Blogin nimi: Saimaanrannalta

Blogi aloitettu: 2.3.2009
Blogimerkintöjä: 80 kpl
Avainsanat: Saimaa, norppa, kuutti, ilmastonmuutos kpl
 • Saimaanrannalta.24.12.2011 klo 01:05  Kommentoi (0)

  Juuri äsken saadessani kinkunpaiston päätökseen ja jouluaatonaaton vaihtuessa jouluaatoksi käväisin asuntoni parvekkeella ja mitäs kummaa siellähän oli alkanut pyryttämään ja tuuli soitteli vinhasti talventuntuista säveltään.

  Nyt jouluaattoaamun koittaessa Joulupukki on jälleen lähtenyt Korvatunturilta Petteriporonsa kanssa aattoaamun kierrokseelleen, joka ei aivan pieni jakelukeikka olekkaan. Kyllä siinä totta totisesti saa Petteri Punakuonokin pistää sorkkaa kunnolla toisensa eteen että kaikki maailman noin reilut sata miljoonaa kristittyä kotia ennättävät aattona lahjansa ajoissa saada. Mutta Petterihän onkin superporo ja sen ohjaimissa sellainen kuski, jolle eivät maailman parhaimmat F1- ynnä muutkaan rallikuljettajat yhdessäkään pärjäisi. Viellä kun otetaan huomioon että Joulupukilla on Petterille tarkoin ulkopuolisilta varjeltua superporonjäkäläseosta polttoaineeksi tarjottavana, niin ei ole lainkaan ihme että tuo lähes koko maailman laajuinen ja meille ihmisille runsaan mitoin iloa tuottava lahjojenjako-operaatio tältä superparilta onnistuu. 

  Sitten kun, niin Joulupukin, kuin myös meidän ihmistenkin aattokiireet on ohitettu ja pääsemme hiljentymään joulun viettoon, niin silloin on hyvä aika muistella sitä poikalasta joka syntyi seimessä Betlehemin kaupungissa keisari Augustuksen aikana.

   

  Kaikille tutuille ja tuntemattomillekkin iloista joulun aikaa t. hanepappa.


 • Saimaanrannalta.17.8.2011 klo 15:17  Kommentoi (0)

  Mukavaa keskiviikkopäivää kaikille.

   

  Viime viikon lopulla perjantaista - sunnuntaihin Savonlinnassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, sillä täällähän pelattiin maailmanmestaruuksista norsupallossa. Osallistuin itse myös tähän kovaa harjoittelua, nopeaa ällin juoksua, loistavaa tekniikkaa ja rautaista fysiikkaa vaativaan nurmi/sorakenttien pallopeliturnaukseen jossa maailman parhaiden norsupallon pelaajien joukossa saavutimme MM-hopeaa firmasarjassa. Suhteellisen pitkäänhän tuota MM-mitalia meikäpapparainen saikin odotella, melkeinpä 60-vuotta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja harvinaista herkkuahan nuo viheriöillä pelattavien palloilulajien MM-mitalit muutenkin ovat meille suomalaisille olleet heh hee.

  Firmasarjaan osallistui viisi maailman ehdotonta huippua olevaa norsupallojoukkuetta. Tähän perään on heti todettava, että lukuisat mahdollisesti turnaukseen aikoneet firmajoukkueet mitä luultavimmin pelästyivät kun tiesivät millaisia maailman ehdottomaan norsupalloeliittiin kuuluvia valiojoukkueita  kisaan osallistuu ja ajattelivat MM-mitalin saavuttamisen olevan vähemmän todennäköistä kuin Veikkauksen kaksi perättäistä 7-oikein tulosta Lotossa. Näin ollen firmojen kansallisella tasolla pelaavat joukkueet tyytyivätkin Konttoreidensa takapihoilla soft-pallojen läpsyttelyyn.

  Mennäänpä sitten itse asiaan, jossa käyn lyhykäisesti läpi meidän joukkueemme aluelehti Saimaan pelit.

