kotiin paluuta. Ny ollu Tallinnass ja lähdin sitt taas eilen iltasella ajeleen. Juma ei irronnu tolppa mutt veti jokseenkin lämmittimen irti. Saan ny mennä tunkeen ja ruuvaan sitä takas pellin alle pojan ystävällisellä avustuksella (lue: 1 e kuten kaikki nykyään). Ihmeen vaikeeta mulle vaikka autossa sentään häntä edessä päinvastoin kuin niissä koirissa (kai).  Harvassa eivät ole aamut jolloin epämääräiset kolahdukset herättää mut jossain Kehällä muistaan taas tämän hännällisen mutta päättömän jutun. Paisti etten mä tietysti koiraa köyttäs pihaan..


Älypää tiedottaa

 • Tutustu suomalaiseen ruokaan ja voita 50€ lahjakortti valitsemaasi ruokakauppaan!

  9.8.2021

  Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2021. Tutustu suomalaiseen ruokaan Hyvää Suomesta -visassamme ja osallistu visan loputtua viikoittaiseen arvontaan. Voit voittaa 50 euron arvoisen lahjakortin haluamaasi ruokakauppaan. Kampanja on voimassa 5.9.2021 saakka.

  Visa on tehty yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa.

 • Mitä muistat 2010-luvusta?

  30.6.2021

  Cheek valloitti Olympiastadionin, Ruotsin prinsessa Madeleine sai tyttövauvan, Jokerit aloitti uransa KHL:ssä ja Sauli Niinistöstä tuli Suomen presidentti! Tämä kaikki ja paljon muuta tapahtui 2010-luvulla. Vuosikymmenet-visan uusimmassa osiossa voit kokeilla, mitä kaikkea muistat tästä hetki sitten eletystä vuosikymmenestä!

 • Onko sinulla futiskisojen faktat hallussa?

  11.6.2021

  Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään! Testaa tietosi Älypään Futiskisat-visassa, jota on tämän vuoden kisojen kunniaksi päivitetty isolla kasalla uusia kysymyksiä!

Lue lisää tiedotteita