Blogi - Kiiuli14 - Ihmiset - Älypää ilmaiset nettipelit ja tietovisat

Suomen järkevimmät tietovisat ja nettipelit.


Blogin nimi: My Diary

Blogi aloitettu: 11.11.2011
Blogimerkintöjä: 38 kpl
 • Jen ja Emma6.8.2012 klo 15:30  Kommentoi (1)

  No... aloitan tällaisen tarinan nimeltä Jen ja Emma. Lukuja tulee lisääkin ja jos tykkäätte, niin kommentoikaa ihmeessä!

  Luku 1

  Jen seisoi Titanicin kannella, ja Jack piteli häntä. Celine Dionin my heart will go on soi hänen korvissaan.
  "Jack, minä lennän", hän huokaisi.
  "Jen!" Jen kuuli äänen ja törmäsi puuhun.
  "Au!" Jen huudahti. Hän oli kaatunut pyörällä unelmointinsa takia. Jälleen kerran.
  "Jen, sinun ei kannattaisi unelmoida Titanicista pyöräillessäsi. Varsinkin kun pyöräilet seisaaltaan ilman käsiä...", Jenin ystävä Emma tokaisi.
  "Totta", Jen sanoi pidellen päätään. Onneksi hänellä kuitenkin oli kypärä. "Muttakun Titanic on niin romanttinen, enkä saa ajatuksiani pois siitä!"
  "Tiedetään", Emma tiuskaisi. "Minun pitää lähteä kotiin. Nähdään joku päivä."
  "Joo, mutta yksi juttu", Jen huudahti Emman perään. "Emma, minun täytyy kertoa salaisuus."
  "No?"
  "Minun äitini odottaa jo seitsemännellä kuulla. Minä san pian pikkusiskon tai veljen."
  "Mitä? Mikset kertonut aikaisemmin?" Emma kiljahti iloisena.
  "No, tuotaa...", Jen takelteli.
  "Etkö luota minuun?" Emma ajatteli ääneen.
  "Kyllä minä luotan! Ainahan minä!"
  "No mikset kertonut sitten aikaisemmin? Luulitko että levittäisin juorua? Olemme olleet parhaita kavereita päiväkodista!"
  "Tiedän mutta..."
  "Mutta mitä?" Emma huusi.
  "En saanut kertoa!"
  "Varmaan. Minä menen kotiin."
  "No mene!" Jen huusi. Pian hän tajusi jotain kamalaa. Hän oli riidellyt parhaan kaverinsa kanssa. Mitä hän tekisi jos hän menettäisi Emman? Jen oli surullinen ja meni kotiin. Kaikki oli pilalla.

  "Mikä on vialla?" Jenin äiti kysyi.
  "Minä ja Emma riitelimme", Jen kertoi.
  "Ai...?"
  "Mitä minun pitäisi tehdä?" Jen itki. 


 • Claudiina loppasi5.8.2012 klo 17:44  Kommentoi (0)

  No, otsikko kertoo. Tänään claudiina, hyvä MSP-kamuni loppasi, eli poisti ukkonsa MSP:stä.  Harmi sinänsä, ja mua harmittaa ja toivon etten oo ainoo, mut ehkä oon ehkä en. Tavallaan se ei kuitenkaan lopannu, oikeestaan se vaa ei enää käy sen tyypil. No mutta, näin tänään sen tekemän youtube videon, joka on omistettu mulle. Se on tosi ihanaa! No mutta, tässä on linkki siihen ja haluaisin että katotte sitä. Mä aloin säästää uuteen kännykkään, joten heti kun saan sen, niin teen itsekkin youtube videon MSP:stä. No mutta tästä linkistä voitte katsoa sen youtube videon:
   http://youtu.be/VFonCEQN6KM
  Mä olen se zombie tyyppi, jolla valuu suusta vihreetä kuolaa ja mä sanon: Caludiina, älä loppaa! Tai jotain sinne päin. Mut tunnistatte mut kyllä nimestäkin.