  Perjantai-illan ensimmäisessä ottelussa vastaamme astui vakuutusjätti Fennian Jyväskylän taitotasoltaan maailman ehdottomalle huipulle kuuluva norsupallotiimi. Ottelun alusta alkaen Saimaa lehti hallitsi tapahtumia kentällä. Tämä saattoi osaksi johtua siitä syystä, että vaikka Fennialla oli asettaa tuleen maailman ehdotonta eliittiä oleva naisjoukkue, niin kyllä miehiä mukana tarvitaan enemmän kuin kaksi, vaikka ehdottomia eliittipelureita hekin olivat. Saimaa myrskysi ja pisti Fennian päässä verkot tötterölleen. Tulos Saimaan hyväksi 7 - 0.

  Toisessa perjantai-illan ottelussa vastaamme asettui koko vuoden hyvin treenannut Savonlinnan Prisman huippujoukkue. Prisma aloitti ottelun vahvasti ja me olimme ensimmäisellä puoliajalla altavastaajan roolissa. Puoliaikatulos häviöksemme 1 - 3. Puoliajan taktiikkapalaverin ja vastustajiemme syvällisen analysoinnin seurauksena Saimaa tuli kentälle kuin hurrikaani ja siitä seurasi, että osuuskauppaväkeä vietiin kuin pässejä narussa konsanaan. Saimaa lehden Anu, Enni, Essi, Piia, Aku, Hane, Juho, Ile, Kari, ja kippari päätoimittaja Pasi "Peto" Pekkonen romahduttivat Prisman MM-haaveet ja pistivät osuuskauppaväen huipputaitavan MM-tiimin päät, jopa niin pyörryksiin, että he eivät enää lauantaina osanneet tulla Kyrönniemen kuululle viheriölle MM-turnauksen palkintojen jako tilaisuuteen. 

  Perjantai-illan päätteeksi vastaamme tuli ohjelmistopuolen sekä norsupallon tieto-taidoiltaan maailman ehdottomaan eliittiin lukeutuva nörttijoukkue FC Wintunix Savonlinnasta. Peli aaltoili kuin Saimaa konsanaan kentän päästä päähän ja norsupallo kärsi molempien joukkueiden tykkilaukauksista ympäri "Kyrkän" kuuluisan viheriön. Eka puoliaika oli tasaista vääntöä ja tauolle mentiin Wintunixin johtaessa maalilla. Toisella puoliajalla niin norsupallotaidoiltaan, kuin myös henkisesti, sekä fyysisesti supervahva Saimaa lehden joukkue näytti jälleen kerran toteen sen että ottelua ei ole hävitty, eikä voitettu ennen kuin tuomari viheltää pelin loppuvihellyksen. Niinpä joukkeen kippari Pasi "Peto" Pekkonen näytti esimerkillään kuinka joukketta johdetaan edestä. Toisen puoliajan alkupuolella tuomarin vihellettyä pelin alkaneeksi " Peto" seisoi kädet lanteillaan aloituksessa ja karjaisi pedon ääntä muistuttavan karjaisun kurkustaan, joka sai vastutajan lähes puolimetriä "Petoa" pidemmän kolossaallisen aloittajan henkisen tasapainon totaalisesti raiteiltaan. Niinpä "Peto" syöksyi lähes itsensä kokoisen pallon kanssa sitä maailmanluokan tekniikalla halliten kohden vastustajan maalia ja survoi useampienkin vastustajien estelyistä huolimatta pallon puoliväkisin vastustajan verkkoon. Eikä aikaakaan, kun heti seuraavasta aloituksessa "Peto" karjahti jälleen ja lähes edellisen toisintona Pasi pisti Wintunixin maaliverkot tötterölleen.  Loppuaika pelistä mentiin tasaisesti molempien keskittyessä etenkin oman maalinsa suojelemiseen ja näin ollen tamä kahden loistavan joukkeen loistava yhteenotto päättyi tasan numeroihin 4 - 4.

  Näin oltiin saatu perjantain matsit matsattua ja päästiin keskittymään lauantain firmanorsupallon MM-finaaliin, jossa vastaamme asettui huipputaidokas Attendo Medone Aapelinhovi Savonlinnsata. Meillä oli ennen ottelua etulyöntiasema Aapelinhovia vastaan sillä olimmehan vuosi sitten harrastesarjassa kukistaneet heidät lähes mennen tullen.

  Olimme pelanneet koko turnauksen ei aivan parhaalla mahdollisella joukkeellamme, sillä meiltä puuttuivat yhteensattumien vuoksi viime vuosien ykköspyssyttäjämme Harri, Harrin pyssyn kesyttämään pystyvä etu ja takakentän loistavaakin loistavampi liberonainen Erja ja norsupallokenttien ehdoton kymppinainen Ruut. Tosin saimme nurmikenttien ikiliikkuja Mikon mukaan loppuotteluun. 

  Lauantain iltapäivällä musiikin ja lähes täyden (tai ainakin melkein puoliksi täyden tai ainakin melkein...) katsomon pauhatessa saapuivat firmanorsupallon kaksi maailman parasta joukkuetta ottamaan mittaa toisistaan. Pelin alku oli molemmin puolin tunnustelevaa, mutta heti alusta alken huomasi että Aapelinhovin koko vuoden kestänyt harjoittelu korkeanpaikan ja etelän leireineen, sekä heidän tähän otteluun keskittymisensä olivat menneet täysin nappiin. Meillä taasen viimeistely ja yön keskittyminen olivat menneet pahasti yli ja joillakin kenties jopa aamutunneille asti. Aapelinhovin johtaessa joko 2 - 3 tai 4 minulle tuli maailmanluokan mahdollisuus muuttaa pelin kulkua. Olin noin puolentoista-parin metrin päässä vastustajan maalista ja norsupallo oli siinä edessäni. Päätin tykittää oikean jalan kuuluisalla kanuunallani ja pistää sekä Aapelinhovin, että norsupallon kärsimään. Oiken jalan kanuunani puhui tuhoisaa kieltään ja lenkkarini kärki upposi......turpeeseen. Sillä samalla hetkellä papparainen läksi vaakatasossa kuin menneiden aikojen uraohjus ilmojen teille ja putosin siinä ennen maaliin menoani vielä tyynesti paikoillaan kanuunapotkuani odottaneen norsupallon päälle, joka sen seurauksena siirtyi siitä vastustajille ja sitä myöden turvallisemmalle alueelle kenttää. No sieltä maalista kömpiessäni ajattelin, että eihän sitä moni muukaan maalia ole tehnyt MM-loppuottelussa. Viimeinen niitti Saimaa lehden arkkuun lyötiin loppupuolella ottelua tuomarin toimesta, joka antoi punaisen kortin ikiliikkuja Mikolle ja tämän ulosajon seurauksena jouduimme pelaamaan ottelun loppuun vajaamiehisellä joukkueella. Vaikka Aapelinhovilla maailmanluokan miestähdet norsupallossa ovatkin, niin heidän voittonsa perustui nimenomaan loistaviin maailman ehdotonta eliittiä oleviin naistähtiinsä. Aapelinhovi upotti meidät syvälle Saimaaseen lukemin 8 - 2.

   

  Norsupallon MM-kisoihin osallistui kolmessa eri sarjassa 59 joukkuetta. Pelaajia oli Ympäri Suomea noin 700.

  Omasta puolestan suur-kiitokset järjestäjille, talkoolaisille ja sponsseille tämän ei aivan täysin vakavasti otettavan mukavan tapahtuman johdosta.

  Iloista keskiviikkoiltaa kaikille t hanepappa.

   

   


 • Saimaanrannalta.16.5.2011 klo 00:00  Kommentoi (0)

  Leijonat on terästä, toiset tulee perästä "IHANAA LEIJONAT IHANAA" ja koko Suomi VEI-VAA!!!!

  Onneksi olkoon Suomen jääkiekkomaajoukkue!!!!


 • Saimaanrannalta.14.5.2011 klo 23:11  Kommentoi (0)

   

  Mukavaa lauantai-iltaa kaikille täältä tällä hetkellä koleahkosta Savonlinnasta.

  Taasen on vierähtänyt aikaa, kun viimeksi olen tähän blogiini tekstiä rustaillut. Nyt kuitenkin tuli sen tarve, sillä huomenna sunnuntaina Slovakiassa saatetaan Suomen kiekkoleijonille ripustaa toisen kerran historiassamme kultaiset mitalit kaulaan.