  Joo, niin siitä kännykästä: en voi olla ajattelematta sitä. Olen niin innoissani siitä ja iskän kaa ku käytiin soneralla, nii alettiin suunnittelemaan Samsung Gio puhelinta. Se on supersiistin näkönenkin! Mutta tänään oli myös kaupungilla markkinat, jossa oli sellainen noppaonnenpeli, jossa heitettiin kuutta noppaa. Sen päällä oli laatikko, jossa oli voittoja. Jokaiselle luvulle oli jotain, mutta parhaat numerot olivat mun mielestä tietty 29 ja 13. Arvaattekos miksi? 29:ssä oli apple iPad ja 13:ssa iPhone! Mä yritin kahdesti ja siinä meni 6 euroa! Mä niin halusin sen iPhonen tai iPadin mut sainkin vaa puhallettavan muovi nuijan ja hello kitty kännykkäkorun. Turhaan meni nekin rahat. Joten tämän päivän opetus on: Parhaita palkintoja on mahdoton saada.


 • Normi tiistai31.7.2012 klo 20:25  Kommentoi (0)

  Tein eilen moviestarplanetissa youtube videon kamuni lola 567:n kanssa. Se meni vähän pilalle, koska musiikki piti laittaa radiosta ja kuvaus piti aloittaa täysin samaan aikaan. Ja sitten youtube videoon tuli mota kertaa multa kommentti: "Nyt."
  Toinen ongelma on se, että mun kännykkä lakkasi toimimasta ja en saanutkaan ladattua videota nettiin. Ja se biisi kuului välillä kovaa, välillä hiljaa ja texteistä ei saanut selvää. Toivottavasti ensikerralla videosta tulee parempi ja selkeämpi kuin tästä. Ja toivottavasti saan sen ladattua youtubeen.
  Moviessa fame on pysähtynyt paikalleen. Mulla on vaan 1.561.273 famea, ja se ei oo noussut ku enintään jotain 2 tonnii ylemmäs. Se on aika vähän, ku joskus sain päivässä jopa 100 tonnia famea! (No silloin oli famebooster päällä)
  Lainasin kirjastosta muuten sen Hachiko leffan. Kuka on kuullut Hachikosta? No tässä tulee: Hachiko rakasti isäntäänsä yli kaiken ja isäntä matkusteli paljon. Eräänä päivänä kun isäntä oli matkalla, hän kuoli. Hachiko ei tiennyt sitä, ja yhdeksän vuoden ajan, hän tuli joka aamu kello 5 juna-asemalle odottamaan isäntäänsä. Hän oli siellä yö kahteentoista. Tämä on tosi tarina, ja todella koskettava sellainen. Se on tarina uskollisuudesta. Jos olette nähneet sen, tai sen trailerin niin kommentoikaa. Jos haluatte katsoa youtubesta 6 minuuttisen lyhenteen Hachiko elokuvasta, niin kirjoittakaa hakusanaksi Hachiko.

  Vielä yksi asia, saatan lopettaa kokonaan tämän blogin, kun ei ole lukijoita lähes yhtään. Vähintään 5 eri tyyppien kommenttia niin jatkan blogiani! 


 • Kesän eka postaus29.7.2012 klo 14:57  Kommentoi (0)

  Moi kaikki!

  Mä huomasin etten oo koko kesän aikana kirjottanu tänne mitään, joten nyt sitten kirjoitan. Tästä lähtien tämän blogin aiheena on kuitenkin vaan musa ja mun lempinettisivu MSP.

  MSP:ssä pääsin juuri tasolle 15, ja kiitän siitä claudiinaa, Emilia1050:aa ja SalluXD:tä eniten! Ja myös kaikkia famekisaan osallistuneita. No kuitenkin, kiitän myös Caritaa, joka teki youtube videon johon pääsin mukaan! Ja on myös kivaa että on alkanut mulle sadella kamupyyntöjä, ja aika paljonkin. Yksi päivä mulla oli MSP:ssä 15 kamupyyntöö tunnin aikana!