  On ollut todella ilo seurata Suomen joukkueen esityksiä näissä kisoissa, joista muutamat ns. jääkiekkoasiantuntijat isolla äänellä toitottivat ennen kisojen alkua tulevan Suomelle todella murheelliset. Ähäskutti siitäs saitte!! Suomen nuori ja taitava joukkue on valmentajiensa Jukka Jalosen, Sapkon kasvatin Matikaisen Petrin ja Pasi Nurmisen, sekä kapteeninsa Mikko Koivun johdolla näyttänyt nyt jo loppuotteluun päästessään teille ne entiset "närhen munat".

  "Ihanaa leijonat ihanaa", niin kuin koko Suomen ja laajalti nyt jo maailmankin rakastama moottoriturpa "Antsa" Mertaranta räpissään toteaa.

  Huomisiltana se sitten nähdään toteutuuko tämän nuoren ja nimenomaan joukkeena taidokkaasti pelaavan Suomen maajoukkueen unelma MM-kullasta. Vastaan asettuu rakas vihollisemme Ruotsi, joka on paljon parempi ja vaarallisempi joukke, mitä Venäjän tähtisikermä oli. Odotettavissa on mitä kutkuttavin loppuottelu kahden nimenomaan joukkueena pelaavan maan joukkueiden kesken. Toivotetaan Suomelle parasta mahdollista pelihuumoria, voimakasta karvausta ja tiukkaa keskialueen puolustamista, turhien jäähyjen karsimista nolla toleranssiin, sekä loistavia yksilösuorituksia malliin Mikael "Mikke" Granlund. Eiköhän Ruotsi siitä kellistyne sillä leijonilla on ilmiselvä voiton ja sen kuuluisan "ison jytkyn" paikka.

  Tähän lopuksi pistän pikku räppiriimityksen ihmepoika "Mikke" Granlundista. 

             Ihmepoika Mikke:

  Veivaa Mikke veivaa ja Mikke VEI-VAA.

  Takaa maalin aloittaa, hitaat pakit harhauttaa, tietään maaliin REI-VAA.

  Veivaa Mikke veivaa ja Mikke VEI-VAA.

  Laittaa lätyn ylämummoon, taidolla sen sinne sulloo, melkein HEI-VAA.

  Veivaa Mikke veivaa ja Mikke VEI-VAA.

  Ei oo ennen nähty moista, eikä nähdä enää toista, yhtälailla suurenmoista, minkä Mikke maalin heivas, käsillään sen sinne veivas.

  Veivaa Mikke veivaa ja Mikke VEI-VAA.

  Eikä tämä lopu tähän, sunnuntaina vielä vähän, veivaa Mikke veivaa ja Mikke VEI-VAA.

  Sanat 14.5.2011 hanepappa.

   

  Kaikille mukavaa loppuviikkoa ja hienoja alkukesän päiviä t hanepappa.


 • Saimaanrannalta.8.5.2011 klo 01:00  Kommentoi (0)

  On jälleen toukokuun toinen sunnuntai ja Äitienpäivän aika. Oman äitini askel on hieman harventunut, hänen hiuksensa ovat saaneet lisää hopeointia ja hänen silmänsä eivät enää näe niin hyvin, kuin vielä vuosi sitten. Kaikki tämä kuuluu siihen, että niin oma äitini kuin kaikki muutkin äidit tässä maailmassa iäköityvät ja sen myötä heidän korkea ikänsä saa heidät sädehtimään ja luomaan arvokkuutta jota ilman me kaikki heitä nuoremmat olisimme hyvin paljolti toimissamme vajavaisia.

  Muutama vuosi sitten minulla oli onni tavata nainen ja äiti johon hurmaannuin, sekä rakastuin ensisilmäykseltä. Hänen sekä sisäinen, että ulkoinen kauneutensa on jotain niin käsittämätöntä jolle en näin kirjallisestikaan löydä tarpeeksi ylistäviä sanoja. Hän on lapselleen, sekä lapsenlapsilleen maailiman ihanin äiti, sekä mummi niin kuin ovat myös kaikki toisetkin maailman äidit omille lapsilleen ja lastenlapsilleen.

  Omalle äidilleni, rakkaalle kultsukalleni, sekä kaikille muillekkin äideille kaunista ja lämmintä Äitienpäivää t hanepappa.

   


 • Saimaanrannalta.11.2.2011 klo 18:12  Kommentoi (0)

  Kiitos paljon kaikille muistaneille synttärionnitteluista ja kiitokseksi niistä ajattelin tässä pikku tarinan tyngän rustailla.

  Tämä synttäripäivä sattuukin olemaan meille kaikille 11.2 syntyneille siitä mukava päivä, että me voimme viettää sitä kaksinkertaisesti, elikkä etu- sekä takaperin kuten päivämäärä 11022011 osoittaa heh hee. Nyt vaan kiireesti värkkäämään lisää täytekakkuja ja hakemaan kuohujuomaa sillä juhlat sen kuin jatkuvat. 

  Tänään sattuu myös olemaan Hätäpäivä numerosta 112 johtuen. Tästä tulikin mieleeni soittaa päivällä äitimuorilleni ja kysäistä kuinka hätä se hänelle tuli 58-vuotta sitten kun meikäläinen alkoi osoittaa väljempään tilaan pyrkimisen merkkejä. Noh hätähän siinä oli tullut, kun äitini ja isäni olivat 10.2.53 iltamyöhällä tallanneet umpihangessa, pyryssä ja pakkasessa Savonlinnan keskus-sairaalan synnytysosastolle. Siellä sairaalassa ollessamme (omat muistikuvani seuraavista muistikuvista hieman hatarat) minä kuitenkin päätin, että eihän minulla vielä mikään hätä ole täältä äitini masusta minnekkään lähteä ja niinpä hänen meikäpojan synnytyksensä olikin kestänyt koko yön yli ja vihdoin noin kello seitsemän aikoihin aamulla 11.2. olin pulpahtanut tirkistelemään miltä tämä ulkoinen maailma näyttää.

  Yleisemmin ottaen sekä meidän suomalaisten, että globaalistikin hätä näyttää kasvaneen. Se ilmenee huolestamme ilmastonmuutoksesta ja sen seuraamuksista. Hirmumyrskyt ovat lisääntyneet ja ne ovat aiheuttaneet, sekä tulevat todennäköisesti aiheuttamaan edeskin päin suunnattomia tuhoja, jotka niin yksilötasolla kuin yhteisöissäkin aiheuttavat suunnatonta hätää ja kärsimystä. Tuloerot niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin ovat kasvaneet, suuret yritykset globalisoituneet, joiden seuraamuksena työttömyys ja hätä niissä maissa joista tehtaita on suljettu on kasvanut ja kansantuote pienentynyt. Maailman laajuisesti kuitenkin on todettava, että niissä maissa, joihin globaalit yritykset ovat tuotantoaan siirtäneet hätä jokapäiväisestä toimeentulosta on pienentynyt ja kansantuote kasvamaan päin. 

  Kaiken kaikkiaan meidät kaikki on kuitenkin luotu selviytymään ja kaikista suuristakin ongelmista huolimatta toivon pilkahduksia on näkyvissä ja parempaan suuntaan ollaan toivottavasti menossa.

  Iloista synttäripäivää meille kaikille 11.2.- syntyneille ja hyvää Ystävänpäivää itse kullekkin t hanepappa. 

   


 • Saimaanrannalta.24.12.2010 klo 15:45  Kommentoi (0)

  Jouluaattopäivä rupeaa sekunti, sekunnilta kääntymään iltaa kohden. Sinisen sävyt ovat vallanneet talvisen luonnon ja saavat näyttämään sen sanomattoman kauniilta. Ne leikittelevät lumisten puiden oksilla, jäisellä järvenselällä ja metrisissä lumikinoksissa. On kylmää ja lumista, mutta niin äärettömän kaunista, jota viellä hiljaisuus utuisella harsollaan korostaa.