   No kuitenkin, kerron nyt myös yhdestä toisesta nettisivusta, karaokepartysta. Päästäkseen laulamaan, riittää että liittää esim. singstar mikit tietokoneeseen ja valitsee biisin. Kannattaa käydä tsekkaamassa! Tässä linkki: www.karaokeparty.fi. 

  No, nähdään taas! Menen nyt karaoke partyyn laulamaan. Moikka!


 • Maanantai+VÄRIT16.4.2012 klo 15:32  Kommentoi (0)

  Harmi taas kun viikonloppu on ohi :( No, luettelen nyt hyvät puolet:
  -Näin koulussa taas kaverini
  -Sain teknisessä tuolini valmiiksi
  -Ope antoi karkkia! :D
  Siinä taisi olla kaikki hyvät puolet. Koulupäivä kului tänään yllättävän nopeasti. Meillä oli kuusi tuntia mutta se tuntui vain neljältä tunnilta. En tiedä miksi mutta yleensä maanantait menevät aika nopeasti!

  Olen ihan hirveän innoissani! Saamme veljeni kanssa ikioman tietokoneen tänään! Äidin kaveri osti uuden koneen joten hän antoi vanhan meille. Se kaveri tuntee yhden tyypin joka tulee asentamaan koneen meille. TOSI UPEAA!!!

  Pian alkaa JoJo-kerho. Menen sinne kahden kaverini kanssa yleensä ainakin. Se toinen kaveri on tänään kipeä, joten se ei pääse. JoJo-kerho on viides ja kuudes luokkalaisille suunnattu "Jokaiselle Jotakin" kerho jossa tehdään aina jotain kivaa. Me kokataan, pelataan pelejä, jutellaan, pidetään hauskaa ja kuunnellaan musaa. Meillä on tällä hetkellä kesken lyhyt elokuva "Jutouksen" teko. Jutous samanlainen kuin Putous, mutta me teemme sen JoJossa, joten Jutous.

  Muuten, ekan kerran äkkäsin nämä värit. Hehee! Värjäsin nuokin juuri. Mä en ennen tiennytkään että tässä voi kirjoittaa eri väreillä! Tosi hauskaa. Alankin tästedes kirjoittaa eri väreillä. Moikka!


 • Lauantai, sitä sun tätä14.4.2012 klo 12:23  Kommentoi (0)

  Oon taas ihan fiiliksissä! (Taustalla soi Cascadan Everytime we touch. Se on ihana biisi. Upotin sen tähän jos haluatte kuunnella: http://youtu.be/-zuviud2HHQ)
  Tänään menen kaverini synttäreille. Me mennään keilaamaan ja sitten mäkkäriin. Tästä päivästä tulee hauska! Ja ihanaa: keskiviikkona näen pitkästä aikaa BFF:ni. (Best Friends Forever) Hän muutti pois vitosen lopussa ja ei enää asu kahden kilometrin päässä, vaan 25 kilometrin päässä. :( Mä oon ikävöinyt sitä koska nähtiin viimeksi helmikuussa. Harmi kun en saa mennä facebookkiin, koska voisin jutella BFF:ni kanssa siellä.
  Muuten, kaikki Titanic fanit! Titanic tulee maanantaina subilta! Kannattaa katsoa. Näin sen viimeksi viime viikonloppuna. Mä kävin katsomassa sen luokkalaiseni kanssa 3D:nä. SE OLI UPEA!!! Rakastan sitä elokuvaa. Itkin neljässä kohdassa: Ekaksi siinä, kun Rose ja Jack olivat


 • Lauantai, sitä sun tätä14.4.2012 klo 12:23  Kommentoi (0)

  Oon taas ihan fiiliksissä! (Taustalla soi Cascadan Everytime we touch. Se on ihana biisi. Upotin sen tähän jos haluatte kuunnella: http://youtu.be/-zuviud2HHQ)
  Tänään menen kaverini synttäreille. Me mennään keilaamaan ja sitten mäkkäriin. Tästä päivästä tulee hauska! Ja ihanaa: keskiviikkona näen pitkästä aikaa BFF:ni. (Best Friends Forever) Hän muutti pois vitosen lopussa ja ei enää asu kahden kilometrin päässä, vaan 25 kilometrin päässä. :( Mä oon ikävöinyt sitä koska nähtiin viimeksi helmikuussa. Harmi kun en saa mennä facebookkiin, koska voisin jutella BFF:ni kanssa siellä.
  Muuten, kaikki Titanic fanit! Titanic tulee maanantaina subilta! Kannattaa katsoa. Näin sen viimeksi viime viikonloppuna. Mä kävin katsomassa sen luokkalaiseni kanssa 3D:nä. SE OLI UPEA!!! Rakastan sitä elokuvaa. Itkin neljässä kohdassa: Ekaksi siinä, kun Rose ja Jack olivat kannella ja Jack nosti Rosen metallitangolle ja kun Rose avasi silmänsä ja sanoi: "Minä lennän!" Se oli tosi romanttinen! Ja vielä suudelmakin! ???
  Toiseksi itkin kohdassa kun Rose oli pelastusveneessä ja katsoi Jackiin. Mutta sitten hän hyppäsi pois! Hän uhrasi henkensä rakkaansa vuoksi.
  Kolmas kohta jossa itkin oli se kun Rose ja Jack oli vedessä ja Jack sanoi: "Älä ikinä luovuta."
  Vielä itkin yhdessä kohdassa: Kun pelastusvene palasi ja Rose yritti herättää Jackin, mutta hän oli kuollut. Ja itkin kun hän päästi Jackin kädestä irti ja antoi hänen hukkua.

  Titanicilla oli 2200 ihmistä joista 700 selviytyi. 1500 kuoli. R.I.P kaikki Titanicilla olleet jotka eivät selviytyneet.


 • Kunpa se jatkaisi Ranskan lukemista...13.4.2012 klo 14:50  Kommentoi (0)

  Jeee! Ihana päivä ja arvatkaa miksi. Sain 10- fyken kokeestaJippii! Se on mun parhaiten mennyt fyken koe.
  Taustalla (mulla) soi Cascadan bad boy. Se on sairaan hyvä. Se löytyy youtubesta http://youtu.be/EyOFc54VNJc jos haluutte kuunnella.
  Mulle kuuluu ihan normaalia muuten. Menen huomenna parhaan kaverini synttäreille ja mielessä liikkuu pojatNo...mitähän muuta olisi? Ai niin! Meidän luokalla on yksi tyyppi joka on samassa Ranskan ryhmässä kuin mä, (Jep, osaan puhua ranskaa) ja se sanoi että sai luvan reksiltä lopettaa ranskan ensivuonna. En tiedä miksi yritin suostutella häntä jäämään ranskan ryhmään niin kovaa. Kerroin hänelle että hän saa paremman työpaikan aikuisena jos osaa kieliä. (Oonko muka ihastunut? NO EN!!!) (Omasta mielestä) No ketkä tykkää Robinista? SE ON IHANA! (edelleen)
  Muuten, jos teillä on joku hyvä työpaikka jonka olette saaneet kielien osaamisen ansiosta niin kerrottehan kommissa? 