  Pikkulinnut pyrähtelevät pihaan asetetussa viljalyhteessä ja käyvät välillä nokkaisemassa polttoainetta isosta ihranpalasesta joka riippuu pihapuun oksasta. Ihmisiä liikkuu harvakseltaan, sillä lähes kaikki ovat ryhtyneet rauhoittumaan viettämään Joulua tätä kristikunnan suurinta juhlaa.

  Illan pimetessä kun on käyty poisnukkuneita rakkaita muistamassa kynttilöin, alkavat aisakellot kilkkaa ja Joulupukki tonttuparvensa kanssa säntää lahjojen jakoon Joululaulujen raikaessa ja täyttäessä sävelillä Jouluisat kotimme.

  Kun ilta kääntyy yöksi ja sen pimeyttä valaisevat niin tuhannet kynttilät kuin hohtavan valkoiset luminietoksetkin voi hyvällä mielellä muistella Jouluevankeliumia ja Poikalasta joka syntyi Beetlehemin kaupungissa 2010 -vuotta sitten.

  Rauhoittavaa Joulunaikaa kaikille t hanepappa.


 • Jouluterveiset21.12.2010 klo 13:15  Kommentoi (0)

  Iloista Joulumieltä ja onnekasta Uutta vuotta toivottavat turrinalle & hanepappa.


 • Saimaanrannalta12.8.2010 klo 18:33  Kommentoi (0)

  Mukavaa torstai-iltaa kaikille. On taasen vierähtänyt jokunenkin aika, kun olen viimeksi tätä "lokikirjaani" rustaillut. Enköhän kuitenkin, kun syysillat tästä vielä pimenevät tule tänne aktiivisemmin kirjoittelemaan. Sitten varsinaiseen asiaan.

  Tasan viikon kuluttua, torstaina 19.8 alkavat ja lauantaihin 21.8 kestävät Savonlinnassa, Punkaharjulla ja Kerimäellä ensimmäisen kerran järjestettävät Savonlinnan kansainväliset luontoelokuvafestivaalit. Festivaalit tarjoavat kaikille luonnosta ja sen monimuotoisuudesta kiinnostuneille ihmisille lapsista - mummeihin ja vaareihin saakka varsin mieleenpainuvan ja tasokkaan luontoelokuvohjelmiston kaikkine oheistarjontoineen.

  Elokuvia, joiden hankinnasta ovat vastanneet Avara -luonto -sarjan "äiti", suomalaisten luontosarjojen "grand old lady" toimittaja Irja-Leena Eriksson, sekä luontodokumentaristi Juha "norppa" Taskinen, esitetään torstaista - lauantai-iltaan. Esitettäviä elokuvia on kaikkiaan kuusitoista. Ne käsittelevät luontoa ja sen monimuotoisuutta maailmanlaajuisesti. Torstaina 19.8 esitettävien viiden elokuvan joukossa on muunmuassa Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen luontoelokuva Villihanhien paluu. Tähän mykkäelokuvaan tuo mielenkiintoisen mausteensa, pianotaiteilija Pauli Karin soittama musiikki. Tämä elokuva alkaa kello 18.00.

   Perjantaina 20.8 elokuvat alkavat kello 15.00 esitettävällä ranskalaisella Li-joen kalastajat luontoelokuvalla. Perjantai-illan päättää kello 20.15 alkava, vuoden 2010 Oscar-palkinnon saaja yhdysvaltalainen The Cove -Meren salaisuus elokuva. Tämä elokuva ei sovellu lasten katsottavaksi ja sen vuoksi se onkin kielletty alle 11-vuotiailta.

   Lauantain 21.8 luontoelokuvien tarjontaan kuuluvat muunmuassa kello 19.00 alkava Juha "norppa" Taskisen mittava päätyö Jäätä rakastavat. Tähän saimaanorpasta kertovaan luontodokumenttiinsa Taskinen on sisällyttänyt saimaannorpasta kuvaamaansa aineistoa 15 vuoden ajalta. Lauantai-illan päätteeksi nähdään vielä kello 20.15 alkava Bernhard Grzmimekin huikaiseva Serengeti ei saa kuolla -luontoelokuvaklassikko. Tässä esiteltyjen lisäksi kaikki muutkin festivaalilla esitettävät elokuvat ovat kovaa kansainvälistä tasoa olevia.

  Festivaalien oheistarjonta on myös varsin muonipuolinen: Perjantaina 20.8 kello 12.00 alkaa Savonlinnassa, Savonlinnasalissa järjestettävä Ilmasto, ympäristö ja luonnon monimuotoisuus seminaari, joissa esitelmöitsijöinä toimivat, kello 12 - 13 professorit Kari Mielikäinen Metlasta ja Lauri Sikanen Itä - Suomen yliopistosta, sekä tutkija Mikko Laapas Ilmatieteen laitoksesta. Kello 13 - 14 esitelmöitsijöinä toimivat Yhdysvaltain - Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck, sekä maailman suurimman yksityisen luonnonsuojelu säätiön Foundation Frans Weber perustaja ja puheenjohtaja Frans Weber. Tämän kaikille avoimen ja maksuttoman seminaarin päättää kello 14 - 15 käytävä paneelikeskustelu johon osallistuvat Liisa Rohweder, WWF, Kaarina Tiainen, SLL, Matti Viialainen Etelä-Savon maakuntaliitto ja Jukka Laitinen SaimaaHoliday -verkosto.

  Perjantai-llan huipentumana järjestetään Savonlinnasalissa ja Wanhalla Kasinolla kello 17.30 alkava Vanhoja poikia viiksekkäitä gaalatapahtuma, johon sisältyy muunmuassa WWF:n hyväksi suoritettava huutokauppa. Huutokaupattavana on esimerkiksi taiteilija Johanna Oraksen aivan erityisesti tätä tapahtumakokonaisuutta varten tekemä öljyvärityö, jolla taiteilija haluaa omalta osaltaan tukea WWF:n työtä. Taiteilijan mukaan työ esittää Saimaan alueella harvinaista pohjoista lintua ja työhönsä hän on sisällyttänyt mukaan myös Kalevalalaista mystiikkaa. Työ on ainoalaatuinen ja harvinaisuudellaan poikkeaa taiteilijan muusta tuotannosta. Huutokaupattavana on myös sekä Pertti Salolaisen, että Juha taskisen hienoja luontovalokuvia ja savonlinnalaisen taiteilija Taisto Huotarisen yksi työ. Gaalaillan musiikkitarjonnasta vastaavat pianotaiteilija Pauli Kari, tänä vuonna Kultaisen harmonikan voittanut Viivi Maria Saarenkylä, sekä iltapuolen tanssimusiikista huolehtiva Marsiband-yhtye. Lisäksi sekä Savonlinnassa, että Kerimäellä ja Punkaharjulla on esillä eri paikoissa luontovalokuvaajien näyttelyitä koko festivaalien ajan. Esimerkiksi Punkaharjulla Retretissä on esillä kansaivälistä mainetta saaneen  valokuvaaja Pekka Luukkolan "unenomaisia" luontovalokuvia.

  Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa Savonlinnan kansainväliset luontoelokuvafestivaalit ensi viikon loppupuolella. Toivottavasti mahdollisimmat monet teistä täältä äliksestäkin voivat osallistua luontoelkkafestareille, sillä ainakaan lippujen hinnat eivät ole vedetty "pilviä hipoviksi". Festareiden nettisivut löytyvät osoitteesta www.sinff.fi . Mukavaa illanjatketta kaikille ja tapaamisiin vaikka Savonlinnassa luontoelokuvafestareilla t. hanepappa.  

   

    

                                             

   


 • Saimaanrannalta6.6.2010 klo 12:14  Kommentoi (0)

  Hyvää sunnuntain aamupäivää kaikille.

  Taasen on hieman aikaa vierähtänyt, kun viimeksi olen tähän "lokikirjaani" juttua rustaillut.