 • Musikaali26.3.2012 klo 15:26  Kommentoi (2)

  Moi kaikille!
  Ketkä on kuulleet näytelmästä Päivikin satu ja Mestaritontun seikkailut? No, tänään on ensi-ilta ja minä esiinnyn siinä "pikkupeikkona", koska minulla ei ole puheroolia. Toivotaan että mahdollisimman moni tulee katsomaan! :)
  Ei jännitä kovin paljon, mutta silti on kiva esiintyä. Tämä näytelmä on musikaali ja siinä on lauluja joka välissä! Arvatkaas millä vaivalla me tätä harjoiteltiin? Viime viikonloppunakin harjoiteltiin lauantaina ja sunnuntaina. Launtaina me harjoiteltiin kolme tuntia ja sunnuntaina viisi!

  Muuten, olen lukenut NIIIN paljon, ettei löydy paljoa (kkiinostavaa) lukemista enää. Pian saan luettua myös kaverini antaman kirjan meren neidon myrskyt ja ajattelin, voisittekos kommenteissa vinkata jotain kirjaa minulle? (Siis joku kirja joka sopii 10-15 vuotiaille)

  Kaikkia varmaan kyllästyttää kun jauhan koko ajan Robinista, mutta hän on vain niin IHANA! Netissä on myös se riski että Robin näkee tämän joten jos niin käy niin ohoh!


 • Viikonloppu!23.3.2012 klo 14:06  Kommentoi (0)

  Ihanaa! Vihdoinkin perjantai! Viikonloppu on edessä ja silloin ei ole huolia tai murheita! Koulussa oli tänään erikoinen päivä, koska meidän kaikki luokkalaiset olivat sählyturnauksessa ja minä olin koululla. Olin koko päivän siis A-luokan kanssa. ("Kivaa") No kuitenkin, yleensä perjantaina minulla on aluksi FyKeä ja sitten matikkaa ja viimeiseksi Ranskaa. Tänään oli kuitenkin teknistä, sitten yksi harrastus jossa harjoiteltiin lauluja esitykseemme Päivikin satu ja Mestaritontun seikkailut musikaaliin. (Näyttelen siinä peikkoa) Ja viimeiseksi oli Ranskaa. Pääsin kello 12 ja kello on nyt 14.10 eli ne A-luokkalaiset ovat juuri päässeet koulusta.
  :P
  Noh...viikonlopun aion vain chillaillailla ja katsoa telkkaria ja surffata netissä. Kunpa yksi kaverini ei menisi isälle, koska en voi olla hänen kanssaan siksi. :( No, aina on olemassa toisiakin kavereita!

  Hyvää ja rentoa viikonloppua kaikille!
  T: Minä ;)


Älypää tiedottaa

 • Uusi Viisut-visa!

  10.5.2021

  Viime vuonna oli välivuosi Eurovision laulukilpailussa, mutta tänä vuonna viisukansaa taas hemmotellaan! Euroviisujen kunniaksi Älypää julkaisee aivan uuden Viisut-visan, josta löytyy niin Suomen edustajia Laila Kinnusesta Blind Channeliin kuin myös kansainvälisiä euroviisuhittejä. Laitetaan kisakatsomot ajoissa kuntoon ja virittäydytään tunnelmaan Viisut-visan myötä!

 • Hyvää pääsiäistä!

  2.4.2021

  Pääsiäisherkkuja notkuva pöytä, tipuilla ja pupuilla koristeltu koti, muutaman päivän loma ja Älypään Pääsiäisvisa, niistä on mukava pääsiäisaika tehty! Hyvää pääsiäistä kaikille Älypään pelaajille!

 • Radoilla haetaan nyt uutta F1-mestaria. Muistatko sinä vanhat?

  26.3.2021

  Formula 1 -kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa ja päättyy joulukuussa kisattavaan Abu Dhabin Grand Prix'hin. Pitkä ja jännittävä kausi on siis edessä. Formula 1 -visaamme olemme päivittäneet rutkasti uusia kysymyksiä tulevasta kaudesta, kuskeista ja talleista. Käy kokeilemassa pääsetkö top-listalla paalupaikalle!

Lue lisää tiedotteita