  Kesäkuu on alkanut , vaikkei nyt juuri näillä leveysasteilla tällä hetkellä kesälle tunnukkaan. Kylmä ja nälkä piinaavat. Niin tuo kylmä johtuu vallitsevasta säätyypistä ja nälkä taasen siitä, että tämä "papparainen" rupesi viikko sitten jälleen kerran antamaan kyytiä kevätkaudella kertyneille "jenkkakahvoilleen". Ai mistäkö syystä ne jenkkakahvat ovat kertyneet? No tietty urheilun syytä kaikki tyyni, penkkiurheilun. Tässä on reilu kuukausi ollut sellaistakin penkkiurheilijan hurlumheimeininkiä, että oksat pois ja jenkkakahvat tilalle. Oli lätkän MM-kisat, oli pyöräilyn Italian ympäriajo ja vielä on menossa jääkiekon NHL-liigan loppupelit. Ei aina tietänyt kun itsensä tuohon olkkarin VIP-katsomon mustaan nojatuoliin parkkasi, että mikähän vuorokauden aika se taas on menossa, kun siitä sitten vihdoin viimein sai itsensä muutamaksi hetkeksi vaaka-asentoon kellistettyä ennen seuraavan session alkua. Niin eihän se pelkkä penkkiurheilu niitä jenkkakahvoja tuo, vaikka saattaahan se tuota takaliston puolta jonkun verran levittääkin, vaan ne kunnon penkkiurheilijan vaativaan seurantasuoritukseen kuuluvat tykötarpeet, kuten erityyppiset makoisat makkarat, grillikylki, sinappi ja erityisesti italian ympäriajon aikaan erilaiset pastat ja pitsat. Jos ei noilla eväillä ja ympärivuorokautisella urheilun seurannalla saa energiavarastoja ladattua tuohon vyötärön tietämille, niin ei sitten millään, sillä kunnon penkkiurheilijan ruokatarpeisiin eivät erilaiset "heinät" kuulu ja liikunta on juoksemista VIP-tuolista -  jääkaapille ja takaisin.

  Eilen lauantaina ilmestyi Suur-Saimaa lehti, joka sisältää muun muassa elokuun 19 - 21 päivinä Savonlinnassa järjestettävien kansainvälisten luontoelokuvafestivaalien (www.sinff.fi) ohjelmiston. Elokuvien tarjonta näyttää mielenkiintoiselta, samoin kuin myös muukin festareiden oheistarjonta. Kuvat esitetään loistavassa ympäristössä Punkaharjulla Taidekeskus Retretin kalliosalissa. Oheistapahtumia, mm. seminaari ja gaala järjestetään Savonlinnassa Savonlinnasalissa. Elokuvahjelmistossa näyttää olevan kuusitoista erityyppistä luontoelokuvaa BBC:n suurella rahalla tehdyistä huippudokumenteista, pienemmän budjetin hienoihin luonnonkuvauksiin. Ohjelmistossa esitetään muun muassa kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen luontoelokuva nimeltään "Villilintujen parissa". Elokuva on tehty vuosijen 1926 - 1927 aikana, ja se on kuvattu Jokioisilla, Karjalan Kannaksella ja Ahvenanmaan saaristossa. Juhlilla esitetään myös yhdysvaltalaisen ohjaajan Louie Psihoyosin tänä vuonna Oscar-palkittu "The Cove - Meren salaisuus" -luontoelokuva. Elokuva kertoo Japanissa suoritetusta delfiinien joukkoteurastuksesta laajentaen aihettaan meriensuojelu-politiikkaan. Savonlinnalaisen ohjaajan ja luontokuvaaja Juha "norppa" Taskisen uusin luontoelokuva "Jäätä rakastavat" saa myös ensiesityksensä juhlilla. "Norppa" Taskisen elokuva kertoo saimaanhylkeistä, niiden elinolosuhteista ja uhkista niin kesäisellä, kuin jääkannen peittämällä Saimaalla.  Kaiken kaikkiaan festivaali tuo hienon piristeen Savonlinnan ja sen ympäryskuntien loppukesään. Lippujen hinnat eivät päätä huimaa ja ohjelma tarjontaa riittää, kaikille luonnosta ja sen monimuotoisuudesta pitäville pikkulapsista -mummeihin ja vaareihin saakka. Lippuja voi varata ositteesta www.sinff.fi tai puhelimitse numerosta 044-3508507.

  Mukavaa sunnuntaipäivän ja kesän jatkoa kaikille t. hanepappa

   


Älypää tiedottaa

Lue lisää tiedotteita